Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

kesinlikle senin o dediğin noktada yani parmak cok derine giremediği için parmak sonrası kısmı zorluyor dedim ya aparatta hemen girmiyor yarısı giriyor ben işte bişiler yapa yapa tamamını sokuyorum e ben içeriyi hazırladıktan sonra eşim girince de tamamı girmiş oluyor sen saç fırçasını falan peçeteyle kalınlaştır streçle bi de onla alıştırma yap bakalım ne kdr giricek sen parmaktan sonraki kısma henüz alışmadığın için eşin zorladıkça canın yanıyor gibi geliyor

Tamam hepimizin içinde olduğu durum deneme dışında ne yaptınız. Parmak vs. Denedin mi?
Moral olsun diye yazıyorum benim evliliğimde 4. Senem bitti. Ben daha yeni yeni alışıyorum hepsi bu grubun sayesinde oldu. Buradaki arkadaşlar bıkmadan usanmadan cvp veriyorlar sağ olsun ve bizim hikayemiz hep aynı başarılarımız da öyle çok yakın birbirine

Burda tehlike arz edecek hiçbir şey yok. Herkes kendi derdinde ve yardım etme çabasında . Özelden yazan kötü niyetliler varmış onlara cvp vermeyin yeter. Nedir durum derece?
Daha yeniyiz zaten böyle bisey yasicagimi hiç tahmin etmezdim. Düğün sonrası hemen balayına gittik ve olmuyor ben daha denemeden korkmuştum. O yüzden izin vermiyorum. Bir kere çok canm yandı girdimi onu bile bilmiyordum hafif kan geldi. Sonra da asla izin veremiyorum oraya yaklasinca bana biseyler oluyor sanki kıyamet kopuyor. Çok cesaretsizim hep kendimi sucluyorrum 3 ay da yıprandım acayip kimseye de bisy anlatamıyorum

Öncelikle ikinizde fiziksel bir mani engel olmadığına gogö sen bunu başaracaksin belki 4 ay belki 2 sene, önce bunu anlamalı inanmalisin, gerisi aşama aşama , aparat ile baslayabilirsin

Önce ayna egzersizi yap bak oraya incele ıkın sık birazcık dokunmaya çalış. Sonra 1.parmağı itmeye çalış o tamamen girince 2. Geç sonra git gel yapmaya başla. Bu arada int. Dilatör set sipariş ver. Ben setle yenmedim parmakla yendim ama setle yenenler dahabaşarılı. Ben bir kısmını alamıyorum henüz. Sonra arkadaşım o seti kullan 4 boyu Da sabırla al içine git gel yapmaya çalış. 4. Boydan sonraki gün yeneceksin.Vemcaine sprey ve jel büyük yardımcı. Bu yazdıklarımı zamana yay 3 gün 1 ay 5 ay sana kalmış. Allah’ın izniyle yeneceksin

Baktım aynayla parmagimla çok hafif denedim ama orayı hissedince kötü oldum. Bidaha da denemedim. Azıcık cesaret olsa bende cesaret sıfır

Yok canım sadece bu yöntemleri geçici çözüm diye duydum. Egzersiz neden yapamadın hangi noktada kaldın?Belki biraz daha zamana ihtiyacın vardır?

Yaptım aslında ondan sonra sadece 1 kere oldu . Daha sonrasinda aparatlarla birdaha çalışmadim ve bilmiyorum korku artarak devam etti . Ödev egzersiz vs öyle korkutucu geldi ki . Botoks yaptırdım. Onun da 15 gün bekleme süresi var. Iyileşip iyileşmedigimi daha bilmiyorum.günü gelince denicez. Zamana ihtiyacim yok bence 2.5 yıl oldu

Kızlar yazdım ama gözden kaçmış sanırım:

Son iki egzersizdir gleitgelen mi ne öyle bi vajinal kayganlaştırıcı kullanıyorum. Bepantolden falan daha iyi. Ama biraz pahalı. Bildiğiniz bi su bazlı özel olarak vajina için üretilmiş bi jel var mı? Market ürünleri hariç ama onları sevmiyorum. Son gittiğim jinekolog bebe yağı, krem vs kullanma kimyasal en nihayetinde demişti. Normal ultrason jeli al demişti. Onlar da medikallerde satılıyor herhalde. Eczaneden öyle koca şişe falan alınıyor mu biliyor musunuz?

Vemcaine nasıl ? Dr bana sxtiva diye bi jel verdi. Acaba bu da aynı etkiyi görür mü daha kullanmadım.

Anladım kuzum ben o zaman 4le denemeye devam edım kafamı temızleyıp baslasam daha ıyı sonuc alırım olucak ınsallah ta ugrastırıyor işte :)

Anladım kuzum ben o zaman 4le denemeye devam edım kafamı temızleyıp baslasam daha ıyı sonuc alırım olucak ınsallah ta ugrastırıyor işte :)
olur olur ben ilk 3 aparatı cok rahat almıştım da 4 te zorlanmıştım hatırlarsan ama işte o da oluyor şuan da da pozisyon deniyorum düşün baskı kalmadı

Baktım aynayla parmagimla çok hafif denedim ama orayı hissedince kötü oldum. Bidaha da denemedim. Azıcık cesaret olsa bende cesaret sıfır

Bunun egzersizden başka çözümü yok arkadaşım. Bir kere yapıp olmadı diye bırakma. Evet her egzersizin başına oturmak, ona zaman ayırmak, kendini kötü hissetmek zulüm gibi. Ama hepsi başına oturana kadar. Tek seferde bi günde her şeyi halledicem diye kendini zorlama. Parmağını sadece girişinde tutmaya alışman bile bi adım. O cesaret kendiliğinden gelmiyor, bunu unutma. Yapa yapa, bi cm bile ilerlediğine mutlu ola ola geliyor o cesaret. Alışana kadar sadece aynada izle, incele, kabullen. Sonra dokunmaya başla. Dokununca kötü hissetmeyinceye kadar birkaç gün yap bunu. Sonra serçe parmağını ya da işaret parmağını hangisiyle rahat hissedersen, sadece girişte bulundurma hissine alıştır. İtmene gerek yok hemen ilk seferde. İnternetten araştırıp kegeli hayatının parçası haline getir. Kegel vajina kaslarını kontrol etmeye yardımcı, kasılan kaslarını kendi kontrolünle gevşetmeyi öğrenirsin. Ben telefonuma alarmlar bile kurmuştum unutmayayım kegel yapmayı diye. Her egzersizinde çook yavaş, sabırlı, zaman tanıyarak hareket etmelisin. Derin nefesler, beklemeler olmalı aralarda.

İlk kez bir şey sokmaya çalıştığım gün içeriye bir milim bile girememiştim ve ağlaya ağlaya içim dışıma çıkmıştı. Şimdi birinci aparatın tamamını alabiliyorum. Bu işin sırrı kendine zaman vermek ve her gün düzenli egzersize zaman ayırmak. Ben yapamıyorum diye pes etme. Eninde sonunda bu işi sen yapacaksın. Doktora da gitsen, uyuşturarak da yapsan. Eninde sonunda sen alacaksın vajinana bir şeyleri. Madem öyle, erteleme. Adım adım ilerleyeceğini unutma. Bebek doğar doğmaz yürüyo mu? Bu iş de aynen öyle. İnan bana, sen vajinanla her gün düzenli olarak ilgilendikçe kendin bile inanamayacaksın nasıl ilerlediğine. Dediğim gibi başına oturana kadar eziyet ama bir milim bile ilerleyip kalkarsan başından, dünyalar senin oluyor, psikolojin düzeliyor. Tek yapman gereken motivasyonunu yüksek tutup işin üstüne gitmen, hırs yapman. Sonra gelip yazacaksın gelişmeleri, gör bak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…