Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

İnanın hepimizde böyle. Tam ortada ve sadece geçene kadar acıtıyor gibi oluyor. Geçince hepsi bitiyor sadece içinde bir şey var hissi, baskı hissi. Ve git gellerde de dediğin gibi hissediyorsun orayı. Hepimizde öyle olduğuna göre bi sorun yok kızlar, alışana kadar böyle demek ki. İçimiz rahat egzersizlere devam öyleyse :)

En kisa zamanda baslicam çalışmalara

selen bu kadar bilinçli olup bu hala yenmemiş olman :) valla birçok kişi bilmediğinden vajinismus olur ya sen ii biliyorsun maşallah yenmen yakındır ama az daha boyları büyütmen lazım1 de çok oyalanma 2 yi 3 ü zorla

Aparatta iyiydi gene ya ben gayet rahat git gel yapıyordum ama penis işin içine girincr rengi değişti dedim ya geçende eşime de dedim yaa dur aparat acımıyodu dur dur bırak yapma diye adamı da bezdirdim neyse ki beni dinlemedi

@nesyaaaaa canım sen bebe yağıyla mı devam ediyorsun hala?
canım bebe yağı bende kaşınma yaptı ama mantar falan değil sadece kaşınma ben de şuan alternatif düşünüyorum sadece kayganlaştırıcı cabuk kuruyor ama alıştırayım kendimi ona da çünkü en güzeli aslında en doğalı da işte alışana kadar baakalım

En kisa zamanda baslicam çalışmalara

En kısa zamanda deme :) Bugün başlıyorum, yarın başlıyorum. Kesin zamanlar söyle. Neden önemli bu? Çünkü ertelemek kolayımıza gidiyor egzersizleri, o yüzden kimimiz birinci senesini doldurmuş kimimiz dördüncü. Şimdi değilse ne zaman? Bugün değilse ne zaman? Hep böyle düşün. Kelimelerin gücüne inan. Beyin gerçekle hayal gücünü ayırt edemez. Sen neyi sesli olarak söylersen beynin onu gerçek algılar. “Ben bunu başarıyorum, ben sağlıklıyım, vajinam her kadınınki gibi normal, kaslarımı kontrol etmeyi öğreniyorum, içime bir şey almayı öğreniyorum, her geçen gün aşama kaydediyorum”. Sürekli bu şekilde olumlu mesajlar gönder beynine. Beynin bi süre sonra buna inanacak ve vajinana kasılma emrini vermeyi bırakacak. Telkin çok önemli.

Parfümlü o falan diyorlar ya bende alternatif bişey mi kullansam diye düşünmeye başladım zararsız olan ama dediğin gibi kayganlaştırıcı da çabuk kuruyor bilemedim hiç

Teşekkür ederim kuzum :) Ben de aslında vajinismus olduğumu anladıktan sonraki cinsel terapilerde edindim bu kadar bilgiyi. Başta pek çok şeyi ya bilmiyor ya yanlış biliyormuşum. Ama dedim ya sonra taşındım ve yoğun iş temposu nedeniyle aylarca denemedim bile. Daha son bi haftadır ciddi şekilde üzerine düştüm diyebilirim. Bildiklerimi paylaşırken hem arkadaşlara yardımcı olmayı umuyorum hem de bilgilerimi tazeleyip kendimi de motive ediyorum. Bugünden itibaren ikinciye geçeceğim artık. Birkaç günde de onda rahatlarım inşallah :)

Parfümlü o falan diyorlar ya bende alternatif bişey mi kullansam diye düşünmeye başladım zararsız olan ama dediğin gibi kayganlaştırıcı da çabuk kuruyor bilemedim hiç
sözde üstünde parfümsüz parabensiz yazıyor ama nihayetinde vazelin bebeyağı bunlar petrol türevi yağlarmış çok ta masum değillermiş o yüzden bende kaşıntı yaptı sanırım kullanmicam artık

ben sana diyimmi 2 yi soktuktan sonra içinde rahatken direk 3 ü bile alabilirsin çünkü o an bir güven geliyor bir bakıyorsun o da girmiş bende hep öyle oldu.

Kendini hiç öyle şartlandırma. Tek başına olmadığın için biraz daha cebelleşttirir insanı, tahmin edebiliyorum. Geçen bi yerde okudum burada mı okudum acaba ya, bak emin olamadım. Ama diyordu ki aparat egzersizlerinde eşleriniz de yanınızda olsun, kendiniz alıştıktan sonra kontrolü eşinize bırakarak gel git yapmasını isteyin. Belki girme aşamasında güvenemem ama girdikten sonra ben düşünüyorum ona bırakmayı aparatı. Böylelikle kontrolü başkasıyla paylaşmayı öğrenirmişiz. Bence mantıklı :)

Ya işte ne kullanıcaz. O market kayganlaştırıcıları zaten tırt. Gleitgelen aldım eczaneden fena değil ama hem az hem pahalı. Ultrason jeli almak istiyorum ben ama eczanelerde olur mu bilemedim. Jinekolog önerdi ultrason jelini.

1 aydir aparat yapmiyodum dun yaptim ve 3 boyu da yapabildim gayet guzel oldu ama bacak acma problemim var ve esimle denemeye korkuyorum off cunku pozisyon ayarlayamiyoruz bi türlü üstee olmuyo altta da bacagimi rahat acamiyorum zaten 2 aydir hic penis denemesi yapmadik

Ben farkında olmadan bacaklarımı kapatıyorum aparatı alırken. Her fark ettiğimde hemen sonuna kadar açıyorum. Yarın bigün eşli denemede bacağın açık olması lazım deyip kendimi alıştırmaya çalışıyorum.

1 ltrelik ultrason jeline 5 lira yazıyor n11 de aaa sen diyince baktım bende nasıl işe yarıyormu ki o ben hiç bilmiyorum vajina içinde kullanılır mı onu hep dışa sürüyorlar eğer kullanılıyorsa hemen isteteyim :)

Kullanılıyor tabii ki, jinekolog elindeki aleti ultrason jeline bulayıp daldırıyor içeri :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…