Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

İnş. Çözüm olur canım olmazsa da üzülme yeni gelen arkadaşıma yazdığım yöntemle yendim ben ben de çokcesaretdizdim. Yenmek 4. Senemize kaldı.Allah bu şekilde sınadı beni. Ana ertelediğim için bu zamana kaldım keşke daha çabuk harekete geçseydim

Yüzümü guldurdun inanki cook güzel anlatmissin. Inşallah biyerden başlamak gerekiyor yani :)

Kizlar bu hastaligi yenmek organiniza alismak kesfetmek ve egzersizlerden geciyor lutfen biliyorum zor ama kacmayin ertelemeyin zaten diger adi erteleme hastaligi. Bizler zamaninda ben yaptiysam herkes yapar diyenleriz ustune gidin

Yok canımben bilmiyorum biz de int. Aldık su bazlı bi jel.

Yüzümü guldurdun inanki cook güzel anlatmissin. Inşallah biyerden başlamak gerekiyor yani :)

Kesinlikle öyle. Ben 15 aylık evliyim. Erteledikçe erteledim. İlerlemiyor dedim bıraktım, meşgulüm dedim bıraktım, zamanım yok dedim. Çünkü sorunu çözme hırsım yokmuş aslında. Motivasyonum yokmuş. Yapabileceğime inancım yokmuş. Herkesinki oluyor benimki olmuyor, bende bir sorun var diyordum. Aylarca iki boğumda takılı kaldım. Doktora gitmek üzereydim ki çarenin tükenmediğini fark ettim. Aşamadığım yeri vemcainle aşıp, anatomik bi sorunum olmadığını görünce, uyuşuk halde baktım ne soksam gidiyor, içim rahatladı. Şimdi spreysiz adım adım ilerliyorum. Gerilere dönüp okuyabilirsin, 3-4 denemedir yönünden pozisyonuna kullandığım şeylere kadar detaylıca yazıyorum. Buraya üye olman da harika bi adım, ben ne zamanki üye oldum o zaman bu işle ciddi ilgilenmeye başladım.

İşin tek ama tek püf noktası her gün başına oturman. Hiç bişi yapasın gelmezse bile bi on dk incelemek için zaman ayır. En kötü bunu yap ya başlangıçta. Gerisi tıkır tıkır gelecek. Çok geçmeden yeni gelenlere sen nasıl ilerlediğini anlatacaksın. Kimse öyle bi deli cesaretiyle yapıp bitirmedi, sor burdaki herkese. Hepsi adım adım olacak.

haha aynen benımkı de dun bıle uyusmus hala soruo canın yandı mı dıye yok dıyorum anlamıyor her denemede acıyor dedıgım ıcın aklına kazınmıs adamın onu da anlıyorum kolay degıl ama dedıgın cok dogru ısteseler bıze kıya kıya acıta acıta yaparlardı ama onlar hep kıyamadı aslında gercekten cok sanslıyız :)

Selenkegelin etkisi çok mu ben de o an yapmaya çalışıyorum ama beceremiyorum sanırım nefes verirken it diyorum eşime ama sonuç alamıyoruz

Benim terapistim kegel diyordu başka bir şey demiyordu, öyle söyleyeyim. İlk denemelerimde kaydettiğim gelişmeler bence kegel sayesinde. Şimdi eskisi kadar sık yapmıyorum günlük hayatımda, hatta hiç yapmıyorum maalesef, unutuyorum. Ama aparat egzersizinde mutlaka içimdeyken 5-10 kez nefes alırken 3-4 sn sıkıp nefes verirken gevşetiyorum. Terapistim de her parmak egzersizinde bunu yapmamı söylemişti.

Aslında bilmediğimiz için de bu durumdayız. Bir kere denedim parmagimla 2 3 cm girdi sonra tıkandı aşağı doğru mu yukarı doğru mi gitmek gerekiyor bilmiyorum. Bilincsizlikten de biraz kaynaklanıyor mu acaba

olur olur ben ilk 3 aparatı cok rahat almıştım da 4 te zorlanmıştım hatırlarsan ama işte o da oluyor şuan da da pozisyon deniyorum düşün baskı kalmadı
Sen aştın gittin zaten canım bizde arkandan gelıyoruz adım adım benım spreysız yaptıgım gun yendıgım gundur o yuzden spreysız yapmaya agırlık verıcem duzenlı yapıcm cunku adam akıllı deneme yapmadım :)

Aslında bilmediğimiz için de bu durumdayız. Bir kere denedim parmagimla 2 3 cm girdi sonra tıkandı aşağı doğru mu yukarı doğru mi gitmek gerekiyor bilmiyorum. Bilincsizlikten de biraz kaynaklanıyor mu acaba
Merhaba canıım akşamdn beri bakamadım aklım burdaydı valla tek tek baktım geçen sayfalaraŞimdi öncelikle senin cesarete ihtiyacın var ve burası tam da bunun için var doğru yerdesinParmağınla denerken popoya doğru itmen lazım ama çok düşünmene gerek yok o yolunu buluyor zaten ama parmak yeterli olmuyor aparata geçmen lazım ondan sonra ben zaman kaybettim parmak yeter sandım ama yetmiyormuş

Son düzenleme:
Canım acı dediğince tam p.. yarısında mı oluyor? Benim kaldığım yer olabilir orası
Aynen canım tam ortada hissediyorum acıyıtamamı girdiğinde baskı var ama acı yok mesela o baskı da alışık olmadığımdan muhtemelen ama git gel yapınca ortadan her geçtiğinde acıyor. Senin dediğin o bence

Kararlı olmakla başlıyor her şey ben onu anladım uykusuzum demedim yorgunum demedim her seferinde çalıştım uğraştım öyle olunca da ne yolladıysam gitti içeri :) buranın rolü inanılmaz bende burda öğrendim bi çok şeyi en önemlisi motive olabilmeyi. O yüzden sizde artık kolayladınız bence sonuçlar yakın ilk aparatta rahatsın artık geç ikiye korkma ben bile hiç denemeden bi günde yaptıysam siz de yaparsınız cidden zor değil sadece iste ve it:)

Öyle tabii. Aslında cinsel birliktelik içgüdüsel bir şeydir. “Su akar yolunu bulur” misali kendiliğinden olur. Ama bizim bilinçaltımızdaki birtakım yanlış düşünceler bizi bu işten acı, yanma, sızı beklemeye itiyor. Bu sebeple vajinamıza giren şeyleri kontrol etme gereği hissediyoruz. Vajina kendini korumaya alıp kapatıyor, canımız yanmasın diye bizi koruyor bir nevi. Çünkü beynimiz bizden aldığı sinyallerle vajinaya “bak sana bir şey yaklaşıyor, hemen kapat kendini, canını yakacak” diyor. Aslında ya acı beklentimizden ya da çoğu zaman ne hissediceğimizi bilmediğimizden oluyor hepsi. Ben aylarca iki boğumda takıldım, aylarca. Sprey çok yardımcı oldu evet (bir iki kez kullandım), ama her takıldığım yerde (hala çok rahat değilim) kendime sürekli bu hissettiğim şeyin acı olmadığını telkin ettim. Alışık olmadığımız zamanla alışacağımız bi his. Beynimiz abartmaya meraklı olduğu için gözümüzde dağ gibi büyütüyoruz o hissi inan bana. Takıldığın yerde sabırla bekle, bu hissi abartıyor olabilir miyim, gerçekten dayanılmayacak bir şey mi diye bi düşün. Göreceksin, zihnin sana cevap verecek “yok beee, acımıyor aslında” diyecek :) Tek yapman gereken hissettiğin şeye çooook iyi odaklanmak. O histen kaçmamak, üzerine gitmek ama sabırla. Ve görselleştirme çok önemli egzersizlerde. Ben hep içime alırken oranın giderek genişlediğini, bana kocaman yer açtığını hayal ediyorum. “Ben ilerledikçe açılıyor, giderek genişliyor” diyorum kendime sakince. Gözümde vajinanın kocaman açıldığını hayal ediyorum. Bu da bir cinsel terapist tavsiyesiydi ve çok işe yarıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…