Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Ultrason jelini internetten temin edebilirsin. Litresi 5-10 lira bir şey ve çok iyi kayganlaştırıyor. Yan etkisi de sıfır.

Aa ucuz yani. Ben uzun bi süre mantarla boğuştum. Bi süre de idrar yolu enfeksiyonuyla. Aşırı tırsıyorum hazır ilerleme kaydetmişken tekrarlamasın da araya zaman girmesin. Sen ne zamandır kullanıyorsun? Markası falan var mı?

Öyledir mutlaka. Tabii canım delirdin mi, ne şükür hem de, koca bi yol katettin. Yerinde olmak isteyen kaç kişi vardır burayı okuyan. Bundan sonrası kafan daha rahat ilerler inşallah :)

Vajinismus olmayanlar için de öyle aslında kuzum. Cinsellik öğrenilen bir şey demişti doktorum. Öyle filmlerdeki gibi ilk birliteliklerde kimse zevkten ölmüyor. Hep bi ne olacak nasıl olacak ne hissedicem telaşı. Vajinismus olmasaydık bile ilk bi iki ay belki de alışma süremiz olacaktı bizim de. Tek sorunumuz penisin tamamını ilk kez alana kadar. Onu hallettik mi vajinismus olmayanlarla hemen hemen denk bi konumda oluyoruz aslında.

Canım şu an elimde olanı hemşire bir arkadaşım hastaneden getirmişti üzerinde marka yazmıyor ama sordum markasının önemi yokmuş. Alacağın yerden veya siteden açıklamasını oku, su bazlı diyorsa sıkıntı yok.

Uzun süredir elimde ama birkaç kez kullandım.

Öyledir mutlaka. Tabii canım delirdin mi, ne şükür hem de, koca bi yol katettin. Yerinde olmak isteyen kaç kişi vardır burayı okuyan. Bundan sonrası kafan daha rahat ilerler inşallah :)
Var ya sabah uyandığımda bile ne kadar yorgun uykusuz da olsam içim kafam rahat güne başlıyorum. Aydınlığa çıkmış gibiyim. Hepiniz de böyle hissediceksiniz kesinlikle

Doktor arkadaşımın dediğine göre biz kadınlar erkekler kadar zevk almıyormuşuz anatomik farklılıklarımızdan. Ama dediğin gibi vajinismus olmasa da insanların alışması 2-3ayı buluyor ama biz yendikten sonra o kadar uzun da sürmez bence baya çalışarak hallediyoruz kendimizi vücudumuzu tanıyoruz artık

Evet canım madem öyle yap doğru diyon eşin artık karışmıcak mecburrrr
Hahaha ohh iyi olucak ona kız bi de tam tersi olurmuş ne gülerim halime :))) heyecanliyim yarın için ne olacak ne dicek çok merak ediyorum ne yapacak acaba o kadar soru var ki kafamda hepsini sormak istiyorum :))

Hahaha ohh iyi olucak ona kız bi de tam tersi olurmuş ne gülerim halime :))) heyecanliyim yarın için ne olacak ne dicek çok merak ediyorum ne yapacak acaba o kadar soru var ki kafamda hepsini sormak istiyorum :))
Rahat ol seeen gayet iyi olucak bak gör ona da ders olsun doktorun anlattıkları egzersiz muttlaka diycek uzuun uzun anlatıcak ona da sana anlatırken ooh oh

Bence Dr a fazlada anlam yukleme, duyulmadik bilinmedik seyler duyacagini sanmam

Ayyy evet yaaa o günleri görürüz inş.

Selen bu kegeli ben ara ara yapıyorum kasları caliştirdiğini biliyorum fakat ilişkide ne işe yarıyor?

Var ya sabah uyandığımda bile ne kadar yorgun uykusuz da olsam içim kafam rahat güne başlıyorum. Aydınlığa çıkmış gibiyim. Hepiniz de böyle hissediceksiniz kesinlikle

İnsanın modu nasıl yükseliyor di mi :) Kendine güveni geliyor. Ufacık ilerlemeler bile böyle hissettiriyor. İnşallah biz de en kısa sürede tamamına erdiririz.

Kızlar biz az önce ilişki yaşadık arkadan denedi eşim Yok yapamadım fazla acıdı. Eski pozisyona dönüş yaptık eşim çoğu girdi sadece tam bir kenetlenme olmadı dedi. Yenenlerde durum nasıl bu normal mi ?

Selen bu kegeli ben ara ara yapıyorum kasları caliştirdiğini biliyorum fakat ilişkide ne işe yarıyor?

Egzersizlere yeni başlayanların günde en az 100 defa yapması gerektiğini söylemişti terapistim.
Vajinimus aslında vajina kaslarının güçlü olup sıkı sıkı kapanmasından değil, aksine aşırı güçsüz olduğu için gevşeyememeleri sebebiyle olur. Güçsüz oldukları için kontrol edemiyoruz. Öylemymiş yani, ben de terapilerde öğrendim. Aslında tüm kadınların bu egzersizleri düzenli yapması lazım. Vajinismusu yenmeye yardımcı olmasının yanı sıra ilişkiden maksimum zevk almaya, doğum sonrası vajinal toparlanmayı sağlamaya ve yaşlılıkta idrar kaçırma sorunlarına engel olmaya yardımcı oluyor. İlişki esnasında özellikle yapan var mıdır bilmiyorum, vajinismus olmayıp da kegeli bilen çok az kişi var etrafımda. Karşılıklı zevki artırıyor yanlış bilmiyorsam. Ama ben her egzersizimde muhakkak yapıyorum. Bazen 5 sn sık 5 sn bırak şeklinde 5-6 defa. Bazen hızlı ve ritmik şekilde sık bırak sık bırak şeklinde 20 defa falan yapıyorum. Her yapışımda kaslarımın aşırı rahatladığını, içime aldığım aparatı çok daha kolay kabullendiğimi ve çok daha kolay git gel yapabildiğimi görüyorum. Aparatın tamamını soktuktan sonra başta bi geriliyorum kımıldayamıyorum falan, hemen bi kegel, içerisi acayip rahatlıyor. Sanki 183731. kez içime almışım gibi rahat hissediyorum :)

Aparati alabilen arkadaşlar kesinlikle vajinismus değiller, fobi deyin ,korku deyin ama vaji degil

Eşlerde fizyolojik bir mani yok, en küçük te olsa parmak yada aparat giriyorsa, iş eşlerin beyninde olayı bitirmesi ile en cok 1 ayda bitebilir

Senin nasıl gidiyor, müjde yakınmi?

Gayet güzel gidiyor şükür. Anlatacaktım, madem yazayım şimdi. Üç gün üç kez birinci aparatı spreysiz tamamen almayı başarmıştım. Bugün ikinciye geçtim, birinciyi yaptığım gibi sprey sıktım çok hafif, ikinciyi tamamen aldım. Uyuşukluk gidene kadar içimde beklettim. Neredeyse bir saat. Sürekli git gel, çevirme, kegel yaptım. Uyuşukluk tamamen geçtiği için çok rahat hissediyordum aparatı. Bundan sonra spreysiz devam edicem. Sanırım bana en iyi gelen yöntem bu. Önce bi kez spreyle yapabildiğime inanıp sonra spreysiz devam ediyorum. Bu yöntem bende mükemmel işledi. İki şey keşfettim bugünkü egzersizde:
1) Önce birinciyi bi kez bi alayım sprey sıkmadan, bi kez daha deneyeyim dedim. İlk iki alışımdan çok daha rahattı, giderek kolaylaşıyor. Her zaman zorlandığım yere gelince bacaklarımı sonuna kadar açtım, saniyesinde girdi. Zorlandığınızda bacaklarınızı açmayı deneyin.
2) Geçen bi arkadaş yazmıştı. İtsem de gitmiyor sonu gelmiş gibi diye. O ne zaman oluyor biliyor musunuz, çat diye birden kuvvetlice itmeye kalkınca oluyor. Tek hamlede itmeye kalkınca oluyor. Yavaaaşça, kaydırarak ilerlettiğinizde kayıp gidiyor ama. Öyle hisettiğinizde yön değiştirip ilk girişinizdeki gibi yavaaaşça ilerletmeyi deneyin.

Bende bugünkü gelişmeler ve tavsiyeler bu şekilde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…