Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kızlar eşli deneme yapanlar yardımcı olabilir mi dün deneme yaptık ben uyuşturucu sprey sıktım üste geçtim girmesi için çok zorladım ama acayip bi basınç hissi oluyo rahatsız edici normal mi siz de de oluyor mu ?ona rağmen zorladım ama girmedi

Ne kadar süre geçti senin penise geçmenden bu yana? Eşten önce 4le mi yapıyorsun egzersizi?

İnşallah canım teşekkür ederim. Tamamen spreye bel bağlamayı ben de asla doğru bulmuyorum. Hep söylüyorum, spreyle son boy aparatı alıp yendim demeyin, o bi aldatmaca. Çünkü önemli olan hissederken alabilmek. Uyuşukken zaten ne soksan giriyor. Ben spreyi yeni boy aparata ilk geçişimde sadece bir bilemedin iki denemede kullanıyorum. Ve mutlaka ama mutlaka aparat içimdeyken uyuşuluğun geçmesini bekliyorum. İki saat de olsa iki saat bekliyorum. Bi de böyle dene sen de. His tamamen geri gelince hareket ettirerek aparatın büyüklüğüne alışmaya çalışıyorum. O an o hissi iyice içselleştiriyorum ki sonraki egzersizde spreysiz yapacağımı bildiğim için nasıl bir şey olduğunu iyice aklıma kazıyayım. Sonraki spreysiz egzersizimde “daha önce yaptın, nasıl hissedirecek biliyorsun, korkma” diye kendimi telkin ediyorum. Sprey sadece bi araç olmalı ve asla ona bağımlı olunmamalı.

Bence aparatları tamamlayıp da geçmelisin canım aparatın mantığı o zaten kendini alıştırmak. Kaldı ki ben de @nesyaaaaa ya katılıyorum önce alıştırma yapmak iyi oluyor üstelik bence penise göre aparat hem şekil olarak hem boyut olarak daha farklı girişi de daha farklı oluyor

Ben de senin bu mesajındaki her kelimene katılıyorum kuzum. Kesinlikle aynı düşünüyoruz. Sprey sadece “anatomik bir sıkıntım yok” dememize yardımcı oluyor, içeride o boyda ve büyüklükte yer olduğuna ikna ediyor. Ama maksat kesinlikle hissederek yapabilmek. Uygun pozisyon uygun yön ve hissettiğimize odaklanarak bence her boyu aşıcaz. Sadece sabır. Hepsi bi kerede olmadı. Ben hep bunu söylüyorum kendime. “Asla hayal kırıklığına yer yok. Bu noktaya getiren de bendim bundan sonrasını yapacak olan da benim. Adım adım, sabırla.” Bence doğru yoldasın için rahat olsun. Şükürler olsun bu adımları atma cesaretimiz motivasyonumuz var, bir olmadı iki olmadı üçüncüde olacak. Önemli olan azim :)

Rahatlıkla söyleyebilirim ki modum düşer. Adım adım gitmek en iyisi. Ben de dördü deneme taraftarıyım.

Teşekkür ederim canım, ben de o fikirdeyim.

Canım merhaba. Öncelikle o korkuyu bi at oraya dokununca bişey girince yaralar kanamalar falan olmayacak aklına bunu yerleştir. Evet garip bi his ama acı gibi değil. Önce bi serçe parmağını almayı dene sırf oraya girebildiğini görmen açısından sana iyi gelecektir. Sonra iki parmak falan derken aparata geçersin ama ilk olarak tanımakla oraya parmak ve daha fazlasının girebileceğini kabullenmekle başla. Biz zatemin burdayız güzel bi yol çizeriz inşallah :) sen istersen her şey olur

Spreyle anlayamıyor insan canım hissi anlamak istiyorsan jelle falan denemelisin ama deniyorsan spreyle acımaz zaten rahatça alırsın ha bi de şu var ben üstteyken çok rahat edemiyorum altta daha rahat oldu belki sende de öyledir

Merhaba. Aramıza hoş geldin :) Başlamak için bi motivasyona sahipsin kendiliğinden, bu güzel bir adım. Şimdi aslında yapman gereken şey “içime bir şey alırsam acır” korkusunun yerine “içime bir şey almak nasıl bir his acaba” merakını getirmek. Korkunun yerine merakı koymak yani. Bu içsel dürtüye sahip olmak bence bu işteki en ama en büyük itici güç. Vajinismus olmayanlar ilk ilişkiden korkmak yerine merak ettikleri için vajinismus değiller.

Bazıları parmakla bazıları aparatla daha rahat. Ben parmakla başladım, iki boğumdan ileri gidemedim midem bulandı, aparat aldım, çok daha rahat ilerliyorum. Parmağı evirip çevirmek yönünü ayarlamak zor geliyordu, aparatları kolay yönlendirebiliyorsun. Bu tamamen sana kalmış aslında, başladığımda göreceksin.

Öncelikle bir ayna yardımıyla vulvanı minik minik dokunarak aralayarak incelemelisin. Bu adım basit gibi ama çok önemli. Bir nevi korkuyla yüzleşip organını içselleştirme aşaması. Rahat hissedince ellerini çok güzel yıkayıp başka asla herhangi bi şeye temas etmeden su bazlı bi vajinal kayganlaştırıcı kullanarak girişine parmağını koymayı denemelisin. Rahat hissedene kadar. Sadece orada tutman bile yeterli ilk etapta. Burada uzun uzun bahsedilen kegel ve nefes tekniklerinden yardım almalısın, her denemede. 5-6 kez kegel, derin nefes al, verirken yavaşça içeriye ilerle. Bir cm bile çok önemli. Sakın yapamadım diye düşünme. Kendi kendine olumlalar ve telkinler yapmalısın, vajinanın kocaman genişlediğini hayal etmelisin. Bunlar işin en püf noktaları ve mutlaka kendi kendine konuş, kendini sakinleştirici olumlu cümleler söyle.

Çok kasılır ilerleyemezsen tüm vücudunu aynı anda sık bırak birkaç kez. Kendini iyice sık bırak. Biraz bekle, seni mutlu edecek iyi hissettiren şeyleri düşün. Güzel hayaller kur, kendini en iyi hissettiğin anlara git. Derin nefeslerle tekrar dene.

Kimisi çömelerek yapıyor egzersizleri, ben yatarak ve belimin altına kırlentle rahat ediyorum mesela. Yaptıkça ilerledikçe kendine iyi gelen şeyleri öğreneceksindir. Kegeli egzersiz yapmasan da hayatının bir parçası haline getirmelisin.

En önemlisi asla ama asla erteleme. Hemen başla. Erteledikçe daha iyiye gitmiyorsun.

Kızlar benim üç gün önce falan regl olmam gerekiyordu ama olmadı sıkıntılı bi hissiyatım var öyle üstümde ya napsam bilemedim acaba dengesi mi şaştı ilişki olunca ne diyosunuz

Katılıyorum canım ben de zaman zaman düşünüyorum tam yenemedim mi diye

Net olarak vajinismus arkadaşlar yani aksini söylemek çok da mantıklı değil açıkçası ha ilerleme kaydetmişsin denir az kaldı denir yeneceksin denir ama karşımızda duran şey alenen vajinismus yani kabul ediyoruz bunu zaten. Dediğin gibi dereceleri var ama hepsinin adı ortak ilişkiye girmemeyle başlayıp acıdan korkmayla ertelemeye dönüşen bir süreç

Jel de kullandım canım acı hissi yoktu ama ben zorladıkça basınç oluştu sanki patlayacak gibi ama yine de girmedi şuanda o bölgede sızlama var spreyden mi çok zorladığımdan mı bilemedim

Jel de kullandım canım acı hissi yoktu ama ben zorladıkça basınç oluştu sanki patlayacak gibi ama yine de girmedi şuanda o bölgede sızlama var spreyden mi çok zorladığımdan mı bilemedim
Sızlama ondandır spreyle hissetmiyorsun ama zorlama oluyor ister istemez. Jel kullandım dediğin hep sprey hem jel dimi

Canım sprey psikolojik olarak rahatlatıyor ama spreysiz de deneyebilirsin hissedersen canın yanmayacak zorlanmayacak şekilde ilerlersin aslında yürürken zorluyorsa sen baya baskı yapmışsın
Sprey evet psikolojik olarak acımayacak diye düşündürdüğünden çok rahatlattı tabi doktorumun telkinleri de rahatlattı bayağı ki ben 1 yıldır bunların hiç birini yapamıyordum zorlama aşamasına bile geldim ama bi yerde yanlış yapıyorum sanki o basınç hissi çok kötü zorlamadan nasıl nasıl girecek ki şaştım valla ya:/ zorlayıncada basınç oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…