- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #236.701
Sen neyle çalışıyorsun ben orayı kaçırmışımSprey evet psikolojik olarak acımayacak diye düşündürdüğünden çok rahatlattı tabi doktorumun telkinleri de rahatlattı bayağı ki ben 1 yıldır bunların hiç birini yapamıyordum zorlama aşamasına bile geldim ama bi yerde yanlış yapıyorum sanki o basınç hissi çok kötü zorlamadan nasıl nasıl girecek ki şaştım valla ya:/ zorlayıncada basınç oluyor
Teşekkür ederim bu özenli cevabından ötürü bu mesaj dahi umutlandırdı beni bir basamak daha :)) gerçekten söylediğin ana nokta çok önemli daha önce o kadar yazı okudum böyle düşünmemiştim bizler parmağımızı ya da herhangibir aparatı korkarak canımız yanacak diye alırken bu rahatsızlığı olmayan insanlar bu duygunun merakıyla yaşıyor Ve o zaman herşey normalinde gidiyor onlar için bende bu bakışla ve merak hissi ile çalışmalarıma başlayacam bugün eşim aparatları aldı, bende parmakla tanıma ve keşfetme aşamasından itebilme aşamasına geldikten sonra 1.boy aparattan başlıcam ara ara gelişmelerden haberdar ederim buradan iyi akşamlarMerhaba. Aramıza hoş geldin :) Başlamak için bi motivasyona sahipsin kendiliğinden, bu güzel bir adım. Şimdi aslında yapman gereken şey “içime bir şey alırsam acır” korkusunun yerine “içime bir şey almak nasıl bir his acaba” merakını getirmek. Korkunun yerine merakı koymak yani. Bu içsel dürtüye sahip olmak bence bu işteki en ama en büyük itici güç. Vajinismus olmayanlar ilk ilişkiden korkmak yerine merak ettikleri için vajinismus değiller.
Bazıları parmakla bazıları aparatla daha rahat. Ben parmakla başladım, iki boğumdan ileri gidemedim midem bulandı, aparat aldım, çok daha rahat ilerliyorum. Parmağı evirip çevirmek yönünü ayarlamak zor geliyordu, aparatları kolay yönlendirebiliyorsun. Bu tamamen sana kalmış aslında, başladığımda göreceksin.
Öncelikle bir ayna yardımıyla vulvanı minik minik dokunarak aralayarak incelemelisin. Bu adım basit gibi ama çok önemli. Bir nevi korkuyla yüzleşip organını içselleştirme aşaması. Rahat hissedince ellerini çok güzel yıkayıp başka asla herhangi bi şeye temas etmeden su bazlı bi vajinal kayganlaştırıcı kullanarak girişine parmağını koymayı denemelisin. Rahat hissedene kadar. Sadece orada tutman bile yeterli ilk etapta. Burada uzun uzun bahsedilen kegel ve nefes tekniklerinden yardım almalısın, her denemede. 5-6 kez kegel, derin nefes al, verirken yavaşça içeriye ilerle. Bir cm bile çok önemli. Sakın yapamadım diye düşünme. Kendi kendine olumlalar ve telkinler yapmalısın, vajinanın kocaman genişlediğini hayal etmelisin. Bunlar işin en püf noktaları ve mutlaka kendi kendine konuş, kendini sakinleştirici olumlu cümleler söyle.
Çok kasılır ilerleyemezsen tüm vücudunu aynı anda sık bırak birkaç kez. Kendini iyice sık bırak. Biraz bekle, seni mutlu edecek iyi hissettiren şeyleri düşün. Güzel hayaller kur, kendini en iyi hissettiğin anlara git. Derin nefeslerle tekrar dene.
Kimisi çömelerek yapıyor egzersizleri, ben yatarak ve belimin altına kırlentle rahat ediyorum mesela. Yaptıkça ilerledikçe kendine iyi gelen şeyleri öğreneceksindir. Kegeli egzersiz yapmasan da hayatının bir parçası haline getirmelisin.
En önemlisi asla ama asla erteleme. Hemen başla. Erteledikçe daha iyiye gitmiyorsun.
Teşekkür ederim sizin yardımlarınıza ihtiyacım olacak bundan sonraki süreçlerde inşallah bende ve yenemeyen tüm arkadaşlar burda destek alıp yeneceğiz :))Canım merhaba. Öncelikle o korkuyu bi at oraya dokununca bişey girince yaralar kanamalar falan olmayacak aklına bunu yerleştir. Evet garip bi his ama acı gibi değil. Önce bi serçe parmağını almayı dene sırf oraya girebildiğini görmen açısından sana iyi gelecektir. Sonra iki parmak falan derken aparata geçersin ama ilk olarak tanımakla oraya parmak ve daha fazlasının girebileceğini kabullenmekle başla. Biz zatemin burdayız güzel bi yol çizeriz inşallah :) sen istersen her şey olur
Ben parmak ya da aparat egzersizi yapmıyorum canım psikoloğa gidiyorum 1 haftadır hipnoz falan yapıyo dün sprey ve jel önerdi 5 gün dememizi istedi aradım bu noktaya gelebildiğim için tebrik etti bırak zorlamayı değdirince kötü oluyordumSen neyle çalışıyorsun ben orayı kaçırmışım
Hipnoz falan.nasıl bi uygulaması var bilemiyorum canım ama iş yine sende bitiyor kalıcı çözümler olsun yöntemlerinde ki bi daha yaşamayasın o daha hayal kırıklığı olur. Zaten sen de bunu aşabilirsin bak nasıl ilerlemişsin bileBen parmak ya da aparat egzersizi yapmıyorum canım psikoloğa gidiyorum 1 haftadır hipnoz falan yapıyo dün sprey ve jel önerdi 5 gün dememizi istedi aradım bu noktaya gelebildiğim için tebrik etti bırak zorlamayı değdirince kötü oluyordum
Canım ne kadar zorladınız hiç girmedi mi?ilk ilişki sonrası benim de çok sızlamam oldu o anda da kan gelmişti. Zar yırtılmış meğer. 3 gün acıdı geçtiBen parmak ya da aparat egzersizi yapmıyorum canım psikoloğa gidiyorum 1 haftadır hipnoz falan yapıyo dün sprey ve jel önerdi 5 gün dememizi istedi aradım bu noktaya gelebildiğim için tebrik etti bırak zorlamayı değdirince kötü oluyordum
Suan evet yaklasık 2 bucuk hafta falan oldu yeneli ama her allahın günü yapmıyoz yani bişiler akışında gidiyor canımız ne zaman isterse yani ben dün bile önce aparat sonra eşimle yaptık çünkü aparatı ilk soktugumda bile hafif kasıyorum kendimi buyüzden o kasılma kısmını aparatla atıp eşimle direk birleşme kısmını bırakıyorum iyide oluyor.Ne kadar süre geçti senin penise geçmenden bu yana? Eşten önce 4le mi yapıyorsun egzersizi?
İnşallh canmHipnoz falan.nasıl bi uygulaması var bilemiyorum canım ama iş yine sende bitiyor kalıcı çözümler olsun yöntemlerinde ki bi daha yaşamayasın o daha hayal kırıklığı olur. Zaten sen de bunu aşabilirsin bak nasıl ilerlemişsin bile
Spreyi sıktıktan sonra ben baya zorladım ama yoğun bi basınç hissi vardı senin ilk ilişkinde oldu mu öyle bişey .kan falan gelmedi yani o kadar zorlamama rağmen giriş olmadı ama kasları mı zedeledim naptım çok sızlıyorCanım ne kadar zorladınız hiç girmedi mi?ilk ilişki sonrası benim de çok sızlamam oldu o anda da kan gelmişti. Zar yırtılmış meğer. 3 gün acıdı geçti
Spreyi sıktıktan sonra ben baya zorladım ama yoğun bi basınç hissi vardı senin ilk ilişkinde oldu mu öyle bişey .kan falan gelmedi yani o kadar zorlamama rağmen giriş olmadı ama kasları mı zedeledim naptım çok sızlıyorCanım ne kadar zorladınız hiç girmedi mi?ilk ilişki sonrası benim de çok sızlamam oldu o anda da kan gelmişti. Zar yırtılmış meğer. 3 gün acıdı geçti
Spreyi sıktıktan sonra ben baya zorladım ama yoğun bi basınç hissi vardı rahatsız edici senin ilk ilişkinde oldu mu öyle bişey .kan falan gelmedi yani o kadar zorlamama rağmen giriş olmadı ama kasları mı zedeledim naptım çok sızlıyorCanım ne kadar zorladınız hiç girmedi mi?ilk ilişki sonrası benim de çok sızlamam oldu o anda da kan gelmişti. Zar yırtılmış meğer. 3 gün acıdı geçti
Hımm tamam canım evet başlarda fazlaca acı baskı oluyordu şimdi geçti o gece de zarım yırtılmıştıSpreyi sıktıktan sonra ben baya zorladım ama yoğun bi basınç hissi vardı senin ilk ilişkinde oldu mu öyle bişey .kan falan gelmedi yani o kadar zorlamama rağmen giriş olmadı ama kasları mı zedeledim naptım çok sızlıyor
Sen aparatla calısmıs tın degil miHımm tamam canım evet başlarda fazlaca acı baskı oluyordu şimdi geçti o gece de zarım yırtılmıştı
Yok canım 2 parmak git gelden sonra denedim ben şu anda rahatım tek sorunum p.. tamamı girmiyor bi yerden sonra batma hissi oluyorSen aparatla calısmıs tın degil mi
Çok iyi ya benim eşim dokunuyordu ama ben dokunamıyordum parmağı bende yaptım aparat ta da iyi seviyedeym de esimle deneme konusunda hala kararsızımYok canım 2 parmak git gelden sonra denedim ben şu anda rahatım tek sorunum p.. tamamı girmiyor bi yerden sonra batma hissi oluyor
Yani oraya bir şey girdiğini gördüğüm ilk gün yeneceğime inandım ben eşim Yanımda olmadığı için deneyememiştik o sırada 2 parmağı da yaptım boş durmuyum diye vakit kaybetmeden denedik ve girdi şundan emin olabilirsin yine yapamayacağım hissi oluyor ama üzerine gidersen bi sonraki aşama p.. giriş yapması o andanirazcık sık dişiniÇok iyi ya benim eşim dokunuyordu ama ben dokunamıyordum parmağı bende yaptım aparat ta da iyi seviyedeym de esimle deneme konusunda hala kararsızım
Insallah bende en kısa zaman da yendim diye yazarımYani oraya bir şey girdiğini gördüğüm ilk gün yeneceğime inandım ben eşim Yanımda olmadığı için deneyememiştik o sırada 2 parmağı da yaptım boş durmuyum diye vakit kaybetmeden denedik ve girdi şundan emin olabilirsin yine yapamayacağım hissi oluyor ama üzerine gidersen bi sonraki aşama p.. giriş yapması o andanirazcık sık dişini
Çok rahat söylüyorum bu hastalık cesaret işi üzerine gitmemle yenmem sadece 1 ayımı aldı ama 4 senelik evliyim hep boşa kürek çekmişimInsallah bende en kısa zaman da yendim diye yazarım
Hayırlısı böyleymiş elbetteki herseyin bir zamanı varÇok rahat söylüyorum bu hastalık cesaret işi üzerine gitmemle yenmem sadece 1 ayımı aldı ama 4 senelik evliyim hep boşa kürek çekmişim
Öyle tabi Allah herkesin yardımcısı olsunHayırlısı böyleymiş elbetteki herseyin bir zamanı var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?