Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

bana doktor şimdi ilişkiden 1 saat önce dideral diye bir hap kullanmamı söyledi. daha denemedğim için bilmiyorum ama. heyecanı vs yok ediyormuş.

Eşinin tüm bunları yapmasını senin kadar biz de çok istiyoruz inan bana. Yani sen anlattıkça biz köpürdük burada, seninle birlikte biz de üzüldük. Ama dışarıdan bakınca ben sende bi hata göremiyorum. Eşin aşırı ama aşırı katı tutumlu ve sabit fikirli belli ki. Keşke vajinismus konusunda deneyimli bi psikoloğa gitseydiniz en başta. Yani sizin ilişki anlamında da desteğe ihtiyacınız var gibi duruyor. O doktorun beklediğin desteği vermemesi senin hatan değil. Başka bi doktora gidelim desem gittik de noldu diyecek diyorsun. Olur mu öyle şey. Eşinin sana gelip “sıkma canını, başka birine gideriz, hepsi aynı olacak değil ya, illa birinde çözüm buluruz” demesi lazım ya, seni el üstünde tutup destek olması lazım. Yani kendisi çözüm üretmiyor, senin çözmene de elli yerden köstek oluyor. E nasıl olacak bu iş? Tamam doktor ona hak verdi, eee? Çözsün o zaman çok haklıysa. Kendimi gerçekten tutamıyorum, burada anlatıyorsun yoruma açıyorsun diye samimiyetine güvenerek yazıyorum. Kendini çok yıpratıyorsun. Bugün sorun bu, bu çözülecek illa. Ama yarın başka bi sorun çıkacak, senin eşinin tavrını değiştirmesi lazım. Böyle olmamalı bence. Egzersiz yaparken ufacık bir şeyi kafaya taksam motivasyonum gidiyor diye eşim her zamankinden kat kat daha sabırlı bu aralar. Bazen haksız yere onu üzdüğüm oluyor, bakıyorum onlara bile sesini çıkarmıyor, gergin oluyorum moralim bozulmasın diye. Hakkında hayırlısı olsun arkadaşım da, maşallahın var çok sabırlısın.

Ne güzel açıklamışsın, eline sağlık. Ben de egzersiz yaparken bazen “aparat iyi hoş da penisle nasıl olacak” diye düşündüğümde “onu da aparat gibi tutar yönlendirirsin canım ne var” diyorum. Demek ki aklın yolu bir ve öyle yapılabiliyor.

Dediğin şey çok doğru. Tedaviyi tamamlayamamıştım ama bana da terapistim penisin en kolay aşama olacağını söylemişti. Hepsinden daha çabuk ve kolay olacak demişti. Sanırım olay yönlendirmek alışana kadar, tıpkı aparat gibi.

Teşekkür ederiz. Aparatla bile ben öyleyim şu an. Takıldığım yerde bekletirsem başlıyorum söylenmeye, orayı geçtiğim an bi oh diyorum.

Anladım ne demek istediğini. Aparatı tamamen sokmama rağmen takıldığım yer git gel yaparken rahatsız hissettiriyor. Benim taktiğim kegel. 5-6 kez derin nefesle sık ve gevşet yapıyorum. Ama gevşetirken sanki çişimi yapacakmışım, çişim başlayacakmış gibi nazikçe kasları açarak. Bi daha git gel yapıyorum, geçmiş oluyor. Geçmemişse bi daha kegel.

Yarım oluyordu ama yenemedim . Uzun zaman işte Yarım olunca komple bıraktık . Ilerleme kaydedemedigimden. Daha sonra aparatlardan da korkmaya başladim zaten. Böyle canım.
Ah canım neden bıraktın benim de ilk etapta yarım gibi giriyor sonra git gel yaparken eşim tamamının girmesine çok az kalıyor diyor. Sanırım serbest bırakmayı daha öğrenemedik

Canım aparatta rahattım ben o his yoktu peniste yaşadım o durumu ama sanırım alışık olmadığımdan kaynaklanmış

Anlat , hayallerinizi anlat bunu aştıktan sonra yaşayacağınız mutluluğu anlat, evin huzurla dolacağını kırgınlıkların kavgaların bunun eksikliğinde olduğunu ve birlikte aşmanız gerektiğini anlat , izlediğim vajinusmus hastalarının iyileşme sürecinde tedavi merkezlerinin yöntemlerindeki esas noktanın eş desteğini olduğunu defalarca gördüm . Eş desteği de kesinlikle şu değil “ akışına bırakalım olur ben anlayışlıyım ne zaman hazır hissedersen” den ziyade “ne yapabiliriz öyle yada böyle ikimizde çabalıcaz sana güveniyorum yanındayım bahsettiğin yöntemle alışa alışa yapacaksın, durmak yok mücadele var “ gibi tabiki ince çizgi önemli ne pasif ne çok baskın .. Yani tabu olmamalı bu konu ne de tamamen kendini içine hapseden bir çıkmaz olmamalı bizim içinde öyle hepimiz için öyle kararlı olmamız lazım ve bununla daha iyi olacak eminim. zehra1809

Son düzenleme:
Canım güzel yazmışsın haklısın da ama ben zehrayı anlıyorum burda çok konuştuk biz bunu bütün bunları anlatsa da bazı erkekler anlamayabiliyor benim eşim de öyleydi aparatlara sonradan zar zor ikna oldu ama şimdi yendim bitti diye çöpe atmamı dört gözle bekliyor bu süreçte ben de çok sorun yaşadım aşana kadar onunla ama mecburen ona göre hareket ettim hem çalıştım egzersiz yaptım hem de olabildiğince onunla bunu tartışmamaya çalıştım çünkü biliyordum tartışsam modum düşecek canım istemeyecek e o da empati kuramıyor napalım mecbur dedim bu adamı seviyorum evlendim mutluyum da ya bunu aşıcam ya aşıcam dedim yoluma devam ettim sonu da Allahıma şükür güzel oldu. Zehra da böyle yapmalı yoksa eşiyle daha da zıt düşücek ki bu ikisini de yıpratır aralarında sevgi bağlılık var onu görebiliyorum o yüzden de daha fazla yıpratmamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…