Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kuzum doktorum aparatı verdi bana çalıştırdı hiç sıkıntı olmadan hop die aldım aparatı ama üstte yapabildiğimi cesaretimi altta gösteremiyorum doktorumda popona yastık koy nefes egzersizlerini yap hiç anlamazsın dedi of ya üst pozisyon ayrı dert alt pozisyon ayrı dert vajinismus başlı başına bi dert

Dün kendim işaret ve orta parmakla denedim yumuşak doku kat kat birşeyler hissettim. Sırt üstü değilde yüz üstü yapabildim bunu iki boğum kadar. Doğru mu yaptım ondanda pek emin değilim açıkcası nasıl yapıcam onuda bilmiyorum. Yardım edin kızlar (

İnstagram kullanıyorsanız Gülten Gökkuş isimli doktor yarın vajinusmusla ilgili terapi tecrübelerinden bahsedecekmiş, devlet hastanesinde doğum uzmanı ağrısız doğum odaklı çalışıyor ve müracaatçılarıyla güzel işler başarıyor aklınızda bulunsun sizlerde takip edebilirsiniz..

Yumuşak hissetmen güzel birşey çok kasılmadığının göstergesi ,küçük dudakların arasına parmağını gezdir yolunu bir şekilde buluyor, sırtüstü yüzüstü farketmez nasıl rahat oluyorsan öyle denemeye devam et alıştıkça yatış pozisyonunu değiştirirsin .

Krem birde bebeyağı kullandım o kayganlık olunca biraz içeri basınca giriyordu. Sırt üstü denemeye çalıştım giriş yerinde sağlı sollu sert oluyor anladım ki kasıyorum ara ara aynaya bakıncada evet kastığımı fark ediyorum yüz üstü kasıp kasmadığımı anlamıyorum. Birde aklımda “acıyor” acıyacak “ durumu beni biraz şaşırttı tedirginlik varya aaa şimdi acıyacak aa birazdan acıyacak durumu şunu bir çıkarabilsem kafamdan. Merak et nasıl birşey diyorum içimden sürekli

Vakit ayırıp bu forumu 2 gun okuyan, aklına takılan sorulari burdan yada ozelden soran HERKES bu sorunu kesinlikle aşabilir, ne Dr ne psikolog, para .isteyende yok,Eee hersey elimizde işte,,,,,,,

Yüz üstü zor olmadı mı ya? Yani ulaşmak ve konfor açısından. İlk denemede iki boğum aldıysan ne ala. Tebrik ederim, çok güzel bi gelişme. Ağzının iç dokusuyla tamamen aynıdır vajina iç dokusu. Parmağınla yanak içlerine dokun, aynısı. Yalnızca bi tık daha boğumlu. Kat kat, bazen pütürcüklümsü bir yerlere dokunduğunu hissedersin evet. İlerideki duvarlar daha düzdür, boğumu daha az ilerisinin.

Minik bir parmak boyutunda bir nesneyi, kulak çöpü gibi mesela, peçeteye sıkı sıkı sarıp streçleyerek aparat yapabilirsin. Ama ben streçle vajinaya sokmayı doğru bulmuyorum. Alerji ya da mantar yapma ihtimali var. Aparat almadan önce kendim yapıyordum ben de bu şekilde ama mutlaka her seferinde yeni bir kondom geçirip öyle egzersiz yapıyordum. Aslında imkanın varsa aparat alsan, en rahatı.

İlk etapta “acıyacak” düşüncesini birden atmak tabii ki kolay değil. Yıllardır yerleşmiş o düşünce. Çook normal hepsi, hiç merak etme. Adım adım, sakin sakin, kendini asla üzmeden. Bir milim ilerlesen başarı. Kayganlaştırıcı olmadan olmaz, mutlaka kullan. Kaymayan yerde sürtünme olur, sürtünme hissi de yanma yaratır. Ama önerim su bazlı vajinal kayganlaştırıcı kullanman.

2. boy aparat egzersizi deneyimim: Son on günü okuyanlar benim nasıl bir yöntemle ilerleme kaydettiğimi bilirler. Bi kez spreyle tamamen uyuşturup aparatın tamamını alıyorum. Uyuşukluk geçinceye kadar içimde git gel yaparak bekletiyorum. Sonraki egzersizleri spreysiz yapıyorum. O boy aparata alışınca bi sonrakine geçiyorum.
Sonraki egzersizlerde vajina içine sprey sıkmıyorum dedim ya, sadece psikolojik destek olsun diye aparata bir fıs sıkıp vajinaya yerleştiriyordum. O bir fıs da zaten vajinaya götürene kadar damlıyordu, dökülüyordu pek bir şey kalmıyordu ama yine de az da olsa giriş kısmım bilhassa vulva çevresi bir tık uyuşuyordu.

Bugün tek bir fıs bile denemeden sadece jel ile egzersiz yaptım. Her zaman takıldığım yeri neredeyse hiç hissetmeyerek geçtim. (Bu sanırım ikinci boyu dördüncü denememdi) O takıldığım rahatsızlık hissettiren yere geldim. 20 defa hızlı hızlı kegel yaptım, kegel bitince de çişimi başlatacakmışım gibi çook nazikçe hafifçe kasları dışarı doğru açıyormuş gibi rahatlattım. Kendi kendine geçip gidiveriyor. Bikaç kez bu şekilde yapa yapa orayı hiç bişicikler hissetmeden geçtim. Bazıları ıkınmayı öneriyor. Ben ıkınınca kendimi daha çok sıkıyorum gibi geliyor, ayrıca aparatı da dışarı atıyor vajina. Bir de ıkınırken panik oluyorum, ne hissettiğime odaklanamıyorum. Ama böyle çişini başlatıyormuşsun gibi nazik bi bırakma hareketi vajinayı rahatlatmaya yetiyor. Hatta hepsini aldıktan sonra bi müddet kalakaldım, oynatamadım, gergindi içerisi. Yine hemen bikaç dk kegeller ve çiş yapar gibi kasları serbest bırakınca iki dk içinde kayboldu o gerginlik.

Bu arada tekrar hatırlatayım. Sakin kalmak aşırı aşırı aşırı mühim-miş. Sakin kalınca “tamam o yere geldin, napıyorduk, vajina girişini hafiiifçe yukarı kaldır, bacaklara bak bakalım açık mı yeterince, kegel yaptın mı, peki bi bak sıkıyorsun sanırım, çiş yapar gibi bi rahat bırak bakayım” diye kendini yönlendiriyorsun. Panik yapınca vücutta kaos yaşanıyor, her şey kontrolden çıkıyor, ter basıyor, gözler kararıyor, el ayak titriyor. Ben de hepsini yaşıyordum on gün öncesine kadar. Ne zamanki sakin kaldım, ne zamanki hissettiğime odaklandım, o zaman kendimi yönlendirmeyi öğrendim, eskiden kaslarımı rahat bıraktığımı sanardım, bırakmıyormuşum. Kas nasıl rahat bırakılır sakin kalmayı başarınca öğrendim.

Su bazlı vajina jeli kullanmama rağmen git gellerde sanki aparat kuru gibiydi. Aparatı itip çektikçe vajinam da içeride aparata sarılı biçimde öne arkaya çekiştiriliyor gibiydi. Bu pek hoşuma gitmedi ama olaya kendini kaptırınca ıslanacaksın ve o his mimimuma inecek diye düşündüm.
Birkaç güne üçüncü boya geçeceğim. Önerileriniz var mı? Bildiğim gibi devam mı edeyim? :)

Son düzenleme:
Vakit ayırıp bu forumu 2 gun okuyan, aklına takılan sorulari burdan yada ozelden soran HERKES bu sorunu kesinlikle aşabilir, ne Dr ne psikolog, para .isteyende yok,Eee hersey elimizde işte,,,,,,,
Bu sizin sorununuz da değil, esiniz dr dan daha onemli bu sorunu aşmada

Şu an regli oldum ben de canım ama ondan bile çekinmiyorum bi kere olduysa devamı da olur. Tamamı girdi mi bitti mi senin de?
Yarısını aldım cnm ılk önden açılışa göre iyi yani dimi sonuçta :) 1 yıl çok korktum ilk tam ilişkiden ama ilk türü atlatmak biraz daha rahatlattı beni şimdi devamını nasıl aşarım diye düşünüyorum alışmam lazım çünkü. :)

Canım aparatla devam edersen daha da ilerleyeceksin bence. Ben de parmaktan sonra aparata geçtim o farkındalığı almışsın sen şimdiden sonrası daha kolay. Acımayacak hele de aparatı kendin yönlendirebildiğin için daha d kolay olucak

Tabiki kuzum uzun zamandan sonra sende öndene geçebildin:) ya canım benim umayla da konuşuyoruz bunu aslında. Yarıya kadar almanın sebebi tam o noktanın acıması ama sonrası boşluk hiç acı falan yok asıl mesele oraya kadar olan kısım

Kızlar 4. Aparatı vazelinle almaya çalıştım yarisi girdi yarisi girmedi. Orada yanma hissediyorum nedense sanki aparat oradan geçemiyor.gibi garip bir his veriyor bana ne önerirsiniz ne yapmam lazım

Kızlar 4. Aparatı vazelinle almaya çalıştım yarisi girdi yarisi girmedi. Orada yanma hissediyorum nedense sanki aparat oradan geçemiyor.gibi garip bir his veriyor bana ne önerirsiniz ne yapmam lazım
Yanma normal canm biraz dayanmaya calıs ve nefes verirken ittir nefes all verirken ittir bu önemli 4. Aparatın yarısı süpersin ya
Kaçgündğr bakamıyodum buraya aferm sana

Acı oluyor mu yani yine de yoksa yanma mi oluyor ? Şimdi ilk ilişkiden sonra o bölge iyileşsin diye bir kaç gündür denemiyoruz o yuzden soruyorum yani :)

Bildigin gibi devam canım süper gidiyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…