Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Yanma normal canm biraz dayanmaya calıs ve nefes verirken ittir nefes all verirken ittir bu önemli 4. Aparatın yarısı süpersin ya
Kaçgündğr bakamıyodum buraya aferm sana
Özletme kendini kuzum:) o hisse alışmam lazım aynı ilk eşimle denerken olan yanma gibiydi dayanamicam sandim yön mu yanlış diye düşündüm her yeri denedim ama itmem lazım yarın spreyle denicem uyuşukluk geçene kadar gel git yapicam selen arkadaşımız gibi :)

Canım üste deniyorum bende ama başaramadım nasıl yapıyorsun bi taktiğin var mı

Canım üste deniyorum bende ama başaramadım nasıl yapıyorsun bi taktiğin var mı

Canım ben altta 1 2 kere filan deneyebildim ama çok verimli diildi yapamıyorum.Ben üste geçiyorum eşim penisini vajina girişine yerleştiriyo ben yavaşça oturuyorum burundan nefes alıp ağızdan uzunca veriyorum yavaşça giriyo.Ve şu çok işime yarıyo benim kegel yapmak.Penisin başı girdikten sonra sık bırak sık bırak yapıyorum bi bakmışım ki tamamına yakın girmiş.Başlarda hemen çok iyi olmadı tabi ama sürekli denedik biz ve alıştım artık baskı felan da kalmadı.Bende altta yapamıyorum bacaklarımı açamıyorum resmen

Ben dün rüyamda gördüm . Üstte denedik ve çok rahat bir ilişki oldu. Reglim bitsin hemen deneyeceğim o anda vazgeçmem inş. Üstte dene diyor herkes vardır bir bildikleri

Kızlar 4. Aparatı vazelinle almaya çalıştım yarisi girdi yarisi girmedi. Orada yanma hissediyorum nedense sanki aparat oradan geçemiyor.gibi garip bir his veriyor bana ne önerirsiniz ne yapmam lazım

Zehra kegel yapmayı ve çiş başlatır gibi kasları bırakmayı deniyor musun? Onlar bende çok işe yarıyor o yarısında. Büyük aparatlarda da aynısını yapmayı deneyeceğim.
Bi de yatarak yapıyorsan hafifçe vajina girişini yukarı kaldırır gibi yapmayı dene. Karın kaslarını sıkarak vajina girişini kendine doğru çekiyormuşsun gibi. İkinci aparat tamamen içindeyken (onda artık çok rahatsın diye ikinciden örnek verdim) daire çizmeyi bi denesene ne dediğimi anlayacaksın. Ağırlığını tamamen popoya, altına koyduğun yastığa verirsen daire çizerken çatı kemiği mi artık neyse onu hissediyorsun üst duvarda. Tam bir daire olmuyor gibi. Sağ sola güzel açılıyor ama üst altta daha dar kalıyor. Popo yastıktan kalkmadan çook hafif hemen bi tık vajina girişini kaldırınca, ağırlığını yükünü biraz popodan çekince o zaman aşağı yukarı da rahat hareket ediyorsun. Kocaman bi daire rahat çiziliyor. Üst duvardaki çatı kemiği mi her ne ise sana engel olmuyor. Popo tamamen kalkmayacak çünkü o zaman popoyu yukarıda tutmak için otomatikman kalça kasları geriliyor, giriş zorlaşıyor. Umarım net anlatabilmişimdir. Aparat büyüdükçe o yarıda kalma artıyor sanırım çünkü oraya tamamen yüklenince yani tüm vücut yükünü altımızdaki yastığa bırakınca üstten yolu hafif bastırıyoruz sanırım. Yani dördüncü aparatta deneyimlemedim, sadece çıkarım yapıyorum ikinci boyla egzersizlerimden. Git gel de sorun yok, tüm ağırlığını popo altındaki yastığa bıraksan da bi şey olmuyor ama ilk giriş için vajina girişini çok hafif kaldırmayı da bi dene, bir de bacakların açık olmasına dikkat et.

Saol canm bende altta izin veremiyorum doktor üstte ol dedi denedik ama çok aşırı basınç hissettim ve girmedi sende de oldu mu ilk başta

Beygova, seninki pozisyonda işin keyfi tadi tuzu, vajinusmusla bı bı alakasi yokki
Daha önceki yazdıklarımı okumadiginiz için size öyle gelmiş olabilir diğer bir kaç arkadaş durumu biliyor ki onların tavsiyesi üzerine şuanda daha iyi bir duruma geldim tavsiyelerini yaptım yani.

Küçük bir not: Vajinismus rahatsızlığı olanların direkt olarak penisle deneme yapmasını cinsel terapistler asla önermez. Hatta parmak ya da aparat egzerisizi bitene kadar eşle deneme sıkı şekilde yasaktır. Buna tamamen katılıyorum. Çünkü emeklemeden yürümeye kalkınca hayal kırıklığı yaşama olasılığı artar, motivasyon düşer, vajina hazır olmadığı için acı yanma gibi şeyler hissedilir bu da ilişkiden acı beklentisini artırır, işler kısır döngüye girer, eşin de motivasyonu düşer, eşle iletişim sorunlarına sebep olabilir vs. Yapabiliyor olsak zaten yapardık, elli kere denemişiz penisle olmamış, usul usul kasları alıştıyoruz. Yoksa kimse meraklı değil içine plastik sert aparat sokmaya, kendini parmaklamaya falan.
İlk denemede olmadı, ikide olmadı, üçte penisi alan zaten ya yalnızca ilk gece korkusuna sahiptir ya da en en basit seviyede vajinismustur. Yani vajinismus bile denmiyordur bence. Ama kaç kez uğraşıp yapamadıysan, korkuların olduğunu kendini kastığını düşünüyorsan en doğru yol adım adım gitmektir. Herkes kendini bilir zaten :)

Bi önceki mesajı yazma gereği hissettim çünkü birtakım kullanıcıların bilerek ya da bilmeyerek ısrarla arkadaşları yanlış yönlendirdiğini, moral bozduğunu düşünüyorum. Burada herkes aynı sorundan muzdarip ya da yakın bi geçmişte öyleydi, kimse cinsel terapist falan da değil sadece tecrübe paylaşıyoruz akıl alıp yardım etmeye çalışıyoruz, elbette hepimiz bazı şeyleri yanlış ya da eksik biliyor olabiliriz, bunun için buradayız zaten. Ama maksat deneyim ya da bi uzmandan öğrenilenleri paylaşmak, kulaktan dolma bilgileri değil. Kendi adıma ben sadece doğruluğundan emin olduğum, psikoloğumun öğrettiği bilgileri paylaşıyorum ya da kendi deneyimlerimi. Varsayımda bulunuyorsam da belirtiyorum, “emin değilim, doktordan duymadım, sadece böyle olabilir mi acaba” diye söylüyorum mutlaka. Ama birileri ne yol yöntem anlatıyor ne de doğru bilgi paylaşıyor, topiği doğru düzgün izlemiyor bile belli. Böyle ahkam kesermiş gibi tavırlara kayıtsız kalamıyorum arkadaşlarım, kusura bakmayın. Lütfen herkes üstüne alınmasın :)

Azarlar gibi yaklaşımlar hoş değil gercekten S Selen1212 burda derdini anlatıp eennn özelini anlatıp üstüne bide azar yer gibi yorum almak olmaz insanın yorum yazası gelmiyor ama benimde o şekilde düşündüğüm kullanıcılar var evet belki farkında değil ama öyle malesef

Saol canm bende altta izin veremiyorum doktor üstte ol dedi denedik ama çok aşırı basınç hissettim ve girmedi sende de oldu mu ilk başta

Başlarda normal canım bende oldu ama gerçekten gün aşırı denersen kendin bile farkediyosun baskıların nasıl azaldığını üstte daha rahat bence ilişki kontrol sende olduğu için kendini iyi hissediyosun

Kızlar bide sizinle doktorumun söylediği bişeyi paylaşmak istiyorum.Adet öncesi yani 1 hafta öncesi vajinada kuruluk başlarmış içerisi neredeyse kupkuru olurmuş ve can yanması daha fazla olurmuş hassasiyet yükselirmiş.Bazı günler ilişkide,egzersizde acıyı bi tık daha fazla hissetmemiz bundan dolayı oluyoo

Aynen öyle canım benim, bir de çok hassas bir konu. Doktorun bi yan bakışından, bi bıyıkaltı gülüşünden rahatsız oluyoruz bizler yeri geliyor. Bi de gerçek hayatta da tanışmıyoruz, buradan yanlış anlaşılmalar da olabiliyor, o yüzden mümkün mertebe üsluba özen gösterilmeli. Dediğin gibi yazası gelmiyor insanın..

Yaa bunu söylemen çok iyi oldu. Çünkü son iki egzersizde aparatı bolca jellememe rağmen içimden kupkuru çıkıyor, git gelde de hissediyorum kuruluğu. Halbuki on gün önce ilk başladığımda öyle olmuyordu. Reglime az kaldı. Demek ki bu sebepten. Ben de gerginlikten kuruyorum diye endişelenmiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…