Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Aldığım 2.hamilelik haberi su 4u alamamış olmak herşey o kadar üstüme geliyor gibi ki bi de bu mantar çıktı şimdi bence geçmesi uzun sürecek çünkü ben aparata devam ettgm sürece iyileşmez gibi geliyor

Yavrum takılma haberlere sen işine odaklan önemli olan bunu yenmek şu an. Mantar için bende ilaç kullanmıştım karşıntı falan yoktu ama vermişti doktor ne hikmetse sende kaşıntı var mı

Yavrum takılma haberlere sen işine odaklan önemli olan bunu yenmek şu an. Mantar için bende ilaç kullanmıştım karşıntı falan yoktu ama vermişti doktor ne hikmetse sende kaşıntı var mı
Akıntı var canım kasintim yok. Uzak insanlar değil ki heran gözümün önünde ikiside eşimin haberi varmış ama bana söylememiş hoş ilk duyduğum hamilelik haberini de ben söylememiştim ona smdi görümcem hamile . 4 bi türlü olmuyor bir yarıya geliyor çıkarıp yeniden denediğimde 1 boğum anca giriyor spreyle de olmadı aklımı veremiyorum galiba

Canım yarıya kadar gelip girmemesi için hiç sebep yok inan bana sadece nefes al it bu kadar başka hiiç bişey yok. Ama kendini üzmeden kafaya takmadan yoksa olmaz. Ne sürüyorsun şimdi sen aparata

Kızlar şimdi egzersiz yaparken aparatı girdirme süreniz ne kadar oluyor ben birincideyim ama tamamen almam uzun sürüyor gibi hissediyorum
Ayrıca ortalama olarak ne kadar ayırıyorsunuz egzersize gün mü gün aşırı mı gün de kaç dk saat?

Bazen sadece “yav he tamam” deyip geçmek gerekir kuzum, enerjimiz bize lazım :)

Kız sen okumadın mı yazdığımı :) Ben de bahane aradığım için “artık yapamam egzersiz” demiştim ve terapistim ilacı aldıktan iki gün sonra etkisini tamamen göstereceğini ve egzersize başlayabileceğimi söylemişti. Sadece kullandığın malzemelere ekstra dikkat etmek gerekiyor. Keşke doktora sorsaydın devam edemez miyim egzersizlere diye. Sormadın mı?

Olmuyor değil, bu seferlik olmadı. 3. boyu da spreysiz alamıyordun ama noldu? :) Ya da ikinci aparatı almana rağmen incecik sprey çubuğunu ilerletememiştin bi ara. Günü gününe uymayabiliyor insanın :) Biraz daha egzersiz gerektirecektir, o kadar. Ben de bazen çıkınca geri giremiyorum, genellikle acele ettiğimde ya da keyfim yoksa öyle oluyor.

İlk boy apata başladığımda bi saatimi ayırıyordum. Sprey sıkıp uyuşmanın geçmesini bekliyorsam daha uzun hatta. Tamamını almak bi saat sürdüğünden değil, bekletiyorum kegel yapıyorum, sağa sola çeviriyorum, git gel yapıyorum falan. İyice alışayım diye sıkılana kadar tutuyorum. Ama dün yarım saat yetti mesela. Her gün yapıyorum ben, başladım başlayalı sadece 3 ya da 4 gün toplamda yapmamışımdır. Başlayalı tam iki hafta oldu.

İçine alma olayı da başlarda bi 10-15dkyı buluyordu belki, süreye dikkat etmedim hiç. Ama dün 2-3 dkda dinlene dinlene neredeyse hiç hissetmeden aldım. Giderek kısalacaktır mutlaka. Hiiç dert etme. Geç olsun güç olmasın.

Gün güne uymuyor gerçekten, yarım saattir uğraşıyorum alamadım bu kez -.-
eşime çalışmalara başladıktan sonra deneme yapmayalım en azından 3e kadar demiştim ille yapalım bir kez deneyelim dedi, denedik his olarak biraz daha yönü bilinçliydi ama sanki daha ilkine alışmadan yapmamın yanlış olduğu geldi aklıma denemek istemiyordum eşim “ başı girdi resmen ve çıkarırken vajina girişinin o minik deliğin (adet kanının aktığı yer) bayağı genişlediğini gördüm dayansaydın direkt ilerlicekti” dedi aşırı bir acı hissetmedim o an sadece hazır değilim şimdi denememem lazım sinyalllerini verdim sanırım beynime onun yüzünden ilerlemek istemedim sanki canımın bu yüzden yanacağını düşünüp kasıldım şimdi de aklım karıştı :/

Gerçekten beynimize gönderdiğimiz sinyaller uygulamada çok etkiliyor bizi. Bende yenmeme rağmen bazen üst pozisyonda wc baskısı hissediyordum sonra alışınca içimde olduğunu hissetmedim sürekli cıktı mi girdi mi diye soruyorum eşime o da içinde merak etme diyor yani insanın beynine gönderdiği sinyallere dikkat etmesi lazım çünkü onceden üst pozisyonda nasıl yaparım diye kara kara düşünüp dururdum meğer en rahatı oymuş o yüzden beynimizdeki düşüncelere dikkat ..
Inşallah başaracaksın gerisi kendiliğinden gelicek pes etme gayret sadece bi zaman sonra her pozisyon kolay gelicek

Hiç aklıma gelmedi ki canım eşime sorucam.daha hızlı geçiren bisey varsa onu getirsin fitil hap tarzı kremi sürmek fayda etmicek gibi

Senin şu konuşmalarına bayılıyorum yadogru diyorsun şikayet yok denemelere devam :)) yarın kuran okutucam o yüzden bu tatilde sözde aparat içindi ama dışarıdaki işleri yapmaktan 4e çalışamadım istedğim gibi yinede bunada şükür tamamı olmasada yaklaştım:) sadece bunda degisik his oluyor ki eşimle olucak bu boyutla o şey çok yakın:))) dün yine göz kararı ölçümde dedim 4 rahat olursa onla da olur )))

Hiç aklıma gelmedi ki canım eşime sorucam.daha hızlı geçiren bisey varsa onu getirsin fitil hap tarzı kremi sürmek fayda etmicek gibi

Vajinadan örnek sıvı aldı mı, labaratuvara gitti mi, oradan ne tür bi mantar olduğuna dair sonuç geldi mi? Çünkü her ilaç herkese iyi gelmeyebiliyor. Sadece krem mi verdi?

Diyorum ya, terapistim hep en kolayının penisle olacağını söylüyordu. Kızların dediği gibi, ten dokusu bi kere, aparat gibi değil şekil alabilir içeride. Hatta hep okurdum burada yazanlar da “aparatı nasıl yapıyormuşum, penis çok kolay” diyorlardı alışınca. Tabii ki dördü alınca ilk seferde penis alınacak diye bi kural yok. Her aparatta nasıl aşama kaydettik, gerekirse peniste de bi süre alışma denemeleri olacak. Ha bak aklıma geldi yazarken. Penise geçince önce rahat şekilde girmeyi, girişi tamamlamayı öğren demişti terapist. Sonra alışınca yarısını almaya alıştır kendini. Onda da rahat olunca tamamen alma aşaması. Onda da rahat hissedince git gele başlayabilirsin diye not almışım. Yani penis de hemen harala gürele olmayabilir, bizzat cinsel terapist bu adımları önerdiğine göre hemen yapamazsak telaşa kapılmaya gerek yok. Eşle de deneye deneye alışırız.

Kizzzlarrrrr mujdee 4u spreysiz yaptım 1 saat uğraştım icime3n çıkarmadım bu sefer her yolu denedim hatta eşimin giriş yaptığını bile hayal ettim ama işe yaramadı bir yerde ki o kilit nokta zaten aşırı yanma hissettim ve oranın doğru yol olduğunu düşündüm orada daireler çizdim önce gel git yaptım her köşesine aparatı değdirdim sırf o hisse alışmam için içimden çıkarmadan nefes alıp vermeye başladım ama o his kasilmam a neden oluyordu sonra ittim yanıyordu ama ittim aklıma şu hamile olanları getirdim ittim ve açılsada öldürmedi ve girdi ama panik mi yaptım ne olduysa bir anda kasildim ve çıktı bırakınca sonra yine soktum aşırı yanmadı bu sefer ama aynı şeyler yaşandı sadece giriş ugrastirmadi yanmasına rağmen girdi bu hisse alışmam lazım çünkü ilk ilişki denemesinde de bundan daha fazla yanma oluyordu bende hiç tahammül edemiyordum aparatlar başlayınca hiç yanma hissetmemiştim.bu kadar bu 4te neden oldu acaba ki şuan bile sızı var neyse sızlasın alışınca nasıl olca hissetmeden oh be spreysiz aldım ya gam yemem artik

Vajinadan örnek sıvı aldı mı, labaratuvara gitti mi, oradan ne tür bi mantar olduğuna dair sonuç geldi mi? Çünkü her ilaç herkese iyi gelmeyebiliyor. Sadece krem mi verdi?
Iki doktora gittim ikiside özel hastaneydi ama ne örnek aldılar ne bisey biri akintin çok kokulu dedi diğeri akintin çok mantarsın dedi iki doktorda ayrı şeyler yazmıştı ama esin.aldi ilaçları sadece.krem getirmişti o da o uyuz kadının yazdığı kremms eve geldiğinde dicem fitil yada hap getirsin diye

Kizlar bence gozlerinizi kapatip deneyin. Yani ben esimin karsimda oldugunu gorunce titriyordum, penisi gorunce falan korkunc seyler dusunuyordum. Esim daha karsima gecmeden gozlerimi kapatip “kayip gidecek herkes yapiyor rahatla” diyorum ki o anda esimde oyle davraniyor beni rahatlatiyor ve asla HIZLI DAVRANMIYOR. Regl donemim yaklastigi icin biraz agrili oluyor hepsi girmiyor ama korkumu yendim ve bitti. Hepsi dedigim 1-2 santim en fazla disarda kaliyor. Ben regl donemimin yaklasmasina bagladim yanma oluyor fazla ama kesinlikle dayanilmayacak bisey degil. Ve tekrar soyluyorum gormeyince daha rahat hissediyorsunuz. Biz bunca zaman ne yapmisiz diye hayiflanip durduk sizde oyle olmasinn

O yanma hissi regl le alakalı mi gerçekten benimde yaklaştı 31inde olması gerekiyor ve ilk defa bu kadar yanma hissettim aparatla denerken. Bu herkeste farklı galiba bende hiç eşten korku penis korkusu olmadı ama kan ve acı korkum vardı o da yanlış bilgiler yüzündendi. Gittiğim doktorlar bile benim eşinden köşe bucak kactigimi düşündüler ki bizde kovalayan deneyelim diyen hep benim :) sen ne güzel yenmişsin arkadaşım o yanma hissi zamanla geçecek

Aynen.oyle canım aparatı bile.tik diye alamıyoruz ki diyorum.ya 1 saat almaya uğraştım icimden çıkarmadan şu hisse alışsam.eşle denerken hemen tık diye.olmasa bile öncekine göre iyi bir seviyede oluruz herseyde.bir hayır.vardir bak daha kaç gün önce.olmuyor.diye ağlıyordum.simdi.yapabildigime inanamayıp.agliyorum Allah bize yardım ediyor ben.her ne.kadar ona gönül koyar şekilde konussamda ki boyle birseye hakkım olmadığını biliyorum.ama bazen kalbi kötü insanların mutlu yaşamasına dayanamiorm ne isteseler olan tipler var ya hani hiç hayatlarında sorun yokmuş gibi görünenler çatır çatır çocuk yapanlar bu hiç mi.korkmadi diye dusunduklerim önceden değildeevlendigimden beri çok.rahatsz ediyor beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…