Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Yaa çok geçmiş olsun canım benim. Ne desem bilemedim ama çok üzüldüm. Sadece yanında olduğumuzu bil diyebiliyorum

Çoğu kişi beni anlamiyor, ben bunu kastediyorum sen 25 cm lik aparatı alsan ne olur,bu sorun eşle hallolacak en az senin kadar o da sahiplenmeli ve emek vermeli, inşallah eşine bu durumu anlatabilir ikna edebilirsin

Gerçekten anlamıyorum ben mesela. Zehra’nın eşi egzersizlerde sabırsız davranıyor ve baya gergin oluyor, bunu da Zehra’ya yansıtıyor. Kız günlerdir ne anlatıyor burada, okuyoruz hepimiz. Değil egzersizde penisi eliyle tutması yerleştirmesi falan, adamın sözel talimatlara tahammülü yok. Kızın “dur, bekle, it, itme” demesini bile istemiyor. Zehra eşle halledeceğim deseydi daha çok beklerdi. Şimdi en azından dört boy aparatı da alabiliyor. Bir sorunu olmadığını biliyor, yapabildiğinden emin. Asıl böyle zorlu bi eşi olanlar için aparatlar sonuna kadar kullanılmalı, ta ki gir çık yaparken minimum rahatsızlık hissi yakalanana kadar. 4e iyice alışıp eşine mümkün mertebe bırakabilmesi gerekiyor kendini, tabii eşi de biraz fedakarlık yapacak ve bir süre ufak tefek yönlendirmelere karışmayacak.

Kimse eş faktörünü olayın dışına itmiyor. Hepimiz EŞİMİZLE ilişkiye girebilmek için uğraşıyoruz. Ama eşin nerede devreye girmesi gerektiği çiftin arasındaki ilişkiye, erkeğin tutuma vs bağlıdır. En önemlisi de kadının kendi cesareti ve hazır hissetmesi lazım. Benim eşim sonsuz sabırlı, sonsuz anlayışlı, sonsuz destek bana. Ben 3ü yapabiliyorum ama 4ü minimum duraksamayla içime almayı başarana kadar eşli denemek istemiyorum. Bu demek değil ki eşimi sorunun dışına ittim, kendim çabalıyorum. Her gün egzersizlerimi soruyor, takdir ediyor, çabamı destekliyor, moral motivasyon veriyor. Ben sadece onun son noktada devreye girmesini istiyorum. Ben böyle doğru buluyorum. Bu bana daha iyi hissettirecek. Nasıl ki her yeni aparatta üç beş egzersiz uğraşmam gerekiyor rahat hissedebilmek için, penise geçince de bi süre karşılıklı çaba göstericez. Eşim bunu biliyor, sürece hazır. Sadece benim hazır olmamı bekliyor.

Yani sanki aparatı yaparken penis denemeyen herkes penise geçince asla beceremeyecekmiş gibi konuşuyorsun ısrarla. Zehra’nın durumu çok spesifik, eşiyle iletişim sorunları yaşıyor. O yüzden diyor kız, ben başarsam bile eşimle nasıl olacak müdahale ettirmiyor diye. Maalesef Zehra’nın talihsizliği bu durum. Herkes öyle değil. Tamam evet haklısın, aparatları aldığı halde peniste zorlananlar, alamayanlar var. Biz de biliyoruz. Onun da sebebi büyük oranda cinsellik dışında ilişkideki sorunlar. Farkında olmadan bilinçaltını etkileyen güvensizlik vs gibi problemler etkileyebiliyor. Ya da erkeğin cinsel sorunları yüzünden olabiliyor. Ya da tamamen basit bi alışma evresi olabiliyor. Bikaç aydan sonra penise de alışılıyor.
Valla biz seni anlıyoruz da canım benim sen anlamıyorsun.

Çok geçmiş olsun canım benim, ne desem bilemiyorum..

1000 sayfadan fazla okudum 2 haftadır, iyice emin oldum ki 2_3 aparattan sonra, kesinlikle eşli calisilmali ha illa aparatı birakamiyosaniz, oda bı auee devam etsin ama kesinlikle , eşleriniz ile OL MA Lİ, aksi halde. 1- evde huzursuzluk. 2_ erkekte mastürbasyon bağımlılığı 3_ erkekte erken boşalma sorunları v,s v,s

Ay tamam anladık, ikide bir aynı şeyleri tekrar edip durma lütfen. Senin bi algı problemin var kesinlikle, ben de burada laf anlatıyorum saf gibi. Sahte hesap, troll falan olduğunu düşünüyorum. Biraz daha zorlarsan şikayet edeceğim hesabını. Tamam hadi hepimiz eşle deniyoruz, için rahat olsun bi sus.

Kızlar en son 3ü ilk defa spreyle almıştım. Bugün spreysiz denedim. Biraz umutsuzdum aslında, çünkü spreyle bile zorlanmıştım. Kesin yine spreye ihtiyaç duyarım dedim ama düşündüğüm gibi olmadı. Hatta zorlanarak geçtiğim yeri ilk defa bu kadar minimum rahatsızlık hissiyle geçtim. 1 ve 2de bi yere dokunuyormuşum gibi olurdu, oraya değince batmamsı yanmamsı bi şey hissederdim. 3te öyle olmadı. Sadece biraz daha zaman aldı. Onun da sebebi hala itme konusunda çekincelerim vardı bence. Yoksa yönünü, nasıl rahat ilerlettiğimi falan iyice öğrenmişim şükür. Yine ve yine kegel bu egzersizin bir numaralı yardımcısıydı. Kegel yaptım bi iki sn bekledim çiş başlatır gibi hafif serbest bıraktım. Minik minik böyle ilerledi gitti. Ama işte son iki üç seferdir git gel yapmakta zorlanıyorum. Minik minik git gel yapabiliyorum sadece. Diğer türlü vajina kuruymuş da aparatı iyice sarmış, aparat içimde kaymıyor gibi oluyor. Anlamadım neden. Acaba girerken gerildiğim için kurutuyor muyum napıyorum. Çünkü çıkardığımda aparat çevresinde hala jel kalmış oluyor, elimde çok güzel kayıyor aslında.

Onda sikinti yok canim tabi esinde sikinti varsa yapacagi birsey yok bnmkide oyleydi ama yoluna gelmek zorunda

Evet tabii ki öyle, biz zaten emek harcıyoruz fazlasıyla, eşler de uyum sağlamak ve bi süre konforlarından feragat etmek zorundalar. Hiç birimiz isteyerek maruz kalmadık. Onlar da anlayışlı olmak durumundalar.

Canım bence artık alışıyorsun o yüzden kolay geliyor 4e geçme vaktin geliyor artık. Ama kuruma meselesine gelince sen ne kullanıyorsun kayganlık için bide çıkardığında üzerinde kalan vajinanın salgıladığı sıvı olabilir bence. Bide aparatın plastik olmasının da etkisi var o sert gelmesinde peniste onu hissetmiceksin gibime geliyor

Ben yendim ama rahat tam degil halen aci ve ynma var

Yeterince ıslanmıyor musun acaba? Jel kullanımına devam edebilirsin belki eğer öyleyse ya da pozisyon değiştirmeyi deneyebilirsin. Tamamen aldıktan sonra git gel yapmadan önce kegel yapıp kasları gevşek bırakmayı da deneyebilirsin. Kegel çok rahatlatıyor içeriyi. Anında yumuşıyveriyor o gergin kaslar.

Evet kuzum, ben de zihnen çok kabullendiğimi hissediyorum artık. Aslında acımadığına, orada enine de boyuna da yer olduğuna ikna olduğum için umduğumdan daha kolay ilerliyorum. İşte hep diyoruz ya, tamamen psikolojik bu sorun. Kaslar aynı kas, vajina aynı vajina. Algı değişince her şey değişiyor.
Gleitgelen su bazlı vajinal kayganlaştırıcı kullanıyorum.
Olabilir, belki kendi sıvımdır bilemiyorum.
Ben de öyle düşünüyorum ya, peniste daha konforlu olacak kesinlikle.

Evet tabii ki öyle, biz zaten emek harcıyoruz fazlasıyla, eşler de uyum sağlamak ve bi süre konforlarından feragat etmek zorundalar. Hiç birimiz isteyerek maruz kalmadık. Onlar da anlayışlı olmak durumundalar.
Canım o değişiyor ya bende bazen 4. Aparat en dive kadar girerken yani tırtık olmasa komple girer o derece ama bazende 4 5 cmlik ufakta olda bir kısım girmiyor ne yapsamda çıkarıyorum bakıyorum jel dolu kasılma yok ama ilerletemiyorum bence o da değişiyor ya o yüzfen pek takma dur sana bi espri yapim sen herşeyi bırak penise geç yoksa O L A M A Z şaka bi yana doğru yoldasın boşvet milleti vajinusmus kasılma hastalığı madem herkes kendini rahat hissettirecek yolu bulacak o da zamanla çabalayarak göreceğiz kim ne derse boş ben desemde boş herkes kendi yaşayıp görecek aaa diyecek bu böyle yeniliyor ben yendim bitti siz nasıl yenemezsiniz kızlar salaklık etmeyin gibi cümle kuranlar var pesss yorumlra tahammül edemiyorsan okuma zaten yol gösterdiğiniz yok sadece eleştiri

Amaminj aliyorum sadece ilk giriste sikinti git gel faln olunca rahtliyom

Evet canım kesinlikle kabulleniyorsun artık bu hastalık dediğin gibi bundan kaynaklanıyor zaten. Jelden memnun musun bu arada ben de bi arayıştayım bebe yağından korktum biraz mantar falan denilince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…