Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Aynen öyle canım, yaşamayan asla anlamaz. Onlara yargılamak kolay gelir. Benim konuyu paylaşabildiğim bi tane arkadaşım var ki kendisinin aktif bi cinsel hayatı da var. Ne kadar empati kursa da beni anlayamadığını hissediyorum. Burada güvendiğim arkadaşlarımın yorumları benim için daha kıymetli oluyor. İnşallah, hepimiz el birliğiyle başarıcaz :)

Doktor bana gore artik sans meselesi bak esimle gittigim doktor sade bir bakisla zarin ust kisminda iliskiye Engel olabilicek et degilde kendi tabiriyle alinmasi gereken birsey var demisti ki hala icimde suphedir bu esim kizar diye habersiz ikinci doktora gidemedim bu kadindan sonra gttgmse benim yaptiklarimi dogru buldu devam et sen basarirsin diyip bir guven verdi bana hatasi mi diyim yardim etmeye calismasi mi diyim bende parmak egzersizi denemesi hem rahatsiz etti hem de bana burada bisey varsa uzaktan bakmakla anlasilmaz kontrol etmem lazim demesi bana o doktor yalan soyluyor izlenimi verdi acikcasi. Ki kizlik zari almaya calisan cok doktor oluyor daha neler vardir kim bilir. Esimin o hastaneden cikarken soyledigi bir soz vardi bu kadin senin sagligini gercekten dusunseydi su formlari elimize tutusturmadan once dogru durust ne yapacagini anlatir yada bahsettigi su ameliyat ile konusurdu hatta ilk onu yapardi ama.o 5 6 seans gelirsiniz diyip sagligi ticarete doktugunu gosterdi gercekten oyle Ben bile kredi cekip o pahali yerlere gitmeyi goze almistim buraya ilk yazdigimda bile.biri cogu doktora git falan dese kesin gitmistim o Kadar guvenim yoktu kendime sonra yaptiklarimi anlatinca cesaretli oldugumu yapabilecegimi soyleyenler oldu ve o zaman inandim kendime zaman.zaman doktor aklimdan gecti hep gecti ama gordum ki onlarda bizi anlamiyor

Olur mu hiç kuzum, ne düşüncesizliği. Tabii ki alışık olmadığımız bi his olduğu için gerginlik hissediyoruz, yanma hissediyoruz, doluluk hissediyoruz, bazıları batma hissinden söz ediyor mesela. Şikayetlerimizi paylaşmazsak nasıl yardım alacağız zaten birbirimizden. Biraz yandı napsam geçer diye soruyoruz, çözüm arıyoruz. Ama her seferinde tüm bunların çok hafif hisler olduğunu ve birkaç dakikada kaybolduğunu, korkulacak dayanılmayacak şeyler olmadığını söylüyoruz. Zihnimizin bunları abartarak yansıttığını belirtiyoruz. Hatta tamamen yenen arkadaşlar bize cesaret veriyor. Birkaç denemeden sonra onlar bile kalmayacak diyorlar. Benim eleştirim şahsen “çok acıdı çok kanadı ama yendim, siz de yenersiniz, çok basit ya” gibi konuşanlara.

Bende isyerindeki kadina anlattigima pismanim hos esimle hastaneye gittgmz gunun aksaminda oldu yaptik diye yalan soyledim cunku bunaltiyordu simdide bunaltiyor ben normalde iliskim hakkinda arkadsm dahi olsa anlatmazdim sevgiliyken falan kimse bilmezdi ne yasadigimi simdi bile bilmiyorlar bir tek en detayli o kadina anlattm ama pismanim keske bastan buraya yazsaydim cunku burada ne deniliyorsa o tersini diyordu tam kendime inaniyorken o esinde hata esin cabalasin ne ugrasiosn sen diyordu bende esimden nefret eder derecesine gelmistim sanki o beceriksiz gibi geliyordu o kadinla konusunca esime bu yuzden kotu davrandigimda oldu hani hep kocami elestiriyorum ya aslinda onu bu duruma getiren Ben oldum galiba o zamanla olur falan.derdi rahatlatirdi ama ne zamanki ben o kadina icimi doktum esimi gorunce surat asan ilgisizsin diyen biri oldum diye diye adami ilgisiz yaptim simdi o durumu duzeltiyorum en azindan az cok basariyorum kimseye anlatmayin kizlar anlamiyorlar inanin bir dinler iki dinler ucuncude bir kulp buluyorlar benim gibi doldurusa gelip esinizlede kotu olmayin

Yok canım yaa 40 tl ile 60 tl arasında değişiyor. Özel olması gereken bir şey bence bu yolla bulaşan hastalıklar var biliyorsun.

Çok haklısın. Ayrıca ne olursa olsun burada gerçek kimlik bilgilerinin ve hatta adres bilgilerinin paylaşılması asla doğru değil. Özelden bile olsa. Nereden bileyim kötü niyetli olmadığını. İşin bu yönü de var. Aman ha kızlar.

Ne bilim o soz bile kotu mu etkiler diye dusundum canim bende simdi o hissi hissedince bak dayanilmicak degil diyorum kendime burayi okuyup uye olmayan olamayan cok.kisi vardir insallah onlarada yardimimiz dokunuyordur

Ay evet çok şükür. Hala inanamıyorum. Evet diğerleriyle kıyaslamamak lazım ya. Peki sen o her zaman takıldığımız yerde başlarda takılıyordun da orayı geçince yine ilk üç aparattaki gibi kayıp gidiyor musun?

Doggy ile yön sorununu aşan ve bu illetten kurtulan çok insan var
Öyle mi demekki yazılanlara da pek aldanmamak lazım Yön meselesi de demekki belli bir pozisyonda bulunmuyor her türlü yolu bulan var ben en son misyoner pozisyonunda altıma yastık koyarak deniycem doggy bana şuan baya uzak geliyor sanki görmeyince hakim olamayacakmışım gibi

Simdi o kisma Kadar zorlanmadan aliyorum o kismi gecince vajinada acayip rahatlik ayni zamanda telas hissediyorum eger o.telasa kapilmayip nefes alip vermeye devam edersem diger aparatlar gibi kayip gidiyor ancak bir anlik bosluguma gelirde o.telasa kapilirsam hafif disari cikiyor gibi oluyor ama gel git yapmam cok zor oluyor ki genelde aparat kendini disari attigi icin onu henuz yapamadim

Yòn sorun olsa bu Kadar pozisyon olmazdi diye dusunuyorum canim bizdeki sorun nasil yapacagimizi bilmemek ve denemedigimiz icin yapamayz diye algilamak

Evet çok haklısın canım zaten hassas bir konu burayı önceden bulmuş olsam anlatmazdım kimseye kesinlikle .İçinden çıkamayınca tüm arkadaslarıma anlattım belki yol gösterirler onlar tecrübeli ben birşeyi yanlış yapıyorumdur belki beni rahatlatırlar diye düşündüm.Aynı sorunu yaşamayanlar kafa karışıklığına neden oluyor sadece moral bozuyor bir tanesi dedi benimkisi dar hala acıyor 2 yıldır ,bir tanesi dedi çok kolay ben nasıl girdi anlamadım bile yani ne duysam sinirim bozuluyordu açıkcası benim gibi yaşayanların yorumlarını duymak cesaret veriyor bana anormal olan bizler değiliz eminim artık çok kişi yaşıyor ve aşıyor

Benim bir arkadasimda gecen bana yazmisti benim durumumdan haberi yok ki o da uzun zamandir evli iliskide zorlaniorm diye dert yaniyor yani demem o ki aslinda vajinismus sadece penis in girmemesi de degil bu yasanilan hersey on a bagli onlar ilk gecelerini o yuzden de oyle anlatiyor cunku esleriyle bunu yasamis belki bizlerde ilk gece o sekil de iliski sirf olsun diye zor zor yapacaktik her erkek bizimkiler gibi olmuyor arkadasim bana o.an korktugunu anlatti ama esim bir anda dikkatimi dagitti ve oldu demisti. Bizimkiler cok sukur o konudan cok bizim canimiz yanacak diye.endise duyuyor yada kendini rahatlatmak icin karisini asagilamak icin neler diyor neler yapiyor kocamda sevmedigim seyler olsada onun sadakati benim canim yanacak diye dusunup en kritik yerde bile kiyamamasi bana dogru kisiyle oldugumu soyluyor hamd olsun bu surecte eslerimizide biz sinava sokmus olduk :)

Aynen bende de öyle oldu! Oraya kadar çok rahat geldim, orayı da geçtim hatta o rahatlığı hissettim. Ama dışarı geri kaydı durdu. Demek ki orada istemeden de olsa telaşa kapıldım, ilk kez son boyu aldım ya, belki de panikledim. Yarın inşallah daha sakin kalıp nefes al ver yapmaya devam edebilirim. Sağ ol canım :)

O panik oluyor canim bende reglim ama.4u denicem hazir kocam yokken o gelene Kadar kendimi test edim cunku bende yaridan sonra ugrasiyordum ama orayi gecince.sorun azaliyor :) ilk denememde Ben baya paniklemistim on a da alisicaz :)

4.aparatla az once denedim 2 bogum rahat giriyor ki 2 bogum girince bana gore o takildigim yere geliyorum ve evet orada acayip farkli hissediyorum tam gececek gibi oldum ama.kasigim agrir gibi oldu regl oldugum icin zorlamak istemedim haliyle birseyde suremedim bitince yada k.rengi oldugu zaman denesem daha iyi gibi:)

Kızlar günaydın. Bu sabah eşimle denemeden 4.aparatla şu ultrason jelini deneyeyim dedim ama yok böyle zorluk girdi ama kaymaktan ziyade tutuyor sanki daha çok engelliyor gibi hissettim hatta git gel yaparken dışarı çekiyorum gelmiyor o derecesonra bebe yağı sürdüm üzerine biraz daha vajina girişine koyarken bile yolunu buldu resmen aldı yürüdü gitti valla ya. Ben yanlış bi ürün mü aldım acaba neden böyle oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…