Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Biraz ileri derece bir vajinismus durumu sanırsam. İğrenme sakin ol. Senin sağlıklı bir yaşam için bunu aşman gerek bu şartı kafana koy. Aynayı al ilk zaman alışana kadar bak incele kendini. Sonra dokunmaya çalış. Zamanla alışacak. Parça parça şeyler yok orda küçücük bir delik var şuan ve bu ilişki ya da aparatlar ile genişleyebiliyor ancak. Bunu aşman gerek. Büyük ıkınman gerek korkmana gerek yok. küçücük birşeyler ile başla sakin ol nefes al ve nefesi verirken afedersin çok sıkışmışsın ve çişini yapıyomuşsun gibi serbest bırak kendini. Yavaş yavaş oraya birşey girebildiğini anlayacaksın.

evet bende öyle yapıyordum :) önce aparat sonra eşle deneme. Evet birazda eşine ver aparatı o denesin seni tedirgin etmeden yavaş yavaş böylece başka bir kontrol olmasına da alışıyorsun canım. çok büyük bölümü bitmiş gitmiş zaten hadi inşallah

Zardan kaynaklı olduğunu sanmıyorum çünkü o kadar gitmiyor afedersin açık olacak ama sadece delik kısmına ya giriyor ya girmiyor

Bende en büyük aparayı denerken bunları yaşadım çok yavaş hareket et. son aparat çok büyük o yüzden içerde zarın gerginliği daha da artıyor. Birde baş giriş kısmı var. Zaten önce orayı aşman gerek. En büyüğü olduğu için zorluyor. Dene sürekli ilk 3 ü geçiyorsa o da geçer. Kendini kasmadan acele etmeden yavaş yavaş it ileri canım. Giriyo inan ki bende yaşadım ilk gün ilk 3ü girdi ertesi gün biraz uğraştım ama o da oldu. Yani en büyüğe demekki henüz alışmadı vajinan. Yavaş yavaş aksatmadan denemen gerekli.

canm hiç doktora gidip fizksel muayene oldunmu

İlişkiden zaten korkuyorum yanaşamıyorum da o duvarı aşamıyorum egzersizlerde. Çok korkıyorum . Aparat lardan en küçüğünü bile tam yapamiyorum
İyi de orda bir duvar yok. O duvar hissi neden oluyor biliyor musun kaslarını sıkınca barikat gibi birşey çıkıyor önüne. Düşsünsene iki bacağında yani tam bahsettiğimiz bölgede o kaslar çok yakınlaşıyor. Oraya tabiki birşeyler girince müthiş bir acı olur. Kasına denk geliyor sonuçta. O yüzden kendini rahat bırak

Canim yeni gordummm cok sevindimmm nasil gecti agri sizi birsey yok degil mi tam birliktelik oldumu peki
Tam birliktelik oldu canım bu akşamda deniyecez inşAllah. Ağrı hiç olmadı hatta farketmedik bile. Ben eşime şaka yapıyorsun girmedi dedim. Ama çok şükür ki girmişti.

Tam birliktelik oldu canım bu akşamda deniyecez inşAllah. Ağrı hiç olmadı hatta farketmedik bile. Ben eşime şaka yapıyorsun girmedi dedim. Ama çok şükür ki girmişti.
Ohh cok sukurrr ayni zaman evlenip ayni zmanda yendik kutluyorum ikimizi darisi butun arkadaslarimizin basina

Herkese merhaba arkadaşlar, bu mesajı yazma sebebim sizlere umut olmak. Bende evliliğimin belli bir kısmında vajinusmus sorunu ile uğraştım, kendimi eksik, yıpranmış, özgüvensiz hissediyordum. Her dışarı çıktığımda evli kadınları görünce ben asla başaramıycam asla çocuk sahibi olamıycam diye düşünüyordum. Çocuklu bir kadın görsem hemen ümitsizliğe kapılıyordum. Bunlar bana çok uzak geliyordu ve hiçbir zaman sahip olamayacağımı düşünüyordum. Günler geçti ve ben inanarak bu hastalığı yendim. Ve yine günler geçti şuan gebe olduğumu öğrendim. Yani asla ümidinizi yitirmeyin. Sizlerde başaracaksınız buna inanın. Egzersizlere birkere başlayınca özellikle ilk aparatı alınca gerisi çorap söküğü gibi gelecek. Lütfen kendinize inanın, başaracağınıza inanın, bu hastalığı yenin. Dualarım sizinle.

Darısı başımıza şu sıralar o çocuk görme olayı bende de var eşim bebek sevdiğinde ağlamak istiyorum zor tutuyorum kendimi bi yeneyim hemen yapacağım bir tane ben asla çocuk istemeyen biriydim ama şimdi benim için büyük bir başarı olacak

İnşallah en kısa zamanda yenersin canım, hangi aşamadasın?

3. Aparatı yapıyorum 4 olmuyor bugün birkaç kez denedim spreyle bile canım acıdı bıraktım sızlamaya başladı yarın tekrar deneyeceğim bakalım
%70 i bitmiş canım. Sadece birkaç adım kalmış. Altına yastık alarak dene istersen. Kendini olabildiğince gevşetmeye çalış, kendini sıktığın için ağrı hissetmiş olabilirsin. Özellikle kegel yaparak rahatlayarak yavaş yavaş ilerle canım. Zaten oraya birşeyin gireceğine ikna olmuş beynin, sadece o acı hissini de ortadan kaldırırsan sonuca ulaşırsın inşallah.

Oldum gibi gibi. Gittim doktor bakmaya calisti gorebildigim kadar bi sorun yok dedi. Bacaklarimi acamiodm cok zor baktii
canm benm biyerden başlaman lazm lütfen erteleme..hepimiz aynı yapıya sahiiz ve bukadar kadn yapıyorsa sende yapabilrsn ... hepimz başladığımzda ay oraya nasl girer diyorduk ama inanki yavas yavas aparatnı büyüterk yaparsan ne koysan gidiyo ilerliyor...buna okadar müsait bir yapısı varki vajinamızın ... tek yapman gereken uzan bacaklarını aç dizlerini kır ve kendine doğru hafif çek vajina en açık pozisyonda böyle oluyor..kulak çubugunu al aynayı da al eline hafif ıkınarak vajina deliğini gör kulak çubugunu yavas yavas ilerlet inanki bak gör hiç bişey olmicak....ben elmden geldiğince yardmcı olurm ama kendi doktorn kendin olmalısın biyerden başlaman gerekliki bunu başarabilesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…