Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

spreysize en güzel üstte olduğum pozisyonda alıştım ben aparatada öyle alışmaya çalış yada bugün 2 fıs sıktıysan yarn 1 sık sonra hiç sıkma kayganlaştırıcı alışana kadar kullan canmm

sadece üçü spreysiz dördü spreyli yapıyorum evet eşli denemede yendim ama en büyük aparat çok rahat giriyor spreyle spreysiz yapamıyorum ne önerirsin
bide en güzel pozisyon yatak başlğna boynunu ve sırtın en üst kısmını daya poponun altna yastk koy aparatı yerleştir hafif ıkın ve it

Merhaba arkadaşlar ben 8 aylık evliyim ve vajinismusum. Öncesinde 3 günlük tedavi merkezi denilen bir yere gittim parmak egzersizi yok diyince cazip gelmişti . Kadın kızlık zarını kontrol edecem dedi . Sonrasında vajinanın kontrolünün sende olduğunu öğretecem filan diyip dokunmama izin verir misin dedi . Sonra bir şey sokmaya başladı ben yapma diye yalvardım ama bak çubuk içine girdi dedi sizin o bahsettiğiniz apartların en küçüğünü sokmuş . Ben şok oldum acıdan ve korkudan ağladım sonra eşimi çağırdı eşim gelince beni o halde görmesi beni daha kötü yaptı. Çok ağlayınca ve daha kötü olunca oraya gitmekten vazgeçtik. Psikiyatriye gittim aylarca oda sonuç vermedi . Geçen cumartesi de jinekoloğa gittim açtıktan sonra parmağını sokmaya çalışınca ağladım doktorda sen bunu psikolojik olarak yenemezsin dedi. Gerekirse kızlık zarını alalım dedi ( kızlık zarım normalmiş bi sıkıntı yokmuş) ama ben sizin halletmenizi istiyordum diyip krem verdi. Kimse beni anlamıyo acıyor dediğim zaman benim büyüttüğümü söylüyorlar.( Bunu söyleyen doktorlar ve kuaförüm , niye kuaförüne anlattın derseniz ağda yaparken yanlışlıkla çubuğu oraya sokmasın diye )Gerçekten canım acıyo yalan söylemiyorum ayrıca oraya bir şey girmesi hissini kaldıramıyorum . Ben bacaklarımı filan kapatmıyorum ama vajinamı istemsizce öyle bir sıkıyorum ki ilişki olması imkansız hale geliyor. Arkadaşlar çok uzun yazdım kusura bakmayın kısacası lütfen bana yardım edin artık hiçbir yere gitmek istemiyorum lütfen kurtulmam için bana yardım edin

Merhaba, bende suan vajinismus tedavisi sürecindeyim. Öncelikle fizyolojik bir sorunun yoksa canının acıyor olmasının sebebi zaten vajinana birsey girme fikrini kaldıramıyor olman. Sen bitakım işlemler gecirmissin o konu hakkında birşey söyleyemeyecegim ama ben yanımda kürtajdan bahsedildiğinde bile bası dönen gözleri kararan biriydim. Parmak egzersizini ilk basta aglayarak yaptım. Herkesin dedigi gibi öncelikle kafanda bitirmen gerekiyor bu meseleyi inanman gerekiyor. Sonra fikire kendını hazırladıgın zaman öncelikle aynada kendını incele ilk basta zor gelecek ama ilk gün iki dk ikinci gün bes dk derken alısacaksın. Daha sonrası için parmak egzersizleri, kulak pamuguyla egzersiz, aparatla egzersiz gibi seyler geliyor. Ve bence en önemlisi ilk basta kendın denemen. Ben doktor muayenesine yani baska birinin temasına dayanamadım. Kendı cabamla yapmaya calısınca daha kolay geldi

Merhaba canım bende vajinismusu yenenlerdenim bu yüzden sana yardım etmek isterim. Benim senin gibi korkum yoktu ama acıdan dolayı korku oluşmaya başladı acının sebebide zarımın çok kalın olmasıymış bu yüzden ameliyat oldum 2 yere gittim biri özel hastane biri senin gittiğin gibi 3 günde bitiren klinik iki yerde önce amliyatın gerektiğini sölykemişti klinik çok pahallı olduğu için hastanede oldum ameliyatı olduktan sonrada yine acı oluyordu ve ilişkiye giremiyorduk anladım ki bunun sadece zarla alakası bir çok kişi var ama zarında sorun olmadığı halde operasyon olan sonuç yine aynı çünkü bu aslında önce kafada bitirmen gereken bişey ben bunu anladım yenen herkesde öyle olduğunu anlıyor senin zarında sorunda yokmuş ne güzel bak söylemiş doktorlar o yüzden senin yapman tek gereken şey egzersiz sen egzersiz yaptıkça aslında hiç korkulacak birşey olmadığını istemsiz kasılmaların geçtiğini göreceksin ben kendim yendim bu hastalığı o kadar para veremezdim ve başkası bana yaptırsın istemezdim hem çekinirdim hem korkardım başkası yağtığı için korku oluşabilir ama kendin yapınca hem kontrol sende oluyor hemde yaptıkça cesaretin geliyor bunun tek çözümü egzersiz yapmak ister dilatör al ister kendin oluşturarak bişeyler yap ama ben dilatörü öneririm boy boy olduğu için alıştırarak yapıyorsun parmak egzersini ben hem rahat yapamadım tırnak olayından dolayı hemde bi yerden sonra boyutu aynı olduğu için yetersiz kalıyor eşli deneme için

Evet başkasının temasını bende kaldıramıyorum ama açıkçası parmak egzersizi yapacak gücü bir türlü bulamıyorum bir türlü içeriye parmağımı itemiyorum

Evet buradaki yazıları çok okudum herkes egzersiz yapılması gerektiğini söylemiş ama o gücü kendinizde nasıl buldunuz ben yapamıyorum yani ister parmak olsun ister dilatör bir türlü içeriye itemiyorum. Bende doktora gitmek istemiyorum çünkü gittim beni daha çok geriyor ve psikiyatri çok sıkıştırıyor sürekli soru soruyor niye niye her şeyin cevabını bulmamı istiyor . Bende evde sizler gibi yenmek istiyorum ama egzersiz yapacak cesareti bulamıyorum

Aynı durumları bende yaşadım klinikte garip garip sorular onlara cevap bulmaya çalışıyorum oysaki benim derdim ne diyordum şöyle düşündüm bunu başkasıyla yapamazdım ve bu sayfada dilatörü öğrendim tabiki korkum vardı nasıl sokucam ben onu daha nereye sokmam gerektiğini bile bilmiyodum ama sonra düşündüm bunu yapmazsam hep korlarsam ve çikinirsem bu nereye kadar devam edicek sonsuza kadar böyle gidemezdi çok sevdiğim bi eşim var ve bu güzel şeyi onla yaşayamamak beni çok üzüyordu o her ne kadar bana baskı yapmasada hep anlayışlı olsada benim birşeyler yapmam lazımdı çünkü herşey bende bitiyordu o zaten tüm anlayışıyla yanımda duruyordu bende bişeyler yapmalıyım dedim her zaman böyle ağlayamazdım ve önce hemen bu sayfadakileri birlikte okuduk millet neler yapmış diye dilatör çok mantıkkı geldi sonuçta 5 bin tl erceğim klinikte bunu yapacaktı sihir yapıcak halleri yok ve hemen dilatörü sipariş ettim bunları düşünebilirsin sende sürekli kendini cesaretlendirmek için ve hemen dilatör siparişini vererek başlayabilirsin

Bende Kim yazmıstı hatırlamıyorum ama bu sayfada birisi doktorların elinde de sihirli degnek yok yazmıstı onu okuduktan sonra kendım yenmeye karar verdim ve doktor aramayı bıraktım. Sizinde dediginiz gibi 5 bin lira gibi bi parada cebimizde kalmıs oluyor

Aynen öyle bende hep diyordum acaba me yapıyor ki 3 günde filan sonra bu sayfada okuyunca giden insanlardan öğrendim onlardan farklı bişey yapmıyor yani 5 bin cebimde kaldı az para değil bence ve ben başkadı bana yapsın istemezdim açıkçası kendim çok daha rahat hissederim başkası yapsa daha çok kasardım ve çekinirdim o yüzden ertelemeden hemen başlamak lazım belki doktora gitmenin bir güzel yanı ertelemene izin vermiyolar para verdiğin için gitmen gerekiyor işte bu birazda erteleme hastalığı o tüzden hemen kolları sıvamak gerek sonra zaten boşa geçirdiğin zamana üzülüyorsun

Teşekkür ederim dediklerini düşünmek beni cesaretlendirebilir gibi geliyor . Doğru benim eşimde anlayışlı olarak zaten yardımcı oluyor benimde bir şeyler yapmam lazım . İnşallah yapmaya çalışacam

İstediğin zaman yardım edebilirim yeterki bunu yenme isteğin ve cesaretin olsun yapılmıyacak birşey değil ben bunu diyceğimi asla düşünmezdim sen düşün yani :))

Valla canım kusura bakmada bir şey yapmıyorsun ki yapmıyorsun ki cesaretin olsun. O bölge senin. Elin kolun gibi orasıda sana ait. Az güven ya kendine. Hemen yok cesaretim yok, yok şöyle yok böyle. Bir aynayı alıp o bölgeni görmeyecek kadar mı korkaksın. Kusura bakma biraz sert oldu ama inan atlatmanı istediğim için bunu öylüyorum. Korkularının üzerine git. Hepimiz en az senin gibiydik ama bak şimdi pişmanlık duyuyorum neden daha önce egzersiz yapmadım burayı bulmadım diye. Şimdi hemen bugün aynayı al ve o bölgene bak. Lütfen ya az cesaretli ol. orda seni acıdan öldürecek bir şey yok. Benim kızlık zarım çift bölmeli olduğu halde canım çok yandığı halde egzersizlerimi bırakmadım. Kaldı ki senin biir sorunun yokkkkk...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…