Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Başka bi tedavi yöntemi duymadım maalesef ki ben de ama sadece bu konuya bakan doktorlara gitmek mantıklı

Bende 14 aylık evliyim ilişkiye giremiyorum.Zor durumdayım . uyuşturucu sprey ile yenen varmı acaba nasıl yapabilirim .doktora gitme imkanım yok .eşimin ailesi çocuk baskısı yapıyor cocugumun olmadığını tedavi gördüğümü sanıyorlar .çok ağır geliyor artık .hergun yorgun ve bitkin uyanıyorum .ne yapabilirim. Yenenlerden öneri bekliyorum

şadım
Bende aynı senin gibiydm spreyle yendm evet ama sprey sadece bi arac unutma önemli olan zihnini beynini kullanman vajinana hükmetmesini engellemen vajinanı önce tanı vajinana dokun orayı hisset kaslarını yönetmeyi ögren sonrası cok rahat ilerliyo ama KORKMA YAPAMAM deme YAPARSIN BASARAMIYCAGIMIZ BİŞEY YOK BİZİM inan buna inanarak basla herseye korkarak degil

Herkese Selam,

Mart ayında sizlere doktor randevumda sıra beklerken yazmıştım. Eğer başarılı olursa tekrar yazacağım demiştim ama benim ihmal etmemden ve bir türlü girip yazamamdan dolayı şuan sizinle bu süreci paylaşmak istiyorum.

Bu problemi yaşarken herkesin yazdığı sayfalarca tecrübeyi okumuştum. günlerim burada geçiyordu diyebilirim. Bu yüzden üzerimde bir sorumluluk gibi hissettim buraya yazmayı.

Öncelikle bende 3 psikolog 2 jinekolog ve 1 aile terapisti ile görüşmüş zor bir vakaydım. Hiç birinden sonuç alamadım. forum okuyarak evde denemeler yaptım ki kesinlikle ileri boyutta bunu yaşayan insanlar evde kendi kendilerine yenmeyi beklememeli. Benim en başta hafif olan korkum erteleme ve gecikme ile kocaman bir probleme dönüşmüştü.
Sürekli bugün deneriz olmazsa kas gevşetici ile olur alkol ile olur kendimi geçiştirmek ile 2 buçuk sene oyalanmışım.

Bu süreçte kendimde denediklerim emla krem - vemcain spray - anestol - alkol - kas gevşetici - bebe yağı

Bunlara ek olarak psikolojik destek için harcadığım onca seans ve maliyeti. Hiç biri bende etkili olmadı neden diye sorarsanız ben olayın imkansız olduğuna kendimi inandırmış biriydim. Eşimde çok anlayışlı davrandığı için bunu bir problem olarak görmemeye başlamıştım.

2018 yılında hera klinikten randevu almıştım görüşmeden sonra ücret çok pahalı geldiği için vazgeçmiştim. Sonrasında tüm psikolog seanslarımı topladığımda aynı ücrete çok yakın olduğunu gördüm. Sonra 2019 Mart ayında eğer geçtiğimiz yıl bana sundukları aynı tekliften yararlanabileceksem tedavi olmak istediğimi ilettim. Bu aslında kliniğin para odaklı mı yoksa insan odaklı mı olduğunu anlayabilmem için de çok önemliydi. Sonuç olarak bana olumlu dönüş yaptılar ve önemli olanın hastalığı yenebilmem olduğunu söylediler. Çok hoşuma gitti bu yaklaşımları.

Ve mart ayı ayşe hemşire ile denemelere başladık. Ben kendimi güvende hissettiğim için ve tedavi öncesinde kendisi tarafından vajina girişi içerideki boşluk esneklik üzerine bilgilendirildiğim için çok rahat hissettim. toplam 5 boy aparat ile çalıştık yanlış hatırlamıyorsam. ilk 2 aparatı aynı gün çok rahat bir şekilde yapabildim.
Bunun sebebi aparatı denerken yapmanız gereken nefes egzersizi ve duruş şekliniz. Tamamen kendinizi rahatlatmanız gerek.

Pozisyonu anlatıyorum; Sırt üzeri uzanın yanınızda bir ayna olsun. 2 adet kreme ihtiyacınız var bu aparatları kullanırken çok önemli. Ve aparatları edinmeyen arkadaşlar cesaretlenin! Bu aparatlar sizi sonuca götürecek.
Kullanılan kremler - Madetene ve este cream -
Sırt üzeri uzandınız sol bacağınızı kırıp yana doğru açın - havada değil yine basacak şekilde olmalı, sağ bacağınızı dümdüz uzatıyorsunuz yatarken. Önce ayna ile inceleyin Sonra aynayı tam karşıya tutarak karnınızı şişirerek ciğerlerinize nefes alın. Önce karın şişecek sonra havayı ciğerlere doğru çekeceksiniz. Ve sanki bir mumu üfler gibi yavaşça üfleyiniz.bu nefes egzerisizi ile aparatlar birer ikişer halledilecek. Kegel egzersizini bilmeyenler hemen öğrenip yapmaya başlamalı.

Şimdi ilk aparatı denemek için avuç içinize bir cevizden daha büyük olacak şekilde madetene sıkın. orta parmağınıza ise fındık kadar este cream. önce madeteni vajina dudakları ve aşağı girişe doğru çok yavaş sürmelisiniz dairesel ve masaj yaparak. Bu sırada rahatladığınızı ve bir sorun olmadığını kendinize telkin edebilirsiniz. Madetene sürüldükten sonra orta parmağınızdaki este kremi vajina girişine doğru aynadan bakabilirsiniz sürmeniz gerek. Bu krem hafif bir uyuşukluk sağlıyor. Ama çok etkili. Daha sonra Madetene kremi en küçük aparata da sıkıyoruz. Ve aynayı karşımıza alarak önce nefes alıyoruz sakin bir şekilde aparatı girişe sadece koyuyoruz itmek yok. Kendinizi nefes alıp vererek doğru şekilde rahatlattıktan sonra ise önce bir nefes alıyoruz ve nefesi yavaşça verirken aparatı içeri itiyoruz. Zaten o kadat nemli bir yer kremler sayesinde ve nefes ile asla bir şey anlamayacaksınız. Aparatı ittirdiğinizde hemen çıkarmayın içeride biraz tutun ve sağa sola doğru esnetin asla acı ve yanma olmadığını hissedeceksiniz. Aparat içerdeyken 2 ileri geri 2 kegel ve 2 tamamen çıkarıp tekrar itme yaptık.

Aparat değişmek tamamen sizin elinizde fakat bir aparat ile en az 1 günde 2 kere bu egzersizi tamamlamış olmanız daha kalıcı ve kesin olarak çözüme ulaşmanızı sağlar. Aparatları hemen büyütmek yerine daha temkinli ve rahat hissederek bunu yapmalısınız.

Eğer benim gibi kendinize güvenemiyorsanız Süleyman Eserdağ hoca ile görüşmenizi tavsiye ederim. Tam olarak benim sürecim 4 gün sürdü. 4 günün sonunda artık yapabiliyordum. Ve ne kan ne bir şey çok salakmışım erteleyip durmuşum. Sormak istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz.

UImarım ki dert sahibi kimse kalmaz bu forumda herkes bir an önce çözer. Kendinize iyi bakın ve egzersizlere bir an önce başlayın Sevgiler,

Bahsetmis oldugunuz kremler uyusturucu krem mi acaba benim elimde emla krem var o da ayni islevi gorur mu

Canım bende evlendiğinin 3. Günü hemen internetten bulduğum bir doktorla görüşmeye gittim yaşadıklarımı vs anlattım bana tedavi olman lazım doktorsuz yenemezsin dedi bende 3 günde son gibi reklamları olduğunu söyledim bana seninki ağır sen 3 günde yenemezsin dedi tabi ücreti duyunca başlayamadan hem evime uzaktı yol masrafım vardı hemde 5000tl istemişti.. başka doktora da gittim o da hep ev ödevleri verdi ve ben tek başıma yapamadım yarım bıraktım. Sonunda herşey bıraktım kendi kendine çözülür elbet dedim ama olmadı 1 yıl dolduğunda şok oldum nasıl 1 yıl geçmişti hemde daha yenememiştim doktor vs araştırırken buraya üye oldum önce parmak denedim yok olmuyor kendime aparat yaptım daha kolay olduğunu gördüm hemen dilatör set sipariş verdim araya Ramazan vs. De girdi bayram sonu dilatörümü denedim hemen 2 günde 3. Boya geçtim, sonrası biraz tembellik biraz eşimin tavırları derken 4. Boya geçemedim deneme de yapamadım ama 3. Boyu çok rahat yapıyorum artık.. yani herşey senin elinde doktora da gitsen sen yapacaksın belki onlar orada kendileri egzersiz yaptıracak ama sonrası yine sen yapacaksın kulak çubuğuyla denemeye başlamanı tavsiye ederim baktın olmuyor doktora öyle git ama önce kendin çabala.. çok yorum okudum kendimde evde yapabilirmişim o kadar paraya gerek yok siz kendiniz deneyin diye tavsiyeler veren seanslarda neler yaptıklarını anlatıp yol gösterenleri..

Kızlar bence kısa sürede eğer kendi çabanızla yenemediyseniz mutlaka bir uzmana başvurun derim. Ben de 2 sene erteledim, kaldı ki parmak da sokabiliyodum aparat da ama ilişkiye giremiyordum. Bir uzmandan yardım aldım. Evet 5000 lira az bir para değil ama toplam 3 seansta bitti gitti. O 3 seansı 1 haftada da alabilirdim ama iş dolayısıyla toplamda 10 günde yendim vajinismusu.. Hem de hiç egzersiz yapmadan..

Egzersiz olmadan, orana dokunmadan halletmek istiyorsan kendi doktorumu tavsiye edebilirim: Dilek Öcal..

Bir seferde olup bitsin diyenler , egzersiz lerden kaçanlar sürekli erteleyenler passiflora tablet , vemcaine sprey ve zeytin yağı ile başarabilirsiniz lütfen bunları araştırın artık zamanınız boşa geçiyor

Egzersiz olmadan nasıl yapılabiliyor aklım almıyor ..konuşarak mı yol gösteriyor Yani

Ben hipnoz yöntemiyle yenmiştim. Egzersiz söylememişti. Haa ben yinede yapmıştım ama. Konuşarak bilinç altındaki korkuları yok ediyo. Hatta bu kişi ağrısız normal doğum yaptırıyor hipnoz ile ilaçsız vs

Afyon devlet hastanesinde Gülten Gökkus instagramdan inceleyin. Hatta yazın yardımcı olur. allah rızası için yapıor devlette parasız.

Bir seferde olup bitsin diyenler , egzersiz lerden kaçanlar sürekli erteleyenler passiflora tablet , vemcaine sprey ve zeytin yağı ile başarabilirsiniz lütfen bunları araştırın artık zamanınız boşa geçiyor
Onları da denedim bütün yazan yollara başvurdum uyuşturmuyor zaten o vemcaine sprey etki bile etmedi bebe yağı falan her şeyi aldım

Nerde bu doktor

Bahsetmis oldugunuz kremler uyusturucu krem mi acaba benim elimde emla krem var o da ayni islevi gorur mu
Madetene nemlendirici bir krem cilt yenileyici özelliği de bulunuyormuş. Este krem hafif uyuşturucu bir krem ama çok işe yarıyor. Mesela emla krem bende işe yaramamıştı boşuna bir ton para vermiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…