Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

merhaba guzel bayanlar... eskiden bu sayfayi cok okuyup derdime derman arardim. simdi o gunleri hic yasamamisim gibi geliyor.. rabbim her derdin devasini veriyor imkansiz diye birsey yokmuş.. kendi cabalarimla bu hastaligi yendim ve su an 37 haftalik hamileyim bir oglum olacak inş.. hic anne olamayacagim diye dusunur aglar üzülürdüm.. simdi o kadar mutluyum ki evimin huzuru esimin ilgisi hersey cok guzel.. bebegimin o tekmeleri hareketleri muazzam birsey.. doktor muayenelerine ucarak gidiyorum bebisimi gorunce dunyalar sanki benim oluyor.. bu hastaligi yenmek icin paralar dokmenize gerek yok evde kendiniz yenenilirsiniz ben uyusturucu sprey ve egzersizler sayesinde yendim kizlar, umarim sizlerde en kisa sürede bu dertten kurtulursunuz..

Merhaba kulak pamuğu egzersizinden sonra doktorum bana serçe parmak egzersizini verdi. İsteğe bağlı başka parmak da deneyebilirsin demişti

Gleitgelen jel ile yaptım egzersizlerimi. Bebe yağı vs bende yanma yapmıştı
Gleitgelen bende mantara sebep oldu bende hep bebe yagi ile calistim eşli denemelerde kayganlastirici kullandim. Sana nasil iyi geliyorsa oyle devam et canim. Hic oyalanmadan hazir kulak copuyle olayi cozmusken parmak ya da aparatlara gec devami da boyle kolay gececek emin ol. senin adina sevindim

Merhaba kulak pamuğu egzersizinden sonra doktorum bana serçe parmak egzersizini verdi. İsteğe bağlı başka parmak da deneyebilirsin demişti
Peki siz sadece parmak egzersizi yaparak mı yendiniz? Yarın bende geçmeyi düşünüyorum ama çıkarırken sanırım kendimi hafif kastım ve çıkmayacak gibi hissettim biraz ıkındım sonra ve kolayca çıktı. Tamamen stresle alakalı bir şey gerçekten her şey kafada:) birde herhangi bir uyuşturucu krem ya da jel kullanmıyorum sadece zeytinyağıyla yaptım bugün umarım böyle devam eder

Sağolun. Genişletme ameliyatı oldum. Çok darmış. O fiyatı duyunca aklıma gelmedi yazmak

Ben parmak egzersizi ile aşamadım. Dilatör erken cvp veren bir yöntemmiş. Gerçi bende darlık vardı ama bence zamanınızı harcamadan dilatörle deneyin.

Sağolun. Genişletme ameliyatı oldum. Çok darmış. O fiyatı duyunca aklıma gelmedi yazmak
Genişletme ameliyetı mı. İnanın böyle bir ameliyat olduğunu bilmiyordum. Aslında siz ilişkiye girdikçe orası da zamanla genişleyecek bir yapıda. Vajinismus yüzünden ilişkiye girememişsinizdir o yüzden dar kalmıştır. Tekrar geçmiş olsun. İnşallah ameliyatlı bölgeniz iyileşince vajinismustan da kurtulursunuz

Amin inşallah. Dilatör de ile yaramadı. Çok darmış. Operasyon sonrası öyle söyledi doktor. Bakalım ne olur. Bikaç gün terapi yapacağım öyle deneyeceğim. Başka tedavi yöntemi kalmadı da

Merhaba cok mutlu oldum okurken yazdiklarinizi umut buluyorum böyle sprey ise yarıyor mu adı ne acaba

Merhaba öncelikle yazıniz için size çok teşekkür ederim bende sizinle aynı durumdayım hic bir şekilde orama dokunamiyorum. Sizin gittiğiniz burcu cetinkaya isimli doktoru arastirdim ve ona gitmeye karar verdim istanbulda oturuyorum . Fiyatları uygunsa dediginiz gibi çok yardimci olacak bana size çok dua edicem. Biraz daha beklersem psikolojim bozulcak çünku kendimi eksik hissediyorum egzersiz yapamiyorum kendim yenemicem sanirim bu illeti.

Kendiniz yenemeyeceğinizi düşünüyorsanız gidin doktora mutlaka en azından başarmak için ilk büyük adımı atmış olursunuz.

merhaba arkadaşlar. ben de size kendi hikayemi anlatmak için üye oldum.

evlenmeden önce çok istekli olduğumu ve yatakta hiç problem yaşayacağımı düşünüyordum ama ben de bu berbat hastalığı kabullenmek zorunda kaldım. eşim problem etmedi ve hemen doktor randevusu aldık. benim gittiğim ilk doktor ankara zekai tahir burak hastanesinde cinsel sağlık polikliniğinde müjdegül zayıfoğlu karaca idi. bana fiziksel bi problem olmadığını söyledi ve ıkınma egzersizlerini öğretti. eşimle ikimizi aldı, önümüze yapay vajina koydu. kızlık zarını yanlış inançları filan anlattı. balayında bir şey yapmayın dedi. parmak egzersizlerinden sonra denememizi önerdi. ama olmadı. dokunamadım. eşime yaptırmaya çalıştım. çığlık çığlığa bitti her deneme. onun da morali bozuluyordu.

tekrar aynı doktora gittim, durumu anlattım. egzersizleri öğretmekten başka yapacağı bir şey olmadığını söyledi ve benim rahatsızlığımın psikolojik olduğunu söyledi. cetad diye bir dernek var oradan sertifikalı psikolog önerdi. ben de önerdiği listeden devlet hastanesinde ebru soylu'ya gittim. onun da emekliliğine az kalmış herhalde memur kafasıyla beni geçiştirdi. bi sürü soru sordu sonra da şimdi git eşinle gel dedi. biraz ısrar edince bana evde çıplak gezme, vajina girişine parmak koyup 100 e kadar sayma gibi egzersizler verdi. suratsız aksi. herhalde şimdi özelde çalışıyor. o kadar ağladım ki çıktıktan sonra. yine de kadının verdiği egzersizlerle 1 parmak alabildim.

sonra yine müjdegül zayıfoğlu karaca'ya gittim. çünkü devlette başka cinsel sağlık polikliniği bilmiyordum. bu bizim sağlık sisteminin en büyük problemi işi öğrenen muayanehane açıyor parasız insanlar böyle sürünüyor. o gidişimde müjdegül hanım beni ilk parmakla muayene etti sonra ikinci parmağı deneyince benim tansiyonum düştü, bayıldım. şeker verdiler, kendime geldim... en travmatik olan buydu herhalde yaşadığım süreçte.

neyse kızlar doktor bu defa da hacettepe'de asistanların psikoterapi yaptığını öğrenmiş onu söyledi. güç bela randevu aldım. kezban burcu avanoğlu diye bir asistanla başladık terapiye. kız başta çok hevesliydi ve her seansta eşimle gelmemi söylüyordu eşim de hep izin alıyordu ama onunla konuşmuyordu bile. sürekli sorular sordu. sorduğu soruların cevabını müsvedde bir kağıda yazıyordu ve her defasında aynı soruları tekrar soruyordu sinir oluyordum ama para problem olduğu için bi ihtimal diye devam ettim. iki ay kadar sürdü bu. veeee sıkı durun o kadar bilgiden sonra bana verdiği ilk tavsiye!!! parmağını vajina girişine koy 15 gün bunu yap tekrar gel konuşalım. sağol canım yaaa bu benim aklıma neden gelmedi acaba aylardır! o kadar sinirlendim ki. aptal! siz karanlık bi kuyuda gibisiniz, 1 parmak alabildiğinizi söylüyorsunuz o 15 gün diyor. zaten sürekli benden aldığı bilgiyi hocaya özetliyo onun tavsiyesiyle beni tedavi etmeye çalışıyordu. olmadı kafamız attı. düğünden kalan son altınlarla yaptırdığımız bi bilezik vardı, onu sattık. ve doktor araştırdım.

reyyan özcan temizkan hocayı buldum. instagram ve youtube kanalını karıştırdım ve onda karar kıldım. bu kararımda müjdegül zayıfoğlu karaca'nın da etkisi var. çünkü o bana orayı uyuşturup, kızlık zarını alıp, anesteziyle ya da botoksla kısaca vajinaya penis sokmakla tedavi olmayacağını bana çok iyi anlattı. reyyan hoca bir anne, abla şefkatiyle size yaklaşıyor ve seni bırakmayacağım çözene kadar diyor. benim tercihim bu yüzdendi. beni dinledi, ilişkimiz hakkında bilgi aldı. bana güven verdi. sonra tedaviye başladık. bana bazı krem ve spreyler verdi. kızlık zarını esnetmek adına, onları kullandım. aparat uyguluyor ve size kullandırıyor hoca ama bunu yaparken sizinle konuşuyor gevşetiyor. gevşeme egzersizleri öğretiyor. ben onun yardımlarıyla bile son aparatlarda günlerce tıkandım. yapamadım, araya regl girdi. yok dedim yine olmayacak. ama hoca her defasında o kadar emindi bana gaz veriyordu ki. zorlandım, ağladım ama beni sımsıkı tuttu. pes etmedi. herhalde en uzun sürede çözülen hastası ben olabilirim. artık hiçbir jel, aparat kullanmadan yapabiliyorum. şimdi bitince tedavi ne kadar kolaymış diyorum ama bu hastalığı gerçekten yaşayan bilir.

benim sizlere tavsiyem önce bi kadın doğum uzmanına gidin. belki çok ileri seviye değilsinizdir. sadece korkuyorsunuzdur ve çözülür kolayca. ama baktınız erteliyorsunuz, yapamıyorsunuz çok vakit kaybetmeden borç harç bi şekilde reyyan hocayı bulun. para kazanılır ama giden zaman gelmiyor. ülkede işini düzgün yapan o kadar az hekim var ki. böyle insani bi yolla, şefkatle tedavi olduğum için çok memnunum. iyi ki diyorum. kremleri filan yazmadım ama isteyene reçetelerimi de gönderebilirim ama kızlar o ilaçları da alsanız kullansanız bir el elinizi tutmadıkça zor. olsaydı ben 10 ay gezdim, bu siteleri hatmettim yapardım herhalde. yine de deneyin. ama ben kesin çözüm için doktoruma kefilim. inşallah birine faydası olur bu tecrübenin. Allah kimseye yaşatmasın bu hastalığı. sorularınız olursa seve seve cevaplarım.

Of şu diltörlerle Benim kadar uğraşan yok sanırım 4. Boyu yapıyorum spreyle ama son 3 denememde de kanamam oldu ilk olduğunda tamam demiştim kan derdinden de kurtuldum kafamda korkacak başka birşey kalmadı sonra tekrar yaptığımda yine kanama oldu onu önemsemedim en son Cumartesi dışarıdaydık geç geldik eve eşim uyumadan bende hemen banyoya girip spreyle 4. Boyu denedim acele ettiğim için galiba tam uyuşmamıştı yine sızı hissettim ve kanama oldu çıkınca eşimle deneme yapacaktım tabii ben temizlenip çıkana kadar eşim uyumuş ama psikolojik olarak çok kötü hissettim belki de vajinismus olma sebebim olan o kızlık zarı tabusu sanki evli bir kadın değilmişim de kendi kendime bozmuşum gibi bir pişmanlık bir üzgünlük oldu bende ve ağladım o yüzden eşimide uyandırmadım ona söylemeye de çekindim oysa o hiç problem etmez bunu bugünde regl oldum yine kaldı bir hafta sonraya.. içimde ise tuhaf bir his var kanamadan dolayı kötü hissediyorum kendimi psikolojik olarak..

Hanımlar bu kadar fazla paralar ödemenize gerek yok artık devlet hastanelerinde de cinsel işlev bozukluğu poliklinikleri var.
[/QUOT

canım benim doktorum reglden sonra saat başı bepanten plus sürmemi önermişti. kanama değil lekelenme de diye düzeltiyordu bi de beni. o bile psikolojik olarak etkiliyor. eşim aparatta hafif lekenmeler görünce rahatlıyordum ben yine de. artık nasıl bastırıldıysak

Merhaba bayanlar, öncelikle bu işi kendi halledenler cesaretli olup başaranları içten tebrik ediyorum. BEn 2 senedir bu sayfayı takip ediyorum kulak çöpünü dahi ne yaptıysam yapamadım, sprayı de denedim olmadı.. artık canıma tak etti be bende instagramdan dr. Reyyan özcan hanıma randevu aldım , hemde o şehirde değilim arkadaşlar ama sabah gidip akşam dönücem bitmesi için. PARaya gelince inanın benimde durumum yok bileziğimi bozup gideceğim. Ki birtane kalmıştı onuda ona vereceğim. Demem o ki kimsenin durumu yok ama eğer kendiniz yapamıyorsanız ertelemeyin zaten ertekeme hastalığı bu. Kendi başına yenenleri tekrsr tebrik ediyorum suanda da korkuyorum doktor ne yapacak diye sonucu inşallah size anlatırım ve bende başırırm inşallah..

Inşallah Allah hepimizi kurtarsın bu basit gibi görünen ama içimizi yakan dertten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…