Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

dilator sert ve şekil almıyor. penis öyle değil etli be yumuşak bir dokusu var sert dursada. ben de bu aşamayı bir türlü kafamda halledememiştiö ama doktora güvenin gerçekten ne kadar büyük olduğunu düşünsenizde ilişki olduktan sonra gözünüzde küçülecek.

aparatta bir başkası daha kolay yapıyorsa eşinize verebilirsiniz. küçükten başlayarak ve boyutu büyüterek. hem o da açıyı ve hangi hareketlerle size yaklaşması gerektiğini öğrenir. çünkü siz iyice gevşetseniz de onun yanlış ve ani bir hareketi kasılmanıza neden olur ve ilişkiyi güçleştirir.

...Sonuç olarak vajinal dilatör kullanımıyla ilgili hastaların pratik ve emosyanel istekleri bazen profesyoneller tarafından hafife alınabilir. Bu da yetersiz bilgilendirme ve destekle sonuçlanır. Vajinismus tanısı olan kadınlara tek başına vajinal dilatör reçete edilmesi tedavide fayda sağlamaz. ‘Yargılayıcı olmayan dinleme’ gibi iletişim becerileri tedavide önemlidir. Cinsel terapistlerin bu konudaki deneyim ve bilgileri önemlidir. Bunun için de uzmanların detaylı araştırmalar yapması gerekir

Son düzenleyen: Moderatör:
3 yıldır vajinismustum. Çok şükür Bu hafta itibariyle yendim . Bir çok doktora gidip bir çok tedavi almıstım. Okadar ümitsizdim ki herhalde dedim hayatım boyunca yapamayacağım. Gözümuzde büyütüyoruz gerçekten. Şu an bu forumu okuyup derdine derman arayan varsa inanın geçecek. Ümitsizliğe düşmeyin ne olur. Denemeye devam. Allah herkese bu mutluluğu nasip etsin.

Ben de vajinismuslu biyolojiciydim:))

Ben evde 1 ve 2. Dilatörü yapabiliyorum, 3 çok çok zor oluyor. 4ü hic yapamadim. Doktora gittiğimde 3.boy dilatörü uyguladiginda hic acımadi, 4. Boy acıdı sadece. Ben aciyinca ya da rahatsiz olunca ilerletemiyorum hemen birakiyorum, o yuzden esimin dilatorle yapmasini isticem bu kez. Umarım yapabilirim, ittirmeden durabilirim.
Penis dilatöre göre daha yumuşak ama boyut olarak 4. dilatörden cok daha buyuk, cok korkuyorum eşli ilişki denemesinden bakalim bu akşam vemcaine ile denicem 3.ve 4. dilatörü, insallah olur da eşli denemeye cesaretimi toplayabilirim. cok uzuluyorum artik

Kafamizda buyütüyoruz. Dilatördense penisle inan ki daha kolay oluyor. Ne zaman ki ben bunu basarıcam dedim ogün oldu. Kullandığın jel iyi mi . O onemli bence.

Canim sonuna kadar haklisin. Doktorun yaninda kendini mecbur hissediyorsun kendinle basbasayken durum degisiyor. Aparatlari eşinle denemeyi dusundunmu hic? Ben evliligimin ilk ayinda doktora gittim. Doktor bana 1 parmak kalinliginda uzun bir aparattan sonra direk eşli deneme onerdi. Tabiki yapamadim. Aradan 1 sene sonra kendim evde o aparati kalinlastirarak taki penis boyutuna gelene kadar ilerledim. Her defasinda en kucuk aparattan baslayip son aparata kadar ilerledim ve son aparat icimdeyken eşimle ön sevisme yapip aparati cikarip hemen penis girisi yaptim. Bunlari ilk yaparken aparati eşime verdim, bacaklarimi actim ve uzandim eşim beni telkin ederek yapiyosun canim harika gidiyosun cogu oldu bile azicik kaldi bi nefes al sık aparati gbi hep yönlendirdi. Ben bu korkuyu onunla yendim. Sana da tavsiye edebilirim. Ayrica son aparatin buyuklugunu bilmiyorum ama penis dedigin gbi benm bilegimdende kalin birsey ancak elinle sıkarsan anliyacaksin kucucuk birsey oluyor. Cokda kucuk sayilmaz ama sonucta yumusak tavsiyem şu ki cesaretini topla ve calismalarini aksatma. Korkunun ustune git. Sen kenddini doktordan daha cok kontrol edebilirsin.

Evet doktor kendisi dilatörleri uyguladiktan sonra bana da direkt eşli deneme önerdi. Ben evde 3ü bile kendim yapamıyordum halbuki. Amaa bugün 3. ve 4. dilatörü evde kendim yaptımm :) cok mutluyum penis aşamasına geçemedim ama benim için imkansiz olan bi şeyi yaptım. Şuan penis biraz imkansiz geliyor ama düne kadar 4 de imkansızdı bana göre. O yüzden inanmak istiyorum insallah yapabilirim

Kafamizda buyütüyoruz. Dilatördense penisle inan ki daha kolay oluyor. Ne zaman ki ben bunu basarıcam dedim ogün oldu. Kullandığın jel iyi mi . O onemli bence.
Durex’in jelini ya da bepanhten krem kullanıyordum önceden, bugün bebe yağıyla yaptım. Herkes penis daha kolay demis, bu bi yandan cesaret veriyor, bi yandan da dilatörle penis arasinda o kadar kalınlık farkı varken o nasıl daha kolay olabilir diye düsünmeden edemiyorum :S

Durex’in jelini ya da bepanhten krem kullanıyordum önceden, bugün bebe yağıyla yaptım. Herkes penis daha kolay demis, bu bi yandan cesaret veriyor, bi yandan da dilatörle penis arasinda o kadar kalınlık farkı varken o nasıl daha kolay olabilir diye düsünmeden edemiyorum :S

Reklama girer mi bilemiyorum msjla önerebilirim . Bence başka bir jel daha iyi olur durex ve bebe yagi şahsen bende hiç işe yaramamıştı.

Bence bu tamamen psikolik yani kimine dilatör daha kolay sıcak geliyor kimine penis mesela ben dilatör dyince diken diken oluyorum ama penis daha ılımlı gelioyor yani denememi dilatörmü penismi deseler kesinlikle penis derim bu arada bende daha iki haftalığım egzersiz yapıyorum ve bence şu çok önemli doğru bilgi almak çok çok önemli, başta çok karamsardım şu an pozitifim ve kendime bakamazken bir bopum parmak bile yaptım ama orda kaldım bugün haftaya benimki ile denemeye başlıycaz ben istedim, önerin varsa, krem? Kayganlaştırıcı, o an kendini telkin etmek için bir söz, dopru bir pozisyon yazarsan sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…