Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kızlar iiliski denemeniz başarıyla sonuclandiktan sonra dahi bı 7-8 kere az az o baskı hissini hissedeceksiniz. Çünkü vücudunuz bu duruma yabancı yeni yeni alışıyor. Aslında çorap gibi düşünün. Vajina girişindeki 3 cm lik alan bizi geren yer. O kisimi geçtikten sonra bir daha o baskıyı hissetmeyeceksiniz ilişki boyunca. O noktada derin nefes almaya çalışın ve kayganlastirici ya da yumuşatıcı bir krem ( mesela madetene) ile yeterli yumusaklik-islakligi sağladıktan sonra yapın. 5 saniye önce hissettiginiz baskı hissini 5 saniye sonra p. tam olarak girince hissetmeyeceksiniz siz bile şaşıracaksınız. Yanlız size tavsiyem ilk ilişkilerde p. tam olarak girdikten sonra bı 30-40 saniye verin kendinize bekleyin rahatlayın derin nefes alın sonra zaten kendinizde rahat hareket etmeye başlarsınız

Kızlık zarına kadar geliyorm ama orda kasılıyormuyorum artık daha gitmiyor biraz giriş yapıyorm ama o kadar

Siz ne güzel biraz ilerlemişsiniz doktora flan gittiniz mi amin inşallah biz de hallederiz ve hayatımız normale döner

Siz ne güzel biraz ilerlemişsiniz doktora flan gittiniz mi amin inşallah biz de hallederiz ve hayatımız normale döner
Gittim ama ben açıkcası doktorla aşmadım. Benim doktor daha çok ilişki terapisi üzerinden cinselliğe gidecek bir yol izlemeyi seçti ve süreç uzun sürdü. Bizi maddi manevi çok etkiledi, bıraktık. Ben de çözmüş değilim hala oraya kendim bi şey sokamıyorum, bakamıyorum. İlişkilerimizin birinde oluyorsa ikincisinde olmuyor. Bu da bizi mental anlamda çok yıpratıyor. Dilatörlerle aşmam gereken bi yol var. Ordaki kaslarımı asla kullanmaıyorum, bana ait değil gibiler.

Zor olmadı mı ilişkimiz açısından hamile kalmak? Yani hamilelikte devam edebiliyor musunuz ilişkiye
Hamileliği öğrenmeden önce zaten olayı tamamen aşmıştık biz. Vajinismus benim için bitmiştir hamilelik sırasında ilk 3 ay dikkatli olun azaltın demisti bize doktor dediğini yaptık sonra 7 hafta kadar yasakladı. O zaman acaba sorun olur mu diye düşünmüştüm ama sorun olmadı. Tekrar başladığımızda hiç vajinismus sorunu yaşamamış gibiydim

Kasılmamayı ve korkmamayı nasıl beceriyorsunuz

Kasılmamayı ve korkmamayı nasıl beceriyorsunuz
Burada birisi sayfanın birinde ıkınır gibi içimize almaktan ve nefes vermekten bahsetmişti. O bende biraz işe yaradı, bence nefes alıp vermek tahmin ettiğimizden daha önemli. Bir de zeytin yağı yazmışlardı onu denedim. Gerçekten kremlerden, jellerdem daha rahat oldu sanki. Hem de kimyasal değil.

Ben ıkınıyorum ama snra iş o ana gelince heyecan panik korku karışıyor bende o yüzden yine olmuyor

Ben de sizin gibiydim ama doktora gidince 4.dilatörü dahi yaptim.İlk basta doktor 1 ve 2 yi kendi yapti.Korkudan kendimi cok fazla kastim ve biraz aci hissettim.Sonra doktorum beni sakinlestirdi ve simdi sen yapacaksin dedi.Yavas yavas yapmaya basladim 2 yi.Evde de birkac kere yaptiktan sonra 3 ü yaptim doktorun yaninda.Onu da birkac kez evde deneyip 4 e gectik.Bir türlü yapamiyordum ama doktorun israriyla onu da basardim sonunda.İnsan deneye deneye daha iyi alisiyor ve kendini kasmamayi ögreniyor.Dilatörle yapmak cok rahat bence.Eşli de deneyecektim ama bir firsat olmadi malesef

Hangi doktora gittiniz

Benimde eşli denemek içimden gelmiyor artık..biraz önce yine denemek istedi hayır dedim.ben artık denemiyorum bile ne olcak bilmiyorum.....
İnan bende çok kötüydüm asla olmaz diye düşünüyodum. Denemek bile istemiyodum. Çünkü sonu hüsran ve saatlerce ağlıyodum. Ama buradaki yenen insanların tecrübelerini nasıl yendikerini okudum hep . Okudukça konuştukça cesaret geldi . Denedim denedim bi baktım olmuş. Nasıl olduğuna ben bile şaşırdım . Ama sakın pes etme sakın . Araştır buradaki insanları başarılarını nasıl yendiklerini oku ve uygula bi bakmışsın olmuş inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…