Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Ben aparatla deneyio eşli denedikten sonra şikayetlerim oldu elma sirkesini sulandırdım pamukla sildim vajinamı iyi geldi bana

Kızlar eşli deneme 2 kere yapmıştım eşimde oldugunu söylemişti ama ilerliyemiyodu demek benim canım acıyo diye korkuyodu ama ilk denemede 1 damla pembe su gelmişti bol zeytinyagı ve aparatla denedikten sonra eşim girmişti demek tam girememiş ya da aşırı kaygandı daha sonra 2 hafta sonra denediğimizde yine bol zeytinyağı ve aparatla deneyip vemcain sıktıktan sonra eşim girmişti ve kanama falan olmadı bizde olmuş işte geçen sefer ya da aşırı elastik dedik geçtik bugun deli cesareti heralde dedim sadece kayganlaştırıcıyla deneyelim açıkcası zeytinyagından memnunum ama etraf hep batıyodu neyse zaten dedik artık oldu biraz yanma normal alışana kadar eşim ilk girişte yine zorlandı ve ben yine acı çektim ama devam ettirdim itmedim neyse azıcık ilerleyince normalde acıyo deyince eşim korlar geri çekilirdi bu sefer sonuna kadar gittiğini hissettim acıda hissettim ama devam et dedim eşime edemedi boşalacaktı geri çıktı o esnada ıslak mendille vajinamı silerken kan oldugunu gördük eşim çok korktu ben önceden olmuş sanıyodum ondan rahat hareket ettim acıyo desende normal deyip devam ettim dedi neyse sonra bir kaç damla daha oldu lekelenme şeklinde heralde artık tamamen olmuştur ama takmıyoduk olmasaydıda önemli değildi ama tekrar zedelenme olayı değildir umarım ama bu sefer hiç olmadıgı kadar oldu kan lekem ay herşeyide açık açık anlatıyorum ama kusura bakmayın anlatacak kimsem yok

Tebrik ederim canım nasık oldu

Aylarca deniyorduk denemedigim bir şey kalmadı uyuşturucu bebe yagı zeytinyag zaten bir süre tedavide gördüm basaramayınca bıraktım parmak egzersizi yaptırdı üste tüm kontrol bende şekilde denedim defalarca usrana ugrsdım nefes alıp verirken ittirdim bi yerden sonra baskı vardı bi süre her denemeden önce parmak egzersizi yapıp esnettim bugun gene üste ben denedim ve sonunda tamamını aldım kanama vs gelmedi galiba esnek ben kandan ve acıdan korkuyordum ne acı ne kanama olmadı

O kısımla cok ugrastıgımızdan bir cok sey denediğimizden esniyo ilk girişte bir de eşlerde korkuyo giriyo ama ilerliyemiyo zorlayamıyo git gel yapamıyo mesela ama başka şeyler kullanmayı bırakıldıgında ve eşte sizde psikolojik olarak artık oluyo diye rahatlayıp rahat hareket ettiğinizde cok az kanamanız olabilir kanamada degil aslında leke peçeteye ya da beze gelen sürttüğünüzde görünen kırmızımsı bi leke sonrasında devam eden bişey yok o anlık sonrasında agrı falan olmuyo oldugundada agrı olmuyo korkmayın kandanda öyle yataga düşen ya da etrafa kadar gelen görünen bi ağrı yok olmayadabilir sizin cunku tedavi ve diğer egzersizlerle o kısım bayagı esnetiliyo tebrik ederim bende başardım galiba ama bu seferde 2.den korkuyom nolacak bu halim bilmiyorum ama zamanla düzelecek oda ayrıca benim doktor aşırı dar demişti ameliyatla esnetilmeli demişti zorlanma tabi ki var bende ama benim ki cok dar oldugundan 2.den korkumda ondan ama zamanla düzelecek inşallah hepimiz normale dönecez bebişlerimiz olacak inşallah

Merhaba herkese.. ben aylardır aparatlarla uğraşıyorum aslında aparat işini 3 haftada falan hallettim ama eşlide bi türlü beceremedim sonunda dedim bende bir sıkıntı var galiba doktora gittim ilk muayenede tüm aparatları soktu daha sonra ultrason çubuğunu da soktu kendi parmağını benim parmağımı hepsini çok rahat yaptı senin birşeyin kalmamış git eşli dene olur kesin dedi anestol verdi.. ama ben eşlide yine yapamıyorum olmuyor eşim zaten hemen sinirleniyor ben dur şöyle yap böyle yap dedikçe anestol sürmeme falanda kızıyor benim hep hevesimi kırıyor ne altta ne üstte bir türlü beceremiyorum artık deneme bile yapmak gelmiyor içimden her deneme sonrası saatlerce ağlıyorum bi yol gösterin lütfen

Aglama canım bizde bu yollardan gectik . Sen doktorda bile rahat yapabildiysen eşli daha rahat yaparsin aslinda. Esinle yapmadan once son boy aparati veya parmagini 5 dk icinde beklet. Biraz icinde ileri geri yap. Sonra hemen p... icine almaya calis. Belki pozisyonla alakali olmuyordur

üstte dene canım. Ben de altta yapamamıştım. Üstte için çalıştım biraz aparatla. Kontrol bende olunca daha rahatladım. Eşinle de konuş. Ben anlattım normal gibi değil biliyorum. Bana yardım etmelisin. Bu benim rahatsızlığım ama birlikte yencez dedim. Önce o da katıydı ben korkardım. Ben yendiğim akşam ağlarken başardım mı dedim. Hayır başardık dedi. Onu da dahil etmem hoşuna gitmişti

Eşin gergin olması zaten zor olan durumu daha da zorlaştırıyor.Eşim anlayışlı olmasına rağmen biz de başarısız denemelerden sonra geriliyorduk eşim şöyle yap böyle yap deyince kızardı bacaklarımı kapatınca sinirlenir sesini yükseltirdi ben de iyice gerilir ağlamaya başlardım ona da hak verirdim çünkü çok insanı tüketen bir durum. Yavaş yavaş birlikte yeneceğiz sadece sabrına ve yardımına ihtiyacım var ben tek başıma altından kalkamam ara sıra bana kızmanı anlayabiliyorum ama bu hevesimi kırıyor ben de isteyerek bu duruma sokmuyorum bizi lütfen biraz daha sabırlı ol ve desteğini esirgeme yoksa çıkmaza girmekten korkuyorum demiştim.Sağ olsun bu durumu daha net algıladı bu konuşma sayesinde ve denemeye başlamadan evvel lütfen beni gerecek bir harekette bulunma yüzümü okşa sakinleştir beni yapalım bunu demiştim.Onun da stresli olmadıgı zamanlarda bu şekilde denemeler yaptık ve başarılı olduk şükür.Eşinizle iletişiminiz daha açık ve net olsun mutlaka anlayacaktır sizi ne hissettiğinizi bilsin hangi hareketinin sizi daha da ürkütüp gerdiğini bilsin ki daha kontrollü olsun.Tatlı dille konusursanız anlar mutlaka.Merak etmeyin başarılı olacaksınız:)

Bende şuan ağlıyorum.eşimle basit bi sebepten dolayı tartıştık 10 gündür küsüz.aparatlarımdan 3 boyu cok rahat alabiliyordum.sona geldim derken bu durum girdi.sorun su ki normalde ben uzatmayacaktım ama o bana trip atıyor arkasını dönüp yatıyor.eskiden ne olursa olsun sarılırdı.ama on gündür sadece önemli durumlarda konusuyoruz..sogudu mu benden başkasına mı yöneldi bilmiyorum.telefonunda öyle birşeye denk gelmedim.evden dısarı cıkan biride degil direk işten eve gelir.ama bir erkek 10 gün nasıl yaklaşmaz eşine daha 8 aylık evliyiz aklım almıyor.hiç mi özlemiyor sevmiyor arzulamıyor bilmiyorum..sanırım bu hastalık yüzünden tamamen uzaklaştırdım kendimden.ve bitse tek bi sebebim bile yok yanımda tutmak için...

Evliliğiniz çok yeni 3. Kişileri getirmeyin aklınıza.Bu süreç gerçekten çok zor bir süreç ve erkekler ne kadar anlayışlı olsa bile bir süre sonra onların da siniri giderek yıpranıyor.İster istemez öfke hissediyorlar bazen bize karşı çünkü bu durumu yüzde yüz anlamaları çok zor ancak yaşayan bilir.Bu süreçte yapıcı davranın sorunları uzatmamaya bakın tatlıya bağlayın çünkü vajinismus zaten ilişkide görünmeyen bir gerginliğe sebep veriyor bir de başka konuşar üstüne gelince erkek patlayıveriyor biz üzülüyoruz.Eşinizle iletişiminizi sıcak tutun küs kalmamaya çalışın derim.Mutlaka siz de başarıya ulaşacaksınız o kadar süredir deniyorsunuz sonuçta cesur olun .

Acaba fatketmeden gurur incitici bisey mi soyledin canım. Eger aranızdaki sebep cok onemli birşey değilse sen adım at bence. Bizde kavga ettiğimizde hep ben boyle konusmazdim döner uyurdum, esimde hep barismak icin gelir sarilirdi felan. Sonra bigun sarilmadi. Ertesi gün bana Sen neden bikerede adım atmıyorsun , neden hep benden bekliyorsun . Belki bende senden bekliyorumdur bazen , beni sevmiyormusun gibi cumleler kurmustu. Sonra bende biraz hak verdim ve adim atmaya basladim Tabi kucuk tartismalarda . Bence sende sebebiniz buyuk degilse adim at. Zaten karsilik verirse anlarsın konusursunuz

İnanın kendimi hasta olarak gördügümden cogu şeyi alttan alırdım genelde bende adım atardım.ama bu sonkinde ikimizde kırıcı konustuk.eşime huzursuzluk veren biri degilim.dedigim gibi tek eksigim vajinusmus olmam..ama tartışma anında yeter ya yeter bu evde huzurum yok demeye basladı.bende alındım.benim yanımda olmak bile huzur vermiyor artık ona..alttan alsam bu hastalıgı yensem belkide yine böyle olacak en ufak birşeyde huzursuzum diyecek alışacak.bilmiyorum inanın napıcam.çok zormuş.çok büyük sınanıyorum...

O anlık sinirle söylenen bir laftır.Ben de eşimden birkaç kez duydum böyle sözler ama aslında sinirinden öyle dediğini biliyordum hiç tepki vermeden arkamı dönüp uyuyordum sonra ertesi gün onunla konusurken söyle söylerdim; gerçekten bundan rahatsızsan devam etmek zorunda değilsin bu süreç inan benim için de çok zor ve ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilemiyorum bazen derdim.Eşimin de o anlık yükselişi geçtiği için: Hayır seninle mutluyum ama biraz daha cesur ol biz birbirimizi seviyoruz ben sana zarar vermiyorum bunu atlatmalıyız sadece bazen kızıyorum kırıldıysan özür dilerim derdi bu şekilde tatlıya bağlardık.İki tarafı da çok yoran bir durum bu o sebepten eşinizle iletişiminizi açık ve net tutun küslükleri uzatmamaya bakın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…