Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Ben kendimde egzersizi yapacak cesareti bulamıyorum malesef.
kendimden örnek vereyim parmağım yada karşımdakinin parmağı oraya değdiğinde bile aşırı rahatsız olan biriydim ben hep canım acıyarak yapamam diye bakıyordum bir gün forumda yazılanları okudum cesaretimi topladım bir kulak pamuğunu streçledim iyice sonra hem ona hemde kendime vazelin sürdüm biraz ıkınıp nefes egzersizi yaparak (nefesimi verdiğim anlarda) yavaş yavaş ittirdim ve oldu zaten o an beyine buraya bir şeyler girebilir algısı oluşuyor ve sonrasında ne denerseniz giriyor ve gerçekten 0 acı. ha gerildiğim acıyacağını düşündüğüm anlar olmadı değil ama o an hiç hareket etmedim nefes alıp verip gevşemeye ıkınmaya devam ettim. (ama egzersizlere tam gaz devam ederken 1 gün önce regl oldum ) yani demem o ki egzersizler gerçekten kolay küçük şeylerle başlayın sonrasında zaten siz yapabildiğinizi görünce daha da ilerlemek isteyeceksiniz. güvenin acı kan hiçbir şey yok eminim sizde yaparsınız

Kızlar aparatla ya da parmakla çalışın beyniniz iyice alışsın acı olmayacak hissine. Size şöyle örnek vereyim. Ben aparat yaparken gerilirdim kasrdım sıkardım kendimi. Hayatta doktor ya da başkası dokunamaz derdim. Düşüncesi bilr beni gererdi. Şimdi düşünüyorum ve kesinlikle bu düşünce beni rahatsız etmiyor. Yani beyniniz kabul etmeli acı olmadığını. Aparat yaptıkça siz beyne sinyal gönderiyorsunuz. Ve artık vücut kabul ediyor. Acele etmeyin sakın

Canım eğer İstanbula gidebilme şansın varsa doktorumu kesinlikle öneririm..Üsküdar da Nazife Ergen Micozkadıoğlu...instagramda sayfası da var bak istersen

Gititğim şahane doktorum şunu söylemişti ve içerisi 8 şeklinde seki
Öncelikle Amin inş
Gititğim şahane doktorum şunu söylemişti: içerisi 8 şeklinde sekizin boğumuna geldiğinde eğer ilişkiye hazır değilsen zorlama olur ve ondan penis vajinaya girmez ama eğer iki tarafta yeterince kaygansa sekizin boğumu bi saniyede geçilir. İlk aparatlarla denediğmde (ki kayganlaştırıcı oluyor aparatı üstünde komple ) boğuma geldim diyip bi saniye de ittiriyordum şak diye giriyodu. Zaten o zmn bana bunu kimse daha önce nie anlatmadı nie çektim ben bu illeti demiştim. Bunu bilsem doktora gitmeye bile gerek kalmazdı. Bunu düşünün ve deneyin

gerçekten aslında doktora bile gitmeye gerek bile görmüyorum doktorun yaptığı yaptırdığı çoğu şeyi biz evimizde de yapabiliyoruz yarın akşam yine egzersiz çalışacağım pazartesi de eşli deneme yapacağım bana şans dileyin

Ben bir senelik evliyim ilk 1 ay benim icin de çok sıkıntılı geçti ilk denemede kanama dahi olmadi çünkü cok zorlamadik birkaç gun uğraşmadık sonrasında bir denemede daha ileriye gidebildik feci bir korku yaşıyordum ve agri oluyordu sonra yavas yavas o korkuyu yenmeyi basardik 15 gun içinde dr a gidip muayene oldum sıkıntı yok yavas yavas halledilir dedi hatta ilkkez alttan muaneye oldum esim cok nazikmis dr cok canimi yakti 1 ay sonra sikinti bitti kendinizi acıyor diye kasmayın hepsi geçici korkmayın esinizin nazik ve sabirli olmasi cok önemli

Biz şimdi yarım senedir evliyiz ama benim korkum artıyor. Aslında acıyacak diye korkmuyorum. Ama p... değdiği an panik oluyorum.. böyle olup düzelen var mı aranızda?

Merhaba arkadşlar size bende kendi yaşadıklarımdan bahsetmek istiyorum belki sizde cesaretlenirsinz çünkü ben burdaki mesajları okuyarak çoğu zaman kendimi gaza getirirdim. 2018de evlendm 9 ay boyunca bir şeyler olur zamanla diye bekledm korkum vardı fakat aşarım diye düşünüyordm ilşkiye giremedğimizi bliyordm zamana bırakıyordm hep en son eşim araştırmış ve vajinismus adında bir psikolojik rahatszlık olabildiğini düşünüp bir klinikten randevu almş. Doktor baktı zorda olsa dedi bakiresin sen dedi tedaviye alalım vajinismus kesn hatta derecelendirirsek 5/4 seninkisi dedi. Neyse ben hemen tedaviye başladım ama bana ne yapacaklarını bilmiyordm ben diyorum herlde ilaç ve konuşma falan hemşire geldi anlattı biraz bir şeyler eşimle birlikte snra eşim çalştığı için ben 5 gün tedaviye gittim ilk gün bliyorsnz plastik p. Şeklinde olan şeyler onun en küçüğüyle başladık ben hepsini yaptım 5 günün sonunda dedi eşinle ilişkiye gireblrsn artık bugün gt dene neyse ben heyecanla eve gttm fakat olmadı ben o şeylerle yapıyorum ama hala eşimle birlikte olamıyorm kasılıyorum neyse hemşireye mesj attm dedm %75i zorla girdi ama hala rahatta değilim tamamını da alamadm dedm neyse hemşire olmş falan diye tebrik etti ama olan bir şey yoktu. Ben taşındım yazın ordan o yüzden tekrar o kliniğe gdemezdm hem bana tekrar o aletlerle bir şeyler yapacaklardı fakat bütün olay beyinde ben bunu son 3 aydır kendm aştım beyninizi aşarsanz her şey hallolur o kadar çok ağlıyordm ki ben normal değil miyim diye şuan bundan mı korkmuşum diye kendme gülüyorum ben sürekli kendme acımayacak orası geniş orda bir duvar et hiçbir şey yok aslında diye kendmle konuştm hep ve seksle ilgili diziler filmler izledm stand-up lar izledm bana çok etkisi oldu gayet normalmiş gbi hissettirdi en azndan nasıl bir korku etki altına girmişsem . Hepinize tavsiyem zamanınızı boşuna harcamayın izleyin ve beyninizi rahatlatn bütün olay beyinde bir de burda bir arkdşta zeytinyağını okumuştum o kişidende Allah razı olsun okudum izledm zeytinyağı ile o iş tamam umarım tüm vajinismuslar bu sorunu aşar çünkü insanda psikoloji kalmıyor hepiniz sağlıcakla kalın

Başta bu kadar korkup sonra nasil alistiniz ben de egzersiz falan her sey yapiyorum esli denemede o heyecan ve korkuyla yine canim yaniyor esli denemeyi nasil basardiniz yavas yavas mi oldu ben bu eşli denemeyi nasil basaracagim

Arkadaşlar yeni yeni vajinusmusu atlatmış biri olarak yazıyorum size daha tam anlamıyla zevk alarak ilişki yaşayamasamda oluyor ama size tavsiyem egzersiz ve zeytinyağı ne kdr zor zamanlar oldugunu biliorm bnde yaşadım hala tam gecmedi ama oluyo artık dilatörleri denerkende zeytinyağı kullanın zaten zeytinyağı dilatörle yapınca iç kısım yağlanıp kayganlaşıo acı falan olmuyo zorlanmıo rahat oluo ve diğer tavsiyem nacizane ilk ilişki denemelerinizde sert bi zeminde olsun yani yerde vs daha rahat olacak ilkinde olmazsda pes etmeyin aynı sistemle 4 5 10 kere deneyin önce dilatör zeytinyağı sonra eşe zeytinyağı ve deneme sert zeminde ve korku yok herşey cok kolay 1 dakikalok şey için yıllarınızı harcamayın ben öyle diodum kendi kendime diorum ya hala alışamadım hala şikayetlerim var ama oldu sonuçta zamanla herşey düzelecek nacizane tavsiye vermek istedim ve eğer yine olmuyosa tabi ki doktora gidin bana burda cok yardımcı olunmuştu herkes sağolsun bnm tavsiyelerim bunlar

Başta bu kadar korkup sonra nasil alistiniz ben de egzersiz falan her sey yapiyorum esli denemede o heyecan ve korkuyla yine canim yaniyor esli denemeyi nasil basardiniz yavas yavas mi oldu ben bu eşli denemeyi nasil basaracagim
Çok korkuyordum bana göre benden çok korkan olamazdı. Dediğim gbi beynimde bittiğini farkedip sürekli kendmle konuştm acımıyor acımayacak kasma kendini diye diye . Ben size kendnizle konuşmayı vajinanıza yavaş yavaş parmağınızı sokmanızı zeytinyağını denemenizi ve sizin üstte olup üstüne oturmanzı tavsiye ederm çok kolay oluyor yavaş yavaş ilerleyn zaten kendiliğinden giriyor. Yapabilirsin

Parmak falan cok rahat aliyorum esli pozisyonu ayarlayamiyoruz asiri bir baski oluyor yirtilcak hissi gibi üstte denemistim yarisina kadar alabildim devamini yapamadim zeytinyagini hic denemedim onla denemeyi düşünüyorum bebeyagi kullandik hep

Zeytinyağı dene ve korkma sonuna kadar git ama yavaş yavaş aniden yapma tüm kontrol sende olsun eşinle de konuş inşllah yapacaksn

Zeytinyağı dene ve korkma sonuna kadar git ama yavaş yavaş aniden yapma tüm kontrol sende olsun eşinle de konuş inşllah yapacaksn
Ya aslinda merak ettigim esli deneme yaparken aparattaki gibi olmuyo aparatta sadece bir sogukluk hissi oluyo ama esli denerken asiri baski hissediyorum sizde de ayni sey oluyor mu sayfada yenen arkadaslar esli aparattan daha kolay diyor ama ben nedense bunu hissedemiyorum

Evet o baskıya alışman gerekiyor zevk almadığın için korkudan sna o baskı acıyacakmış hissi veriyor. Ama aslında hiç acı yok kendini kasarsan acıyor kasları zorladığın için normalde ilişkide hiçbir acı yok beynini sen yönet beynin seni yönetmesn acımıyor ben yapacağım de sürekli acıyor dersen otomatik bacakların kasılıp vajinadaki kaslarında kasılıyor bilmiyorm anlatabliyor muuyum biraz karışık oldu sanki

Zamanla geçicek cnm mersk etme benim de ilk zamanlar baskı hissi vardı hatta acıyodu resmen ama zamanla biraz daha fazla odaklanarak ön sevişmeyi uzatarak o his zamanla azalıcak ama pes etme bırakma sakın acıyo baskı var diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…