Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Arkadaşlar bende 7 aylık evliyim. Ama bir turlu olmuyor. Esim bekliyor ama sadece bekliyor anlayışlı sayılır ama kavga sorun oldugunda direk yuzume vuruyor. Belki haklı bilmiyorum ama zoruma fazlasıyla gidiyor. Biraz tembelim galiba pratikleri deniyorum ama yatar pozisyonda gormeyince asamiyorum bu durumu yatarken acı yanma hissediyorum. Oturur pozisyonda parmakla yapabiliyorum. Yeni doktora gittim kadın dogum doktoru ilk gittik yenersin falan bugun ikinci gidisimiz yatarak yapaya calisti izin vermedim. Bi alet verdi rahim icini gorebilmek icin o cismi sokmami istedi yapamadim. Alamadim. Ciktiktan sonra esime benim elimi bile alamiyor dedi ki esime o kadar dokundurmuyor degilim. O isi tam yapamasamda esime dokjndurmaya izin veriyorum. Bazen kasiyirum hatta gecenlerde azda olsa soktu parmagini ama onun uzerine cok gidemedik ertesi gun yapamadik actigimiz icin arayi tam bi duzen tutturamiyoruz. Velhasıl nasıl yenecehim konusuunda buyuk korkum ve guvenim tukeniyor. Esimde desteklerini cekiyor. Kendimi gaza getirip motive edemiyorum. Isteksizlik desen oda hat safada yoruldum cok yoruldum. Korku illeti tum benligimi kisiligimi kapladi. Ilerleyemiyorum. Ne olur yardım edin bana cok kotu durumdayim gercekten yasamdan sogudum.

Arkadaşlar öncelikle merhaba,

5 yıllık evliyim. Evliliğin ilk başlarında bizde de sorunlar oldu. Çok şükür şimdi atlattık. Burada biraz yorumları okudum hem sizinle dert ortağı olabilmek hem de bir nebze çare olabilmek için bunu yazmaya karar verdim. İnşallah sıkıntı yaşayan tüm çiftler en kısa zamanda sorunlarını çözerler.

Arkadaşlar şimdi bir çok defalar bu işin psikolojik bir durum olduğu paylaşıldı ki bence de doğrudur. Ben bir doktor değilim mühendisim ama gördüm ki sorunun çözümü için binlerce TL para veren ve hatta buna rağmen sorunu çözemeyenler var. Bunun bir rant haline gelmesini istemiyorum. İnsanların sorunları üzerinden onları madden sömürmek bence etik değil.

Öncelikle az önce de belirtmiştim benzer sorunu biz de yaşadık diye. Buna dayanarak bence aşağıdaki sıralamayı takip ederek sorunun çözümü hem maliyetsiz hem de kısa sürede olacaktır.

Haydi başlayalım;

1- Öncelikle vücudunuzda vajina ya da rahim bölgesinde her hangi bir sağlık sorunu var mı?
a) Var ise öncelikle o sorunun çözülmesi lazım.
b) Yok ise her hangi bir erkek uzvunun girişi ile ilgili de sorun yoktur. ("ama bende olmuyor" demeden bu maddeye öncelikle SİZ İNANMALISINIZ)

2- Her hangi bir işin olması için kendimize baskı yaptığımızda psikolojik olarak bu baskı bizi hataya daha meyilli hale getirir. Bu cinsel ilişki içinde böyledir su içmek için de böyledir. Herkes sizin nasıl su içeceğinize odaklanırsa siz emin olun suyu bile içemezsiniz. Ha şimdi diyeceksiniz ki ama ben herkes baksa da su içebilirim ama cinsellik olmuyor. İşte burada alışkanlıklar devreye giriyor. Cinselliği de rutin bir iş gibi üzerine çok sorumluluk yüklemeden akışında yapmak lazım. Kendinizi bu baskıdan kurtulmak için gayret gösterin.

3- İlk başta sakin bir odaya çekilin gece olursa daha iyi olur (gece bu tarz duygular daha yoğun yaşanıyor) , kapıyı kilitleyin.

4- Kendinizi rahat hissedeceğiniz bir müzik açın.

5- Bir aynanın karşısında çıplak halde kendinizi izleyin. (Vücudunuzda olası kusur ya da beğenmediğiniz ne varsa görmezden gelin, kimse kusursuz değil) Bu şekilde vücudunuzu tanıyın. Bir kaç dakika sonra vajina bölgenizi aynadan izleyin. Onu tanıyın, ondan korkmayın. (5 - 10 dk)

6- Yatarak ya da oturarak fark etmez kendinizi rahat hissettiğiniz bir pozisyon alın. Bebek yağı ya da benzer bir yağ ile vücudunuza hassas bölgelerinize masaj yapın. 5 - 10 dk. kadar olabilir.

7- Bacaklarınızı iki yana açın. (zorlayacak kadar değil, rahat olacak kadar) (Kilit kelime "rahatlık") Vajina ve klitoris bölgesine yavaş yavaş dokunun. İçine girdirmeden üzerine önce bir parmak daha sonra diğer parmaklar ve elin tümü ile temas edin, elinizi üzerinde gezdirin . Bu temas çok önemli. Kontrol sizde, korkacak bir şey yok! Bu süreci kısa tutmayın. Kendi isteğinize göre 10 - 15 dk civarında olabilir.

8- Sizin inanamayacağınız kadar artık vajinanız ilişkiye hazır hale geldi. Siz devam edin masaj yapmaya. Orta parmağınızı hiç acele etmeden vajinanın iç yüzeyine doğru değdirin. Bu mesafe sizin rahatlığınıza göre 2 mm de olabilir 2 cm de olabilir. Nasıl rahat ediyorsanız o kadar. Buraya da 3 - 5 dk masaj yapın sürekli gezinsin eliniz(Bu çok önemli, sabit bir yerde asla durmasın).

9- Kuruluk hissi varsa yağdan sürmeye devam ederek parmağınızı içeriye doğru yavaş yavaş götürün. Birden tümünü denemeyin gerek yok tadını çıkarın. Her götürdüğünüz içeri mesafesi için bir kaç dakika daha masaja devam edin.

10- Parmağınızı sokabileceğiniz yere kadar sokun, diğer elinizi vücudunuzda gezdirmeye de devam edin. Sabit durmak yok!

11- Parmağınızı içeri sokup çıkaracak kadar rahatlığa ulaşınca bunu bir süre yapın zevk alabilmenin tadına varın.

12- Artık tek parmağınız rahat girip çıkıyorsa sağa - sola ve ileri geri hareketleri ile girişi daha da konforlu geniş bir hale getirin.

13- Genişlediğine inanıyorsanız parmağınızı tümüyle çıkarıp tekrar tekrar sokun.

14- Artık ikinci parmak da diğerinin yanına gelebilecek kadar özgürsünüz ve güvenlisiniz.

15- Delik nasıl olsa geniş, içi de alıştı artık iki parmak aynı anda yavaş yavaş girsinler. Hiç acele etmeden tadını çıkararak girsinler. Acıma hissi oluştuğu noktada sağa sola ileri geri hareketlerle bölgeyi ve daha önemlisi kendinizi rahatlatın. Bölge zaten hazır da siz rahat olun yeter.

16- İki parmak sorunsuz gidip geliyorsa her şey hazırdır. İster eşiniz ile devam edin, isterseniz aynı seansı bir ya da bir kaç kez daha yapın. Vajinismus sizin için bitmiştir, hayırlı olsun. Kucaklar bebeciklerle dolsun.

Son olarak birkaç not iletmek istiyorum.

- Cümleler tamamen bana ait ve içimden geldiği gibi yazdım biraz açık yazdıysam bağışlayın. Yanlış ifadem olduysa uzmanları düzeltecektir.

- Az önce yazdığım seansı daha da körüklemek için kimi kişiler erotik videolarla destekleyebilir. Tarzı olanlar için fikirdir.

-Ayna ile sürecin tamamında kontak halinde olmak sizi olumlu motive edecektir, böyle ise aynadan uzaklaşmayın.

- Tüm konunun özü; siz kadınsınız ve yeterlisiniz. Yeter ki kendinize inanın, kendinize güvenin. Ola ki süreçte takılmalar ya da yazıldığı gibi gitmeyen kısımlar varsa tekrar tekrar deneyin.

- Bizde de benzer süreci işlettik ben kendi vücudumu tanımadığımı fark ettim. Biz süreci tekil ve eşimle destekli yürüttük. Her evliliğin dinamikleri farklıdır. Siz, size uygun olan şekilde yapmalısınız.

- Çok uzun oldu vaktinizi aldığım için özür dilerim, hakkınızı helal edin. Bir kişiye bile biraz faydam olduysa-olursa ne mutlu. Herkese saygılar sunuyorum.

evet doktor pahalı canım zaten doktorun yaptigi sadece seni rahatlatmak ve bilgi vermek eger elinde aparat varsa onlarla devam et ben doktora gittigime pisman oldum evde kendinde cok rahatlikla halledebilrsin

egzersiz falan yapıyor musun canım

Kızlar bir şey soracağım, bir ve ikinci boy aparatlarını deniyorum şimdilik alıştırma sürecindeyim normalde küçük boy kolay şekilde girerken bugunkü denememde zorlandım sanki orası açılmakta zorlandı. (Nefes egzersizlerine ve kayganlaştırıcıya rağmen) Parmakla deneyeyim dedim o da zorladı hatta yanar gibi his oldu. Acaba dün deneme yaparken orası tahriş falan olmuş olabilir mi? Böyle bir durumla karşılaşanlar oldu mı acaba Merak ettim

Oluyo canm biraz kendni fazla zorlaydysan . Ben yendm ama ilişkiyr grmdn önce apartlarla açyrum önden şimdlik bazen girmyo yada canm acıyo

Oluyo canm biraz kendni fazla zorlaydysan . Ben yendm ama ilişkiyr grmdn önce apartlarla açyrum önden şimdlik bazen girmyo yada canm acıyo
Seni tebrik ederim canım inşallah ben de o seviyeye kadar başarırım en kısa zamanda. O zaman bir iki gün dinlenip tekrar deneyeceğim. Ayrıca aparatlarla denerken kanama oldu mu yoksa Eşli denemede mi oldu

Kızlar eşli deneme ben de takılmıştım. Hatta buraya yazmıştım o gece yapamıyorum yardım edin diye. Öncelikle pozisyonunuz ne ve hissettiğiniz şey ne yazar mısınız
Altada geçtim üstede geçtim olmadı.üsttetken yüzüm eşime dönükte denedim arkamda dönükte ama girmiyor bi süre snrada cok denemekten sönüyor..

Altada geçtim üstede geçtim olmadı.üsttetken yüzüm eşime dönükte denedim arkamda dönükte ama girmiyor bi süre snrada cok denemekten sönüyor..
Eşine onun için geçici bir çözüm bulmasını öner bence. Ben soran olmayınca söylemedim ama eşim macun almıştı aktardan. Önce kabul etmedi. Dedim sorun bende sadece uzun sürw denediğim için bana yardım ediceksin dedim. Çünkü sönme olunca çöküyordum. Macun çok iyi geldi. Eşine söyle ben gibi. Sonra zaten gerek kalmıcak.

Seni tebrik ederim canım inşallah ben de o seviyeye kadar başarırım en kısa zamanda. O zaman bir iki gün dinlenip tekrar deneyeceğim. Ayrıca aparatlarla denerken kanama oldu mu yoksa Eşli denemede mi oldu
İnşallah en kısa zamanda başarırsınız. Aynen biraz dinlenip devam edin. Ama zaten 4ü yaptıktan sonra peniside alırsınız rahatlıkla. Ben apartları almdan önce ara ara parmağımı sokyrdum o zman bozuldu

Nefes alıp verip rahatlatymsn kendni . Ben öyle cesaretlenydum ilk üstte denedğimde kendimi sıktığımdan yapamazdm ama ara ara durup nefes alıp verip kendimi rahatlatrk devam ettiğimde olurdu ha bide yapamdığım yerde önce apartı alıp üzerine otururdum sonra hemen penise geçerdim.

Aktara gidip sadece macun mu diyeyim canım direk anlaşılır mı?

4.yü aldım ama hiç bir apartın üzerine oturamıyorum.hep arkama yaslanıp bacaklarımı kendime dogru çektigimde yapabiliyorm.eşimlede bu şekilde birleşme sağlayamıyoruz

4.yü aldım ama hiç bir apartın üzerine oturamıyorum.hep arkama yaslanıp bacaklarımı kendime dogru çektigimde yapabiliyorm.eşimlede bu şekilde birleşme sağlayamıyoruz
Ama aparata oturmanı tavsiye ederim ilk başlarda daha basit bnce altta biraz zor geliyo bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…