Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Tabikide evet:) ben hala tam anlamiyla yenemedim ama benimki bariz belli zar gidince giris acildi artik ikinmasamda giris rahat görünüyor eskiden ikinip deliği görmeye calisirdim:)
Ya canımsın wallahi rahatladım. Netten araştırdım biraz genişlemez hmen eski halini alır yazmışlar canımı sıkmıştı. Allah razı olsun

Ya canımsın wallahi rahatladım. Netten araştırdım biraz genişlemez hmen eski halini alır yazmışlar canımı sıkmıştı. Allah razı olsun
Merak etme bence öyle bir genisleme olmaz normal dogumla vb. Genisledigini duymustum, ben ilk zamanlar deligi goremiyorum diye cok kafaya takmistim simdi girisi rahat gordugum icin seviniyorum egzersiz yaparken cok zorlaniyordum simdi rahat oluyor

Aynen aynen bende eşlide çok zorlanrdm şiödi daha kolay oluyo çok şükür. Darıısı başına

Merhaba herkese. 7 aydır evliyim, maalesef vajinusmus rahatsızlığı yaşıyorum ve uzun süredir burada yazılanları takip ediyorum. Doktoro gidip muayene oldum fiziksel bir sorun olmadığını söyledi. Fakat vajinismus tedavi ücreti çok geldiğinden tedaviye başlamadım öncelikle evde kendim denemek istedim egzersizleri. Ama yapamıyorum ve şu an virüs nedeniyle istesemde tedaviye başlayamam zaten. Yani hiç bir şey yapamıyorum öylece kalakaldım. Parmak egzersizi öyle zor ki benim için kesinlikle itemiyorum parmağımı. Çok azıcık itiyorum sonra bir şeye çarpmış gibi oluyor, baskı gibi bir şey hissedip hemen çekiyorum. Acaba yanlış şekilde yaptığım için mi böyle oluyor, yoksa zardan dolayı mı o hissi yaşıyorum? Tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.

Ben şu an hala yenememekle birlikte egzersizleri evde kendim yapmayı başardım . 4.apart da dahil hepsi oldu ama şu an regl olduğumdan eşimle deneyemedik Yani evde kendiniz de egzersizleri yapabilirsiniz , başta zor gelebilir ama oluyor yılmadan çalıştığında . Umarım hepimiz kurtuluruz

Canım iyi akşamlar öncelikle aparat ve vemcaine sprey almalısın . Parmak ile yapamıyorusan eğer bende yapamıyrdum apart aldm çok kısa bi sürede yendim

Teşekkürler cevaplar için umarım herkes en kısa sürede yener. Bir şey daha sormak istiyorum: Parmakla ya da aparatla egzersiz yapıldığı zaman zar hemen yırtılıyor mu? Yani 1-2 cm yapabilsem zardan kurtulur muyum?

Ondan emin değilim de ben orta parmağımla deneme yaparken bozulmuştu sanrm kanamam olmuştu

Benim aparat yaparken zedelendi 3.ve 4. Boyda,
esli denerken de tamamen acildi

burayı okudukca karnıma kramplar giriyor. ben de ilk evlediğimde kendimi vajinismus sanıp biraz yıpratmıstım sonra doktora gidince sadece cok sert bir anatomik engelim olduğunu oğrendim amelyt oldum ama o sürec beni ki cinselliği hic takıntı yapmam rahat biriyimdir yıpratmıstı. iyilestim aradan iki yıl gecti simdi allah izin verirse bebek bekliyorum sonra aklıma bu baslık geldi bi girip bakayım dedim hikayelerinizi okudukca nefesim kesildi. neden bu kadar kafamıza takıyoruz? neden bu kadar büyütüyoruz? oysa bu bizim en doğal fizyolojik özelliğimiz belki de bize verilen en hos hediye. lutfen bunu eziyet olarak gormeden oraya bakamıyorsanız bakmadan deneyin gercekten cok yardımcı olmak istedim. esiniz on sevismeye onem veriyorsa ne mtlu vermiyorsa esinizi yatağa cağırmadan once kendinizi elinizle rahatlatın(10-15dk), kayganlastırıcı kullanın yağ bazlı seylerden uzak durun giriş esnasında ıkının ve üstte olun hatta reverse cowgirl ya da cowgirl denilen konumlar en kolayı oluyor. penisi elinizle biraz popoya doğru hafifce ittirin. giriş biraz acıldıktan sonra isterseniz esinize kontrolu verebilirsiniz. ama kontrol basta sizde olsun bunu esinize de hissttirin. acıyacak gibi gelmesin cunku yeterince ıslaksa inanın acımıyor. bu yollardan baska sebeplerle olsa da gecmis biri olarak söyluyorum. umarım her sey yolunda gider ve bu gece mtlu olur ve mtlu edersiniz kk kadınları.

Merhaba ben 2017 de evlendim bende de vajinusmus vardı .sürekli yenmek için yollar denedim. Ama hiç biri fayda etmedi .üstüne herkesin çocuk soruları beni kahrediyordu. Hiçbirşey yapmak istemiyordum .gecem gündüzum bu konu olmuştu .evlendikten sonra 10 ay sonra yendim. Ilk önce uzunca sevistim sonra esim vadelin sürdü kendi organına .ben de kendime üstten sürdüm .Evet zararlı diyorlar ama emin ol ben bir tek böyle yendim .zaten aşırı kaygan vazelin. Onu surun sen islaninca esin başlasın sende ikinabilrisn daha rahat olsun diye. Gerçi ben ikinmamostim.ve vazelin sürdüğü için rahatlıkla oldu .gerçekten çevredeki insanların biziii korkuttugu gibi değil ağrısı .ben basardiysam sen de yapabilrsin. Çok zor bir durum .dedigimi dene kesinlikle faydasını göreceksin inşallah ☺

Bende aynı şekilde parmagimla vajinama dokunmaya bile korkardım .ama vazelin sayesinde çok kolay oldu .inşallah güzel haberlerini alriz

Merhaba arkadaşlar bende evliliğimin 5 ayı doldu ve 3. Ayımda yendim vajinusmusu kızlık zarı tamamem gitti kanamalar 3 4 ilişkide sürdü ve bitti herşey kolay olmuyo tabi şimdi hala ıslanamama sorunum var neden bilmiyorum hiç olmuyo ıslanma eşimdede sertleşme sorunu var nası olacak nası yenilecek bilmiyorum tek bildiğim ilişkimiz daha 5 ayı dolmuşken cok yıprandık eşim sertleşme sorunundan dolayı kendisini suçlu hissedio tartışma var hep yoruldum bnde ben destek oluyorum bnm içim önemsiz diorum ama malesef ilaçta kullandı eşim yaşıda daha 30 eoimedyumlu macunda denemek istemio korkuoz daha doğrusu yani sorunlar hep var kızlar malesef ama ben zeytinyağıyla yendim yardım etmek isterim sizlere ama ben enfeksiyon oldm ilaç kullandım gecti gerci ama sonucta yendim korkmayın bitince bu muymuş diceksiniz ilk 3 4te sancı ağrı kanama normal sonra gececek

Ya aslında ıslanma olsa hiç zorlanılmıyo ama ıslanma olmayına çok zorlanyrum şahsn ben

İnşallah, çok teşekkürler yorum ve destek için :) Yani egzersiz yapmadan yendiniz öyle mi? Vazelini deneyeceğim öyleyse, evet zararlı diyorlar ama denemeye değer. Bir şey daha sormak istiyorum giriş esnasında sanki vajina içinde bir şeye çarpmış daha ileri gitmeyecekmiş hissi normal mi? Öyle hissediyorum ve öyle hissedince de hemen durduruyorum eşimi. Yanlış yönde yapıyorumdur belki bilmiyorum pozisyon yanlıştır belki ne bileyim ya da normal bir histir biraz daha zorlamam gerekiyordur kendimi. O kadar çok bilinmezlik var ki kafamda. Biliyor olsam ona göre çözüm üretmeye çalışacağım ama maalesef üzülüp üzülüp duruyorum sadece.

Ben de öyle hissederdim ve uzun süre de öyle olcağına kendimi inandrdığım için alt pozisyonda denemdm üst pozisyonda dendm hep. Ama kayganlaşınca kayıp gidiyo bi yrrede takılmıyo canm

Inşallah yenersin canım evet hiç egzersiz yapmadim . Ben esimin penisini hiç ama hiç alamiyordum. Sadece vazelin sürüp birlikte olduğumuz gece içime girebilmisti ve evet girdiğinde birşeye çarptığını hissedebiliryosin. Çünkü kendini kasip sikman dan dolayı olduğunu düşünüyorum .hala da ilişki esnasında kendimi kastigim da sanki icimde bir engel var da ona çarpıyor gibi hissediyorum .Sen kendini kasma hem şöyle düşün ne kadar çok agriya bilir ki ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…