- 10 Şubat 2020
- 285
- 391
- 53
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #248.121
Anladım, o zaman kendimi rahat bırakıp o kasların gevşemesini sağlamam gerekiyor. Dediğim gibi vajina girişinde bir problem yaşamıyoruz penisin yarısı girebiliyor. Buna rağmen bunca zaman kanamanin olmaması zar yapısının esnek olduğunu gösterir değil mi? Ya da şöyle sorayım penisin tamamı girdiğinde kanama olma ihtimali var mı? Çünkü parmak egzersizi de yapıyorum ve kanama olmadı.
Hayır canım artık kanama olma ihtimali yok bence. Çünkü esnek zar yaoisindan dolayı. Zaten penisin yarisi girmiş kendini rahat bırak nefes alıp ver eşin yavaş yavaş devam etsinAnladım, o zaman kendimi rahat bırakıp o kasların gevşemesini sağlamam gerekiyor. Dediğim gibi vajina girişinde bir problem yaşamıyoruz penisin yarısı girebiliyor. Buna rağmen bunca zaman kanamanin olmaması zar yapısının esnek olduğunu gösterir değil mi? Ya da şöyle sorayım penisin tamamı girdiğinde kanama olma ihtimali var mı? Çünkü parmak egzersizi de yapıyorum ve kanama olmadı.
Kayganlastirici olarak ne kullaniyorsunuz ben via ile baslayani kullaniyorum su bazli ama ne kadar saglikli bilmiyorum mantar yapmasijdan korkuyorumKendinizi bol bol telkinleyin. Alkol alıyorsanız alkol alın psikolojik olarak rahatlatacaktır. O baskının hemen ilerisi sonra tamamen bitiyor ama dediğim gibi telkinleyin sürekli ve kayganlaştırıcı kullanın o da rahatlatır
Kizlik zari bazilaribda esnek olabiliyor dogustan olmayabiliyor ve korktugumuz gibi degilmis cok ince bir yapidaymis genelde vajinismusla ilgili yazilmis kitaplar var isterseniz okuyub bu surecte detayli bilgi almak cok iyi geliyor ben ilk zamanlar vajinamin yerini bulamiyordumAnladım, oradaki kasların devreye girmesi sebebiyle o duvar oluşuyor diyorsunuz. Peki bu durumda kızlık zarına henüz ulaşılamamış mı oluyor? Kusura bakmayin saçma bir soru olabilir ama penisin yarısı giriyor sonuçta o yüzden o duvarı kızlık zarı olarak düşunmüştüm kendimce.
İnsallah aşarız canim.Biz de bugün eşimle uzun bir aradan sonra ilk defa denedik.Başta girerken çok zorlandım ama sonra yavaş yavaş girdi.Biraz acı oluyor eşim hareket ettirirken ama dayanmaya çalışıyorum.Kendimi kasmazsam biraz zevk alabiliyorum yine.Çok yapsak daha çok alışırım gibi geldi.
Merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim. O başlığa yazdığınız cevabı yeni gördüm. Oradan cevap alamadığım için bir de bu başlığa yazmak istedim.
Şöyle ki vajina girişinde ve penisin bir noktaya kadar da ilerleyisinde ağrı hissetmiyorum ancak penis yarıya kadar girdiğinde orada bir duvar ortaya çıkıyor ve penisin oraya değmesi, ilerlemeye çalışmasi ağrı yapıyor ve daha fazla devam edemiyoruz.
Ancak parmak egzersizi yaptığımda gerek benim gerek ise eşimin parmağınin tamamı rahat bir şekilde herhangi bir engele takılmadan ilerleyebiliyor.
İşte bu durum zar ve duvar konularında kafamda soru işaretlerine neden oluyor. O noktanın kızlık zarı olduğunu, o nokta geçilemedigi için zarın yırtılmadigini düşünmüştüm hep.
Anladım, o zaman kendimi rahat bırakıp o kasların gevşemesini sağlamam gerekiyor. Dediğim gibi vajina girişinde bir problem yaşamıyoruz penisin yarısı girebiliyor. Buna rağmen bunca zaman kanamanin olmaması zar yapısının esnek olduğunu gösterir değil mi? Ya da şöyle sorayım penisin tamamı girdiğinde kanama olma ihtimali var mı? Çünkü parmak egzersizi de yapıyorum ve kanama olmadı.
Kayganlastirici olarak ne kullaniyorsunuz ben via ile baslayani kullaniyorum su bazli ama ne kadar saglikli bilmiyorum mantar yapmasijdan korkuyorum
Ben doktor muayenesi oldugumda kizlik zarin normal dedi. Ama bende asiri asiri kanama oldu. Normal bu mu dedi eşim.
Kan gelip gelmemesi az gelmesi ya da cok gelmesi sizi hic korkutmasin. Duşa giriyorsun gecip gidiyor. :)
Hayır canım artık kanama olma ihtimali yok bence. Çünkü esnek zar yaoisindan dolayı. Zaten penisin yarisi girmiş kendini rahat bırak nefes alıp ver eşin yavaş yavaş devam etsin
Kizlik zari bazilaribda esnek olabiliyor dogustan olmayabiliyor ve korktugumuz gibi degilmis cok ince bir yapidaymis genelde vajinismusla ilgili yazilmis kitaplar var isterseniz okuyub bu surecte detayli bilgi almak cok iyi geliyor ben ilk zamanlar vajinamin yerini bulamiyordumokuya arastira ogrendim henuz tam asamadim ama kitaplarin bilgi acisindan faydasinu gordum allah yardimciniz olsun
Bence vajinayı kendi gozlerinizle görün önce. Çok içerde olan bir şey değil. Penisin yarısı giriyorsa zarı geçmiş olması lazım aslında. Ben ilk zamanlar yanlış yeri mi zorluyoruz korkusunu yaşıyordum vajinanın yerini bilmediğimden. Kontrole gittim doktor su akar yolunu bulur dedi. Kontrol ederken de dış dudaklarin aşağı tarafından tutup kendine çekip vajinayı kontrol etti. Ben de eve gelip denedim bunu. Çok rahat bir şekilde görülüyor. Orasi ufak bir delik zaten. Esniyor ama kasinca tabiki almıyor. Doktor bana bir tecavuzcu olsa şimdiye bir şeyler yapmıştı ama eşin anlayışlı oldugu için böyle bekliyorsunuz demisti
Kızlık zarı vajina girişinden 2-4 cm içeridedir yani yarısını aldıysanız o yeri çoktan geçmişsiniz.Arkadasın dediği doğru kasların oldugu kısımda kasıldıgınızdan zorlanıyor olabilirsiniz kegel egzersizleriyle kasların farkındalığına vararak gevşemeyi öğrenebilirsiniz.Kanamaması normaldir sizinki esnek olabilir.Bize hep kanayacak diye empoze edildi ki bu bence çoğumuzu vajinismus yapan korkulardan biri.Benden de pembe 1-2 damla gelmişti öyle yatağa falan akan bişey yoktu tuvalete gittiğimde peçetede görmüştüm.10-12 ilişki sonrasında bir iki damlacık daha geldi sonra bitti.Kızlık zarı yapısı enteresan bir yapıdır ve kişiden kişiye değişir.Bazen benim yaşadığım gibi sonradan da bir kaç damla kan gelebilir hiç gelmeyebilir de benim çoğu arkadasım ya kanama yaşamadı ya benim gibi oldu hep.Endişelenmeyin yani zarı unutun hatta orayı geçmişsiniz.Siz gevşemeye çalısın gerisi gelecektir :)Anladım, o zaman kendimi rahat bırakıp o kasların gevşemesini sağlamam gerekiyor. Dediğim gibi vajina girişinde bir problem yaşamıyoruz penisin yarısı girebiliyor. Buna rağmen bunca zaman kanamanin olmaması zar yapısının esnek olduğunu gösterir değil mi? Ya da şöyle sorayım penisin tamamı girdiğinde kanama olma ihtimali var mı? Çünkü parmak egzersizi de yapıyorum ve kanama olmadı.
İlişki sonrası hemen idrara çıkmak iltihaplanmayl önler.Bir de idrar yollarını yıkayan suda eriyen bi ilaç var doktorunuza danısarak kullanabilirsiniz.Bizim durumumuzdakilere doktorlar recete ediyorlar.Ben hep kullanıyorum o sorunum ortadan kalktı.Zevki hissettiyseniz ne güzel. Ben hissetmedim onu hiç. O kaslara gevşemeyi öğreteceğiz artık yapa yapaama ben yanma hissettim son birkaç denemeden sonra. Tuvaletten sonra da hissediyorum o yanmayı. İdrar yollarıyla ilgili sanırım. Fazla ilişki yaşamak da iltihaba neden oluyormuş. Biraz ara vermeyi düşündüm ben de. Ama eşim çok razı değil. Saçma buluyor
Bende idrar yaparken bir sey yok ama vajinamda hala hafif bir aci var zorlanmadan dolayi.İleri geri yaparken ayni ritimde bir süre giderken alışıyorum sanki ama sonra birden penis çıkacak gibi oluyor ve acı hissediyorum o anda.Bizde de tam tersi esim nadiren istiyor.Aslinda bence çok yapmak da iyi değil az yapmak daZevki hissettiyseniz ne güzel. Ben hissetmedim onu hiç. O kaslara gevşemeyi öğreteceğiz artık yapa yapaama ben yanma hissettim son birkaç denemeden sonra. Tuvaletten sonra da hissediyorum o yanmayı. İdrar yollarıyla ilgili sanırım. Fazla ilişki yaşamak da iltihaba neden oluyormuş. Biraz ara vermeyi düşündüm ben de. Ama eşim çok razı değil. Saçma buluyor
Marka söylemek yasak mı bilmiyorum ama okey markanın aldım diğer markalarda hemen kuruyor demişlerdi yorumlarda. Zaten sadece o gün kullanmıştım psikolojik olarak rahatlatsın diyeKayganlastirici olarak ne kullaniyorsunuz ben via ile baslayani kullaniyorum su bazli ama ne kadar saglikli bilmiyorum mantar yapmasijdan korkuyorum
Hayır kanama durumu beni korkutmuyor aksine kanama olsa da olmasa da en azından kızlık zarı aşamasını geçtiğimiz için mutlu oldum :) Fakat penisin tamamı giremedigi için daha sonradan ona bağlı olarak kanama olup olmayacağını merak etmeye başladım bu sefer de :)
Kızlık zarı vajina girişinden 2-4 cm içeridedir yani yarısını aldıysanız o yeri çoktan geçmişsiniz.Arkadasın dediği doğru kasların oldugu kısımda kasıldıgınızdan zorlanıyor olabilirsiniz kegel egzersizleriyle kasların farkındalığına vararak gevşemeyi öğrenebilirsiniz.Kanamaması normaldir sizinki esnek olabilir.Bize hep kanayacak diye empoze edildi ki bu bence çoğumuzu vajinismus yapan korkulardan biri.Benden de pembe 1-2 damla gelmişti öyle yatağa falan akan bişey yoktu tuvalete gittiğimde peçetede görmüştüm.10-12 ilişki sonrasında bir iki damlacık daha geldi sonra bitti.Kızlık zarı yapısı enteresan bir yapıdır ve kişiden kişiye değişir.Bazen benim yaşadığım gibi sonradan da bir kaç damla kan gelebilir hiç gelmeyebilir de benim çoğu arkadasım ya kanama yaşamadı ya benim gibi oldu hep.Endişelenmeyin yani zarı unutun hatta orayı geçmişsiniz.Siz gevşemeye çalısın gerisi gelecektir :)
O aşamayı geçtiğimiz için mutluyum gerçekten. Devamı da gelecek tam anlamıyla birlikte olacağız inşallah inanıyorum, sizlerin desteği sayesinde. Kegel egzersizlerini öğreneceğim hemen :)
Ben de o duvar hissinden dolayı yanlış yeri mi zorluyoruz diye düşünüyordum hep. Ama sizler sayesinde öğrendim ki o kasların gerilme ile birlikte o bölgeyi kapatmasındanmış. İlk fırsatta bir ayna yardımı ile dediğiniz gibi vajinami inceleyeceğim. Zar yapısı ile ilgili en doğru bilgiyi bir doktor verir muhakkak, danışcagim.
Bende idrar yaparken bir sey yok ama vajinamda hala hafif bir aci var zorlanmadan dolayi.İleri geri yaparken ayni ritimde bir süre giderken alışıyorum sanki ama sonra birden penis çıkacak gibi oluyor ve acı hissediyorum o anda.Bizde de tam tersi esim nadiren istiyor.Aslinda bence çok yapmak da iyi değil az yapmak da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?