Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Merhaba,
Dilatör denemek daha büyük cesaret bence ben yapabilir miyim pek emin değilim. Ben de erkek arkadasımla 4-5 kere uğraştım kaç kere ağladım yapamayacağım hiç diye korktum. Ben kendimi canım acımaya başlayınca aşırı kasıyordum ve itiyordum. Bir gün dayanabildiğin kadar dayan dedim kendime. Tekrar denediğimde biraz daha dayandım sonra tekrar ittim fakat olduğunu gördüğümde psikolojik olarak rahatladığım için sanırım sonrasında yapabildik. Kendi başıma yapmaya çalışsam yapamazdım gerçekten dilatör kullanabiliyorsanız biraz daha dayanıp eşinizle denerseniz çok kolay yapabilirsiniz. Benim panikten yüzüm uyuşuyordu midem bulanıyordu ben yapabildiysem çoğu kişi yapabilir sadece kendinizi o sırada telkinleyin yeter

Anladım, oradaki kasların devreye girmesi sebebiyle o duvar oluşuyor diyorsunuz. Peki bu durumda kızlık zarına henüz ulaşılamamış mı oluyor? Kusura bakmayin saçma bir soru olabilir ama penisin yarısı giriyor sonuçta o yüzden o duvarı kızlık zarı olarak düşunmüştüm kendimce.

Cevabınız için teşekkür ederim. Parmak egzersizi yaparken herhangi bir duvar, engel ile karşılaşmiyorum. Bu nedenle penisin bir noktada takılmasıni anlamlandıramıştım. Sorum biraz saçma gelebilir kusura bakmayın ama kızlık zarı bu durumda nerede kalıyor? O duvarın oluştuğu yerin daha da ilerisinde mi?

Hayır kızlık zarı vajina girişinde hemen. Sizin takildiginiz yer vajina kaslarının olduğu kısım. Kasildigin an o kaslar sikilasir canım. O yüzden duvar gibi his olmuş olur.

Umarim yapabilirim dilatorlere alistim ama eslide o baskiyi hissettigim anda itiyorum esimi beynimi kontrol edemiyorum

Hayır kızlık zarı vajina girişinde hemen. Sizin takildiginiz yer vajina kaslarının olduğu kısım. Kasildigin an o kaslar sikilasir canım. O yüzden duvar gibi his olmuş olur.
Anladım, o zaman kendimi rahat bırakıp o kasların gevşemesini sağlamam gerekiyor. Dediğim gibi vajina girişinde bir problem yaşamıyoruz penisin yarısı girebiliyor. Buna rağmen bunca zaman kanamanin olmaması zar yapısının esnek olduğunu gösterir değil mi? Ya da şöyle sorayım penisin tamamı girdiğinde kanama olma ihtimali var mı? Çünkü parmak egzersizi de yapıyorum ve kanama olmadı.

Umarim yapabilirim dilatorlere alistim ama eslide o baskiyi hissettigim anda itiyorum esimi beynimi kontrol edemiyorum
Kendinizi bol bol telkinleyin. Alkol alıyorsanız alkol alın psikolojik olarak rahatlatacaktır. O baskının hemen ilerisi sonra tamamen bitiyor ama dediğim gibi telkinleyin sürekli ve kayganlaştırıcı kullanın o da rahatlatır

Ben doktor muayenesi oldugumda kizlik zarin normal dedi. Ama bende asiri asiri kanama oldu. Normal bu mu dedi eşim.
Kan gelip gelmemesi az gelmesi ya da cok gelmesi sizi hic korkutmasin. Duşa giriyorsun gecip gidiyor. :)

Hayır canım artık kanama olma ihtimali yok bence. Çünkü esnek zar yaoisindan dolayı. Zaten penisin yarisi girmiş kendini rahat bırak nefes alıp ver eşin yavaş yavaş devam etsin

Kayganlastirici olarak ne kullaniyorsunuz ben via ile baslayani kullaniyorum su bazli ama ne kadar saglikli bilmiyorum mantar yapmasijdan korkuyorum

Kizlik zari bazilaribda esnek olabiliyor dogustan olmayabiliyor ve korktugumuz gibi degilmis cok ince bir yapidaymis genelde vajinismusla ilgili yazilmis kitaplar var isterseniz okuyub bu surecte detayli bilgi almak cok iyi geliyor ben ilk zamanlar vajinamin yerini bulamiyordum okuya arastira ogrendim henuz tam asamadim ama kitaplarin bilgi acisindan faydasinu gordum allah yardimciniz olsun

Zevki hissettiyseniz ne güzel. Ben hissetmedim onu hiç. O kaslara gevşemeyi öğreteceğiz artık yapa yapa ama ben yanma hissettim son birkaç denemeden sonra. Tuvaletten sonra da hissediyorum o yanmayı. İdrar yollarıyla ilgili sanırım. Fazla ilişki yaşamak da iltihaba neden oluyormuş. Biraz ara vermeyi düşündüm ben de. Ama eşim çok razı değil. Saçma buluyor

Bence vajinayı kendi gozlerinizle görün önce. Çok içerde olan bir şey değil. Penisin yarısı giriyorsa zarı geçmiş olması lazım aslında. Ben ilk zamanlar yanlış yeri mi zorluyoruz korkusunu yaşıyordum vajinanın yerini bilmediğimden. Kontrole gittim doktor su akar yolunu bulur dedi. Kontrol ederken de dış dudaklarin aşağı tarafından tutup kendine çekip vajinayı kontrol etti. Ben de eve gelip denedim bunu. Çok rahat bir şekilde görülüyor. Orasi ufak bir delik zaten. Esniyor ama kasinca tabiki almıyor. Doktor bana bir tecavuzcu olsa şimdiye bir şeyler yapmıştı ama eşin anlayışlı oldugu için böyle bekliyorsunuz demisti

Ben en basindan beri esli yaptım kanama olmadı hic. Sebebi ne bilmiyorum açıkçası. Zar açıldı da kanama mi olmadı anlamadım hiç. Belki de esnektir gerçekten. Bazı kontroller için doktora gidecektim bunu da soracağım

Kayganlastirici olarak ne kullaniyorsunuz ben via ile baslayani kullaniyorum su bazli ama ne kadar saglikli bilmiyorum mantar yapmasijdan korkuyorum

Cabsglide diye bı markayı kullanıyorum ben. Alalı 1 ay civarı oldu. Bayağı bereketli.daha çeyreği bitmiştir anca.Bir de ufak bir sprey şişesine su koydum. Katı oldukça onu sıkıyoruz. Kayganlığı güzel. Trendyoldan uygun fiyata aldım. 250 ml 32 TL gibi bir seydi

Ben doktor muayenesi oldugumda kizlik zarin normal dedi. Ama bende asiri asiri kanama oldu. Normal bu mu dedi eşim.
Kan gelip gelmemesi az gelmesi ya da cok gelmesi sizi hic korkutmasin. Duşa giriyorsun gecip gidiyor. :)

Hayır kanama durumu beni korkutmuyor aksine kanama olsa da olmasa da en azından kızlık zarı aşamasını geçtiğimiz için mutlu oldum :) Fakat penisin tamamı giremedigi için daha sonradan ona bağlı olarak kanama olup olmayacağını merak etmeye başladım bu sefer de :)

Hayır canım artık kanama olma ihtimali yok bence. Çünkü esnek zar yaoisindan dolayı. Zaten penisin yarisi girmiş kendini rahat bırak nefes alıp ver eşin yavaş yavaş devam etsin

En azından o aşamaya gelebildigimiz için mutluyum. Bundan sonraki süreçte kendimi rahat bırakıp zevk almaya bakacağım :)

Yardımınız ve duanız için teşekkür ederim inşallah en kısa zamanda bu sorunu çözmek istiyoruz.

Ben de o duvar hissinden dolayı yanlış yeri mi zorluyoruz diye düşünüyordum hep. Ama sizler sayesinde öğrendim ki o kasların gerilme ile birlikte o bölgeyi kapatmasındanmış. İlk fırsatta bir ayna yardımı ile dediğiniz gibi vajinami inceleyeceğim. Zar yapısı ile ilgili en doğru bilgiyi bir doktor verir muhakkak, danışcagim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…