- 16 Ekim 2019
- 186
- 134
- 23
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #248.361
Muhtemelen vajinismıssunuz kendini istemsiz kasıp ilişkiye izin vermeme durumunun adı bu.Ağırlık düzeyi kişiden kişiye değişiyor.Siz yenmeye istekli olup eşinizle iletişiminizi açık ve net tuttuğunuz zaman halledemeyeceğiniz bir ğdurum yok emin olun.Bizler bu durumu yaşarken bir de partnerimize konuyu anlatıp anlamasına yardımcı olmaya uğraşıyoruz.Başlarda gerçekten yorucu olabiliyor.Ama sabırlı olun bu bir süreç eminim başaracaksınız.Merhabalarrr arkadaşlar. Uzun zamandır kk yı okuyorum takıp ediyorum vajinismusla alakalı her seyi. Kısaca kendımdem bahsedeyım 5 aylık evliyim. 2 kez doktora gıttım. Ilkınde gerıldım muayenede basımda 3 4 kısı vardı cunku. Psikolojik dedı sadece ilgilenmedi. Ikıncısıne 2 3 ay sonra gıttım cok Iyı yaklastı bana ve vajınusmus degılsın oyle olsan buraya bıle oturamazdın acmazdın sorun sende değil dedi.ama neden hala ilişkiye giremiyorum anlamıyorum o an kasıyorum evet ama kasmadıgım anlar da oldu. Hala çözemedik şu İşiara ara parmak egzersızı yapmaya calısıyırum ama olmuyor tam, kulak çöpü ile denıyorum. anestolu dun ılk kez denedım yaktı biraz ama kac dakıka once surmek gerekiyor tam ıcıne mi sürücez bu konuda benı bilgilendirebilir misiniz. Artık bu muymus ya demek istiyorum gercekten.
Zaten zarı bizler kafamızda büyütüyoruz halbuki incecik kelebek kanadı gibi bir doku.Kiminde kanama yapıyor az birşey kiminde kanama bile olmuyor.Eğer fizyolojik olarak gerçekten bir problem yoksa aldırma yoluna gitmek gereksiz hatta bazı insanlarda travmatik bile olabiliyor.Hepsi zihninizin içinde.Korkuyu yenmek=vajinismusu yenmek emin olunBen de arastırmalarımla duymustum zarın alındıgını ama psikolojik oldugu için yıne de ilişki sırasında olmuyormus bırlesme. çözum aldırmak değilmiş yani yoksa bende dırek amelıyat olayım diye dusunmustum. Insallah yenersiniz burda yenen anlatan çok kişi var doktorsuz aşabilen. Umarim olur
İnsallah başarırrım bu durumu. Yenen herkes bu kadar kolaymıymıs dıyor. Umarım ben de diyebilirim. Cok tesekkur ederimMuhtemelen vajinismıssunuz kendini istemsiz kasıp ilişkiye izin vermeme durumunun adı bu.Ağırlık düzeyi kişiden kişiye değişiyor.Siz yenmeye istekli olup eşinizle iletişiminizi açık ve net tuttuğunuz zaman halledemeyeceğiniz bir ğdurum yok emin olun.Bizler bu durumu yaşarken bir de partnerimize konuyu anlatıp anlamasına yardımcı olmaya uğraşıyoruz.Başlarda gerçekten yorucu olabiliyor.Ama sabırlı olun bu bir süreç eminim başaracaksınız.
Siringa yontemiyle hamile kaldim ilk denemede ama kimyasal gebelik gecirdim bunun siringayla alakasi yok demek istedim yani şırınga yöntemi hakkinda bazi kisiler tehlikeli vb. Diye yorum yapabiliyorlar tabiki riskli tarafi varmidir bilemem ben denedim ilk denemede hamile kalabildim.anlamadim valla nasil siringayla alaksi yok
Merhaba. Gercekten kalbime dokundunuz yazdıklarınızla. Cok üzüldüm cunku aynı seyı yasıyoruz. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki belki sizin kadar zor seyler yasamadım ama az çok benzıyor ve hissettiklerinizi aynen hissettim. Gercekten bu iş tek taraflı değil ama o kadar yoruldum ki artık dahil etmeye calısırken. Siz cok guzel ıfade etmıssiniz zaten. Umarım en kısa zamanda aşarsınız, ve aşarızVajinusmus olan veya kendini öyle zannedenler için söylüyorum bu hastalık tek taraflı bir hastalık değil .Zaten çoğu doktorda terapilere eşinizle gelmenizi ister.Ben tek başıma hangi doktora gittiysem eşinle gelmen lazım dediler.Eğer bu hastalıkta tek başınaysanız kendinizi boşuna yıpratmayın.Çünkü bu tek başınıza vereceginiz bir savaş degil.İlişki “iki” kişi yaşanır.Ben bunun için bir sene boyunca çok göz yaşı döktüm.Çok ağladım ve dün gece düşündümki kendini yıpratan,üzen sadece benim.Bu ilişkinin erkeği olan eşimden hiç birşey görmedim.Bazen asli bir görevmiş gibi birşeyler yaşamak için ‘deneyelim mi ?’ ‘bu aksam yapalım mı’diye sorarak başlar.Bir insan bu sorular karşısında kendini nasıl hazırlayabilir? Düşünsenize ilişki yaşayacaksınız.Çünkü eşiniz denemeyi emretti.Hemen ıslanmanız lazım :) Bazen de kendi arzusuyla geldiği zamanlarda nedense hep regl zamanlarıma denk gelirNeden hep bu dönemler beni arzuluyordu acaba? Yada boğazım şişmiştir, grip olmuşumdur o zamanlarda sevişmek ister ve ben hastayım diyincede kadınlık yapmadığım için hakaret eder.Ben doktora gitmek istemedigi için(maddiyat onun için çok önemlidir)kendi kendime başarmaya çalıştım.Aylarca buraya yazılan yorumları okudum.Elimi oraya hiç vuramazken( vajinaya dokunamamak: bakın bu bir hatalık degil çogu kız parmak sokmamıştır zaten genital bölgesine :))Dilatör sipariş edip dördüncü boya kadar aldım.Hatta ilk soktuğumda eşime göstererek yerini bile görmesini istedim.Çünkü ilk gece yerini arıyordu..Bundan sonrası güzel söz ,gönlü hoş tutma,sık sık deneme olmalıydı ama her seferinde bir kavga çıkardı.Mesela iki gün önce duş aldım.Koltukta uzanıyordu.Bornozumla yanına yattım bana elini bile sürmedi.Çekirdek yer misin dedi :) Herkes için konuşmuyorum ama böyle bir eşiniz varsa size sesleniyorum.Biraz hatayı karşı tarafta aramanın zamanı gelmedi mi? Biz Hasta oldugumuzu düşünen kadınlar olarak evet bazılarımız olabilirde ama olmayada biliriz( belkide hasta eden onlardır).Hangi yeni evli kadın eşiyle ilk gece ilişki yaşamaktan korkmuyor ?soruyorum.Kız olan her kadın korkuyor kimi ilk gece yapabiliyor kimi üç gün sonra yapabiliyor ama kimi senelerce yapamıyorsa o zaman eşlerde de sıkıntı var demektir.Bu işi kafaya koyup yapan erkekte var küs olup trip atıp aylarca konuşmayıp bir senelik evlilikte belki 9 kere deneyen diğer denemeleri hep regl dönemlerinde yada rahatsız oldugun grip vs dönemlerine getiren eşlerde var.Bu dediklerimi bir düşünün.Kendinizi suçlamayı bırakın.Ben bu isteksizliklerine bir yıl göz yumdum ama kendimi hasta sandıgım için beni idare ediyor dedim alttan aldım.Evlenmeden önce ailem eşime iş bilmez,güç bilmez dediklerinde benim için önemi yok ikimiz herşeyi yaparız demişti.Ve evlendikten sonra ailem bana hayret etti.Yaptıgım yemekler karşıladıgım misafirler evimin temizliği her gelen tarafından onada banada övülerek söylendi.Hatta evlendikten sonra 10 kilo aldı :) kayın validemde herkese gelinim ogluma çok iyi baktı diye söyler.Bir tane ütüsüz birşeyi yokken çamaşır sepetinde kalmış bir tshirt için bana kadınlık yapamıyorsan evini temizleyecek yoksa boşanıcam senden dedi :) Beni zorla işe sokmaya çalıştığı için( maddi açıdan rahatlamak istiyordu) daha yeni 2 haftadır çalışıyorum ve sabah 5 te uyanıp akşam eve 8 de geliyorum.Kendiside sadece ayın 15 günü çalışıyor.Diğer 15 gün evde yatıyor.Tshrt yıkamamı istedigi günde ben çalışıyorum o yatıyordu.Bende çok yorgun geldiğim için ev işimi sadece cumartesileri yapabiliyorum.Neyse sizce bir erkek en çok karısıyla ilişkiye mi girmek ister yoksa ev temizliği mi ister soruyorum size?Kaldıki öyle çok temiz degildir.Temiz bir ailede yetişmiş biride degildir.Sevgililik döneminde kıyafetleri hep kırışıktı annesi hiç ütülemezdi kazaklarını falan.Ve yağlı bezle orta sehba silmişliği bile var Neyse çok fazla uzatmayım evet bu bahanelerin altında cinsellik yatıyor belkide biliyorum ama yine söylüyorum ilişki iki kişi yaşanır.Ben dilatörleri kendime sokarak cocukta yapamam eşimide mutlu edemem.Biraz karşı taraftan istek gelmeli, arzu gelmeli.Eşleri cok isteyen kızlar için söylemiyorum.Onlar zaten üst üste dener birgün bir şekilde halleder.Ama benim gibi küsen, kapris yapan,regl günü geldiginde sizle sevişmek isteyen,ev temizliğini cinsellikten üstün tutan kocalarınız varsa kendisinizi hiç üzmeyin.Siz hasta degilsiniz.Kimse kendi kendine ilişkiye giremez.Burda aylarca okuduk.Eşim eger istekli olmasaydı zorlamasaydı olmazdı diyenleri.eşiniz eger sizi istemiyorsa çokta zorlamanın bir anlamı yok.Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın.Bu arada “ORTHODOX “ diye bir netflix dizisi var.Vajinusmus hastası kızın hayatını anlatıyor.Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.Kız sonunda başarıyor ama nası başardığını mutlaka izleyin :) Zamanınızı çaldım hakkınızı helal edin.Herkese mutlu ve sağlıklı evlilikler dilerim ❤
Bizede anlatirmisiniz tecrübelerinizi yardima okadar çok ihtiyacim varkiGünaydın herkese ben de 13 ay boyunca yaşadım bu sorunu. Çok şükür kendi cabamla yendim. Hem parmak egzersizleri hem de kendi kendimi motive etmem bana büyük yardimci oldu. Gerçekten belli başlı dikkat etmeniz gereken şeyler var onları yaparsanız herkes bundan kurtulabilir
Aynen benim de.Bizede anlatirmisiniz tecrübelerinizi yardima okadar çok ihtiyacim varki
Cok sevindim sızın adınıza gercekten. Cok tesekkur ederım paylastıgınız için. İnsallah bız de yenebilirizKızlar öncelikle hemen bir dilator seti sipariş edin ya da parmak egzersizi yapmayı deneyin bana göre dilator parmaktan daha kolay ama tabi bu benim fikrim.ne kadar çok egzersiz yaparsanız okadar beyin olarak rahatlayıp korkuyu atiyosunuz üstünüzden çünkü egzersiz yaptıkça oranın kapalı olmadığını kabul ediyorsunuz ve dilatorleri yapabildikce ilişkiye cesaretiniz geliyo sakın pes etmeyin asla ümidinizi kaybetmeyin bu süreçte en önemli şey morel kendinize inanın ben yaparım deyin ben her yapamam deyip agladigimda hemen toparlandım hayır yaparm yapicam dedim herkes yapiyo bende yaparım dedm kendime hep destek verdim yapamadigim zamanlar oldu çok ağladım üzüldüm ama peS etmedim her gün yeniden umutla denedim 1 ay sürdü evet ama olsun şükür yendim inanın hepiniz her gün dualarimdasiniz lütfen pes etmeyin bu hastalığı yenmek bizim elimizdeymis geç oldu ama anladım bu işin çözümü sizde ertelemeyin çaresiz hissetmeyin kendinizi cnku çare sizsiniz kendinizin doktoru olun ve çabalayın başka türlü olmuyo çünkü
Dilator gerçekten bu işte çok iyi parmak yapamayanlar da dilator sipariş etsin eminim ki olucaktır
Ayrıca bana özelden yazan herkese yardımcı olurum seve seve aynı süreçleri bende yaşadım sizi çok iyi anlıyorum Rabbim hepinizin yardımcısı olsun en hayırlı zamanda kurtulmayı nasip etsin hepinize
Amin inşallah siz hangi aşamadasınız şuanCok sevindim sızın adınıza gercekten. Cok tesekkur ederım paylastıgınız için. İnsallah bız de yenebiliriz
Merhaba aynı doktora ben de gitmistim ilk gittigim doktordu .Bana muayene sonrasi ameliyat olman gerekli kizlik zarin kalin ve yuksek kenarli vajinusmus degilsin olsaydin buraya oturup bacagini bu kadar rahat acamazdin dedi .Ameliyat dedigi icin uzulmus ve yanindan ciktigimda aglamistim.Sonra 2 doktora daha gittim ameliyatlik bir durum olmadigini vajinusmus oldugumu ve bunun dereceleri oldugunu soylediler hatta su an aparatlari calisiyorum sadece jelle 4 .aparat dahil uyusturmadan yapabiliyorum burdaki arkadaslarin da dedigi gibi her sey beyinde bitiyor .Onceden aparatlari uyusturmadan yapamazdim simdi ise sadece jelle cok rahat calisiyorum ve inaniyorum ki esli denemeyi de yakinda basaracagim moralinizi bozmayin sabirla pes etmeden aparatlari calisip kendinize guveninBu sorunu çozenler bana yardımcı olun lütfen ,ben bundan iki hafta önce Gebze'de Burcu cetinkaya ya gittim , jinekolojik muayene yaptı anestiziyle kızlık zarını aldı ,aparatlar soktu içime hatta insanda olan en büyük penis boyunu soktu ,sonra tampon yaptı bir hafta İski yok dedi, çok iyisin sorun gecti dedi ,ondan sonra araya adetim girdi , dün akşam eşimle deneme yaptik sorun aynen devam ediyor , eşim de çok kızdı sen bu isi yapamayacaksin dedi ,çok moralim bozuk ,kızlık zarida yok artik ama olmuyor , o gün anestiziyle doktora izin vermişim demkki ,dokatoru aradım geride dönmedi ilgilnmedi ,başka şehirden gittiğim içinde tekrar gidemem ne yapmalıyım , yenen arkadaşlar tavsiye verebilirmi
Banada aynı şeyleri söyledi , ama hiç bir işe yaramadı hala aksine ,cinsel organimda ağrı var daha kötü oldum ,ümidimi daha çok kırdı eşime mahcup oldumMerhaba aynı doktora ben de gitmistim ilk gittigim doktordu .Bana muayene sonrasi ameliyat olman gerekli kizlik zarin kalin ve yuksek kenarli vajinusmus degilsin olsaydin buraya oturup bacagini bu kadar rahat acamazdin dedi .Ameliyat dedigi icin uzulmus ve yanindan ciktigimda aglamistim.Sonra 2 doktora daha gittim ameliyatlik bir durum olmadigini vajinusmus oldugumu ve bunun dereceleri oldugunu soylediler hatta su an aparatlari calisiyorum sadece jelle 4 .aparat dahil uyusturmadan yapabiliyorum burdaki arkadaslarin da dedigi gibi her sey beyinde bitiyor .Onceden aparatlari uyusturmadan yapamazdim simdi ise sadece jelle cok rahat calisiyorum ve inaniyorum ki esli denemeyi de yakinda basaracagim moralinizi bozmayin sabirla pes etmeden aparatlari calisip kendinize guvenin
Üzüldüm, geçmiş olsun tekrar görüsmeye çalışın umarım dönüş yapar moralinizi bozmayın umarım her şey yoluna girerBanada aynı şeyleri söyledi , ama hiç bir işe yaramadı hala aksine ,cinsel organimda ağrı var daha kötü oldum ,ümidimi daha çok kırdı eşime mahcup oldum
Ben cok basındayım . Bebek yagı ve kulak çöpü ile denıyordum doktor parmak yapmaya calıs dedı burda da hep okuyoruk ama onu yapamıyorum yeni anestol krem aldım eşli denedım ama olmadı. Parmak ve kremle denemeyi dusunuyorumAmin inşallah siz hangi aşamadasınız şuan
Dilator seti al bende parmaktan daha iyi oluyo ve onunla yendim canımBen cok basındayım . Bebek yagı ve kulak çöpü ile denıyordum doktor parmak yapmaya calıs dedı burda da hep okuyoruk ama onu yapamıyorum yeni anestol krem aldım eşli denedım ama olmadı. Parmak ve kremle denemeyi dusunuyorum
Bence de dilatör seti almalısın, ben de onun sayesinde yendim en kucuk boyu parmak buyuklugunde zaten, parmak denemekten daha kolayBen cok basındayım . Bebek yagı ve kulak çöpü ile denıyordum doktor parmak yapmaya calıs dedı burda da hep okuyoruk ama onu yapamıyorum yeni anestol krem aldım eşli denedım ama olmadı. Parmak ve kremle denemeyi dusunuyorum
Ben de Burcu hanımla yendim, size uyguladığı tedaviden tek farkı zarın alınmamasıydı. Acaba hiç aparat yapmamış olabilir misiniz? Ben en büyük boy hariç tüm boyları yapabiliyorken eşli denemeyi yapamadığım için doktora gitmiştim. Zar alındığına göre aparatları çok kolay alabilmeniz lazım. Bakın zar alınsın alınmasın orası ilişkiye hazır ve uygun. Önemli olan beyninizi ikna etmeniz.Benimde öyle olmuyor bir türlü , ümidim tükeniyor
Ne kadar surede yendın canım bıde nasıl yapılıyor yönünü bıraz tarif eder mısınız tam bilemiyorumDilator seti al bende parmaktan daha iyi oluyo ve onunla yendim canım
En kısa zamanda alıcam ınsallah. Sadece yönü nasıl oluyor tarif eder mısınız yani oarmakla da tam yapamadığım ıcın bılemıyorumBence de dilatör seti almalısın, ben de onun sayesinde yendim en kucuk boyu parmak buyuklugunde zaten, parmak denemekten daha kolay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?