Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

siz egzersiz yapiyor musunuz dilatör ya da parmaklam direkt eşliye geçmeyin. kendiniz egzersiz yapin. kayganlaştirici ile baska uyusturucu sprey ve kremlerde var bana doktor emla krem vermisti ama daha hafif spreylerde varmis burda arkadaslar hep yazdi.calisin surekli gunduz sonra artik buyuk boy dilatoru yapabildiginizde ve kendinizi rahat hissettiginizde eşliye gecin. sakin olun çözülmeyecek bisey deil olmasa benim olmazdi ben asla dokundurmuyordum bile.

İstersen sana yardımcı olabilirim bu kadar bunalıma girme çünkü sen çoğu kısmını bitirmişsin sadece teknikte zorlanıyosun

Bacakların yerde zor olur aparat yapabiliyorsan eğer bitirmişsin artık yatağa uzan ayaklarını kendine çek bolca yağı sür önce aparatla dene biraz genişlet sonrada eşinle denemeye geç yine aynı şekilde bacakların kendine doğru aynı aparatla deniyormuşsun gibi eşinin p. tut yerleştir derin nefes al verirken yavaş yavaş ittir çok kolay olucak

Yastık felan koymalımıyım Sırtıma veya kalçama

Herkese merhaba. 13 aylik evliyim. Egitimliyim
modern gibi gorunen ama cinselligi hep bir tabu olarak gormus bir ailem var. Cinsellik benim ailemde hep “sadece evlenecegin adamla yasanir” seklindeydi. Simdi dusunuyorum ne kadar hata yapmislar beni yetistirirken. 30 yasimda evlendim, su an 31 yasimdayim. 30 yillik zihniyet tabi ki evlendigin anda pat diye degisemiyor. Bu nedenle balayinda anladigim ve kendime koydugum teshis, yani vajinismus hastasi olma durumu 13 aydir hayatimi zindan etmeye devam ediyor. Baslarda bugun olur yarin olur diye sorun cikarmayan ve gercekten cok asik olarak evlendigim adam sonradan her kavgamizi bir sekilde buna baglayarak beni her seferinde kalbimin daha da derinliklerinden yaraliyordu. Bu sure boyunca buradaki her bir yaziyi tek tek okudum. Ilk iliskim vemcaine spreyle hicbir his duymadan cok cok az bir kanamayla gerceklesti. Ama esimin ereksiyon olmasini da etkiledigi icin sonralari onu kullanamadik, sprey olmadan yaptigimiz basarisiz girisimler sonucu da ikimiz bu olaydan tamamen vazgecip sanki hic boyle bir sorunumuz yokmus gibi hayatimiza aylarca devam ettik. Ama bu surecte her saniye, hatta uyurken bile aklimda olan bu sorun beni pandemi oncesinde once psikologa (cinsel terapist) sonra da psikatriste itti. Harcadigim paralar disinda degisen hicbir sey olmadi. Yani o yontemi de denedim. Araya pandemi de girince bu erteleme hastaligi ‘nasilsa su anda doktora da gidemem’ dusuncesiyle daha da ertelenmeye basladi. En son birkac hafta once esimle tartisirken cok alakasiz bir konunun bile buna baglanmasi sonucu ‘bunu kendim icin yapicam, ben harika bir kadinim ve bu eksigimi (veya nasil ifade edilirse) karsimdakine kullandirtmiycam’ diyerek bir arkadasimin ve tabi ki de buradan sizlerin tavsiyesiyle dilator set siparis ettim. Set ertesi gun geldi ve ben o gun regl oldum, regl oldugum sure boyunca ara ara o dort tane plastik seyin karsisina gecip nasil yapicam diye dusunceler icerisinde buluyordum kendimi. Sonra reglm bitti, buradan jnci arkadasimin yazisiyla bir anda eeh yeter artik ya yapiyorum ya da bosaniyorum kendimi uzmiycem kimsenin de beni uzmesine izin vermiycem diyerek once birinci, sonra ikinci, sonra da ucuncu dilatoru sorunsuz basardim. Tabi ki bir rahatsizlik hissi oluyor ama iki gun calisinca ilk uc boyutta o rahatsizlik hissi azaldi. Bugun dorduncu dilatoru de kolay olmasa da yapmayi basardim, icimde bekletirken bir sizlama gibi bir duygu hissediyorum ama en azindan sunu biliyorum ki birkac gun daha calisinca o duyguya da alisip bu isi basaricam. Basardigimda ve saglikli cinsel yasama sahip oldugumda da buradaki ve disarida bu igrenc hastaligi ceken tum kadinlara yardimci olmak en buyuk istegim. Bir gun bir kiz cocugum olursa da onu ailemin benim beynime soktugu sacma fikirlerlerle degil, ozgur ama kendini bilen, cinselligi tabu olarak gormeyen genc bir kadin olarak yetistirecegime sizlerin de huzurunda soz veriyorum... Basardigimda gorusmek uzere, bu sefer ya olacak ya olacak. Her sey kendim icin.

Hayırlı haberlerini bekliyoruz inşallah

Sen çok güçlüsün başaracaksın inşallah

Kızlar merhaba vajinismusu yenen arkadaşlarım arasında jinekoloğa gidip spekulumla muayene olan pap-smear testi yaptıran var mıdır acaba? Ben de gitmeyi düşünüyorum vajinismustam eser kalmamasına rağmen doktor olayı beni çok geriyor,nasılsa pandemi de var diye doktoruma gitmeyi erteledim aslında mart ayında kontrole çağırmıştı.Reglim tamamen kesildikten 3 gün sonra şiddetli bi renksiz akıntım oldu onunla birlikte böyle kurumus gibi minicik kahverengi bi pıhtı gelmiş ara ara kasık ağrısı da oluyor acaba basit üşütme midir yoksa endişe duymalı mıyım bilemedim :/ Bu konuda da deneyim paylaşabilecek arkadaşlarım yardımlarınızı bekliyorum sevgiler

Merhaba, ben varım. smear testi yaptırmadım, ama vajinismusu yenmiş biri olarak, rahim filmi çektirdim. ve tüp bebek yaptırdım. vajinal muayene ve spekulum zor bir olay değil, acı ya da herhangi bir sızı hissetmiyorsun, doktorlar zaten işini biliyor, haklısın ben de ilk muyenemde stres olmuştum ama doktora vajinismus geçmişin olduğunu söylersen ona göre hareket eder. Aslında belki hamile olabilirsin çünkü renksiz akıntı yumurtlama dönemlerinde, kahverengi leke ise yerleşme kanaması olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…