Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Bence bi süresi yok tamamen senn kndne güvenine kalmış . Ben 2 yada 3 defa çalştm 4. Apartla sonra eşli denemeye geçtm kendne inan

Peki sonrasinda hep iliski oncesi aparatla calisma mi yapiyorsunuz nasil oluyor? Alisiliyor mu zamanla
Alışıyosun canm , onu da aynı şekile 2 3 defa eşli den önce denemişimdr. ben apartları çok kullanmadm hatta kayganlaştırıcıyı da .

Merhabalar ben yendikten sonraki ay ilk reglimi yaşadığımda gittim. Hatta reglimin üçüncü günü gittim çünkü birçok hormona o vakitlerde bakılması gerekiyor. Doktor hanım hatta reglim diye reglin bitince gel alttan muayene yapalım dedi ben nasıl cesaretliysem şimdi yaptırmak sağlık açısından riskli değilse şimdi bakalım dedi soyundum işte tek kullanımlık bi şey serdi o bacaklarımızı açarak oturduğumuz yere (kan bulaşmasın diye) ilk önce iki parmağıyla vajinanın içine görsel olarak baktı bir siğil bir yapı bozukluğu var mı diye birkaç saniye sonra o alete prezervatif geçirdi ve ultrason jeli sürdü Nefes verdim o kadar kolaydı ki kaydı gitti yani hatta diyebilirim ki penisten çok daha ince diye çok daha kolay oluyor bence vajinadan akan sıvıları dikkate almalıyız illa bi şey çıkacak diye bir şey yok benim de kendimde korktuğum şeyler vardı pcos gibi çok şükür çıkmadı inşallah senin de güzel çıksın sonucun

kızlar ben vajinismusu tam yenemedim halen korkuyorum ve sanki tamamını alamıyorum.. biraz oluyor.. ve hamile kalmışım ne yapıcamı bilemiyorum sevinemiyorum da tam

Tekrar herkese merhaba, ben dorduncuyu sorunsuz alabilmeme ragmen esimle yapamadim. Yani giriyor ama bir yerden sonra cok kasiyorsun diyor ve gercekten o bir yer dedigi yerde ilerlemiyor o da bacaklarmi acmaya calistikca daha cok kasiliyorum. Dilatorde olmuyordu oraya denk gelmiyordum. Neden peniste boyle oldu? Ne yapmaliyim? cok heveslenmistim olacak diye. Cok uzgunum

Bu arada yardimci olabilmeniz adina ben aparatlarla hep misyoner pozisyonunda calistgm icin esimle de oyle denedik. Yarisina kadar giriyor ama gerisi gelmiyor dedi esim. Bilmiyorum belki de o yeterince anlayisli ve sabirli olamiyor suan ona da kendime de cok kizginim. Kendi basima dorduncu aparat dahil sorunsuz kayip gidiyor yani. Gercekten cok yoruldum artik.

Selamün aleyküm ben de ocak ayından bu yana vajinismus ile savaşıyorum. Evlenmeden önce bu hastalığın ne oldugunu biliyordum lakin aynı sorunun bende olacağını hiç düşünmemiştim. İlk 2 3 ay denemelerden sonra eşimde artık bunun bir hastalık olduğuna ikna oldu ben zaten sürekli bilincindeydim üzerine gitmeye gayret ettim bi an önce hastalık geçsin istiyordum sürekli aklımıza koyulan ilk gece acıyacak çok kanayacak saçmalıkları yüzünden bu hastalıkla karşı karşıya kalıyoruz.
Ama buna ek olarak fiziki bir rahatsızlık da olabilir. Ben tedaviye başladım Allahın izniyle şifamı bulacam. Bende hem psikolojik hemde fiziksel olarak sıkıntı var. Kızlık zarım bölmeliymiş ve ortada bulunan et oldukça kalındı bu yüzden bi operasyon geçirdim kızlık zarımın tamamını aldılar doktor gerçekten çok kötü olduğunu ve iyiki bu operasyonun gerçekleştiğini söyledi. Şimdi evde dinlenmekteyim 10 gün sonra nefes egzersizi vs felan başlamam gerekiyor ama 5 hafta sonra terapi olacak. Ben zaten evde çoğu kez parmak egzersiizi denedim ve gerçekten boğumu dahi girmiyordu oldukça acı çekiyordum sebebi buymuş doktorda bunun bir engel oldugunu söyledi girişi engelliyordu Kızlık zarımın bölmeli olması.
Buradan bu hastalıkla savaşan arkadaşlarıma bir önemli bilgi olsun önce bi muayene den geçin kızlık zarınızın durumunu öğrenin ardından bir sıkıntı yoksa eğer egzersiz yaparsınız veya parmak veya aparat ile. Dha önce bunu söyleyen arkadaşlar olmuştur muhakkak bilmiyorum aranızda yeniyim. Sizinle adımları paylaşmak istiyorum ve sizinde desteklerinz bekliyorum hep beraber yenelim bu hastalığı evliliğimizi güçlendirelim. Şifa yalnızca Allahtandır. Önce çabamızı sarf edelim ve sürekli dua edelim . Rabb'im Şafii ismiyle şfamızı versin.Allahumme amin ecmain.
Gerçekten bunun bir imtihan oldugu bilincine varalım birbirimize sabrı tavsiye edelim

Kesinlikle sizi çok iyi anlıyorum ben 2 yıllık vajinismus hastasıydım neler çektim bilirim evert eşim çok anlayışıydı ama sorun çıkmıyodu değil. Zor zamanlar aylar yıllar hatta. Kliniğe giderek yendim ben ama şuan bakıyorum gerek bile yokmuş kegel egzersizi nefes egzersizi ve dilator kullanım ben asla parmak kullanamadım. Inanın oluyor sadece siz kafanızda tamam diyin ben 5.seansta yendim. Her akşam ilk önce dilator sonra eşimle birlkte oluyodum l1 hafta sonra dilatorleri bıraktım. Şuan hamile bile olabilirim suphelerm var. Arkadaşım lütfen rahatlar kendini ben çok cooook iyi anlıyorum elinde değil ama inan olunca mucize gibi bisey. Ağız kapalı burundan nefes al ve ağızdan ver o sıra penisi itsin eşiniz sonra beklesin bidaha burunda alıp ağizdan verin inanın c9k kolay olduğunu göreceksiniz

Ben de dun ilk defa dilatorlerden sonra esli denedim olmadi. Hevesim cok kirildi ama bugun yine son boy dilatorle calismaya devam
Edicem. Yardimci olabilecek var mi acaba neden olmuyor bu? Dilatorde kayip giden sey peniste dilatorde olmayan bir engele
Takiliyor?

İlk denemelerde bende de olmuştu aynısı.Tedirgin hissettiğiniz için kasmaya devam ediyorsunuz muhtemelen.Derin nefes alıp verirken vajina kaslarınıza odaklanın ve nefes verirken vajinanın rahatlayıp açıldığını hayal edin hissedin.Size ilginç bir bilgi normal dururken mesela vajina kaslarımız sadece idrarımızı dışarıya akıtmayacak kadar bir sıkılıkta yani rahat gevşek pozisyonda.Ama bilinçaltımız ve korkularımız direkt olarak vajina kaslarımızı kasmamıza sebep oluyor stres olmayınca siz bile eşinizle nasıl bu kadar rahat ilişki olduğuna şaşıracaksınız.Ve yaptıkça daha da kolaylaşacak bir süre sonra bakmışsınız artık ne acı var ne kasma ne yanma.Ama süreç bunlar kendinize zaman tanıyın.Stresi azaltırsanız emin olun basaracaksınız.

Merhabalar. Ben hazıranda yazmıstım en son dılatorleri alıp baslıyorum dıye cok duzenlı kullanamadım. 1rahat oluyor tabı ama 2 ye bı turlu gecemedım. Gecemedıkce de umutsuzluga kapılıyorum. 1 ay sonra sınavım da var kafamı zaten bu soruna takmaktan ne ders calıstım ne baska bısey yaptım. Gercekten cok uzgunum. Oturdugum yerde yapıyorum dılatoru sırtımı hafif yaslıyorum kalcam dik oluyo ama yatakta yapamıyorum dılatoru. Ilıskı sırasında da ayarlayamıyorum pozısyonu. Ne yapacagımı bılmıyorum kısacası. Yardımcı olur musunuz

Oturdugun yerde degil de yatakta basinin altina bir yastik koyarak uzanip bacaklarini rahat edebildigin kadar acarak yaparsan daha iyi olur. Yaptikca rahat ettikce bacaklarini daha cok acip dene, cunku iliskide bacagi kasmadan acmak da onemli. ve ben sadece tek pozisyonda yaptim dilatorleri, bence hem boyle hem de ustte oldugun pozisyonda yani dizlerin yataga basacak sekilde dene. Iki pozisyon denersen daha rahat edersin iliskide. Ben de su an ustte oldugum pozisyonda calisiyorum, uzanarak kolay alabliyorm artik diletorleri. Bir kere denedim daha esimle, onda da yapamadim malesef.biraz daha calisicam. Ben de ogretmenim okul baslayana kdr halletmek istiyorum zaten koskoca 13ayim her gun bunu dusunerek gecti. Cok iyi anliyorum. Dilatorlerle calisip basarili olan arkadaslar bize yardimci olsun(

Ben de aynı durumdayım. Nasıl başaracağım hiç bilmiyorum.

Merhaba arkadaşlar
Sorunum pek de farklı değil. 1 ay oldu evleneli ama sadece kızlık zarı konusunu halledebildik. Jinekoloğa da gittim. Eliyle kızlık zarıma bakıp sorun yok delinmiş dedi. Fakat şu an ne kadar istekli olsam da yapamıyorum. O an gelince acıyor sanki bir şeyler batıyor gibi. İlk olacağı için de acıyabileceğinin farkındayım ama yine de korkuyorum. Bebek yağıyla da denedik. Ben hep üstte oluyorum kontrolü ele almak için fakat sürekli kaçıyorum. Doktor da vajinismus olmadığımı veya yapısal bir bozukluk da olmadığını söyledi. Spekulumla muayene etmesini de ben istemedim. Kas gevşetici ilaç ve antidepresanla denemeyi düşündüm ama korku peşimi bırakmıyor Galiba artık yardıma ihtiyacım var.
İyi bayramlar bu arada :)

İyi bayramlar. Doktor bana da vajınusmus degılsın demıstı. Vajınusmus hastaları bacaklarını bıle acamaz oturamaz bu koltuğa demıstı. Ama ılıskı esnasında kasıyoruz yani vajınusmus probleminiz var sızın de halıyle benım de. Belkı ılerı duzeyde degılızdır ama ılıskı esnasında kasıyoruz işte. allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…