Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Teşekkür ederim cevabınız için:) Hamile olmam düşük bir ihtimal aslında çünkü reglim yeni bitti ondan evvel de idrar yolu enf oldum 3 haftadır ilişki yaşayamadık toplamda acaba regl sonrası kalan yumurta parçacıgı mıydı gelen diye düşündüm en iyisi bir doktora görünmek olacak sanırım :)

Canım idrar yolu enfeksiyonu olduğunu nasıl anladın? Sık tuvalete çıkma ve yanma var bende. Nasıl tahlil yapıp, tedavi ediyorlar?

Canım idrar yolu enfeksiyonu olduğunu nasıl anladın? Sık tuvalete çıkma ve yanma var bende. Nasıl tahlil yapıp, tedavi ediyorlar?
Sık tuvalete çıkma,yanma vs zaten en çok görülen belirtilerdir.Ben maalesef bu illetle 14 yasından beri zaman zaman uğraştığım için artık kolayca anlayabiliyorum.Genelde kasık ağrısı ve mide bulantısı da oluyor bende yanmanın yanı sıra.İdrar tahliliyle zaten anlıyor doktor.Belli ilaçlar reçete ederek tedavi ediyor.Ben cranberry ekstratı kullanıyorum engelliyor dediler ama bakalım ben de deneme sürecindeyim .

Merhaba motivasyon açısından burayı sık sık editliyordum. Ailemle yaşadığım için dilatör almaya cesaret edemedim. Çapı 1-2-3 ve 3,4 cm olan dört aparat yaptım. Öyle ya da böyle bir şekilde girdi. Açıkçası çok uğraştım önce maatürbasyon yapıyor, sonra yağlıyor ve 1 saat uğrqşıyorsum. İçimde bekletiyordım ki bayağı rahatsız etti bu çok zevkli değil anlayacağınız üzere. Neyse, ben hep sırt üstü alıyorum aparatı, çok nadir otururken ve çok affedersiniz domalır pozisyonda alamıyorum hiç. O şekilde orası çok daralıyor gibi geliyor. Burada insanlar tam aksini söylüyor. İlişki anında da sırt üstüyle benim üstte olduğum pozisyon aynıydı acı açısından. Egzersizleri sırt üstü yapmayı bırakıp üstteymişim gibi mi yapmalıyım?

Kızlar ben eşli denemede ilk defa dün tamamen alabildim bugunde oldu ama git gel yapmaya calısırken bi baskı var canım cok acımıyor ama rahatsz eden bi şey bu durum hep devam eder mi yoksa zamanla gecıyor mu lutfen bilenler cevap verebilir mi

Tebrik ederim cesaretliliğini ama suan ben okdr cesur davranamıyorum 15ay oldu evliyim yaşadığım stres üzüntü 30yıl boyunca kendimi bukadar yoksun ezik hissetmedim halbuki ailem aynı anlattığın gibi bende gayet açık fikirli bakımlı süslü biriyim ama bu işler böyle ilerlemiyor malesef korkularla büyütülmek bizi bunları yaşatan. Eşimde çok anlayışlı ama tabiki artık bunalıma girdiği zamanlarda oluyor bazen sözleri yaralıyor sen kadım değilmisin sen yaratılırken sana bu özellikler verildi kadınlığın doğası bu ve bundan ölen yok küçücük kızlar yapıyor diyor onun bu düşüncelerine hak vermekle beraber kendi halime üzülüyorum ne yapacağımı bilemiyorum onun düşünceleriyle kendi korkularım arasında biyerde nefes almaya çalışıyorum onu hep erteliyorum bugün Yorgun’um çok yürüdüm temizlik yaptım düğün var ailem gelecek falan gibi bahanelerle... sonra bir adet oluyorum bir hafta düşünceler olmadan yaşıyorum evlenmeden her adet olduğumda öff yinemi diyen ben şimdi onu gördüğüme çok seviniyorum kurtulmak istyrm bu durumdan oldu Sevincini yaşamak istiyorum

Ben o dediğiniz aparatlardan kullanamam parmakla bile dokundurmuyorum onlar asla yani ben direk eşimle olsun istiyorum ne kullandınız siz başka

Herhang bir

UZUN YAZIYORUM DURUMUMU..

kizlar bende anlatayim durumumu.. yaklasik iki senelik evliyim ve tam anlamiyla 3 4 ay once bu durumdan kurtuldum. vajinismusum varken alttan muayene de oldum bagira cagira hemde internette cok arastirdim denedim olmadi bi ozel vajinismus doktoruna gitmeye karar verdim ilk gittigimde bana kurdan gibi ince uzun birseyle alttan yerlestirdi ayaga kalk dedi tabi cok huyluyum ter bosaltiyorum nefesim darlaniyo icim kiyiliyo hafif dogruldum bana sen cikar dedi dokunmaya cesaret edemedim ama bana.yapicaksin.dedi.ve yavasca.cektim gidiklanma.hissettim bana tedavilik bi durumun yok yaparsin dedi ben sadece sana psikolojik.destek olabilirim baska bosey yapamam hersey.sende.bitiyo.dedi.. kayganlastirici vs onerdi ben emla krem kullandim anestezik uyusturucu.bi krem elime eldiven.takip kucuk.parmagima kremi surdum dakikalar.suren islemle kucuk parmagimi.iceriye kremle beraber soktum 15 20 dk da uyusma basliyo dokunuldugunu hissetmiyorsunuz ama ic kisim iliski sirasinda gerildigi icin hafif bi gerilme hissiyati oluyodu ve kremin verdigi cesaretle kendimi daha rahat hissediyordum bu sekilde iliski oluyordu ve zeytinyagi kullaniyorduk kayganlastirici olarak derken derken artik kremi cok rahat suruyordum parmagimla ve kremi.birakmaya karar verdim bol yagla beraber yavas yavas hallettik ilk.giristen.sonra zaten herahngi bi zorlanma olmuyor hersey kendini kasmaktan oluyor artik hic bisey kullanmiyorum bazen cok az bi yag ile girisi kolaylastiriyoruz ve ustte oldugum pozisyon bana daha kolay geliyo.. acik acik yazdim biraz ama kusura bakmayin demek istedigim hersey kafada bitiyo.gercekten bunca zaman bunun icin mi zorlanmisim dedim neyin ne oldugunu anlayinca rahatlicaksiniz acinin agrinin sebebi kasilmaktan cunku affedersiniz ayip olcak ama rahat olunca paldir kuldur yapilabiliyor.

Beni aparatlarla egzersiz yaparak bu duruma geldım canım ilk baslarda emla anestol falan kullandım ona ragmen cesaret edemedım ama aparatla calısınca korkumun onune gecebildim

Ben yaklasik dort bes gundur calisiyorum, en buyuk boy dilatorle ne kadar calismaliyim esliye gecmeden once? Basarisiz olmak istemiyorum o nedenle iyice emin olmak istiyorum yapabilecegimden ama nasil karar vericem buna? Dorduncu dilatorle kac gun calismam ve tam olarak ne yapabiliyor olmam lazm? Tskler

Bu tamamen size bağlı aslında. Ben mesela 4. Dilatörü denedm tamamnı zaten sokmaya çalışma sert zaten. Genişlmesi içim biraz gel git yap. 1 2 gün deneyeblrsin. Daha sonra eşli yapacağın gün eşinle denemeden önce hemen yap sonra eşliye geç , genişledği için daha kolay olacaktır.

ben aslinda iki gundur sorunsuz yapabiliyorum hattagit gel bile yaptim cok fazla olmasa da. Ama illa ki o degisik hissiyat oluyor, tamamen rahat olmayi beklemeye gerek yok mu yani diyorsunuz?Su an motivasyonum yuksek yum boylari yapabildigm icin ama eslide yapamam diye korkuyorum endiseleniyorum, o nedenle bu isn bir suresi var mi diye merak ettim

Canim ben 4. Boya iki hafta falan calıstıktan sonra tamamen alıp sıkıntısız git gel yapabiliyordum aparatta ama eşlide yapamıyordum o yuzden 4 boy aparatı biraz daha kalınlastırıp onlada 3 gun falan calıstıl eşliyi o sekılde yapabildim.o senın kafanda biten bi şey 4.boyu rahat alabldıkten sonrada yapablsn ama bende eşli denekem bir yere takılıyor gcmıyordu orayıda rahat gecmek adına kalınlastırdım ben. Arkadasın gibi once aparatla calıs sonra eşli dene daha rahat oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…