- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #248.821
Selamün aleyküm ben de ocak ayından bu yana vajinismus ile savaşıyorum. Evlenmeden önce bu hastalığın ne oldugunu biliyordum lakin aynı sorunun bende olacağını hiç düşünmemiştim. İlk 2 3 ay denemelerden sonra eşimde artık bunun bir hastalık olduğuna ikna oldu ben zaten sürekli bilincindeydim üzerine gitmeye gayret ettim bi an önce hastalık geçsin istiyordum sürekli aklımıza koyulan ilk gece acıyacak çok kanayacak saçmalıkları yüzünden bu hastalıkla karşı karşıya kalıyoruz.
Ama buna ek olarak fiziki bir rahatsızlık da olabilir. Ben tedaviye başladım Allahın izniyle şifamı bulacam. Bende hem psikolojik hemde fiziksel olarak sıkıntı var. Kızlık zarım bölmeliymiş ve ortada bulunan et oldukça kalındı bu yüzden bi operasyon geçirdim kızlık zarımın tamamını aldılar doktor gerçekten çok kötü olduğunu ve iyiki bu operasyonun gerçekleştiğini söyledi. Şimdi evde dinlenmekteyim 10 gün sonra nefes egzersizi vs felan başlamam gerekiyor ama 5 hafta sonra terapi olacak. Ben zaten evde çoğu kez parmak egzersiizi denedim ve gerçekten boğumu dahi girmiyordu oldukça acı çekiyordum sebebi buymuş doktorda bunun bir engel oldugunu söyledi girişi engelliyordu Kızlık zarımın bölmeli olması.
Buradan bu hastalıkla savaşan arkadaşlarıma bir önemli bilgi olsun önce bi muayene den geçin kızlık zarınızın durumunu öğrenin ardından bir sıkıntı yoksa eğer egzersiz yaparsınız veya parmak veya aparat ile. Dha önce bunu söyleyen arkadaşlar olmuştur muhakkak bilmiyorum aranızda yeniyim. Sizinle adımları paylaşmak istiyorum ve sizinde desteklerinz bekliyorum hep beraber yenelim bu hastalığı evliliğimizi güçlendirelim. Şifa yalnızca Allahtandır. Önce çabamızı sarf edelim ve sürekli dua edelim . Rabb'im Şafii ismiyle şfamızı versin.Allahumme amin ecmain.
Gerçekten bunun bir imtihan oldugu bilincine varalım birbirimize sabrı tavsiye edelim
Evet gerçekten beyindeki duvarı yıkmak o kadar zor ki hala çok korkuyorum bir sürü vesveseÇok geçmiş olsun ben de böyle bir ameliyat geçirdim zamanında, duvar gibiydi bende de. İş ameliyat sonrası başlıyor aslında, çünkü beyindeki duvarları yıkmak daha zor oluyor. Ama imkansız değil ben vajinismusu uzun bir yolun sonunda yendim çok şükür, darısı başınıza en kısa zamanda en güzel şekilde zevk alırsınız umarım.
Evet gerçekten beyindeki duvarı yıkmak o kadar zor ki hala çok korkuyorum bir sürü vesvese
Peki bana sürecinizi anlatabilir misiniz özelden ? Desteğe ihtiyacım var beni anlayacak birine..
benim sürecim hayatın getirdiği başka imtihanlardan dolayı çok uzun ama kısa ve öz bazı püf noktaları paylaşabilirim.
seneler öncesi burda anonim okurken ıkınma meselesini de burda yazanlardan öğrenmiştim
Rabbim imtihanlarımızı kolaylaştırsın.
Ikınma duydum bende buradan bu çok mu işime yarayacak peki bu ıkınma?
Yani burda okuduklarımla cesaret topladım, Almanyada vajinismus pek bilinmiyor. Doktorlar bile anlayış göstermiyor hiç böyle birşeye rastlamadığı için.
Kimseylede paylaşmadık bu durumu, milletin ağzına sakız olmak en kötüsü.
Neyseki İnternet çağında yaşıyoruz da faydalanıyoruz çok şükür
Merhabalar Sümeyra hanimi önerir misiniz? Ben daha önce İzmir de bir başka doktora gittim.7000 tl yazık oldu tam olarak çözemedim. Sadece tek bir pozisyonda yapabiliyorum...Canım ben de burda buldum doktor bir arkadaş İzmir de Sümeyra Tatar ı tavsiye etmişti aradım fiyat aldım 2000 deyince bir de hep olumlu yorum okudum hakkında o yüzden tercih ettim en azından olmasa da çok param gitmez diye düşündüm ama 3 günde çözdü kadın Allah razı olsun 3.gün yarıya kadar aldım şimdi hala yarıya kadar alıyorum ama en azından kasılmalarım falan azaldı. İyice araştır bence ama ben gözüm kapalı git derim o kadına
Nasıl yendinizÇok geçmiş olsun ben de böyle bir ameliyat geçirdim zamanında, duvar gibiydi bende de. İş ameliyat sonrası başlıyor aslında, çünkü beyindeki duvarları yıkmak daha zor oluyor. Ama imkansız değil ben vajinismusu uzun bir yolun sonunda yendim çok şükür, darısı başınıza en kısa zamanda en güzel şekilde zevk alırsınız umarım.
Evet canım ben gittiğim halde sadece 1 pozisyon ile yapabiliyorum. Ve gidipte tam olarak çözemeyenler vardı burada da maalesef...Merhaba, bir çok kişiye özelden yazmışlığım vardır hep bir kaç tavsiye ile geçeceğini düşündüm. 2 ay olmadı evleneli ve uzamadan geçsin istiyorum şunu sormak istiyorum; doktora giden arkadaşlar vajinismus uzmanı olan bir doktor kesin çözüm olur mu ? En fazla 3/4 seans diyorlar. Ve artık aylarca sürmesin diye Pazartesi için randevu aldım. Ancak fiyatlar malum doktora gidipte yapamayan var mı ? Başarı kesin şeklinde konuşuyorlar çünkü. Aklım karmakarışık.
nasıl bir tedavi aldınız aparatla ve vajinismus doktorundan mı yoksa psikolog gibi terapistten mi? tedavi yöntemleri farkediyor diye biliyorumEvet canım ben gittiğim halde sadece 1 pozisyon ile yapabiliyorum. Ve gidipte tam olarak çözemeyenler vardı burada da maalesef...
Aparat ve vajinismus doktorundan. Zaten tüm aparatları yapabiliyorum. Birde tek bir pozisyonda yapabiliyorum maalesef. Altta olduğumda ağrı acı yanma vs devam ediyor. Kremler denedim ama olmadı yani. Bu yüzden başka doktorlar araştırıyorum. Gittiğimiz doktorda İzmirde baya iyi yorumları olan bir doktordu maalesef paracı çıktı 7000 tlme yazık oldu.nasıl bir tedavi aldınız aparatla ve vajinismus doktorundan mı yoksa psikolog gibi terapistten mi? tedavi yöntemleri farkediyor diye biliyorum
Çok geçmiş olsun ben seans ücreti alan bir doktor ile anlaştım em fazla 2-3 kez gelme imkanım var dedim bitirmeye çalışırız merak etme dedi iyi bir doktor gibi bakalım. Gerçi bira umutsuzum ben hiç yapamıyorumAparat ve vajinismus doktorundan. Zaten tüm aparatları yapabiliyorum. Birde tek bir pozisyonda yapabiliyorum maalesef. Altta olduğumda ağrı acı yanma vs devam ediyor. Kremler denedim ama olmadı yani. Bu yüzden başka doktorlar araştırıyorum. Gittiğimiz doktorda İzmirde baya iyi yorumları olan bir doktordu maalesef paracı çıktı 7000 tlme yazık oldu.
Yaa yazık olmuş o paraya tamamen çözülseydi keşke ama bu bile büyük başarı ben daha 2 haftadır sonuncu aparatı alamadımAparat ve vajinismus doktorundan. Zaten tüm aparatları yapabiliyorum. Birde tek bir pozisyonda yapabiliyorum maalesef. Altta olduğumda ağrı acı yanma vs devam ediyor. Kremler denedim ama olmadı yani. Bu yüzden başka doktorlar araştırıyorum. Gittiğimiz doktorda İzmirde baya iyi yorumları olan bir doktordu maalesef paracı çıktı 7000 tlme yazık oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?