Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

merhabalar , bende uzun zamandır bu konuları takip ediyorum. 2 aylık evliyiz .ilişki bi türlü olmuyor. burada okuduklarımla gittim dilatör seti aldım. vemcain sprey aldım. bugün denemeye başladım. 2 yi alabiliyorum git gel yapıyorum ama 3. boyu alamadım. yarın denemeye karar verdim. 3. boy ile ilgili tavsiye bekliyorum gözümde mi büyütüyorum acaba

tabiki canım hangi aşamadasın anlat yardımcı olmaya çalışayım
Bende 3 aylık evliyim ilk başlarda hiçbir şekilde bacaklarımı açamıyordum sonra bu siteyi buldum biraz araştırdım burdan duyduklarımı uygulamaya başladım ilk kulak çöpüyle denedim oldu bi kaç gün daha kalın birşeyler uygladım biraz zor oldu ama oldu bi kaç gün çalıştım sonra eşimle denedik ilk defa çok ilerledik içine giriyor ama bir yerlerde sıkışıyor ve gitmiyor

Bu arada ben bu siteyi kullanmayı bilmiyorum konu derken nereye gireceğim
buraya tıkla oku canım orda arkadaslar var yenen onlarla birlikte yardımcı olacağız sana

Nasıl yendiniz acaba bende yeni evliyim ve bende de vajinismus mevcut yardımcı olur musunuz

Merhabalar :) Ben evde kendim yendim ve su an 4 aylık bir kızım var çok şükür. 9 ay boyunca bu belayı çektik ve kendi araştırmalarım sonucunda yendim. Ne doktora gerek var ne egzersize hiç birseye gerek yok arkadaslar. Hemen eczaneye gidin vemcaine %10 pump sprey var lokal anestezik bir sprey genelde diş doktorları kullanıyormuş. Aşırı etkili ben bunu bulduğumda şükrettim gerçekten. Onu alın önce kolunuzda falan deneyin 2 sprey sıkın alerjiniz var mı bakın eğer yoksa onun zaten uzun bir başlığı var ucu çıkıntılı olan kısmı 1 2 cm kadar. onu vajina ucuna getirin aynayla. 2 sprey sık ama içine gitmesine dikkat et işte bu kadar :) 5 dk sonra parmaklarına dokun tamamen uyuşmuş olacak Bi 10 dk etkisi sürüyor o sürede rahat bir şekilde kendinizi hiç kasmadan ilişkiye girebilirsiniz zaten his sıfır oluyor o yüzden çok rahat olun :) umarım başarıp bana dua edersiniz hoşçakalın

Nasıl yendiniz acaba bende yeni evliyim ve bende de vajinismus mevcut yardımcı olur musunuz
Merhabalar :) Ben evde kendim yendim ve su an 4 aylık bir kızım var çok şükür. 9 ay boyunca bu belayı çektik ve kendi araştırmalarım sonucunda yendim. Ne doktora gerek var ne egzersize hiç birseye gerek yok canım. Hemen eczaneye git vemcaine %10 pump sprey var lokal anestezik bir sprey genelde diş doktorları kullanıyormuş. Aşırı etkili ben bunu bulduğumda şükrettim gerçekten. Onu al önce kolunda falan dene 2 sprey sık alerji var mı bak eğer yoksa onun zaten uzun bir başlığı var ucu çıkıntılı olan kısmı 1 2 cm kadar onu vajina ucuna getir aynayla 2 sprey sık ama içine gitmesine dikkat et işte bu kadar :) 5 dk sonra parmaklarına dokun tamamen uyuşmuş olacak Bi 10 dk etkisi sürüyor o sürede rahat bir şekilde kendini hiç kasmadan ilişkiye girebilirsin zaten his sıfır oluyor o yüzden çok rahat ol :) umarım başarıp bana dua edersin hoşçakal

Merhabalar, ne diyeceğimi gerçekten bilmiyorum. 28 Günlük evliyim ve hiç ilişkiye girememiştik. Son 20gündür deli gibi araştırma yapıyordum. Ne zaman ki buraya üye oldum içim rahatladı. Ben 1 hafta önce özel bi hastaneye muayene olmaya gittim, bana herhangi bir sorun olmadığını ve psikolojik yardım alamamı söyledi, İstanbula Selcen Bahadıra yönlendirdi. Ama işim dolayısıyla gitmem mümkün değildi. Bende bi cesaret burda yapılanları denemek için adım attım. Bir arkadaşın yazısını gördüm çok etkilendim Adım adım yazıyordu sanki doktormuş gibi. Konu başlığı ' Vajinismus İlletiyle Mücadele Edenler Okuyun' du. Dün aparatlarım geldi, uyuşturucu sprey ve bebek yağı, ultroson jeli ile ilk adımı attım. 1 saat içinde hepsini içime alabilmiştim. Sıfır acı hissettim. Sadece orda ne yazıyorsa onu uyguladım. Sanırım yendim, psikolojik olarak çok rahat uyandım. Kesinlikle para vermeye gerek kalmadan hallolacak bişey. Ben eşimi ilk gün iten tekmeleyen biriydim.

Merhaba vajinusmjsu yenen arkadaşlar ilişkide çok tuvaletiniz varmış gibi oluyor mu baskı gibi
Evet ama sadece en sona ilerlediğinde oluyor biraz alışınca o da geçiyor. Tuvalete gidip geldiğimde oluyordu bazen ama kayganlık gitmiş oluyor tavsiye etmem. Onun yerine tamamen çıkarıp biraz derin nefes alıp tekrar içeri almayı deneyin. Hatta içinde gidip gelmeden biraz bekletmeninde faydası var ağrı vs varsa uyuştuğunu hissedeceksiniz

Her defasında uyuşrurup mu ilişkiye girebiliyorsunuz? Hala tam yenmiş olmazsınız bu şekilde ama

Ben alet veya parmak kullanmamıştım açıkcası yabancı madde olarak algılayıp dahada korkutuyordu beni. Kullanıp başarablar olmuş ama kendinizi şartlandırmayın da biryandan. İlla bunlarla olacak diye birşey yok öncelik kendi rahatlığınızı korumak. Misal ilişki sırasında eşinizle konuşub kontrol sizde olsun. Kayganlık çok önemli ön seviş.burada çok gerekli vajinayı kayganlaştırmak için. Dilatör veya diğer aletleri nasıl kendiniz kontrok ediyorsunuz peniside aynı dşünün yabancı görmeyin önce ona alışın. Adım adım kendinizi ve eşinizi tanıyın. Ne kadar yadırgar ve kaçmak isterseniz o kadar uzayacaktır bu iş. Gözünüzde büyütmeyin. Ben 3 yıldan fazla süre uğraştım belki ama hiç araştırmamıştım bilmediğim şeylerden korktuğumu farkettim sadece. Erteledikçe görmezden geldikçe bu kendiliğinden olup bitecek birşey değil ne yazıkki.

Sonunda ben de yendiiiim. 15 ay çektim bu illeti arkadaşlar. Sürekli mutsuz, sürekli ağlak, sürekli benim diğer kadınlardan ne eksiğim var neden bu kadar cesaretsizim diye kendimi suçlayarak geçen 15 ay... İlk olarak evlendikten sonra ters giden bir şeyler olduğunu farketmiştim zaten. Bacaklarımı açamıyorum, nefesim tıkanıyor, başım dönüyor, bu panik hali basit bir korkudan daha fazlasıydı. Bir 5-6 ay korkum geçti geçecek, cesaretimi toplayıp yapıcam, ha oldu ha olacak diyerek geçti gitti.
Sonrasında belki de fizyolojik bir sorun vardır diye düşünmeye başladım ve bir doktora görünmem gerektiğine karar verdim ve randevu aldım. O koltuğa hayatımda ilk defa oturacaktım, çok telaşlı ve çok gergindim. Çok zordu benim için. Muayene sandığım kadar korkunç geçmedi. Doktor sadece bir sorun olup olmadığını inceledi. Yol boyu kafamda kurduklarım boşunaymış dedim. Fizyolojik bir sorunum olmadığını, vajinismus olduğumu öğrenmiş oldum böylelikle.
Sonrasında eve geldim burada yazılanları sayfalarca okudum, cesaret toplamaya çalıştım, kendi yenen bir çok kişi gibi benim de yenebileceğimi düşündüm. Dilatör seti sipariş verdim, en küçük boyu denedim 1 mm bile olmadı. Dedim ilk kulak çubuğuyla başlayayım o zaman, o da olmadı yani oraya bir cisim değdiği anda kitlenip kalıyorum sanki. Parmağımla denersem kontrolü daha çok kendimde hissederim belki öyle olur dedim o da olmadı. Sonra biraz daha deneye deneye en son parmağımın 1 boğuma kadarı olmaya başladı. Günlerce ve defalarca uğraştım ama ne yaptıysam 1 boğumdan fazla ilerletemedim. Klasik duvar var hissi. Hatta doktorun yanılmış olabilceğini düşündüm, kesin göremedi bence bende sorun var orada boşluk yok diye düşünüp düşünüp ağlıyordum. Şimdi düşününce çok saçma geliyor ama durumun içindeyken insan bilemiyor işte. Neyse baktım ben bunu kendi kendime aşamıcam muayeneye gitmiş olduğum doktora tekrar gidip tedaviye başlama kararı aldım. Ama o sırada 3-4 ay daha geçti tabii. Erteleme hastalığı olduğu için doktoru da ertledim hep sonra araya korona girince doktora gitme işi daha da uzadı. En son evleneli 1 seneyi geçmişti eşim haklı olarak dedi ki hadi ara al randevu tedaviye başlansın artık. Yine benim için çok zor olsa da arayıp randevu aldım sesim titreye titreye.
Gelelim tedavi sürecime...

Bütün seanslara eşimle birlikte gittik. İlk seansa sadece konuştuk doktorla. Korkularımdan bahsettim. Sorular sordu, cevap verdik vs.
İkinci seansta ilk dilatörle deneme yapıldı. Her zamanki gibi fazla panikledim başta. Doktorum çok tatlı bir kadındı sabırla bekledi, sakinleşmemi sağladı konuştu o sırada. Fizyolojimin buna uygun olduğunu anlattı, korkacak hiçbir şey olmadığını, diğer kadınlardan bir farkım olmadığını, duvarın kafamda olduğunu, kendimi kastığımdan dolayı oradaki kaslarımın girişe izin vermediğini anlattı. Bu çok doğal bir olay, vücüduna izin ver yapsın dedi. Ben rahatladıktan sonra bolca kayganlaştırıcı sürüp uyguladı sonra bana verdi dilatörü dedi 10 kere ileri geri yap, yaptım. Şimdi dedi çıkar tekrar tak, onu da başardım ama şoktayım evde haftalarca uğraşıp parmağımın 1 boğumu olmuştu nasıl bir anda oldu diye. Acı oldu evet ama sandığımdan o kadar az bir acıydı ki... Kendimi o kadar kasmamış olsaydım büyük ihtimalle hiç acımazdı bile. İşte o zaman anladım o duvar beynimde oluşturduğum bir duvarmış gerçekten de. 1 hafta boyunca ilk dialtörle çalışma ödevi verdi, her gün daha da rahat oluyordu yaptıkça ve hala nasıl olduğuna inanamıyordum. 1 seneden uzun süredir kafamda kurduğum, düşündüğüm her şey yalanmış.
Üçüncü seansta hiç bir şey anlamadım bile. Doktor birinci dilatörü yapıyorum derken ikinciyi yapmış benim haberim yok. Nasıl hissediyorsun dedi dedim iyiyim bir sorun yok. Şu an 2.yi yaptık haberin olsun dedi Yine 1 hafta boyunca önce 1. dilatörle hemen ardından 2. dilatörle çalışma ödevi verdi. Yani 1.yi 5 kere yapıp hemen 2.ye geçiyordum onu da 10 kere yapıyordum her gün aynı şekilde tekrarladım. 5 kere yapmak ne demek onu da açayım biraz: Dilatörün tamamını içinize alıp 10 kere ileri geri yapıyorsunuz sonra çıkarıp tekrar içinize alıyorsunuz yine 10 kez ileri geri... Bunu 5 set tekrarladığınızda tamamlanmış oluyor. Sonra 2. dilatöre geçiyorsunuz 10 kez ileri geri işlemini 10 set yapıyorsunuz bu kez.
Diğer seansta da üçüncüyü yaptık. Ben kendimi yine kurup kurup çok kastığım için biraz battı bu kez. Ama dayanılmayacak bir acı değildi o da. Üçüncüyü de halletmiş oldum sonundaaa. Yine evde kendim 1 hafta boyunca çalıştım. Önce 2.yi yapıyordum sonra 3.ye geçiyordum hemen. İkinci dilatör 5 set, üçüncü dilatör 10 set. Evde kendim yaptıkça batma hissi sıfıra indi, o kadar rahat ileri geri oluyordu ki. Kayganlaştırıcıyı bol sürmenin de çok önemi var tabii. Üçüncüye de iyice alışmıştım.
Son gittiğimiz seansta dördüncüyü kullanmadı, artık eşli denemelere geçmeye hazırsın dedi ve eşli denemeleri nasıl yapacağımdan bahsetti. Şimdi artık eşli denemeleri de yapıyoruz ve her seferinde daha da rahat oluyor. Gitgide normal bir cinselliğe dönüşmeye başladı yaşadığımız şey. Omuzlarımdan kalkan yükü sizlere anlatamam. Bu illetin ne kadar insanı yıprattığını ancak yaşayan bilir.
Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olurum arkadaşlar. (Bu arada bu cümleyi kurabileceğim günün geleceğini hiç düşünmemiştim, çok mutluyum kurabildiğim için) Umarım herkes en kısa sürede kurtulur, en kısa sürede omuzlarından bu yük kalkar gider.

Canım bende randevu aldım tedavi olucam inşallah ama hala tedaviye rağmen yapamazsam diye düşünüyorum

Canım bende randevu aldım tedavi olucam inşallah ama hala tedaviye rağmen yapamazsam diye düşünüyorum
Bizim vücudumuz buna göre ayarlanmış, yapacağınızı düşünseniz de düşünmeseniz de oluyor :)) Biz kendimizi kandırıp duruyoruz olmayacak diye inanın, beynimizin bize oynadığı oyundan başka bir şey değilmiş. Umarım en kısa sürede atlatırsınız siz de. Çok kolay bir şekilde olduğunu gördüğünüzde şaşıracaksınız :))

Son düzenleme:
Hangi doktora gittiğinizi özelden yazabilir misiniz

İnşallah canım ya hepimiz yenelim. Normal zamanda öyle bir cesaret geliyor ki yaparım ederim diye iş oraya gelince yok olmuyor

Merhaba canlar, 4 yıl olacak vajinismusu hala tam yenemedim. 3 farklı doktora göründüm tedavi oldum ancak tek bir pozisyon ile zoraki giriş oluyor tam birleşme de olmuyor istemsiz vajina kasları kasılıyor. Eşimle iyice uzaklastı bana karsı saygısının ve tahammülünün azaldıgını görüyorum. Benim gibi durumda olup çözüme kavuşan var mı müşkül durumdayım. Gönlüm kırık kimseye birsey diyemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…