- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #266.161
Doğru şekilde ilerletmenle veya kas kontrolüyle ilgili olabilir veya regl dönemin yaklaşmıştır daha hassas oluyoruz o zamanlar. Dilatörde tecrübeli degilim ama psikoloğumdan öğrendiklerimi aktarıyorumAy ben yıllar önce izlediğim bi reality showu izleyerek yapıyorum oradaki dramalar kafamı inanılmaz dağıtıyor :) ama şey sormak istiyorum tecrübeli arkadaşlara, dilatörle çalışırken kalçamı yukarı tamamen kaldırınca (en rahatı bu) inanılmaz rahat ve kolayken her şey diğer pozisyonlarda biraz sızı veya acı olabiliyor buna zamanla mı alışıyoruz moduma göre de acı seviyesi acı demiyim de sızı seviyesi artabiliyor aydınlatırsanız çok mutlu olurum kızlar
Ben sürekli söylüyorum bunu sadece egzersize odaklanmamak lazım keyif aldığın bi film müzik eşliğinde egzersiz daha kolay oluyor. Ben kendime mumlarla falan güzel bi yer hazırlar filmimi açar öyle yapardım egzersiz bu şekilde sıkıcı olmazdıKızlar biriniz daha yazmıştınız parmak egzersizinde müzik dinle ya da dizi aç diye. Psikoloğumda bunu önerdi. Yani birden fazla duyu organını aktif halde kullanmak sadece egzersize odaklanılmadığı için stres seviyesini düşürebilir,kulağa mantıklı geliyor. Bu şekilde denicem bende
Nasıl yendiniz acaba yardımcı olur musunuBurdaki tüm arkadaşlarımız da yenip böyle gülecekler inşallah
Bende başardım galiba kızlar zor da olsa eşim ileri geri hareketler yaptı ve bosalmada oldu yine canım yandı ama baştaki kadar olmadı dayanmaya çalıştım yine kendimi kastigim için ben bişey anlamadım tabiama inanılmaz mutlu oldum eskiden oluyor sanıyordum ben meninin çoğu dışarı akıyordu kime sorsam normal diyordu ama öyle değilmiş arkadaşlar evet akıyor ama hemen değil ayağa kalkınca akıyor bunu görmek bile çok güzel biseymis ya sizlere de gerçekten çok teşekkür ederim buradaki yazan herseyi yaptım doktora gitmeden evde kendim yenebildim
Nasıl yendiniz acaba yardımcı olur musunuzBende başardım galiba kızlar zor da olsa eşim ileri geri hareketler yaptı ve bosalmada oldu yine canım yandı ama baştaki kadar olmadı dayanmaya çalıştım yine kendimi kastigim için ben bişey anlamadım tabiama inanılmaz mutlu oldum eskiden oluyor sanıyordum ben meninin çoğu dışarı akıyordu kime sorsam normal diyordu ama öyle değilmiş arkadaşlar evet akıyor ama hemen değil ayağa kalkınca akıyor bunu görmek bile çok güzel biseymis ya sizlere de gerçekten çok teşekkür ederim buradaki yazan herseyi yaptım doktora gitmeden evde kendim yenebildim
Yorumunun bir üstünde yorumum var tıklayıp okur musun?Merhaba, bana da yardımcı olabilir misiniz?
Okudum, sizden rica etsem özelden konuşabilir miyiz?Yorumunun bir üstünde yorumum var tıklayıp okur musun?
Öncelikle geçmiş olsun canım. Dilatörle yenen arkadaşlar daha sağlıklı yardım edecektir ben parmakla yendim ama egzersiz sürecimden bahsetmek istiyorum. Ben egzersize genelde en az yarım saatimi ayırdım bu süre piskolojime göre tabi arttığı zamanlar da oldu ama hiç yarım saatten az çalışmadım. Hep ayna karşısında yaptım, yarı uzanır şekilde dizlerimi karnıma doğru çekmek bana en konforlu gelen pozisyondu. Ayakta denedim çömelip denedim akla gelecek her şekli denedim açıkcasıMerhabalar, vajinal septum ameliyatını oldum, iyileşme sürecinden sonra dilatör egzersizlerine başladım birkaç gün önce.
En küçük dilatör tam girmiyor sanırım, rahatlıkla girmiyor yada. Kasmadığımı da düşünüyordum ama en rahat hangi pozisyonda yapabilirim? Girip girmediğini anlamıyor olabilir miyim? Egzersizlere ne kadar süre ayırıyorsunuz sanırım ben kaçma eğilimindeyim, korkuyorum. Tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Çok teşekkür ederim, ben 5-10 dakika yapınca olmuyor deyip bırakıyorum, umutsuzluğa kapılıyorum. Aslında ilk denediğimde olmuştu sanırım ama gerçekten anlayamıyorum sanırım girip girmediğini. Ayna ile bakarak yapmayı da denedim ama sanırım biraz daha geriliyorum ayna karşısında. Bazen yanlış yere mi sokmaya çalıştığımı bile düşünüyorum.Öncelikle geçmiş olsun canım. Dilatörle yenen arkadaşlar daha sağlıklı yardım edecektir ben parmakla yendim ama egzersiz sürecimden bahsetmek istiyorum. Ben egzersize genelde en az yarım saatimi ayırdım bu süre piskolojime göre tabi arttığı zamanlar da oldu ama hiç yarım saatten az çalışmadım. Hep ayna karşısında yaptım, yarı uzanır şekilde dizlerimi karnıma doğru çekmek bana en konforlu gelen pozisyondu. Ayakta denedim çömelip denedim akla gelecek her şekli denedim açıkcasıen rahat ettiğim o şekildi
Ayna karşısında geriliyosan o zaman aparattan önce vajinanı görmeye bakmaya alıştırman lazım kendini, onu bi kabullenmen lazım benim tedavim de bu şekilde başlamıştı. 2 3 gün kegel nefes ve ayna incelemesi yaptım ıkındım açıldığını gördüm bakmaya ve dokunmaya alıştım falan, bunu tavsiye ederim. Bu sayede nereyle çalışacağını da tam olarak öğreneceksin. Geri atması da normal elinle tutmayı bırakırsan ya da gevşetirsen farkında olmadan hafifçe ıkınsan hop dışardaÇok teşekkür ederim, ben 5-10 dakika yapınca olmuyor deyip bırakıyorum, umutsuzluğa kapılıyorum. Aslında ilk denediğimde olmuştu sanırım ama gerçekten anlayamıyorum sanırım girip girmediğini. Ayna ile bakarak yapmayı da denedim ama sanırım biraz daha geriliyorum ayna karşısında. Bazen yanlış yere mi sokmaya çalıştığımı bile düşünüyorum.
İlk denediğimde girdi ve bir süre içimde kalması için bekledim biranda geri attı kendini, yani girmiş miydi? bir noktada hafif bir yanma oluyor orayı geçince mi girmiş olacak veya yanmadan da girebilir mi? Fito krem de aldım ama sadece kayganlaştırıcı ile deniyorum fito kremi ne zaman ve nasıl kullanacağım? Çömelirken kendimi daha çok kasabilirim gibi çünkü yorulurum, yatarken dizlerimi kırarak yapıyordum, karnıma doğru mu çekmeliyim? Yarım saat o pozisyonda kalınabilir mi? Çok soru sordum biliyorum ama düşününce bile geriliyorum. Şimdiden teşekkürler.
çok teşekkür ederim. operasyonum sonrası kullanmam gereken kremi ilk günlerde zor sürebiliyorken daha sonra alışmıştım haklısınız. Ben çok aceleciyim hemen olsun bitsin istiyorum, bu yüzden olmayınca geriliyorum ve bırakıyorum. Tüm aparatları bitirmeniz ne kadar sürmüştü veya her bir aparatı ne kadar süre çalışmalıyım? Alışınca pat diye girebiliyorlar mı gerçekten?Ayna karşısında geriliyosan o zaman aparattan önce vajinanı görmeye bakmaya alıştırman lazım kendini, onu bi kabullenmen lazım benim tedavim de bu şekilde başlamıştı. 2 3 gün kegel nefes ve ayna incelemesi yaptım ıkındım açıldığını gördüm bakmaya ve dokunmaya alıştım falan, bunu tavsiye ederim. Bu sayede nereyle çalışacağını da tam olarak öğreneceksin. Geri atması da normal elinle tutmayı bırakırsan ya da gevşetirsen farkında olmadan hafifçe ıkınsan hop dışardapnsde bazen ileri geri yapılırken çıkabiliyo normal bişey çıktığında hemen tekrar yerleştir. Fito krem egzersiz yaparken tahriş olmasın diye kullanılıyor bildiğim kadarıyla öyle bir durum yoksa kullanmayabilirsin. Eğer kullanmak istersen de elinle biraz vajina içine doğru sürebilirsin ya da aparata sürüp içeri alırken kremi de yaymış olursun. Pozisyona gelirsek kendini kasacağın şekli biliyosan onu yapma,benim bahsettiğim seninkine çok yakın aslında ben biraz daha dizlerimi kendime çekerek rahat etmiştim. Tabi bu şekilde uzun süre durmak çok zor o yüzden ara sıra mola vermek lazım birde hep söylediğim gibi asla sadece egzersize odaklanma mutlaka kafanı dağıtacak film müzik gibi bişey olsun arka planda bunun faydasını göreceksin. Ayrıca ne zaman ne konuda destek lazımsa burdayız. İstediğin kadar soru sorabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?