Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Yok ben zaten kendi tek parmağımla başladım, sonra 2 parmak sonra eşimin parmağı sonra onun 2 parmağı...sırayla gittim merak etmeyin.Ama eşimin 2 parmağına yeni geçtiğimiz için orda henüz çok rahat değilim.Mesela küs yapıp içerde açıp kapatınca içim gıcıklanıyor.alışmadan sonraki aşamaya geçmiyorum merak etmeyin :) yılbaşına kadar halledebilirsem çok mutlu olucam ama olmazsa da fazla sürmeyeceğini umut ediyorum.Eşim de çok güzel ilerliyorsun bence biz bunu halledicez korkma diyor.Hepinizden Allah razı olsun, sizin de karşınıza böyle yardımsever kişileri çıkarsın...

canımmmm.....inş yeneceksin hemde en kısa zamanda merak etme aparat kalınlaştıkca ilk başlarda biraz zor oluyo ama sakın pes etme sonuçta vaji çok geniş ve rahatlıkla her aparatı alabilir sadece sabır........allah kolaylık versin en kısa zamanda güzel haberini almak dilegiyle.........

arkadaslar bende bu konuyu bırazda olsa :) yenen bırı olarak tekrar denemelerı bırakmıyorum tabı
yanı bır aparatla mumla falan denerken bır yerde duruyor orda zorluyorsunuz ama ordan gecerken cok az bır acı oluyor bunu farkettım sonrası zaten genıs bır havuz:) maksat o bogum noktasını gecebılmek
yada boyle mı dıger arkadaslarda boylemı hıssettı acaba??

eşin parmağıyla iki parmak denemsine devammmm dün aakşam nerdeyse hepsi oldu 1cm falan kaldı..ama cok rahat sekılde değil yavaş yavaş..inşallah bugünden daha umutluyum bakalım aksama belki biraz daha ilerleme olur ne dersiniz :) artık çok heyecanlıyım acaba bundan sonra ne dicek psklogum bakalım :18:

uzun bir aradan sonra merhaba kızlar sınavlarımı bitirip geldim nihayet. jinekoloğa gittim benim kızlık zarım birazcık kalınmış ama olmayacak gibi değil dedi. zaten kızlık zarı esneyebilen bir yapıya sahip dedi. anestol ve bebe yağı yazdı ama ben önceden emla almıştım onu kullanacağım. ilk birkaç gün eşin parmağıyla oraya emla sürüp yuvarlak masajlar yapsın dedi önce tek parmakla genişleterek daire şeklinde masaj yapsın sonra iki parmakla masaj yapsın ve sonra bol kayganlaştırıcı sürüp deneyebilirsiniz 1 haftada halledersiniz dedi. inşallah herkes atlatır bu durumu emla çok acıtırsa die korkuyorum bide her masajda kullanın dedi

kızlar yardımmmm vajinamda kaşıntı cok mantar mı oldum acep ofofff:85:

mantar hakkında bilgi

Vajinal Mantar Enfeksiyonu Nedir?

Vajinal mantar enfeksiyonu hemen hemen her kadının hayatında en az bir kere karşılaştığı yaygın bir hastalıktır. Kadınların % 80’lik kısmı yaşam süresince en az bir kez vajinal mantar enfeksiyonu geçirirler.

Mantar hastalığı nasıl bulaşır?

Mantar enfeksiyonu genellikle başka bir yerden bulaşmaz. Kadının kendi bünyeinde normalde bulunan mantar hücreleri çeşitli sebeplerle vücut direnci düştüğünde çoğalıp aktif hale gelerek vajinit, vajina enfeksiyonu oluştururlar. Mantar hastalığı çok nadiren cinsel temasla geçebilmektedir. Havuz, deniz, tuvalet veya başkasının kullandığı eşyalardan, havlulardan da bulaşması nadiren de olsa olabilmektedir. Antibiyotik kullanımı sonrası, stres yada yorgunlukla direncin düşmesiyle ortaya çıkan fırsatçı bir enfeksiyondur.

Vajinal mantar enfeksiyonunun belirtileri nelerdir?

Vajinal mantar hastalığının en önemli ve en sık görülen belirtisi özellikle geceleri artan ve huzursuzluk veren vajinal kaşıntı dır. Bu kaşıntı özellikle sıcak etkisi ile artar. Hastaların çoğunda vajinada yanma vardır. İdrar yaparken, idrarın değdiği bölgelerde şiddetli yanma hissi olur ve o bölge hızlı şekilde kızarır. Bazı hastalarda cinsel ilişki esnasında ağrı ve ilişkide haznede yanma olabilir. Ağrıdan dolayı kadınlar cinsel ilişkiden kaçınırlar.

Vajinal mantar hastalığında normalden farklı, kokusuz, zaman zaman kalın ve kütleler halinde, bazen beyaz ya da gri renkte, sulu akıntı olmaktadır. Fakat akıntının olması her zaman bir kural değildir ve her zaman vajinal akıntı olmayabilir. Eğer vajinal akıntı mevcut ise bu akıntı beyaz renkli ve içerisinde süt ya da peynir kesiği şeklinde akıntı dır. Akıntıda kötü koku görülmez hatta kokusuzdur.Kokunun olması kandidiazise eşlik eden ikinci bir enfeksiyonun varlığını akla getirmelidir. Buna mikst enfeksiyon denir ve genellikle trikomonas eşlik etmektedir.

Akıntının yanında vajinal mantar da vulva ve vajinada kızarıklık ve şişlik de olabilir. Vajina duvarında mantar plakları bulunabilir. Bunların görülmesi tipiktir. Kaşımaya bağlı olarak deride sıklıkla soyulmalar ve küçük kanamalar da olabilir. Vajinal mantar hastalığı fotoğrafları

Vajinal mantar tanısı nasıl konur?

Yapılan bir jinekolojik muayene yeterli olmaktadır. Bazen alınan smear testinde hastanın belirgin bir şikayeti olmamasına rağmen mantar hücreleri görülebilmektedir.

kızlar doktordan geldım ..hersye cok guzle mahsalalh mınık kalbımız atıyor ..kendımızde kocaman bı fasulye olmusuz bıle...sızınle paylasmak ıstedım ..darısı ısteyen herkezın basına olsun ıhslahh

cnm valla bende bebek istiyorum ınsallah lur. 9 ay bu vajinismus denen illeti cektım. bu sıteye uye olduktan 2 hafta sonra yendim bu hastalıgı bes ay oldu yeneli suan hersey cok normal ama bebek olmuyo doktora mı gıtsem ne?

aa evet 2011 e egzersizleri tüm yapanlar taze gelin olarak girsin...

cnm valla bende bebek istiyorum ınsallah lur. 9 ay bu vajinismus denen illeti cektım. bu sıteye uye olduktan 2 hafta sonra yendim bu hastalıgı bes ay oldu yeneli suan hersey cok normal ama bebek olmuyo doktora mı gıtsem ne?

daha doktor için erken bence.. stres yapma :)) bol bol ıhlamur iç ,rahatla.. sonra biz teyzeleri severiz keretayı..
hee bi de ben dr a dedim aralık ocak gibi bebiş yapıcam diye..o da bana folik asit verdi.. sen başladın mı başlamadıysan git derim..
ama biraz bulantı yaptı, hamileyim sandım.. yani bu ay olursa okul için sıkıntıydı ama artık kalmadı o sıkıntı o yüzden dengesizliğim... tarihlerle ilgili problemim var :)))

Son düzenleme:

aynen öyle.. ilk girişteki yer problem..sıkı yer orası

sona gelmişsin.. fazlasıyla yaklaşmışsın.. heralde regliden sonra eşli denemeye biraz devam edip p...s başı denersin.. senin güzel haberlerini bekliyoruz.. hızlı olman gerekmiyor zaten,kaybettiğin zaman yok..kaybettiğimiz zamanlar ertelediğimiz zamanlardı( parmak egz. başlamadan yaşadıklarımız) :79:

uzun bir aradan sonra merhaba kızlar sınavlarımı bitirip geldim nihayet. jinekoloğa gittim benim kızlık zarım birazcık kalınmış ama olmayacak gibi değil dedi. zaten kızlık zarı esneyebilen bir yapıya sahip dedi. anestol ve bebe yağı yazdı ama ben önceden emla almıştım onu kullanacağım. ilk birkaç gün eşin parmağıyla oraya emla sürüp yuvarlak masajlar yapsın dedi önce tek parmakla genişleterek daire şeklinde masaj yapsın sonra iki parmakla masaj yapsın ve sonra bol kayganlaştırıcı sürüp deneyebilirsiniz 1 haftada halledersiniz dedi. inşallah herkes atlatır bu durumu emla çok acıtırsa die korkuyorum bide her masajda kullanın dedi.gerçekten emla ile hissetmezmiyim? nasıl yapcam şimdi acaba başka doktoradamı gitsem sizin yorumlarınıza ihtiyacım varrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…