- 1 Eylül 2007
- 2.429
- 172
- 173
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #34.401
kendimize ve başkasına telkinde bulunurken nasıl sözcükler sarfetmeliymişiz okuyalım,
Bir arakadaşınız size, “Lütfen beyaz bir ayı düşünmeyin” derse, sizi gerçekten bir oyuna getiriyor demektir. Normal standartlarda bir insan, bunu yapamaz. Çünkü beyin, negatif talimatları algılayamaz ve "ne kastettiğinize" değil, "ne söylediğinize" göre hareket eder. Yani üzülen bir arkadaşınıza “Üzülme” dediğinizde onu daha fazla üzmüş oluyor, kendiniz endişelendiğinizde, “Endişelenme, endişelenecek bir şey yok” dediğinizde daha fazla endişeleniyor, ağlayan kardeşinize “Ağlama tatlım” dediğinizde onu daha fazla ağlatıyorsunuz demektir.
Başkalarına ya da kendimize ne istemediğimizi değil, ne istediğimizi söylemek çok daha etkili bir yöntemdir. Üzülme yerine rahat ol, endişelenme yerine sakin ol, korkma yerine cesur ol, kendine güven demek, hem olumlu kelimelerin insan üzerindeki etkisi hem de zihinde meydana getirdiği yönlendirme açısından son derece etkilidir.
Kelimeler insanlar üzerinde ilaçlardan daha etkilidir, özellikle de insanların kendi kendilerine yaptığı iç diyaloglar.
Hangi kelimeyi kullanırsak, beynimiz o kelimenin bizde sahip olduğu anlamla ilgili bir uyarı sinyali oluşturur.
Bu kelimeler olumlu, canlı, neşeli, enerjik, ateşleyen kelimelerse bizler de o duygu durumuna girmeye başlarız.
Özetle sizin kendi kendinize neler söylediğiniz veya başkalarından neler duyduğunuz hangi duygu durumunu yaşayacağınızı belirleyen sihirli bir değnektir.
Bu nedenle “Rahat ol, sakin ol, kendine güven, neşeli, canlı ol” gibi olumlu ifadelerle telkinde bulunmak zihninizi bu olumlu yönde tetiklemenizi sağlayacaktır.
err :)Yenildiğinizi düşünüyorsanız, yenilmişsinizdir.
Cesur olmadığınızı düşünüyorsanız, korkaksınızdır.
Kazanmak istiyor fakat kazanamayacağınızı düşünüyorsanız,
kesinlikle kazanamazsınız demektir.
Kaybedeceğinizi düşünüyorsanız, çoktan kaybetmişsinizdir.
Dışarıdaki dünyaya çıktığınızda anlayacaksınız ki başarı, ancak onu
istediğiniz takdirde gelecektir.
Her şey insanın kafasında biter.
Alt edildiğinizi düşünüyorsanız, alt edilmişsinizdir.
Yükselmek için yüksek düşünmelisiniz.
Bir ödülü kazanmadan önce kendinizden emin olmalısınız.
Yaşam savaşını kazanan her zaman, en güçlü ya da en hızlı olan değildir.
Er ya da geç kazanan kişi, kazanacağını önceden düşünebilen kişidir.
Arnold Palmer
ilk birleşmemi çarşamba günü itibariyle yaşadım
Yaşadıgım vajinusmus korkusu beni deli ediyordu herşeyin normaloldugunu böyle böyle bir hastalıgın olmadıgına kendimi inandırdım.
Herşey çok güzeldi Terk Edilmem Dışında.
Artık neden Evlenmeden yapmayın dendigini anlıyorum.Sevgiler
mirabaaaaaaaa
meraba canım nasılsın dünden beri?
çok teşekkürler paylaşım için.
iyiyim cnmm atlattım o psikolojiyi ama sayenizdeeesen nasılsın tatlım nasıl gidiyooo bakalımmm
ranacım paylaşımların çok güzel teşekkür ederiz.
iyiyim canım ben de eşimi işe yolladım yatmadan biraz bakayım dedim kimler neler yapıyo diye.beyaz show da başladı yine uyuyamıycam sanırım
eşler yokken öle oluyooo 3-5 derken bi bakıyosun güneş doğmuş, bende çok ösledim yaaaa,gelsede kaldığımız yerden dvm etsekkk başarsamda yazsam sizedee bu arada geldiğinde ilk işim ultrason jeli aldırmak olcak
eşler yokken öle oluyooo 3-5 derken bi bakıyosun güneş doğmuş, bende çok ösledim yaaaa,gelsede kaldığımız yerden dvm etsekkk başarsamda yazsam sizedee bu arada geldiğinde ilk işim ultrason jeli aldırmak olcak
satılıo mu öyle o?
yarın işte olmasam sabaha kadar uyumam heralde geceleri seviyorum beninşallah kavuşursunuz siz de bir an önce canım .ultrason jelini ben de almak istiyorum ya bulabilirsem hem zararı yokmuş hem ucuz hem büyükmüş de daha ne olsun tam bizlik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?