Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

merhaba arkadaslar, tesadufen gordum ve birkac sayfa okudum bu topikten. inanir misiniz okurken gozyaslarimi tutamadim, yasadiklarimi dusundum, o zamanlar kendimi ne kadar yalniz ve caresiz hissederdim. sanki cozumu olmayan bir derdin icindeydim. kocami seviyordum, bir suru hayalim vardi, hemen cocugum olsun istiyordum vs vs. ama sizlerin bircogunuzun yazdigi gibi bunlar olmadi. esimle birlikte olamadim. ilk zamanlar basit bir korku sandigim sey, aylarca evliligimi, psikolojimi, kendime guvenimi, herseyi ama herseyi yikti sanki. ustelik gorucu usulu evlenmistim ve ailemden , sevdiklerimden cok ama cok uzak biryere gelin gitmistim. cok yalnizdim. paylasacak kimsem yoktu. anlatacak kimsem yoktu. zaten boyle bisey nasil anlatilirdiki?? kendimi kocama teslim edemiyorum diye insanlar kimbilir neler neler diyecekler diye korkuyordum. esimin aklina kimbilir neler geliyor diyordum. bu vajinismus gercekten cok ama cok yipratici bisey. yasamayan bilmez. ama ben yendim. o kara gunler 6 ay surdu. sonunda bir psikologtan telefonla yardim aldik ve yendik. cok ama cok korkuyordum. dusunurken hayal ederken hersey kolay gibi , yapabilirmisim gibi geliyordu. ama o an geldi mi aglaya aglaya istemedigimi soyluyordum esime. git diyordum, yapma, dur, vs. ne kavgalar, ne aglamalar, ne zorluklar geciriyor insan. demekki bizimde sinavimiz buymus. neyse sizlere simdi benim uyguladigim sistemi anlatacagim. umarim isinize yarar. benim yaradi. arkadaslar oncelikle vajinanin seklini ve nasil bir yapiya sahip oldugunu internetten bulun ve inceleyin. vajinada sizin caninizi yakacak herhangi bir sinir vs yok. yani caniniz yanmayacak. buna inanin. bizim gibilerin hissettigi sey aci degil, canim yanacak hissi.. sonra kas egzersizleri yapacaksiniz. hergun gun icinde akliniza geldikce ki cikmadigindan eminim, kas egzersizini soyle yapacaksiniz. idraryapiyormus gibi alt kisminizi ittirip cekeceksiniz. yani vajinanizi kontrol etmeyi ogreteceksiniz kendinize. cunku vajina kasi istemsiz calisan kaslardan. ama siz onu kontrol altina alacaksiniz. acip kapatacaksiniz. tuvalete gittiginizde idrar yaparken idrarinizi tutup birakacaksiniz. biraz zorlanabilirsiniz. ne kadar cok tutup birakirsaniz ve ne kadar uzun sure tutup birakirsaniz o kadar hakim olmaya baslarsiniz. bu egzersizleri ne kadar sure yapacaginiza kendiniz karar verin bence. uzman olana dek yapin. sonra nefese baslayin. derin bir nefes alin ve nefesi birakirken vajinanizi acmayi deneyin. cunku artik onu kontrol edebilir duruma gelmis olmalisiniz. nefes alin ve verirken ayni anda asagidaki kasinizi acmaya calisin. dilerseniz aynayla kontrol edin ve bakin. nefes egzersizini cokca yapin. aldiginiz nefesi verirken icinizden 6-8 kadar sayi sayin ve bu arada asagidaki kasinizi ittirerek acmayi deneyin. daha sonra ayni seyleri esinizle birlikte olurken yapin. ilk once yan yatarak arkadan deneyebilirsiniz. bu arada kayganlik ve islaklik sizi korkutmasin. cunku biliyorumki bu da cok tedirgin ederdi beni. kontrol edemeyecegim diye bas bas bagirirdim.zaten siz nefes verirken actiginiz vajina esinizin ve sizin isinizi cok ama cok kolaylastiracak. arkadaslar vajinismus beyinde cozulmesi gerek bisey. ben bu sorunu asali yaklasik 2 yil oldu. lutfen dediklerimi deneyin. kendinize ve esinize bunu borclusunuz. hayatinizi zindan etmeyin. bende bosanmayi dusunurdum, intihari.. kadin olamiyorum, kocami mutlu edemiyorum bari bensiz mutlu olsun derdim. ama sonra hemen kendimi toparlar cozum yollari arardim. esim psikologla gorusmeye karsiydi baslarda. heleki erkek doktor hic istemedi. sonradan kadin bir psikolog buldumda ikna ettim yalvar yakar. sanirim o da kendi erkekligine laf gelsiz istemiyordu. hic duymadigi birseydi bu sorun. ama ben netten buldugum tum doktor ve hasta anilarini okuttum,dinlettim,izlettim ve sonunda sorunun psikolojik bir korku oldugunu kabul etti. bu arada bu soyledigim egzersizlerden sonra kizlik zarim patlayacak falan filan diye korkan varsada soyleyim. muhtemelen kanamaniz olmayacak. cunku egzersizler zarinizin kanamasinida engelleyecek. ben esimin aklinda kucucuk bir soru isareti bile kalmasin diye psikolog bunu bize soyledikten sonra bir kadin doktoruna gitmeyi istedigimi soyledim. yani bekaret icin. bu zamanda olmaz demeyin. o benden istemedi asla ama ben onun icinin rahat olmasi icin teklif ettim. ve sonra egzersizleri yaparak bu sorunu astik. hepinize Allah yardim etsin. nolur ve lutfen korkmayin.. sonra gercekten uzuluyor insan kaybettigi zamana ve o bosyere yipranislara...kendinizi eksik ve yetersiz hissetmeyin.. BASARACAKSINIZZ!!!

ben bunların hapsini yaptım parmakla yapabiliyoruz ama sıra penise gelince öyle kalıyorum acaba uzun süre parmak egzersizinemi devam etsek

kızlar nazlıcıma katılıyorum valla bende 7 şubattan beri hergün yapıyorum ilkinde yanma vardı ama geçti. zevk almayada basladım hemde çokkkkkkkkkkkk gercekten psikolojık ve yaptıkca esnedi cok şükür hiç bir problemim yokk. sizinde öle olacak. 2 ,3 denemeden sonra normale donuyor ben şimdi istesemde kasamıyorum. artık zevk almaya başlayaınca hiç düşünmüyorsunuz başka şeyleri. nazlınıda dedıgı gibi ya ıslanma azdır yada mantar falan vardır. yoksa bir problem olmuyor tecrubeyle sabıttır...

Son düzenleme:

bu yararlı Paylaşımın için çokk saol marinese ..Nefes egzersizi çok yararlı olacak

hayatımıza lösemi denen illet girene kadar en büyük rahatsızlığın vajinusmus olduğnu sanırdım. oysaki ne kadar da basit stres yapmayacak kadar kolay hatta çözümü 20 sn. kadar kolay bir rahatsızlıkmış.. halinize şükredin arkadaşlar.. rahat olun vajinusmus isteyerek başarılır.. güven en önemli şey... ben yaparım demek yeter... Allah yardımcınız olsun.

bende bu rahatsızlığı bu site sayesinde buradaki kişilerin desteği ile yenmiştim umarım herkes başarır. eskiler nerde acaba

Iyi aksamlar arkadaslar
Gonokok ne yapacagiz ya biz ne olacak halimiz söylermisin umutsuzluk yok bu gun olmazsa yarin yarin olmazsa diger gun ama olacak olmali... Bakma böyle yazdigima benimde icimde firtinalar kopuyor am ne yapacaksin iste KADER diyelim

Ah kardes bu gun esimle söyle gezdik parkta yürüdük ve bir kac arkadasimizi görduk biz el ele onlar ise bebek arabalarini yitiyorlardi biraz lafladik onlarin tek heyecani yeni dogmus bebisleridi bizimse sonra ayrildik onlar güle oynaya benimse yüregimdeki yara baslamisti yine sonrada diger arkadasimizi görduk oda ikincie hamileydi hanimi alayli sekilde sizde is yok biz ikinciyi bile yaptik dedi sustum ve icimden allahim dedim ya canimi al yada derman ver dedim derdimi sen verdin hamd olsun dedim sana inanmasam zaten ayakta duramazdim dedim ve agladim esim hadi eve gidelim dedi tadimiz kacti o pc acti bende muzik acip agladim sanki bu gun iki arkadasimda anlasmali karsima cikti canimi yakmak icin allahim ne yapacgim ne yapmaliyim bilmiyorum cok caresizim cok artik disari bile cikmak istemiyorum insanlari görmek bile artik canimi yakiyor...

ben bugün iki parmak denedim ama yapamadım. Başta umutlanmıştım ama şimdi yine olmıycak gibi geliyo.

canım sakin ol,olacak..olmaması için hiçbir sebep yok..parmağına eldiven geçir yada streç film sar,küs işareti yaparakta yapabilirsin kayganlaştırıcı sür parmağına...derin nefes al ve nefesini verirken ıkın,ıknarakta ittir yavaş yavaş..popo yönüne doğtu ittir ama..tekrar tekrar denemelisin,vazgeçmek yok..hepimizin bazen takıldığı yerler oldu ama vazgeçmedik,hiç canını sıkma...istersen bugün değilde yarın dene ama tekrar dene...

yağmurcum ben psikolog değilim uzmanda değilim ama senin moralin çok bozulmuş. bir psikologtan yardım almayı düşündün mü hiç? vajinusmus konusunda değil genel anlamda söylüyorum..
sağlıklı bir psikolojiye sahip olmadan zaten hayatımızdaki hiçbir sorun çözülmüyor..
kendini daha ferah tutmaya çalış, çünkü sen böyle kendini karamsarlığa ittikçe, depresyona soktukça Allah korusun başka sorunlar çıkmaya başlar ve sorunlar birbirini tetikler..
hayattaki hiçbir şey için bu kadar karamsar olma lütfen, hayat bu Rabbim hepimize imtihanlar vermiş..
sabretmeden de bu imtihanlardan geçmemiz imkansız...
hem öyle canımı al falan da ne demek, daha çok genciz ve önümüzde uzun bir yol var, karşımıza çıkacak birsürü güzellikler var..daha bebeklerimiz olacak, yaşlanıcaz..
lütfen hiçbir konuda umutsuzluğa kapılma.. hem hayatta insanların başına öyle şeyler geliyorki vajinusmus bunların yanında belki de en kolayı..
seni çok iyi anlıyorum öyle havadan atıp tutmak istemiyorum. benimde şu anda tek derdim vajinusmusu yenmek ve sağlıklı çocuklara sahip olmak ama kendimizi depresyona sokarsak bu sorunların üstesinden nasıl gelebiliriz...
hayata daha pozitif bakmaya çalış canım..inşallah hayat bize güzel şeyler getirecek..

Canım benim seni okadar iyi anlıyorum ki..bizde o zamanlar yeni evli olmamıza rağmen aile büyüklerimiz sürekli soruyordu,her gördüklerinde..birşey yok mu?diye...nasıl diyeceksinki biz daha o işi halledememiştik...zaten canın sıkılıyor,birde üzerine bu sorular insanın canını dahada yakıyor...ama bu %100 çözümü olan bir rahatsızlık Rabbim dermanı olmayan dert vermesin,bak şükürki biz başardık...Sende yapabilirsin ama lütfen kendine acımayı bırak ve bunu başarmak için yavaş yavaşda olsa birşeyler yap...biz elimizden geleni yapacağız ama sende biraz cesaret et lütfen...sonunda başaracaksın ve mutlu son Allahın izniyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…