Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

arkadşalr bugun doktora gittim mantar oluşmak üzereymişegzersilere 2-3 gun arasizde egzersi yaparken böle sorunlar oldumu

Canım benim bu konuda benim bi bilgim yok malesef.2.gün kurtuldum çok şükür.Takma kafana düzelince kaldığın yerden devam edersin.Sadece rahat olursan emin ol egzersizler çok uzamadan hallolacak.

evet canım ilaç verdi daha önce başama gelmedi hiç ne de güzel gidiyordu egzersilerim offf yaa

ben bi merhem kullanmıştım cok cabuk gecmişti bi dahada tekrarlamadı cok şükür.. kısa zamanda düzelir devam edersin merak etme.. ben egzersizlerim devam ederken cok kötü gribe yakalanmıştım 10 gün falan ara verdim ama bi aksilik cıkmadı.. kaldıgı yerden devamı geldi.. sıkma canını canımcım

sabır canım sabır.hassaslık olur ama o da geçecek.çünkü ilk kez müdahale görüyor yıllardan beri.alışıcak gayret et ve kafana koy ben bunun esiri olmayacam de bak nasıl firar edeceksin

devam edicem ama bir hafta sonra ankaraya gidicem eşimin ailesi orda hem izne çıkıcaz hemde orda dr.süleyman eserdağın kliniğine gidicem çünkü ben artık çok sabırsızm 10 ay olucak artık gece gündüz aklımda artık çiftleri gördüğümde acaba bunlarda yapıyormudur şunlarında sorunu varmıdır diyorm kafayı yiycem yaa

inşallah canım öle bi egzersiz yapma istegi var ki bu aralar sabırsızlıkla bekliyorum gecmesini

inşallah canım öle bi egzersiz yapma istegi var ki bu aralar sabırsızlıkla bekliyorum gecmesini

gecer canım merak etme

devam edicem ama ankarada süleyman eserdağın klliniğinede gidicem para falanda önemsiz yeterki sağlığım düzelsin çünkü artık sabrım kalmadı hayatımı etkiliyor(

düzelir canım başarınca kuş gibi hafiflersin

canım sen zaten egzersiz yapıyorsun süleyman eserdağa neden gideceksin ki

benim sabrım kalmadı artık cnm o yüzden yardım almak istiyorum egzersizde süreç gerektiren bir çalışma hayatımı etkiliyor belki egzersizle 1 ayda en fazla çözülcek ama ben dayanamıyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Arkadaşlar merhaba,
Bende uzun zamandır uyeyim ama acıkcası cesaret edip yazamadım bu foruma cevap..
Ben yaklasık 1 yıldır evliyim ve lanet olsun bu illetle ugrasıp duruyorum.. Bunu yenen arkadasların yazdıklarını okudum bu forumda o kadar imrendimki.. Eşimde her ne kadar belli etmesede o da cok bunaldı artık bu durumdan hissediyorum bende oleyim kendimi eksik hissediyorum kadın gibi deil de sanki hala genc kızmısım gibi sanki eşime tam anlamıyla gorevlerimi yapamıyomusum gibi..
Cok mutusuzm kimseye anlatmakta istemiyorum kendi basımada yenemiyorum doktora da gittim ama hepsi nakit para istiyo bizde de nakit olmuyo o kadar cok hep kredi kartıyla hallediyoruz butun alışverişlerimizi eşim babasıyla calısıyo birden o kadar parada isteyemiyo aslında ister ama sorcaklar neye lazım diye ister istemez duyulcak bi şekilde bende onu istemiyorum..
Offfffffffff kızlar nası kurtulcam ben bu illetten yaaa nolur banada dua edin

O ne hayvan bir doktormuş yaa birde gelip bunları burda anlatıyorsunuz bu sorunu yaşamayanlar gelip burda saçma sapan şeyler konuşmasınlar lütfen
rım

siz beni yanlış anladınız..adamın yapmak istediği can yakmak değil..tek parmağı ile bunu başarmak..aslında beynimizde var olan acıycak düşüncesinin yersiz olduğunu ve elimizi sıktığımızda acımadığı halde neden ozaman bırakmadığımızı anlatmak..yani kısaca canımız yansada o an durucaz ama penisi geri itmiycez bekliycez eğer cesaret edebiliyorsak yarım milim daha gidebileceğimizi anlattım..sanırım cümleleri yanlış anladınız....

bu sorunu yaşamamışsın bile saçma sapan şeyler yazıp burdaki insanları olumsuz etkilemeye kımsenın hakkı yok sen yazdıklarının farkında değilsin bile bu konu hakkında ne kadar bilgi sahibisin ne kadar araştırdın .da yorum yapıyorsun

Seni nasıl anlıyorum canım bilemezsin benimde nerdeyse 10 ay olucak ama ilk gece ilk ilişkim oldu benim çok acı çekdim daha sonra korku oluştu ve bir daha olmadı benim sana tavsiyem sakın erteleme çünkü bu hastalık "KAÇINMA VE ERTELEME" hastalığıdır bende eşim yüzünden erteledim hep sosyal güvencen vardır mutlaka bir cinsel terapist veya normal bir psikolağa git eşinle birlikte birde burda kegel egzersizlerinden bahsediliyor parmak egzersizleri onlara başlayabilirsin allah yardımcın olsun diyorum

Amin cnm hepimizin yaa ben parmak egzersizi yapıyorum bıraz ama yani hiç ilerleme kaydedemiyorumki bnmde aynı senin gibi oldu ilk gece birleşme oldu ama inanılmaz agrılı sonrasında da tık yok bugune kadar geldik işte

Hikayemiz benziyor ( bende başladım önce kulak çöpüyle denedim çok hassalık hissettim ama kulak çöpünü aldım daha sonra parmak ama bir kaç santim sadece ama bu ilk denemem gerisi gelirmi bilmem ama ben ankaraya gidicem bir haftaya kadar ankarada bir klinik var artık bir an önce çözülmesini istiyorum ben çünkü çok bunaldım

Vajinismuslu kadınlar şanslıdır

Son yıllarda cinsel işlev bozuklukları nedeniyle sağlık kuruluşlarına ve cinsel sağlık hatlarına yapılan başvuruların artışı yeni evlenecek çiftleri de endişelendirmeye başladı.

Vajinismuslu kadınlar şanslıdır
Vajinismus her evli on çiftten birinde görülmektedir. Düğün mevsimini geride bıraktığımız şu dönemde, ilk denemede ve sonrakilerde bir türlü cinsel ilişki kuramadıkları için bize başvuran, cinsel danışmanlık veya cinsel terapi programına aldığımız pek çok vajinismuslu çift sorunlarını geride bırakmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Vajinismus şikâyeti ile bize başvuran bu çiftler, aslına bakacak olursanız, yeni evlenen çiftler içerisinde en şanslı grubu oluşturuyorlar. Çünkü bu çiftler, açık davranarak sadece sorunlarından kurtulmuş olmakla kalmıyorlar; cinsel terapi sürecinde tam bir cinsel eğitim almış da oluyorlar. Biz, cinsel ilişkiyi sadece penisin vajene girmesi olarak değil; kadın ve erkeğin karşılıklı bedensel, zihinsel ve ruhsal doyumunu sağlayan doğal bir mucize olarak görüyoruz. Çiftlere özel yürütülen cinsel terapi sürecinde kadın ve erkeğin hem kendilerini hem de eşlerini tanıması, bedenlerini keşfetmesi, cinsellikle ilgili yanlışlarını düzeltmesi, bilmediklerini öğrenmesi sağlanıyor. Cinsel terapi sürecinden geçmiş çiftler üzerinde yaptığımız araştırmalar bize gösteriyor ki böyle bir yeniden yapılanma sürecinden geçen çiftlerin evlilikleri, iletişim boyutları ve cinsel yaşamları geçmemişlere oranla daha olumlu seyretmektedir. Bu çiftler, gerçek cinsel mutluluğu daha çabuk yakalıyorlar ve biz olmayı daha iyi başarıyorlar. Şimdi siz karar verin; vajinismuslu kadınlar mı daha şanslı, yoksa her şeyin yolunda gittiği sanılan ama cinsel sorunlarının üstünü örten kadınlar ya da çiftler mi?

Vajinismus zamanla geçmez, uygun bir tedaviyle geçer
Vajinismuslu hastalar genelde kaderlerine küserler. Hatta bu kadınlarımızın bir kısmı cinsel ilişkiyi adeta bir tecavüzü yaşar gibi yaşamaktadır. Çoğu çift, bu sorunun vajenin cinsel ilişkiye alışık olmamasından kaynak landığını düşünüp zamanın geçmesini bekler. Ama düşünülenin aksine vajen zaten esnek bir organdır. Sağlıklı bir cinsel ilişkide kadın yeterince uyarılıp penis-vajen birlikteliğine hazır hale geldiğinde ilk seferde bile rahat bir ilişki olabilir. Vajinismuslu kadınlarda ise fiziksel bir engel olmamasına rağmen, vajinadaki kasların kendi kontrolü dışında yani istemsiz kasılması sonucu, cinsel ilişki mümkün olmamakta ya da zor ve ağrılı bir şekilde gerçekleşmektedir. Buna kadının zihin altı (bilinçdışı) dediğimiz süreçleri, yanlış ya da eksik bilgileri neden olabiliyor. Beden, bir tehlike olarak algıladığı cinsel ilişkiden kendini refleks olarak korumaya çalışıyor. Oysa mutluluk veren bir sevişme eşleri daha huzurlu, daha mutlu ve çevrelerine karşı daha sevecen yaparken, birbirlerine daha çok bağlar, yakınlaştırır ve onları bütünleştirir. Vajinismus sıkıntısını yaşayanlar bir şeylerin yolunda gitmediğini ve gitmeyeceğini bugün olmasa bile iki-üç yıl içerisinde fark etmekte ve çare aramaya başlamaktadırlar. 20 yıldır bu sorunla yaşayan kadınlarımız olduğunu gördük. Yaşam süreci içinde geliştireceğimiz ve renklendireceğimiz cinselliğimiz için şayet yolun başında eğitim alırsak bu bize en 4–5 yıl kazandırır. Yaşadığımız her an önemlidir, geçen zamanı bir daha geri getiremeyiz. Cinsel terapi için baş vuran hastalarla biz birlikte bir yolculuğa çıkarız. Bu yolculukta cinsel terapist önden giderek kişiye ışık tutar, o ışığı takip eden hasta aydınlığa ulaşır. Aydınlığa ulaşan hastaları daha renkli, daha mitlerden arınmış, daha çok hazza odaklı bir cinsel yaşam bekler. Vajinismus zamanla geçmez; uygun bir tedaviyle geçer.

CEM KEÇECİNİN YAZISI...

yaaa bende ankarada yasıyorum cnm hangi klinik acaba bu? yok ben kulak copuyle hiç ugrasmadan direk parmakla basladım orta parmamın hepsini içime alabiliyorum ama nası anlatsam içim yanıyo resmen bole hani yaran olurda kolonya basarsın ya aynı ole
Başkada yapabildiğim hiç bişey yok tek bildiğim 1 an once kurtulmak isteyişim

cnm benimde eşim ankaralı ailesi ankarada bizde şuan doğuda görev yapmaktayız bir hafta sonra gelmeyi düşünuyoruz ankarada hera kadın sağlığı merkezi netten yazarsan bulursun dr.süleyman eserdağ hem jinekolog hem cinsel terapist vajinismus lu çok hastası var kendisiyle tellede görüştüm sanırım ücreti 2000 bin civarı ama hemen gidince peşin almıyormuş bu sitedende senelerce bu hastalığı yaşayanlar gidip aşmış ben bu doktora çok güvendim ve bu doktorda karar kıldık ayrcıca sen parmak olayını yapabiliyormuşsun bunu ilerletebilirsin .

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Adana Şube Başkanı Dr. Taner Canatar, Türkiye'de her 10 çiftten birinde vajinismus hastalığının görüldüğünü bildirdi.

Canatar, yazılı açıklamasında, vajinismusun tüm dünyada kadın doğumcular ve ruh sağlığı bilimcileri tarafından sıkça karşılaşılan bir cinsel sorun olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'de her 10 çiften birinde vajinismus hastalığının görüldüğünü belirtti.

Çiftlerin vajinismus sorunu karşısında önce büyük bir üzüntü ve çaresizlik yaşadıklarını ve bu sorunu en yakın çevrelerinden bile sakladıklarını ifade eden Canatar, sorunun genellikle ya görmezden gelindiğini ya da kendiliğinden düzeleceği düşünülerek bir cinsel terapiste başvurma kararının sürekli ertelendiğini kaydetti.

Kişinin günlük hayatını ve tüm ilişkilerini olumsuz etkileyebilecek olan hastalığın tedavi edilmemesi durumunda kişinin ruh sağlığının bozabileceğini vurgulayan Canatar, açıklamasında, ''Kişide aldatma, duygusal ve fiziksel şiddet, saygısız davranışlar, duygusal tatminde azalma, suçluluk, eksiklik hissi, utanç duyma, kendinden nefret etme, hayal kırıklığı, bunaltı, sıkıntı, umutsuzluk, çaresizlik gibi durumlar da görülebilir'' ifadelerini kullandı.

Canatar, hastalığın tedavisi için çiftlerin cinsel terapi için uzmana başvurmaları gerektiğini bildirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…