- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #54.821
yokum canım açık değilim çünkü msn yi her defasında açmıyorum başından kalkıyorum bilgisayarın ders çalışıyorum ev işleri falan duramıyorum yazdığınıda şimdi gördüm zatenşu an msn deyim sen yoksun.giriyorum sık sık ama yoksun.bende yine sildi dedim.çok konuşup kafasını şişirdim sildi dedim.şu andada yoksun mesela
amin canım inşallah allah hepimize hayırlı hamilelikler kolay doğumlar ve hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah....cok büyümese bari dua ediyoruz işte canım ya.. napalım
daha minnaakk kıs seninkiiii.. benimde kasık agrılarım olmustu rahim büyüdüğüiçin oluyo, habire tuvalete gidiyodum 5-6 haftalıkkenumarım cookk sağlıklı bi gebelik gecirirsin canımcımmmmmm
yok ya daha baştayımm kulak çöpünle deniyorum ama girmiyo ya napıcam ya
ya bilmiyorumki aynayla deniyorum zaten ama gitmiyoo aşağı doğrumu ittircem tam yoksa yukarımıı yada yanlış yerdemiyimm ya
canım bak ne yönde biliyo musun diyelim oturarak yapıyorsun egzersizihemen yukarı doğru dik olarak değilde popoya doğru paralel olacak yavaş yavaş jel kullanıyo musun peki
Arkadaşlar merhabalar; Bende konuyu görünce yazamadan edemedim. 3 yıllık evliyim. Benimde bu sorunu anlamam 1 gün sürdü :) Balayında ilk gece otelin internet odasında hastalığı araştırır olmuştum. Ha oldu olucak diye diye 1 yıl süre verdim kendime. Ama bu illet her geçen gün iyiye gitmek değil zaman geçtikçe kötüye gidiyor. 2. ayımda psikoloğa gittm. Klasik tedavi,parmak egzersizeri derken hiç bi yol katedemedim.Güvendiğim bir doktora gidecek para biriktirmek için beklemeye karar verdim ve çok şükür sorunu 1 . yıldan sonra atlattık :) Bana klasik tedavi sırasında parmak olayı çok itici geldiği için çok kasılıyordum.Bu yüzden doğru terapisti bulun ve kısaca çözüme ulaşın derim . Uzun süren tedavi insanı daha çok yıpratıyor( İlk klasik tedavimden biliyorum ) Umarım herkes en kısa zamanda sonuca ulaşır.
ewt kullanıyorum anestolda aldım aslında ama daha onu pek denemedim onuda sürsemmi acaba dün akşamkii denememde aşağı doğru biraz ittirdiğimde sanki çok az bişe girdi gibi ama bilmiyorum tam ya
canım anestol şimdi gerek yok bence aynayı al sen eline önce bakarak derin nefes al ver ıkın vajinin açıldıgını göreceksin bide kulak çubuguna streç geçir jel sür öyle dene
canım parmak egzersizi haricinde hangi yöntemle yendin.... ?...
(msj sayım 100 olmadığı için özel yazamıyorum) çok teşekkür ederim tavsiyelerin için cnm çok saol darısı başıma inş en kısa zamanda bende yenerim bende öle görsen beni laptopu yanıma alıyorum jeldir aynadır kağıt havludur topluyorum hepsini eşimde gülüyo bana gene toplamışsın malzemelrini diyyobiraz daha denim en iyisi ben cnm çok saol
bana doktorum direk 3 boy aparatlar vermişti. Bunun beni parmağa göre daha çok rahatlatıcağını söyledi. ( benim için öyle oldu herkes için değiişebilir tabiki ) birde belki sizlerede faydası olur beni şu şekilde rahatlatmıştı. Vajinanın çorap gibi olduğunu ne kadar genişlikte birşey iterseniz itin çorap gibi açılacağını söylemişti. En küçük aparatı içeri alabilmem ona rağmen 45 dk 'yı buldu :) ama yılmadan uğraştım 45 dk sonunda başarmıştım. Bunun dışında tedavi sırasında dokturum yavaş yavaş ama kuvvetli ittir dedi. Aslında çektiğim acı değil acayip bir dolgunluk hissiydi. Sanki küçük bi aparat değilde kocaman bi cisim itmeye çalışıyodum :) çok acı hissettiğin sırada sakın çıkarma en başa dönersin dedi sakinleşene kadar bekle 1 mm daha ittir dedi. Zaten dediğim gibi 5 cm 'lik şei ancak 45 dk 'da alabildim. Biraz bekledikten sonra çıkardım. Vajen girişimin alışması biraz zaman alıyor her seferinde aynı zorlukları yaşadım. Ama olmuyor diye sakın yılmayın. O 45 dk uğraş sanki bana 3 saat gibi geldi ço kez çıkarmayı düşündüm ve sürekli doktorun söylediklerini hatırlayınca (çorap gibi açılacak ) yapabilmiştim :)
evet cnm dr. Um da bana çorap örneğini verdi... Ben de dr. A gidiyorum ama ssk :)) seninki hangi dr. Du ?....
Ne kadar süre yaptın bu dilatör egzersizini ve ne kadar sürdü.... Benim gittiğim dr. Parmak egz. Veriyor benim için mum daha kolay oluyo tabi.... Sanırım benimde dilatörle biraz çalışmam gerekiyor
Rica ederim,canım...Ne yapalım kendimizi egzersiz için böyle motive ediyoruz bizde..Sende yeneceksin inşallah,zaten böyle kararlı olursan kısa zamanda yenersin..Tekrar bir dene olacak Allahın izniyle,bozma moralini sakın..
bana verdiği 3 aparatın her gün 1 tanesini yapacağımı söyledi. Tedavi nekadar uzun sürerse o kadar sıkılacağımı anlamıştı herhalde :)ilk gün en küçüğünü yaptım. 2. Gün akşam aynı saatte önce en küçük sonra orta boyu yapmamı istedi. Onuda 1 saatte falan yapabildim. 3. Gün verdiğinde en baştan küçükle başladım,ortanca ve daha sonra büyük dedi. Ancak büyüğü yapamamıştım. Sonra 1 gün sonra emla uyuşturucu kremi en küçük aparatın üzerine sürüp biraz uyuştuktan sonra büyüğe geçmemi söyledi. Onuda 1 saat 'te yapabildim. Doktorum çokk fazla tavizde vermiyordu açıkçası. Bunu bugün yapabilirsin. 1-2 saatte sürebilir diyordu ama kesin başaracaksın ittirdikçe mm olarak ilerleyecek diyordu nitekim öyle oluyomuş :) çünkü ilk gittiğim doktor yüzz verdikçe savsatmıştım tedaviyi. Doktor parmak egzersizleri yurtdışında çok kullanılan bir yöntem ama türklerin yapısı gereği itici bir işlem olduğu için zor bir süreç demişti. Hepsinin yöntemi farklı tabiki hastaya görede değişiyordur muhakkak. En son aparattan sonra normalde hemen çalışmaya yönlendiriyor. Ancak benim zarda ufak zedelenme olduğu için en küçük aparatla merhem aşamasına geçmiştik. Sonrası kolay oldu zaten :)
Bana doktorum direk 3 boy aparatlar vermişti. Bunun beni parmağa göre daha çok rahatlatıcağını söyledi. ( Benim için öyle oldu herkes için değiişebilir tabiki ) Birde belki sizlerede faydası olur beni şu şekilde rahatlatmıştı. Vajinanın çorap gibi olduğunu ne kadar genişlikte birşey iterseniz itin çorap gibi açılacağını söylemişti. En küçük aparatı içeri alabilmem ona rağmen 45 dk 'yı buldu :) Ama yılmadan uğraştım 45 dk sonunda başarmıştım. Bunun dışında tedavi sırasında dokturum yavaş yavaş ama kuvvetli ittir dedi. Aslında çektiğim acı değil acayip bir dolgunluk hissiydi. Sanki küçük bi aparat değilde kocaman bi cisim itmeye çalışıyodum :) Çok acı hissettiğin sırada sakın çıkarma en başa dönersin dedi sakinleşene kadar bekle 1 mm daha ittir dedi. Zaten dediğim gibi 5 cm 'lik şei ancak 45 dk 'da alabildim. Biraz bekledikten sonra çıkardım. Vajen girişimin alışması biraz zaman alıyor her seferinde aynı zorlukları yaşadım. Ama olmuyor diye sakın yılmayın. o 45 dk uğraş sanki bana 3 saat gibi geldi ço kez çıkarmayı düşündüm ve sürekli doktorun söylediklerini hatırlayınca (çorap gibi açılacak ) yapabilmiştim :)
kızlar aynı benm sorduğum soruları sormuş arkadaş farkndamısınz:) benm ne kadar korkak olduğumu blysnz vala bn yaptysam herkes yapar gerçekten bn hem korkak hem hiç bir zamn kendne güvenmeyen
cesaretsz bi insandım ama vajinismusu yenmekle gerçekten çok ders aldım bakın size ne yazacağım hep bunu düşündüm ben 6 ay boybuunca ruhsal bir hayal gücü mevcuttur. Bunun emirlerine vücut her zaman uymak zorundadır. Bu güç bir hastayı iyileştirebildiği gibi sağlıklı birini de hasta edebilir (ibn-i sina).bu gerçekten çok doğru ben beynimle yendm ve yepyeni bi insan oldum kendme güvenm geldi. Bnmde pskljm artk bozulmştu eve kapatmştm kendmi sürekli ağlydm ama artk mutlu olmk için yaptm eşimide geçtim kendi mutluluğum huzurum için. Gerçekten ben yaptm ya hemde hiç acısz herkesssss yapar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?