Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

yazdım kıs yazdımmm benim karnım 6 aylık gibi bi görsen zaten tombiştim ben çıkıom kıslarrr eşim gelii yemek hazırlıcammm gelirim gene eşim kurtlar vadisini izlerken takılırım bende burdaaa

hedi bakalım görüşürz ozaman..
benimkide geldi halı saha macına gitti hemen.. fatmagülü izliyim bari bende uzanıyımda..

Merhabalar,

Yeni üye oldum sayılır. Bir kaç gündür de konuları takip ediyorum. Şans eseri rastladım ve bir hayli bilgi edindim diyebilirim.

4 Aylık evliyim ve 4 aydır dayanılmaz bir acı içerisinde yedim bitirdm kendimi. Hatta uzun zamandır kendimi bir öcü gibi görüyordum. Burdaki yorumları ve hastadaşlarımı görünce biraz burukta olsa mutlu oldum, tabi arkadaşlarım adına da üzüldüm İnşallah bundan öncekiler gibi sorunu aşanlardan olabilirim.

Henuz doktora gitme cesareti bulamadım. Açıkçası eşim de ilgisiz bu konuda.

Ancak gördüğüm kadarıyla pskolojik bir durummuş gibi gözüküyor.

Daha ne egzersiz ne de herhangi bi aparat kullanmadım. Çok mutsuzum

İnşallah yardımlarınızı bekliyorum.

Ben Çiçek bu arada :)

Sakın mutsuz olma. Bir çoğumuz başlarda hep içimizde yaşadık bu sorunu ve bu siteyi uzaktan okuyarak geçiştirdik. Sakın zaman kaybetme ve biran önce egzersizlere başlamanı tavsiye ederim. Benim eşimde ilgisiz 7 ay oldu evleneli sürekli birbirmizi yiyorum kavgasız günümz geçmiyor Önce bir kadın doğuma muayene olman şart en azından fizyolojik bi sorun olmadığını için rahat ederk başlarsın egzersizlere. Bizlerde senin gibiydik oraya bakmayı bırak dokunamıyorduk bile yeter ki iste. Bu site sayesinde o kadar çok başaran var ki ve bebek bekliyorlar . Hiç bişeyden utanma kendine güven bizimkisi bir erteleme hastalığı sakın yarın çok geç olmadan bişeylerden başla hiç sor değil inan bana rabbim yar ve yardımcın olsun elimizden gelen yardımı ve desteği gösteririz sakın pes etme eşine de aldırma kafana takma olur mu ? gelecek güzel günleri düşün :)

inşallah. eşimle yemeye başladık birbirimizi. benimkinin pskolojik olduğuna eminim. çünki istemeden evlendim. ailemin zoruyla diyeyim. sevdiğim birisi vardı, bir kısım sebeblerden vermediler, bende ailemi çiğneyemedim.
sonra işte ailem tanışmamı sağladı eşimle. bi süre sonra da evlendik...

O yüzden ne doktora gidelim diyebiliyorum nede bişey. korkuyorum

selam sarduşum ve diğer arkadaşlar....

dilatör almayı düşünüyordum ama kızlar sizin tavsiyeniz sayesinde 3 tane mum aldm (sanırım bunlar şamdan mumum bakkaldan aldım ama ilk aldığı mumlara göre büyük biraz) bir tanesine sadece streç sardım bir tanesine biraz pamuk ve streç sardım bir tanesine de daha çok pamuk ve streş sardm yani boy boy oldular tam dilatör gibiler şuan.... yalnız onlar bana ben onlara bakıyom başım ağrıy canım yapmak istemiyo hiç. bide eşimle tartıştık biraz dene yapıyoduk yanlış yöne yapıyorsun dedi bana bende küstüm bıraktım

Nerde kaldın bakim sen bana diyordun sen ortalarda yoksun aman boşver küser küser barışırız nasılsa aynı evdeyiz :)

Eğer eşinle konuşmazsan sorunlar daha da büyür inan bana seni çok ii anlıyorum zor bir durum herşeyin hayırlısı nasibinde eşin varmış sonuçta evlisin ve bu evliliği sürdürmek içinde elinden geleni yapmalısın... Senin ki çoğunlukla psikolojik konuşmadan hiç bişeyi yoluna koyamazsın tatlım zaman kaybetme hepimiz yaşadık ve halende yaşıyorz takma kafana

Bir yerlerden başlamam gerektiğini hissediyorum. Ama her defasında bir gücsüzlük geliyor...
Bazen bitsin bu iş ayrılayım diyorum, aileme iyi bi ders olur. tabi olan bana olmuş olacak. Ama zaten olan olmuş ki diyorum. Bir umutla baktım bu evlilige, ama şimdide bu sorun, kocamı mutlu edemiyorum. kendimi edemiyorum.
Benim duygularım önemli değil bu dakikadan itibaren, senin dediğin doğru. Fiziksel olarak bir yerlerden başlamam gerek. İnan ki çok cesaretlendim burdaki yorumları okuduğumda. Belki cesaretlenirim de eşimle doktore gitmeyi isteyebilirim.

sitede ilk sayfalardan itibaren okumaya başla canım emin ol kafanda bişeyler oluşacaktır.ister kendin denemeye başlarsın istersen doktora gidersin ona sen karar ver ama burda yazılanlar insanı çok güzel motive ediyor.ben jeli aldım başlamak için misafirlerimin gitmesini bekliyorum.bir yerden başlamak lazim çünkü bu hastalık erteleme hastalığı bunu sakın unutma.eşinin ilgisizliğine gelince konuşman lazım mutlaka bunun bir hastalık olduğunu tedavisinin olduğunu ve bunun zaman ve sabırla olduğunu anlatman lazım.ha anlamazsa o da kendi bileceği iş.kendini kötü hissettiğinde bişey sormak istediğinde mutlaka yaz biri olmazsa biri cevap verir sana

Çok teşekkür ederim.
Aslında beni en cesaretlendirecek, beni fazla zorlamayacak başlangıç için.. ne ile başlamalıyım.
Dediğin gibi bir kısmı okudum.

Kulak kürdanı diyen var.
Parmak ile var
aparatlar
mum
jel
uyuşturma...

okusaydım jinekolog olurdum belki :)
ilk olarak tavsiyeniz nedir. hatta bu gece başlayabilirim. Eşim il dışında bugün ve yarın buyük olasılıkla.

selam kızlar... ben regliyim egz.yapamıyorum şu sıralar.
Moskof Cariye Hürrem i okuyorum orda Hürrem leSüleymanın ilk gecesini ve daha sonraki ilişkilerini falan anlatıyor. Keşke Hürrem hibi rahat olabilseydim dedim kendi kendime. Öyle güzelde anlatıyoki kendimden utandım valla nasıl yapamıyorum die. :S:S

Bana ilk kürdanla başla diye tavsiye ettiler kürdanı streçle sar jelatinle ve sokmaya çalış.ilk başlarda mucize bekleme kendini bıktırma.kendini kastığında kürdanı hemen çekme burnundan nefes al verirken ıkınarak itmeye çalış.ben şu anda 300. sayfayı okuyorum ve her okuduğumda bişeyler öğreniyorum başaranları görüyorum ben de istekleniyorum.bence sen de oku tabi ben de yazarım sana moral açısından okuman çok önemli.kayganlaştırıcı olarak ultrason jelini araştırdım.diğerleri ya pahalı ya da zararlı.acele etme canım acele edenler hemen pes ediyo.kendi kafanda hazırla kendini tuvalette ya da oturduğun yerde kegel egzersizi yap.burdan yazışalım ben de başlamadım daha egzersizleri rahat rahat yapmak istiyorum çünkü.sen de rahatla ve oku istediğin yerde sor tamam kendini üzme çünkü erkeklerden çok biz yıpranıyoruz.

tamam. ben dediğin şekilde başlayayım. umarım olur. kegel kısmını teorikte öğrenmiştim. hatta galiba yapabiliyorum, denemiştim biraz. umarım işe yarar. ben şimdi içeri gideyim :)
gelişmeleri yazmaya çalışırım. Çok teşekkürler

rica ederim er ya da geç cevap veririm ben.yazıları oku mutlaka olur mu...

Nazlı_85 canım hamilelikte baş ağrısı normal sanırım...Benimde hemen hemen hergün acayip bir şekilde ağrıyordu ama şuan yok,çok şükür...Ağrıdığında drum banada bir ilaç verdi ama ben içmedim hiç,zararı olur düşüncesiyle..Ağrının geçmesi için ensemi elektirikli yastıkla ısıttım yada alnıma soğuk kompres yaptım...Birde kremle eşime masaj yaptırdım,bana çok faydası oldu..Bunları deneyebilirsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…