Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

nazlı 1982 bebe yağı wardı ewde şuanda onu kullandım ama alacağım eczaneden tamamını soktum parmağımın aynada inceledimde ara verdim bugüblük yarın devam edeceğim gerçekten wajinamı tanımıyormuşum bile...

maşallah yaaaa bu yeniler ne çabuk ilerliyor arkadasım tebrik ederim ben senelerdir dene dene beceremedim tek parmağımı bile sen bu işi çabuk çözersin bu hızla bravo valla

gece yarisi saat uc bucukta telefon calar ;

adam, korku, birazda saskinlik icinde telefonu acar. arayan annesidir;

adam; ne oldu anne? niye bu saatte aradin? der.

annesi; bir sey yok oglum nasilsin , iyimisin diye aradim . der

adam cok kizmistir; anne bunu sabahta konusabilirdik niye bu saatte ariyordun? der

annesi; rahatsiz mi ettim oglum der.

adam ; evet anne rahatsiz ettin der kizgin bir ses ile…

annesi ; 30 sene once sende bu saatte rahatsiz ettin oglum ,dogum gunun kutlu olsun der ve telefonu kapatir…

Canım bende bebeyağı kullanıyordum ama arkadaşlar uyardı bebeyağı mantara sebep olabilirmiş..Onu bırakıp ultrason jelini aldım...Vajiyi yendikten sonra birde mantarla uğraşma canım..Ultrason jeli o kadar çokki hala kullanıyorum...Onu kullanarakta hamile kaldım,onun için tavsiye ederim...Bir zararıda yok yani..

aaa tamam bişey daha öğrendim süpersiniz... birsey daha soracağım parmakla denerken mesela 2 parmak sokacağım zamanda jelatinlemeye gerek warmı?

ister streçle,istersende eldiven kullan farketmez canım...üzerinede jel sürdün mü kayıp gidiyor zaten içerisi upuzuuun ve geniş bir yol...Neyi ilertirsen onu alıyor içine..

Canım sen son olarak p... boyutunu mu aldın?Şu beyaz bakkal mumunu mu denedin yoksa şamdan mumu mu denedin...? anlayamadım..Eğer p... boyutunu aldıysan,birazda eş parmağını dene derim ben..

benim ilk günüm bugün ve ilk önce baş parmagımı 1 boğum sonra 2boğum son olarakta tamamını soktum acı hissetmedim gayet rahattım fakat jelatine falan sarmıyorum ilk parmaktada mı sarmak lazımdı bilmediğimden bu kadar ayrıntılı soruyorum kusura bakmayın..

Arkadaşlar konuyu tesadüfen gördüm biraz okudum ben bekarım ama aklıma gelen bir şey var paylaşmak istedim.

Genellikle hepiniz bunu yenip hemen akabinde çocuk yapmak istediğinizi yazmışsınız, yani sanki birlikte olmak çocuk içinmiş gibi algıladım ben okuduklarımdan.

Romantik duygular için beraberlik isteyen yok mu bana mı öyle geldi?

"Bir an önce bu iş olsun da bebek yapalım." psikolojisi, aslında bilinçaltında hamilelikten korkmak anlamına da gelebilir. Yani gerçekte doğurmaktan kortuğunuz için dolayısıyla hamile kalmaktan korktuğunuz için beraberlik istemiyor olamaz mısınız?

Olaya bu yönüyle bakarsanız belki faydası olur diye düşündüm.

Yani önemli olan bebek yapmak değil arkadaşlar, önemli olan eşinizle bütün olmak. Değil midir?

canım eldiven giymek mikrop kapmaması için.ellerini iyi yıka sabunkalıntısı falan kalmasın öyle de olur.ama eldiven hijyen için

e büyük boy mum.da ondan olmamisdir. vajinanin kendini hazirlamasi icin biraz zaman lazim. her 1.büyük boya gectiginde olmamasi normal vajina biraz zorlaniyor. sen yine aksatmadan egzersislerinin yap, 2.3 denemeden sonra vajina alisicak, onu vakum gibi icine cekicek. ama tabi yaparken, veya olmadiginda sert yapma, yani zorla yapma böyle: yumusak, güzel günleri düsünerek yap. bende 5.boy, dilatör vardi son 4.5.de bende zorlanmistim. her 1büyük boya gectigimde inanamiyordum, daha cok cesaretim,artiyor hirslaniyordum. hep kendime bunu yapiyorsan, p... de yaparsin diyordum, kendimi gaza getiriyordum. sende kendini gaza getir, benim diger kadinlardan neyim eksik de.

arkadaşım bu konuyu okudun acaba vajinismus musun.burada yazılanları anlamak için burdaki insanlar gibi düşünmen lazım.elbette ki burdaki insanlar önce eşleriyle bütün olmak istiyor.ama bu öyle bir illet ki insanlar patır patır doğururken sen bakıyosunn benim hiç olmıcak mı diyosun kıskanıyosun bir yerde.ve bu hastalığı 10 yıl ve üzerinde çekenler var.denemek ve başaramamak o kadar kötü ki.kendine göre haklı olabilirsin ama bu rahatsızlığım psikolojisi çok farklıdır.kadın olamamak çok ağır senelerce bebeklerle oynayıp anne olmayı düşleyip evlenip anne olamamak daha bir ağırdır.

Sterçleyebilirsin yada eldivende kullanabilirsin,bu hijyen açısından önemli ama daha rahat olduğu için sarmayan arkadaşlarda vardı diye hatırlıyorum..Bir kere yapmışsın sorun olmaz belki ama yinede hijyen açısından,mikrop falan kapmasın,mantar,enfeksiyon falan olmasın diye kullanabilirsin...Ben elime eldiven geçirmiştim,hiç bir sorun yaşamadım..

ben yenen 1.ri olarak yaziyorum.tabiki basta romantiklik icin normal 1.kari koca hayati yasamak icin bu vajiyi yenmek istedim ve yendim. ve ben dogumdan korkmuyorum, yani ben ve eminim, burda 1.cogu arkadas, bebek hasretiyle yaniyor, bu anlatilacak 1duygu deyil ancak yasayan bilir.

Canım sen son olarak p... boyutunu mu aldın?Şu beyaz bakkal mumunu mu denedin yoksa şamdan mumu mu denedin...? anlayamadım..Eğer p... boyutunu aldıysan,birazda eş parmağını dene derim ben..

bakkal mumu tarzı ama onlardan uzundu ve beyaz değil yeşildi evde onu buldum ama peçeteyle aşama aşama kalınlaştırdım canım açıkcası ben eş parmağı denemeyi hiç düşünmüyorummm belki lazım ama bunu yapmadan aşmak istiyorum bu sıkıntıyı arkadaşlarda eşe güven için önemli dediler ama ben düşündüm ve başka açılardan uygun görmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…