Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

bulutlar snei bulmuşken sorimmmm....ne kadarlık evlisin nasıl hamile kaldınnn ...sezeryanmı yaptın normalmiiii....ablanla annen halamı vajınusmussslu....
1.5 senelik evliyim, zar zor kısmi ilişkiyle hamile kaldım, normal olması için çok çabaladım kaç kez alttan muayene oldum çok acılar çektim ama bebiş yamuk durduğundan dolayı mecburi sezaryn oldum, ablamla annemin muayeneleri çok acılı oluyor, ilişkide de kendilerini çok kastıklarından şimdiye kadar hiç normal ağrısız acısız ilişki yaşayamamışlar, bense ilişkiye yanaşamıyorum bile, hamile kaldıktan sonra bir kez bile teşebbüs edemedik. Direkt bacaklarımı kapatıp yanaşmasına izin vermiyorum.

arkadaşlar bugün 3. denememi yaptım.önce serçe sonra işaret sonra orta parmağı yaptım.sonra iki parmağa geçtim üst üste 6 kez denedim olmadı.sonra zar zor oldu.birkaç kere daha denedim 2 parmak 2 boğuma kadar girdi.yalnız iki parmak zor giriyo sanki arkadaşlar aparat kullanmak daha mı kolay olur daha mı zor olur acaba.. sanki tek şey daha kolay girecek gibi ama yine de sorayım dedim size.
iki parmak uğraştıracak sanki...orası tek parmak kalınlığında gibi iki parmak için zaman lazım herhalde.tek parmağı çok rahat yapınca bu da rahat rahat olacak gibi geldi herhalde........amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan buna da şükür .pes etmek yok yarın bol kayganlaştırıcıyla devammm.

maşaAllah FELİF kısa zamanda çok iyi ilerledin, ben egzersz yapamıyorum yarın psikoloğa gidicem inşaAllah. Dua edin bir çözüm yolu olsun.

maşaAllah FELİF kısa zamanda çok iyi ilerledin, ben egzersz yapamıyorum yarın psikoloğa gidicem inşaAllah. Dua edin bir çözüm yolu olsun.

mutlaka bir çözümü var bulutlar eğer kendin halledemiyorsan uzmandan yardım isteyeceksin tabiki.iiben kendime belli bir süre verdim o sürede olmazsa ben de doktora gideceğim...artık daha fazla böyle yaşamak istemiyorum başkaları hamileyken dışımdan gülümseyip içimden acaba bir gün demek istemiyorum ümitsizce..
arkadaşım halletmek için ne gerekiyorsa yap

Arkadaşlar vajinismusla ilgili bir başlık görünce yazmadan geçemedim.. ben evlendikten ancak 1 sene sonra birleşmeyi gerçekleştirebildim. Önceleri vajinismus belası beni de buldu zannetmiştim, çünkü eşim girecekken canım acıyordu ve bundan dolayı kendimi çok kasıyordum..sonraları denemek bile istemez oldum.. bu bayağı bir süre böyle devam etti..
Hep bir şekilde eşim de ben de bunu kendimizin aşacağımızı düşündük, ama olmadı ve en sonunda doktora gitmeye karar verdim, keşke daha önce gitseymişim..meğerse kızlık zarım çok kalınmış, ve eğer çok zorlasaymışız aşırı kanama olabilirmiş.. zaten dediğine göre vajinismus olsaymışım alttan muayene bile ettiremezmişim.. neyse.. kızlık zarı alındıktan sonra 20 gün falan çok uğraşmadık çünkü yine acıdı ama bu acı henüz oranın iyileşmemiş olmasındandı.. sonraki denememizde oldu.. tabi ben yine kastım kendimi önceki korkularımdan dolayı ama eşim çok anlayışlı ve sabırlı yaklaştı.. uzun sözün kısası hiç vakit kaybetmeden bir jinekoloğa görünün böyle bir probleminiz varsa...
Allah herkese yardım etsin.. ne kadar stresli bir durum olduğunu biliyorum....

Evet arkadaşım belki 10, 15 kere denedim egzrszi ama yapamadım, bakalım yarın ne diyecek psikolog, çok merak ediyorum. İnşaAllah sen kendi başına yenebilirsin, benim gibi zar zor birleşme olamadı mı hiç, ben o şekilde hamile kalabildim, inşAllah tez hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı bir bebişin olur.

yok arkadaşım hiçbir şekilde birleşme olmadı.ilk zamanlarda çok denedik bir duvara tosladık hep.sonra da kapattım kendimi eşim de psikolojik bişey çok üstüne gitmeyelim dedi..gitmeye gitmeye 11 ay oldu şimdi üstüne gitmeye başladım inşallah dediğin gibi olur canım çok istiyorum bu kabusun bitmesini...

canım ben vazelin ve bebeyağı kullandım hep egzersizlerim sırasında özellikle vazelin kullandım ve tahriş falan da olmadı bir yan etkisi de yok bence onu kullan bende ilk başta 2 parmak 2 boğumda zorlandım ama sakın moralini bozmaa pozisyonunu ayarla eldivenle daha kolay oluo ben ameliyat eldivenini parmaklarımı küs şeklinde yaparak birleştirdim eldiveni de geçirdim parmaklarıma vazelini de sürdümmm zorlanmadım inan bana böyle daha rahat oluoo ve erteleme sakın hadi bakalım inşallah en kısa zamanda halledersin:)

tamam canım ben ultrason jeli almıştım çok az sürdüm soğuk oluyo ürperiyorum diye.yarın daha fazla sürerek denicem.bir de ayıptır söylemesi iki parmak girdiği anda tuvalete gitme isteği duydum mesaneye baskı mı yapıyo ne.cevapsız bırakmadığın için saol canım her gün 30 dk denemelere devam....

Bugün -hayatımda ilk kez- jinekoloğa gittim, hani birleşmeye engel bir sorunum var mı diye...öyle bir sorunum yokmuş ama yumurtalığımda kist gördü Endişelenmeyin, 1-2 ay sonra tekrar gelin dedi...vajinal ultrasona müsade edebilecek kadar iyileştiğim zaman yani.....Yine de moralim bozuldu....Bir an evvel ilerleme kaydetmeliyim

Bu arada vajinismuslu olup da jinekoloğa görünmekten korkan arkadaşlara bu doktoru tavsiye ederim. İstanbul İncirli EThica Hastanesinden Dr.Aytül Çorbacıoğlu...Anlayışlı ve vajinismuslu hastaya nasıl davranacağını biliyor...Önce karın ultrasonu yapıyor, sonra da genital bölgeyi gözle muayene ediyor...
SSKlıya muayene ücreti 25 TL

üzülme canım kist genelde görülen bir şey kadınlarda tedavisi de var ..bak doktor da endişelenmene gerek yok demiş.zaman kaybetmeden başla egzersizlere sen doktora gidebilmekle bile ne kadar cesaret gösterdiğinin farkındasındır herhalde o yüzden canını sıkmadan çözüme ulaşmaya çalış...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…