Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

bu mesaj beni resmen kastı okurken..

parmak egzersizleri psikolojik olarak rahatlatır. bu bir nevi psikolojide geçen "kademeli yaklaştırma" veya "sistematik duyarsızlaştırma" yöntemidir. Psikiyatride korkuların tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. buna ek olarak faydalı olduğuna inandığım bir egzersiz daha var. bunu mutlaka yapabildiğiniz kadar yapın: çişiniz varmış gibi kaslarınızı itin ve hemen peşinden çişinizi tutar gibi geri sıkın. itin sıkın, itin sıkın. peşpeşe defalarca tekrarlayın. o bölgedeki kaslarınızı çalıştıracaktır bu hareket ve böylece acı duymayacaksınız. düşünün ki, nasıl spor yapmaya ilk başladığınızda önce kaslarınızda ağrı olur ancak devam edip üstüne giderseniz birkaç güne geçer, mekanizma aynı. burada da bu kural geçerli. vajinanın içi kas. ve bu kas bu zamana kadar hiç kullanılmamış ve dolayısıyla ilk kullanmada acılı oluyor. ancak faaliyeti durdurmadan devam ettiğimiz sürece birkaç güne oradaki kaslar da alışacaktır. yukarıda bahsettiğim egzersiz de bu süreci kısaltır. kasları çalıştırır. mutlaka yapın. faydasını göreceğinize eminim.

çok teşk ederim canm benimle ilgilendiğin için ama söz egzersizleri yapcam ne olursa olsun artık peki vazelinle yapsam olmazmı acaba???

bence kullanma enfeksiyon kapar,tahriş olur falan bide onla uğraşmak zorunda kalırısın,acı çekersin,senin vakit kaybetmemen lazım,o yüzden işini garantiye al. doktorum bana bepanten kullan yada su bazlı olan kayganlaştırıcılardan kullan demişti. ben ikisinide kullandım egzersiz yaparken,bazen ondan bazen öbüründen.

kesinlikle katılıyorum.. benimde parmaktan önceki egzersizim tuvalet egzersiziydi.. çişinizi yaparken tutun ve bırakın.. ben bunu yaptım parmaktan önce.. burayada cok yazdım ama pek ilgilenen olmadı çok yardımcı oluyor.. kendini nasıl kasıp gevsettigini ögrenebiliyosun egzersiz esnasında... gercekten anlıyor insan kasıyomuyum kasmıyomuyum diye baktıgında egzersizde takılınca kastıgını anlıyosun ve gevsetiyosun.. daha önceden cok cok yazdım buraya ama hakkaten kimsenin ilgisini cekmedi.. bence yabana atmayın bunuda kuzularrrr... teşekkürler msjın için icecool..

kızlar bugün dr. a gittim ve hamileyim allahıma şükürler olsun sizlerle paylaşmak istedim sevincimi

amannnıınnnn mini minicikkk mini minicikk fasulyecikkkkkkkkkkkk.... hayırlı olsun canımcım...çok dikkat etmen gereken bir dönemdesin.. allah kucagına almayıda nasip etsin cok sevindimmmmm

kızlar bugün dr. a gittim ve hamileyim allahıma şükürler olsun sizlerle paylaşmak istedim sevincimi

canım hayırlı olsun çok sevindim maşallah hayırlısıyla kucağına alırsın umarı darısıda başımıza,BİZEDE DUA ET ALLAH GEBELERİN DUASINI KABUL EDERMİŞ BİRANÖNCE BU İLLETİ YENERDE BEBİŞİMİZ HAYIRLISIYLA OLSUN.tekrar tebrik ederim valla çok sevindim adına senle biz muhabbet etmiştik bir ara ben ana akıl verdim sen beni solladında hamişde kaldın

canım geçmiş olsun ben daha yeni duyuyorum inşallah yendikten sonra daha sağlıklı şekilde allah nasip etsin sana da bu güzel duyguyu ve isteyen herkese...
gözünaydın canım hayırlı olsun allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
seremi cicim.. hi. sesin cıkmıyor hep geçmişi mi okuyosun :)) nasıl gidiyor canım nasılsınnn

bi haftadır kusmuyorum diyodum dün akşam çok kötü bi açılış yaptım bi de karnım çok ağrıyo neden acaba ama kasıkalrım değil karnım ağrıyor ne yapıcam bilmiyorum belki bugun doktora giderim sen nasılsın ansıl gidiyor..?

yavaş yavaş azalır canım.. benimde öyleydi.. karın agrısı niye olur bilmiyorum canım doktoruna bi sor bakalım.. belki soguk falan almışsındır ayaklarını sıcak tut, çorapsız durma :) benim hep aynı canım işte sürekli evde otur yat durumundayım.. bebiş iyi Allah tan.. tekmeleyip duruyor artık hergünn :))

evet belkide üşütmüşümdür bilmiyorum kaç gündür hırkayla duruyorum zaten üşüyorum çok kanım da düştü heralde belkide onadna üşüyorum... ne güzel ebn hissedebileceğim günü iple çekiyorum inan doğumdan çok onu merak ediyorum nasıl hissedicem nasıl bi duygu diye bu arada sen cinsiyetini kaçıncı hafta da öğrendin ben ne zaman öğrenirim acaba onu da çok merak ediyorum :97:

harika bi duygu ya ben 17. haftdan önce pek hissedemedim.. hissediyorum dediklerim karnımın gurultularıymış galiba gercekten hissedince anlıyo insan.. şimdi bi görsen dısardan izleniyo bikaç gündür.. :)) bir oraya gidiyo bir buraya gidiyo çok acayip bişi.. içim bi tuhaf oluyo bide daha cinsiyeti net değil yaa.. 16. haftada kıza benziyo dedi.. sonra iki kontorlde daha %90 kız dedi doktor.. net görünmüyo bacaklar hep kapalı.. bende hep kıza alıştırdım kendimi.. bakalım perşembe ayrıntılıda görcez sıpamııı :))

merhaba sevcihan nasılsın ? dün doktora gittim esnek oldugunu söyledi... kan gelmemesi senin için daha iyi olmus aslında vajide korkulan bi durum dedi.... felan işte orda bir bayan vardı cok üzüldüm ona 17günlük hamişmiş aşı olmus ve ateşlenmiş yatış verdi yazık allah yardımcısı olsun.........

mrb canım.. iyiyimm sen nasılsın bakalımm... için rahatlamıştır bak dedigimiz gibi işte :)) gelmemesi sizin için daha iyi ama vajinin zarın yapısını bilemiyosun malesef.. gelsede oluk oluk gelmiyo zaten.. biraz damlıyo akıyoo.. sonra geciyo.. ya da silik silik geliyo falan.. bende bekledigimizden fazla olmuştu.. neyseee o ne aşısı olmuş ya o kadar erken.. bizimde aşı zamanımız geldi korktum şimdi bakk

bilmiyorumki şeker ama cok zayıf ve celimsizdi belki vitamin gibi bişeydi bilmiyorum ama cok kötü görünüyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…