Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

evet okudum 2 gündür :) tam olarak yapamıyorum birazı giriyor o da bazen kendimi kasmazsam

peki yaparken nefes ve ıkınmayı da yapıyormusun???egzersize başlamadan önce 2-3 dk kegel egzersizi yap bacaklarını gevşet tüm kaslarını sık bırak...daha sonra nefeslerini düzenle burunda nefes al ağızdan ver.egzersize başladığında nefesini verirke ıkın ve parmağını yavaşça ittir eğer girdiyse zaten yönünü biliyorsundur popo yönüne hafif eğimli sokuyoruz.

moralini bozma canım bak biraz daha ilerlemişiniz ne güzel.pe...içindeyken kastığının farkında oluyorsan gevşemeye çalış ama pe...çıkarmayın nefes alıp ver verirken tekrar ıkın içindeyken zaten kayıp gitcektir.kanaman da kasmaktan olmuştur ben yendiğim halde bazen kasabiliyorum ve nokta halinde kırmızı gelebiliyor

tebriklerrr

süperrrrrrrrrrrrrrr ne kadarlık pekii??

5 haftalıkmış. bu arada ben hamile olunca müthiş bir değişim yaşıyıcam sanıyodum.hep anlatıyorlardı ve forumlarda hep yazıyordu mide bulantıları,ateşler,rengin sararması,kirqiklerin karışması,göğüslerin dokunamayacak kadar acıması falan filan.... her ay bunlar bende olmayınca bu ayda olmadı diyordum.bu ayda öyleydi değilim diyordum.hatta test yaptım evde ilk defa test yaptığım için bilmiyordum beklemek gerekiyormuş ben 1 dk bile dolmadan tek çizgi görünce fırlatıp attım testi ortalığa,banyoya girdim.eşim ben banyodayken bakmış yarım saat sonra böyle siliiik varla yok arası ikinci çizgi görmüş.bana gösterdi ben umutlandım tabi hemen.git bi tane daha al dedim.adam gece saat 12 de test almaya gitti :90: ikinciyi yaptık karşısına oturup 20 dk bekledik gelen giden yok,silik çizgi bile çıkmadı ,ikinci kısım bembeyaz .moralim bozuldu al dedim boş yere umutlandık.o yüzdende hiç beklemiyordum yani.şuan düşününce ufak tefek belirtiler varmış ama dikkatli olmayınca anlaşılıcak çok fazla bişey yok yani.göğüslerimde çok az ağrı vardı,kokulara karşı hassayet oluşmuştu,uzaktaki kokuları bile hemen alıyorum,bide hafif mide bulantısı ama onu da oruca yormuştum.hastaneye gittiğmde de ateşim çıkmıştı oda heyecandandır demiştim. işte böyle. bu arada bu denemelerde 7. ayımızdı.artık kısır olduğumu ve tüp bebek yapmayı düşünmeye başlamıştım :90: doktorlar bir yıla kadar normal diyorlar ama ben inanmıyordum,etrafımda 3. 4. aylarında hamile kalanlar vardı,iyice bunalıma girmeye başlamıştım. her ay adet olunca ağlıyordum günlerce.kimseyle görüşmek istemiyordum.özellikle hamile ve çocuklularla :90: akrabalar aileller sorunca bağırıp çağırmak istiyordum onlara ama şimdilik düşünmüyoruz diyordum.demem o ki stres yapmayın.vajiyi yenmeden önce de böyle stres yapmıştım. 3 ay egzersiz yapmıştım. yenemiyicem diye düşünmüştüm ama yendim. demek ki herşeyin bir vakti zamanı var.boşuna stres yapıp kendinizi yıpratmayın.. sizleri çok seviyorum,dualarım sizlerle.........

Dur yaa bozma hemen moralini,üstte miydin?kan dediğin bikaç damla bişise bende de olmuştu çok önemli bir şey olduğunu sanmıyorum şevkini kırmasın.

yatak ucu pozisyonunu dene,o zaman bacaklarını kapatamıyorsun.birde benim eşim git gel yaparak girmeye çalışıyordu,ve her defasında başaramıyorduk.ama mumla egzersiz yapar gibi yavaş yavaş yapınca oldu ilk defa.siz nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum.

daha 5 haftalıkta elirtiler net olmaz canım.benim göğüslerim 8.haftada acayip ağrıdı ve 1 ay kadar sürdü yürürken bile ağrıyordu.tiksinmelerde 8 haftalıkken oldu çok şükür kusma falan olmadı inşallah sendede olmaz.sağlıkla geçirirsin...

Çoook sevindim senin adına asmincansağlıkla kucağına alırsın bebişini inşallahbizim de dualarımız sizinle canım

ya herkes adet günü geçince bunları yaşadığını söylüyordu bende de o yüzden büyük bir beklenti oluşmuş demek :90: inşallah canım sağol.

canım nıye moralını bozuyorsun kı ılla bugun olacak dıye bısey yok kendını oyle sartlandırma bu ıs cogu kısıde bende dahıl hıc ummadıgın bı gunde oluyor bıde sen buna ılıskı olacak gozuyle bakma p...egzersızı yapıyorum dıye dusun, boyle dusunursen daha rahat olur emın ol, bu arada benım anladıgım senın bıraz daha egzersız yapmaya ıhtıyacın var ok bunu gerıye gıtme olarak dusunme kımı 1 haftadda kımı 1 ayda yener ama onemlı olan bu ısten kurtulmak sen boyle stres yaptıkca olumsuz etkılenırsın. bıde ılıskı denemesınden once mutlaka egzersız yap ben oyle yapmıstım senın gıbı olmayınca moralım bozuldu esımle cok kotu etkılendık sonra dedık bu da bı egzersız olarak dusunelım p...egzersızı aynı mum gıbı yapalım dıye o gun oldu cok sukur

canım o bulantı kusmalar sonra hamılemıyım acaba lafları fılmlerde oluyor, benım bulantı kusmalar 7.-8. haftalarda basladı bende dedım herhalde benım olmayacak ne bıleyım ılk bastan olur zannettım. bende adet olacakmıs gıbı kasık agrısı oldu goguslerım zaten her adet oncesı sıserdı vs. hatta benım tahlılde cıktıktan sonra bı kac damla kan geldı ben dusuk yapıyorum sandım cunku bı oncekı ay dusuk yasamıstım megerse tutunma kanamasıymıs bu da herkeste olmazmıs...hamılelık farklı bı olay nette okudugun yada baskalarından duydugum hersey sana olacak dıye dusunme canım kısıye ozel oluyor kımı yasarken kımı yasamıyor...mesela benım kusmalarım hala yokluyor arada 4. ayımda olmama ragmen bazı kısılerde ya hıc olmuyor yada 3.ayda bıcak gıbı kesılıyor. sen tadını cıkar hamılelıgın olumsuz yanlarını dusunme bebegını ve kendını mutlu etmeye bak beslenmene dıkkat et bol bol dınlen

canım kanama bende de oldu 6.haftam kanamayla geçti ama doktor kese sağlam düşük yok dedi.bu haftalarda olabilen bir şey ağrı ve yoğun kan yoksa dikkate almıyoruz dedi.sonradan da duydum eğer erkek bebekse yerini temizlermiş ne kadar doğru bilmem gerçekten de oğlum olucak

valla canım cınsıyet bızde tam bı kargasa oldu bebıs sakacı bıraz ılkınde buyuk ıhtımal erkek dedı dr, 2 hafta sonra gıttık kıza benzıyor dedı sonra bı dk sonra aaa surda bısey gordum neyse ben sana bayramdan sonra kesın soylerım dedı. neyse ben memlekette geldım uzun kalcam dıye baska bı dra gıttım bu hafta o da buyuk ıhtımal kız dedı bende artık dıkkate almıyorum 5. ayı beklıcem o zamana net bellı olurmus bızde sastık erkegı duyunca oglum dıye sevıyordum kızı duyunca kızım dıye cocugun psıkolojısı bozuldu sımdıden

sen en iyisi bebişim diye sevbenim de 15.haftada belli oldu büyük ihtimal erkek dedi.dediğide çıktı pipisini gösterdi gerçi ne bilim doğana kadar bilinmez...bir çok eşyasını ortak renk alıyorum

sen en iyisi bebişim diye sevbenim de 15.haftada belli oldu büyük ihtimal erkek dedi.dediğide çıktı pipisini gösterdi gerçi ne bilim doğana kadar bilinmez...bir çok eşyasını ortak renk alıyorum
aynen canım su ana kadar aldıklarım hep turuncu, yesıl,sarı renk...gercı ben o pembe mavı takıntısını sevmıyorum her renk gıydırılır sankı nolacak neyse canım ben kactım sabah erken kalkıyorum kahvaltı ıcın sonra gorusuruz

s.a. canım geldinmi misafirlikten, biz de marketteydik az önce geldik.. daha yapmadım egzersizimi, sen yaptın mı.. yapmadıysan hadi yapalıııııııııım

kızlaaar evde ne eldiven ne de prez.. kalmış. hepsinin canına okumuşum:) almayı da unuttum streçle yapanlar sadece streçle mi yapıyo egzersizi, acıtmıyo mu, olur mu onunla? yani aparatı sadece streçlesem diyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…