Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

merhaba canım öncelikle zaman ayırıp sorunumla ilgilendiğin için çok teşekkür ederim Sizin bana cevabınızla bende yenebilirmiyim die düşünmeye başladım ki yenersem çok büyük minnet duyucam ... Kegel egzersizini bi forum yazısında okumuştum hatta birkaçgündürde yapıyodum çişimi tutup tekrar devam etmek gibi ama diğer egzersiz nasıl yapılıyor bilmiyorum yardımınıza çok ihtiyacım var ...eşimle birleşmemiz hiç olmuyo ps uç kısmı vjm giriş kısmında duvara takılıyo sanki kesinlikle ilerliyemiyo bacaklarım kitleniyo kasılıyo rahatlamaya çalışsamda çok acıcak korkusuyla kasılıyorum ve devam edemiyorum ben eşimi mutlu etmek kendim bu zevki tatmak istiyorum sizin yazılarınızı okuyunca ağladım bende başarmak istiyorum ....tüm detayları bana yazarmısınız günde kaç saat egzersiz yapmalıyım, eşimle hergün denemelimiyim, krem sürmelimiyim ,ilaç kullanmalımıyım ???cvp sabırsızlıkla bekliyorum ..şimdiden teşekkür ederimmm

selam canım. ben de burdaki arkadaşlar sayesinde yendim çok şükür. o kadar vahim durumdaydım ki ben yendiysem herkes yener diyebiliyorum rahatlıkla...ve tabii ki sen de... neden yenmeyesin ki ? ilk adımı atmışsın bile.. bu egzersizlere başlamak bitirmenin yarısı bence...

1)ilk önce kegel egzersizlerini yapmaya başlıyoruz. her an her yerde yapılabilen bir şey. ve regliyken egzersiz yapamadığımız zamanlarda bile kegel egzersizlerine devam etmek faydalı oluyor...

2)vajiye aynayla bakıyoruz. kendimizi tanımak için. ben daha önce hiç bakmamıştım oraya. ayna alıp bakınca da bi delik göremedim. ama ıkınınca delik açılıyor ve rahatlıkla görülüyor aynada. işte vaji girişi orası.(yanlış anlama çoğumuz bunu buradan öğrendik. hem sana hem yeni gelen arkadaşlara faydalı olsun diye bu kadar baştan başladım)

3)(vajinin ıslak olması çok önemli olduğu için biz kayganlaştırması için hem ucuz hem zararsız olan ultrason jelini kullandık. medikallerden alabilirsin.)eğer parmağını oraya sokmak itici geliyorsa bi kulak çöpünün üzerine streçleyip sarıp üzerine eldiven geçirip jelleyip oraya sokmayı deneyebilirsin. eğer parmağını sokabilirsen eline eldiven geçirip ilk olarak serçe parmağını jelleyip sokmayı deneyebilirsin..

4)daha sonra aynı şekilde serçe parmağını yaptığın gibi sırasıyla işaret parmak ve orta parmağınla egzersize devam edebilirsin.
hala parmak deneyemiyorsan arkadaşlar mumla denediler. mumu streçle üzerine eldiven veya prez...f geçirip üzerine jel sürüp egzersizlerini yapabilirsin..
aparat dediğimiz şeyler bunlar işte.. mum, kalem,allık fırçası vs vs.

5)tek olarak parmakların hepsini bitirdikten sonra iki parmak aşamasına geçebilirsin. işaret ve orta parmağını küs şeklinde üst üste koyup üzerine eldiven geçirebilirsin. veya aparat kullanıyorsan kalemin veya mumun neyse üzerine pamuk veya peçete sarıp kalınlaştırarak egzersizde p..s boyutunda aparata kadar ilerleyebilirsin.

tabi bunları yaparken eş parmağı da deneyebilirsin. bu da senin eşine olan güvenini arttıracak ve ona alışmanı sağlayacaktır..

bacaklarını kastığını hissettiğin zaman burnundan derin nefes al ve ağzından ver bu her zaman işe yarar. ama çok sık yaparsan başın dönebilir.

mesela diyelim parmağınla egzersiz yapıyorsun. ıkınınca açılan deliğin önünde durdur parmağını biraz. daha sonra tekrar ıkın ve yavaşça ittir. bu şekilde ıkın ve ittirmeye devam et. serçe parmağından başladığını düşünürsek ilk boğum ikinci boğum ve üçüncü boğumun hepsini alınca serçe parmağı aşamasını geçersin. ve ilerlersin bu şekilde.

ıkınarak ittirirken bi boğum olacak o boğumu geçince zaten parmağını vakumladığını göreceksin...

kolay gelsin canım umarım sana ve yeni arkadaşlara yardımı olur bu yazdıklarımın. eksiklerim varsa arkadaşlar tamamlar umarım... aklına takılan bişey olursa yine sorabilirsin. biri mutlaka cevaplar...

Bende bu ılletı cektımm kesınlıkle doktora gtt 1.5 senedr yapamdgımı 3 gunde cozulu verdı sımdı cook mutlulyumm

tebrikler canım çok sevindim. çözmeyen kimse kalmasın inşallah...

doktorun nasıl bir tedavi uyguladı bizimle paylaşır mısın? belki bizlere de faydan dokunur...ben yendim ama arkadaşlar için faydalı olacağına inanıyorum

reglim bitti abdest alır almaz 7 tane yasinimi okudum, hepinize de dua ettim arkadaşlar. şimdi misafirim gelecek sonra egzersizlerime devam edeceğim, herkese kolay gelsin :)

ben 3 parmak egzersizi bile yapabiliyorum ama yazdığım gibi p..s in sadece yarısı giriyor ama onda bile rahat diilim adetime 5 gün var emla krem ve bepantenle aparatla yapmaya çalışacağım ama dedim gibi 3 parmak giriyor 3 parmaktan ince aparatla denedm olmadı ona sinir oldum sanırım benim eşli egzersiz yapmam gerek emlayı sürüp jel kullanacağım eşim denesin aparatla

selam kızlar nasılsınız? Kusura bakamyın canlarım, bu aralar çok ihmal ettim sizi ama malesef işlerim ok yoğun giremiyorum pek. Arzusunshine ok sevindim canım senin için, darısı başımıza inşallah

Ya kızlar, hatta yenen arkadaşlar, bir derdim var benim, benim doktor seanslarım bitti, tahri ve enfeksiyon sebebiyle ilaç kullanım sürem de yarın son. Cuma günü denemek istiyorum ama garip bir korku gelsi bana yapamayacam acıyacak diye Napcam ben ya??

selam kızlar nasılsınız? Kusura bakamyın canlarım, bu aralar çok ihmal ettim sizi ama malesef işlerim ok yoğun giremiyorum pek. Arzusunshine ok sevindim canım senin için, darısı başımıza inşallah

Ya kızlar, hatta yenen arkadaşlar, bir derdim var benim, benim doktor seanslarım bitti, tahri ve enfeksiyon sebebiyle ilaç kullanım sürem de yarın son. Cuma günü denemek istiyorum ama garip bir korku gelsi bana yapamayacam acıyacak diye Napcam ben ya??

slm canım bende uzun zamandır giremiyordum..yeni vajililer gelmiş..en son hatırladığım p.. başını alıyordun.. sonra gelin olmuştun... canım inan bana acı olmuyoo.. sadece ıslaklık olmadığı zaman yanma oluyo.. yeterince ıslanısa oda olmuyoo.. korma canım biraz cesaret et.. kayganlaştırıcı kullan ama en iyisi vajinin kendi ıslaklığı ... bende bi süre kayganlaştırıcı kullandım .. sonra bıraktım daha rahat oluyo.. zaman zaman yanmalar oluyo..hergün yapmaya normaldir diyorum bende amaa.. bide ben zevk alamıyorum hala ..bu sorunda geçerse süper olacak...

mrb. canım öncelikle şunu söyleyim.bende burda okuduklarımla yendim.. inan çok zor değil.. şimdi bakıyorum da bunun içinmi okadar sıkıntı çekmişiz diyorum..ben kegel egzersizi çok fazla yapmamıştım..ama zaman buldukça yapmak çok faydalıymış doğum içinde faydalı oluyormuşş..yapmakta yarar var.. ben kendi yaptıklarımı anlatayım sana .. ilk parmak egzersizi yaptım.. parmağıma prezervatif geçirdim..bolca kayganlaştırıcı sürdüm.. yarı oturur pozisyonda sırtıma yastık aldım. elimde ayna.. ilk önce derinderin nefes alıp rahatla.. akınınca bak orada delik açılıyor zaten .. akın ve parmağını yerleştir oraya derin derin nefes al biraz ittir yavaş yavaş milim milim ilerle .. burnundan nefes al ağzından verirken ittir.. çok faydası olacak... ben günde yarım saat bazen bi saat çalışmıştım.. müzikle birlikte yaparsan yada tv nin karşısında kafan dağılmış olur.. ilk bi parmak girdikten sonra hevesleniyorsun korkacak bişi olmadığını anlıyorsun.. sonra da gerisi geliyo zaten.. pes etmek yok ama ... bazen bi önceki yaptığından daha kötü olabilirsin ..ama pes atmeden devam edeceksin.. bide ne olursa olsun erteleme.. bu akşam yapacam de ve yap.. inşallah biran önce başarırsın canım sende ..aklına takılan bişi olursa sor..

bol sans canım.İnsallah yeneceksin sende..Hazırsın artık kendine bunu soyle surekli canım..

merhaba kızlar egzersizimi yaptım.ama hala iki parmaktayım ama sanki biraz daha alıştı daha rahat alıyorum artık.iki parmak iki boğumu biraz daha geçtim hala üç boğum alamıyorum.yavaş ama emin adımlarla ilerliyorum KUZUCUK yazdıklarını okuyunca bizden yani en azından benden daha iyi durumda olduğunu gördüm canını hiç sıkma daha tecrübeli arkadaşlar sana yardımcı olucaklardır muhakkak.ben de dua listeme seni de eklicem rabbim tez vakitte kurtarsın cümlemizi.

Tebrikler canım egzersize kendini alıstırdıysan zaten devamı zamanla geliyor ve inan bana o egzerszde hissettiğinden daha cok bi acı vs duymuosun hatta ps kemiksiz bişi old için daha rahat oluyo canım.. biraz boyle devam et ps denemesi kararını verince gor bak sende yeneceksin..

evet albuneaa cım fazlasıyla ihmal ettin.sizin desteğinize bizim ihtiyacımız var zaten bu aralar ne hikmetse kimseciklr yok...

dun gece esimle test yaptık biraz belirtileri vardı ama yine negatiftir diye cok oralı olmadım iki cizgi cıktı aama biri silikti. sanırım hamileyim cok degişik duygular içindeyim inanamıyorum hala hepinize bu mujdeyi vermek istedim ben sizin sayenizde yendim ve simdi hamileyim buanlatılamaz bir duygu yarın kan testi yapacagız hayırlısı allahtan insallah.. demek kadınlar hisseder dedikleride dogruymus ayrıca cok farklı bi his oldu içimde ve esime solemiştinm oncesinde.. ruyamdada gormustum :) bilmiyoerum ne diyecegimi allah hepinize bu duyguyu yasatsın kızlar hepiniz yeneceksiniz allahın izni ile. sakın egzersizden kacmayın.. sizi basarıya goruewcek ek sey o kızlar...

evet albuneaa cım fazlasıyla ihmal ettin.sizin desteğinize bizim ihtiyacımız var zaten bu aralar ne hikmetse kimseciklr yok...

biz ne gune duruyoz sekerim saka bi yana eskisi kadar yogun değil ama bir cogu hamile veya izindeler o nedenle giremiyorlar.. bayramdan sonra toparlanamadık.. geleceklerdir boyle arada ad olsa.. siz raporlarınızı vermeyi ihmal etmeyin mutlaka cevap gelir..

yaslandım nerelerde acaba bende onu merak ediyorum oda hamileydii en son nasıl acaba..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…