- 10 Haziran 2011
- 1.430
- 912
- 123
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #68.921
canım tebrik ederim seni..bende gecen hafta öğrendim hamile olduğumu benimde silik çıktı hemen kan testi yaptırdım hamile çıktım.folik aside başlattı doktor.sende ihmal etme bence hemen yaptır testi..darısı isteyen herkesin başına:))
akay nazlı kızlar hepinize cok teşekkür ederim hadi bakalım kan sonucunuda soylerim artık :) iştende cıkarıolar bi yandan uzuluyom bi yandan seviniyomcanım tebrikler çokkkkkkkkkkkkkk sevindimRabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin darısı tüm isteyenlerin başına
akay nazlı kızlar hepinize cok teşekkür ederim hadi bakalım kan sonucunuda soylerim artık :) iştende cıkarıolar bi yandan uzuluyom bi yandan seviniyom
ay canım cok teşekkürler boyle yanlız olmadıgımı bilmekde guzel cunku cidden insan hem heyecanlı oluyo hemde korkuyo :18::18:
dun gece esimle test yaptık biraz belirtileri vardı ama yine negatiftir diye cok oralı olmadım iki cizgi cıktı aama biri silikti. sanırım hamileyimcok degişik duygular içindeyim inanamıyorum hala hepinize bu mujdeyi vermek istedim ben sizin sayenizde yendim ve simdi hamileyim buanlatılamaz bir duygu yarın kan testi yapacagız hayırlısı allahtan insallah.. demek kadınlar hisseder dedikleride dogruymus ayrıca cok farklı bi his oldu içimde ve esime solemiştinm oncesinde.. ruyamdada gormustum :) bilmiyoerum ne diyecegimi allah hepinize bu duyguyu yasatsın kızlar hepiniz yeneceksiniz allahın izni ile. sakın egzersizden kacmayın.. sizi basarıya goruewcek ek sey o kızlar...
Fiili Duanın Önemi
Dua ile ilgili çok önemli bir konu da şudur: Sözlü duanın yanı sıra kişinin fiili dua olarak çaba sarf etmesi de son derece önemlidir. Fiili dua, kişinin herhangi bir isteğine ulaşmak için elinden gelen herşeyi yapmasıdır. Örneğin hasta bir kişinin sözlü duanın yanı sıra mutlaka uzman bir doktora başvurması, kendisi için faydalı ilaçları kullanması, gerekli ise hastanede tedavi görmesi, hassas bir bakım altında olması da gerekebilir. Çünkü Allah dünyada meydana gelen tüm olayları belli sebeplere bağlamıştır. Dünyadaki ve evrendeki herşey Allah'ın koyduğu kanun ve kurallara göre işler. Dolayısıyla kişinin de bu sebeplere uygun olarak gerekli tedbirleri alması, ancak bunları etkili kılacak olanın Allah olduğunu bilerek, tevekkül, teslimiyet ve sabırla sonucunu Allah'tan beklemesi gerekir.
İmanın ve duanın hastaların üzerindeki olumlu etkisi ve tedavi sürecini hızlandırması doktorların da dikkatlerini çeken, tavsiye olarak dile getirdikleri bir konudur.
Duanın İyileştirici Etkisine Örnekler
ABD'de yayınlanan ünlü haber dergisi Newsweek, 10 Kasım 2003 sayısında "Allah ve Sağlık: Din İyi Bir İlaç mı? Bilim Neden İnanmaya Başlıyor?" (God & Health: Is Religion Good Medicine? Why Science is Starting to Believe?) başlığı altında dinin iyileştirici etkisini kapak konusu yaptı. Allah inancının insanın moralini yükseltip hastalıktan daha kolay kurtulmasını sağladığına değinilen makalede, bilimin de inançlı insanların hastalıkları daha kolay ve çabuk atlattığına inanmaya başladığını bildirdi. Newsweek'in anketine göre, insanların %72'si dua ederek hastalıktan daha çabuk kurtulduklarına, duanın iyileşmeyi kolaylaştırdığına inanmaktadırlar. ABD ve İngiltere'de yapılan araştırmalarda da, hastalar için dua etmenin, hastaların rahatsızlık belirtilerini azalttığı ve iyileşme sürecini hızlandırdığı sonucu elde edilmiştir.
Michigan Üniversitesi'nin araştırmasına göre, dindarlarda depresyon ve stres daha az görülürken, Chicago'daki Rush Üniversitesi'nin araştırmasına göre, düzenli olarak ibadet ve dua edenlerin erken ölüm oranı, dine bağlı olmayanlara göre yüzde 25 daha az olarak tespit edilmiştir.
Bu konuda The New York Times gazetesinde yer alan bir habere göre ise bugüne kadar dua ve hastalıkların iyileşmesi arasındaki bağlantıyla ilgili olarak yapılan bazı önemli araştırmaları ve sonuçlarını şöyle özetleyebiliriz:
Duke Üniversitesi'nin anjiyo operasyonu geçiren 750 hasta üzerinde yaptığı bir başka araştırmada da, "duanın iyileştirici gücü" bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Dua okuyan kalp hastalarının, ameliyattan sonraki birkaç yıl içinde ölüm oranlarının yüzde 30 daha az olduğu tespit edilmiştir.
St Luke's Hastanesinde tedavi gören kalp hastalarından, 466 tanesine din adamları dua okumuş, sonuç olarak kendileri için dua okunan hastaların %11 oranında daha çabuk iyileştiği ve rahatsızlık belirtilerinin azaldığı görülmüştür.
Columbia Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada üreme sorunları yaşayan kişiler için düzenli olarak dua okunmuştur. Bu kişilerde döllenmenin başarı oranı %8'den %16'ya çıkmıştır. Embriyonun sağlıklı bir şekilde büyüme ihtimali ise %25'ten %50'ye yükselmiştir.
Bu konuda yapılan araştırmalar bu örneklerle sınırlı değildir. San Francisco Hastanesi'nde 393 kalp hastası üzerinde yapılan başka araştırmada, 150 hasta için düzenli olarak dua edilmiş, tanımadıkları kişilerin kendilerine dua ettiği bu hastaların, ilaç tedavisine daha çabuk cevap verdikleri ortaya çıkmıştır.
1998'de yayınladığı bir araştırmayla Dr. Elizabeth Targ Afrika'daki bazı AIDS hastalarının toplu yapılan dualarla iyileşme gösterdiklerini kaydetmiştir.
Bütün bu örnekler dua ile çeşitli hastalıkların iyileşmesi arasındaki bağlantının delillerindendir.
Başardım be kızlar ba - şar- dııııııııımmmmmmmmmm!
Vajinismus belasını öldürüdem
selam kızlar nasılsınız? Kusura bakamyın canlarım, bu aralar çok ihmal ettim sizi ama malesef işlerim ok yoğun giremiyorum pek. Arzusunshine ok sevindim canım senin için, darısı başımıza inşallah
Ya kızlar, hatta yenen arkadaşlar, bir derdim var benim, benim doktor seanslarım bitti, tahri ve enfeksiyon sebebiyle ilaç kullanım sürem de yarın son. Cuma günü denemek istiyorum ama garip bir korku gelsi bana yapamayacam acıyacak diyeNapcam ben ya??
dun gece esimle test yaptık biraz belirtileri vardı ama yine negatiftir diye cok oralı olmadım iki cizgi cıktı aama biri silikti. sanırım hamileyimcok degişik duygular içindeyim inanamıyorum hala hepinize bu mujdeyi vermek istedim ben sizin sayenizde yendim ve simdi hamileyim buanlatılamaz bir duygu yarın kan testi yapacagız hayırlısı allahtan insallah.. demek kadınlar hisseder dedikleride dogruymus ayrıca cok farklı bi his oldu içimde ve esime solemiştinm oncesinde.. ruyamdada gormustum :) bilmiyoerum ne diyecegimi allah hepinize bu duyguyu yasatsın kızlar hepiniz yeneceksiniz allahın izni ile. sakın egzersizden kacmayın.. sizi basarıya goruewcek ek sey o kızlar...
sağol canım, yaklaşık iki aydır yapıyorum p.. deneme aşamasındaydım sadece ucunu alabiliyordum ama kaç gündür hiç bir şey denemedim sanki geriledim gibi geliyor yarın sabah aparatla egzersiz yapıp deniycem bakalım ama bu aralar ateşim var vücudum çok hassas ama yine de denerim kendimi kötü hissettiriyor çünkü böyle boş boş oturmak.
cnm nasıl sevindim bilemezsin,inşallah kanda da pozitif çıkar,dışarda hamile kalanları hep kıskanırdım burdaki arkadaşların hamile kaldığını duyunca nasıl seviniyorum bilemezsin,biz burda kader ortağı olduk,kendim hamileymişim gibi seviniyorum,darısı başımıza inş,allah hayırlısıyla bebeğini kucağına almanı nasip etsin,dualarını bizden eksik etme,benim de tüm dualarım sizlerle kızlar...
rabbım kabul etsın inşaallahreglim bitti abdest alır almaz 7 tane yasinimi okudum, hepinize de dua ettim arkadaşlar. şimdi misafirim gelecek sonra egzersizlerime devam edeceğim, herkese kolay gelsin :)
cok sevındım missfigo rabbım saglıkla kucagına almayıda nasıp eylesın ..dun gece esimle test yaptık biraz belirtileri vardı ama yine negatiftir diye cok oralı olmadım iki cizgi cıktı aama biri silikti. sanırım hamileyimcok degişik duygular içindeyim inanamıyorum hala hepinize bu mujdeyi vermek istedim ben sizin sayenizde yendim ve simdi hamileyim buanlatılamaz bir duygu yarın kan testi yapacagız hayırlısı allahtan insallah.. demek kadınlar hisseder dedikleride dogruymus ayrıca cok farklı bi his oldu içimde ve esime solemiştinm oncesinde.. ruyamdada gormustum :) bilmiyoerum ne diyecegimi allah hepinize bu duyguyu yasatsın kızlar hepiniz yeneceksiniz allahın izni ile. sakın egzersizden kacmayın.. sizi basarıya goruewcek ek sey o kızlar...
sonunda reglım bıttı ben dun yazmısıtm bugun kesın deneyecegım dıye ve esımle bugun tartıstık gereksız yere ıkımızde gergınız henuz eve gelmedı aslında denemek ıstıyorum ama gergınlık olur dıyede cekınıyorum...dua edın bana kızlarrrr
ben de bugün yeniden başladım egzersize, gerilememişim ama reglden birkaç gün önce tuhaf biçimde çok kalın bir aparatı alabilmiştim, sonra alamadım yine, bugün de alamıyorum onu, bir de bugün aparatı itmeye korkuyorum nedense. reglden önceki kalınlığı alabiliyorum ama iterken çok çekiniyorum. atlatırım inşallah.
yenen arkadaşları ve hamile arkadaşımızı da çook tebrik ederim, darısı hepimizin başına :)
cok anlamlı bır paylasımdı Rabbım senden razı olsun
ficklebird ıkınızıde cok ıyı anlıyorum
bende reglden once hatta egsersızdeyken regl olmustum
aparatta ende 12 13 cm cıkmıstım regl olmasa dırek denıcek guvenı bulmustum
ama bugun bır anda korku aldı ıcımı pazar pazartesı regl bıter bende ama korkuyorum işte
yenıden basamı döncem yapamıcam dıye ama ne olursa olsun gerekırse bastan devam bı sekılde yenıcez
ablam bugun benı hamıle gormus ruyasında cok etkılendım inş o raddeyı bızlerde gorucez kacmassak
selam canım. ben de burdaki arkadaşlar sayesinde yendim çok şükür. o kadar vahim durumdaydım ki ben yendiysem herkes yener diyebiliyorum rahatlıkla...ve tabii ki sen de... neden yenmeyesin ki ? ilk adımı atmışsın bile.. bu egzersizlere başlamak bitirmenin yarısı bence...
1)ilk önce kegel egzersizlerini yapmaya başlıyoruz. her an her yerde yapılabilen bir şey. ve regliyken egzersiz yapamadığımız zamanlarda bile kegel egzersizlerine devam etmek faydalı oluyor...
2)vajiye aynayla bakıyoruz. kendimizi tanımak için. ben daha önce hiç bakmamıştım oraya. ayna alıp bakınca da bi delik göremedim. ama ıkınınca delik açılıyor ve rahatlıkla görülüyor aynada. işte vaji girişi orası.(yanlış anlama çoğumuz bunu buradan öğrendik. hem sana hem yeni gelen arkadaşlara faydalı olsun diye bu kadar baştan başladım)
3)(vajinin ıslak olması çok önemli olduğu için biz kayganlaştırması için hem ucuz hem zararsız olan ultrason jelini kullandık. medikallerden alabilirsin.)eğer parmağını oraya sokmak itici geliyorsa bi kulak çöpünün üzerine streçleyip sarıp üzerine eldiven geçirip jelleyip oraya sokmayı deneyebilirsin. eğer parmağını sokabilirsen eline eldiven geçirip ilk olarak serçe parmağını jelleyip sokmayı deneyebilirsin..
4)daha sonra aynı şekilde serçe parmağını yaptığın gibi sırasıyla işaret parmak ve orta parmağınla egzersize devam edebilirsin.
hala parmak deneyemiyorsan arkadaşlar mumla denediler. mumu streçle üzerine eldiven veya prez...f geçirip üzerine jel sürüp egzersizlerini yapabilirsin..
aparat dediğimiz şeyler bunlar işte.. mum, kalem,allık fırçası vs vs.
5)tek olarak parmakların hepsini bitirdikten sonra iki parmak aşamasına geçebilirsin. işaret ve orta parmağını küs şeklinde üst üste koyup üzerine eldiven geçirebilirsin. veya aparat kullanıyorsan kalemin veya mumun neyse üzerine pamuk veya peçete sarıp kalınlaştırarak egzersizde p..s boyutunda aparata kadar ilerleyebilirsin.
tabi bunları yaparken eş parmağı da deneyebilirsin. bu da senin eşine olan güvenini arttıracak ve ona alışmanı sağlayacaktır..
bacaklarını kastığını hissettiğin zaman burnundan derin nefes al ve ağzından ver bu her zaman işe yarar. ama çok sık yaparsan başın dönebilir.
mesela diyelim parmağınla egzersiz yapıyorsun. ıkınınca açılan deliğin önünde durdur parmağını biraz. daha sonra tekrar ıkın ve yavaşça ittir. bu şekilde ıkın ve ittirmeye devam et. serçe parmağından başladığını düşünürsek ilk boğum ikinci boğum ve üçüncü boğumun hepsini alınca serçe parmağı aşamasını geçersin. ve ilerlersin bu şekilde.
ıkınarak ittirirken bi boğum olacak o boğumu geçince zaten parmağını vakumladığını göreceksin...
kolay gelsin canım umarım sana ve yeni arkadaşlara yardımı olur bu yazdıklarımın. eksiklerim varsa arkadaşlar tamamlar umarım... aklına takılan bişey olursa yine sorabilirsin. biri mutlaka cevaplar...
sen benden çoook ilerdesin. benim mum taş çatlasa 6 7 cm dir. 13 cm'e oo çok var:18:
senin hayırlı haberini almamız yakındır hadi bakalım :)
canım sana sormak istediğim bir şey var. ben hala zorlanıyorum. sendede oluyor mu? kasıyorum hala kendimi. evet oluyor ama hala zorlanıyorum. kadında zevk alır diyorlar ama ben zorlanıyorum. sende yeni başarmıştın sen de de aynı şeyler oluyor mu ne yapmalıyım bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?