Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

gazelcim benim reglim 9 gün gecikerek geldi. değişim oluyormuş.

gecikmeyi nasıl hesaplıyorsun? ben geçen ayın 8 inde hasta oldum 15 inde bitti. 8 inden itibaren mi 15 inden itibaren mi sayıcam? baya gecikmiş di mi ay korku düştü içime gerçi adet gecikmem oluyordu benim 40 günde bi hastalanıyordum o yüzden yoktur die düşünüyorum. olmasın inşallah hazır değilim çok erken.

evet canım doğru söylüyosun,egzersizleri düzenli yapıp da yenemeyen yok,inş burdaki diğer arkadaşaların da güzel haberlerini en kısa zamanda alırız,egzersizlere son hızla devam,başarmaya çok az kaldı.

canım 8 inden itibaren saycaksın,8 inden sayarsak 16 gün gecikmiş,ama 40 günde bi hastalanıyorum diyosun,6 gün gecikmiş oluyo,ben de yeni yendim biliyosun,çok anlamıyorum ama bi test yap istersen canım.

benim her ay aynı tarihte olurdu normalde. mesela 13 ağustosta başladıysa. bu ayda 13 eylülde bekledim. ama 22 eylülde oldu. kişiden kişiye değişir tarihler tabi. sen 40 günde bir diyorsun ya. aslında normal şartlarda 18 eylülde olması gerekirdi. 6 gün geçmiş görünüyor.istersen eczaneden bir test al bak canım. hakkında hayırlısı ne ise o olsun inşallah

Bugün ezersizimi sırf yapmış olmak için yaptım, çünkü kayganlaştırıcım bitmiş ben de yine de yapiim diye orta parmak yaptım sadece:) p...sle yaparken prez.in kayganlığı yeter diye düşünüyorum ama egzersizde kayganlaştırıcı olmadan yaparsam zor olur gibi geliyor, daha kızlık zarı dururken zorlayarak yapmak istemiyorum tahriş olmasın diye. iki parmak yapayım bari dedim olmadı kayganlaştırıcısız.. ben de tek parmak yaptım.. bi de olmaması sadece kayganlaştırıcıdan değil galiba, bugün sırf eşim ısrar etti diye yaptım egzersizimi:) napiim çok yorgunum

akaycım sen hazırsın hadi bismillah de bugün veya yarın dene canım bak gör olacak inşallah

canlarım gerçekten bu hafta içi deniicem inşallah.. çok cesaretlendiriyosunuz beni biraz alışmak istiyorum hüsranla sonuçlanmasın diye..

"Cinsel terapide danışan çiftin ve terapistin birlikte aşması gereken üç önemli tabu vardır. Bunlar:
1-Vajene bir şey girmesi tabusu, ( Kişinin kendi parmağını vajene sokması )
2-Vajene bir başkasının bir şeyinin girmesi tabusu ve ( Eşin parmağının vajene sokulması )
3-Vajene penis girmesi tabusu.

Cinsel ilişki sırasında ortaya çıkan panik atağın küçük çaplı bir benzerini yaşatmak ve bununla başa çıkmayı öğretmek için öncelikle hasta kendi parmaklarıyla egzersizlere başlar, daha sonra eşinin parmağı ile egzersize devam edilir. Parmak egzersizlerinde amaç; vajinanın genişleyebilir bir organ olduğunun kişiye gösterilmesidir. Parmak egzersizleri sıcak yumurtayı elde tutmaya benzer. Sıcak yumurta önceleri elde tutulamaz ve elden ele alınarak soğutulmaya çalışılır. Zamanla yumurta soğur ve ellerde yumurtanın sıcaklığına alışır. Yumurta soğudukça kişi rahatlar ve elini yanmaz. Sonunda yumurta soğur, kabuğu kırılır ve afiyetle yenir. Parmak egzersizleri de yumurtanın soğuması gibidir, kişi zamanla panik haline alışır ve yüzleştiği olumsuz duygularla baş etmeyi öğrenir. Sonunda yumurtanın afiyetle yenmesi gibi cinsel ilişki de gerçekleşir.
Egzersizler sırasında yapay kayganlaştırıcıların kullanılabilir. Parmak egzersizlerine geçmeden önce vajinanın nasıl bir organ olduğunun görülmesi için bir ayna karşısında incelemesini içeren ayna tutma egzersizleri yapılır. Daha sonra cinsel terapist tarafından çifte vajinanın çok küçük olduğu konusundaki korkunun hayal ürünü olup gerçeklere dayanmadığı, vajina duvarlarının son derece esnek olduğu, buradan doğum sırasında bir bebeğin kafasının çıkabildiğine göre penisinizin de kolayca geçebileceği izah edildikten sonra, “egzersiz sırasında herhangi bir aşamada rahatsızlık hissederseniz bir sonraki aşamaya geçmeyin ve neyin rahatsızlık verdiğini anlamaya çalışın”, “vajinal kasların sıkıştığını hissettiğinde biraz ara verin” önerilerinden sonra aşağıdaki “parmak egzersiz programı” uygulanır. Bu program kendi parmaklarıyla bireysel ve eşinin parmaklarıyla eşli egzersizi şeklinde iki aşamadan oluşur. Bireysel Parmak Egzersizi kadın için en zor olanıdır, fakat bunu bir kez başarırsa, diğer aşmalar daha kolay gelişecektir. "

hüsranla sonuçlanmaz canım,hiç öyle düşünme,sen son egzersizlerini üstüste iki-üç gün yap kendini hazır hissedince de pensi denemesi,inan bak olacak,kendine inan canım,ben de kayganlaştırıcı olmadan egzersiz yapamıyodum,ama şimdi kayganlaştırıcı olmadan da ilişkiye girebiliyorum,valla ben de inanamıyorum kendime ama oluyo işte canım,senin de çok güzel olacak canım benim kendine inan.

evet hayırlısı tabi geçen hafta yaptım negatifti. aslında alacaktım bugün test ama pozitif çıkarsa die korkuyorum galiba. almak istemiyorum. olursa da hayırlısı tabi ama vajiyi yeni yendim yaa biraz huzur istiyorum. ve korkuyorum. ben öğretmenim öğrencilerimi çok seviyorum çocukları çok seviyorum ama bu sorumluluğu taşımaya hazır hissetmiyorum. korkuyorum çok. ayyyy şuan çok kötüyüm tuhaf tuhaf rüyalar gördüm hayra çıkar inşallah.

canım 8 inden itibaren saycaksın,8 inden sayarsak 16 gün gecikmiş,ama 40 günde bi hastalanıyorum diyosun,6 gün gecikmiş oluyo,ben de yeni yendim biliyosun,çok anlamıyorum ama bi test yap istersen canım.

sonuçtan korkuyorum ama dayanamıycam yapıcam pazartesi. inş değilimdir. hazırlıksız yakalanmış olucam.

çok teşekkür ederim üşenmeyip benm için vakit ayırmışsın.allah razı olsun hani bazıları kremlere alıştırmayın falan diolar ya ondan pek fazla bişey de kullanmıyorum o zaman fito kremi aliim.adı fito değil mi?? bana da sanki pe..s daha kolay olur gibi geliyo ama yine de iki parmağa iyice alıştıktan sonra p..s denemesine başliim diyorum.ya hallettikten sonra p.sste gelgit problem oluyo mu??

tamam canım inşallah öyle yapıcam:90: bunları okumak ne kadar güzel ya müthiş cesaret geliyor.. Allah razı olsun canım.. herpinize hayırlı geceler

ya peki p..s te de mi öyle çıkıcak gibi oluyo sonuçta siz yenenlere sormak lazım bunu.daha çok var gerçi ama merak ediyorum çıkarken acıdığı için gel git olayı zor olur heralde

canım gel-gitten hiç korkma,zaten erkeğin de kadının da zevk aldığı kısım orası,ki gel-git yapmazsa erkek ereksiyonunu kaybediyor,o zaman da ilişkinin bi anlamı kalmıyor,zevk alamıyo ve boşalamıyo,tabi kadın için de aynı,ben ilk gel-gitde ne hissettim,biri seni gıdıklarya önce hoşuna gider,sonra devam ettirir gıdıklamayı sonra hem hoşuna gider hem ufak da olsa acıtır,aynı onu hissetmiştim,ama şimdi zevk alıyorum,gel-git yaparken nefes alıp verme işini yapıyorum,ve kendimi bu çok güzel bişey zevk almam lazım diye telkin ediyorum,ve o zaman zevkli olmaya başlıyo,hele de ilişkinin sonuna doğru eşim boşalmaya gelmeden önce daha da zevk alıyosun,sen de öyle düşün canım,ben de öyle düşünürdüm egzersizlerde ilk önce sokardım aparatı yarım saat bekletirdim,bu sefer çıkartma aşamasına gelince korkardım acıyacak diye ki nitekiim de acırdı az da olsa,yani canım peniste öyle bişey olmuyo,inan ben aparatlarda penisten daha zorlanmıştım,gel-git olayını kötü bişey olarak düşünme,bundan zevk alcam diye düşün,nefesini ayarla o zaman zevk almaya başlıyosun.

tşk ederim canım bende mum denemeyi düşünüorum :)

canım iki parmak sorunsuzca rahatça girene kadar iki parmak yapmaya devam edebilirsin.. iki parmakta rahatsan iki parmaktan kalın bir aparat hazırlayıp ona devam edebilirsin, veya üç parmağa geçebilirsin.

mumla denim ozamn bide :)sizdede kaşıntı yada acı oluormu arkadaşlar 2 parmaktan sonra hem kaşıntı hem ara ara acır gibi oluo şu günlerde baş dönmeside oluo eğzersizlerle alakası yoktur herhalde

aslında vajinismus olmamın nedenide benden kaynaklanıo galiba ben byle yanımda bseyler anlatıldığında filan hiç dinleyemezdim çok kötü olurdum yada arkadaşlarım prn..izlerken ben izleyemezim hayatta bakamazdım ve kendi kendime ben kesin vajinismusum dedim tabi beyne sürekli syleyince sonunda vajinismus oldum ama bazı arkadaşların ki kadar ileri derecede değil sanırım yani bende nefes kesilmesi olmuo ama 2 parmağı soktum ya gerisi gelicekinş.artık daha cok kendime güveniorum birde arkadaşlar ben telkin dinliorum kendine güven telkini sanırım bununda büyük etkisi oldu ve oluo çünkü bundna 1 bucuk ay öncesinden denemiştim (şuan 3aylık evliyim)ozaman yapamamıştım telkin dinlemeye başladıktan sonra tekrar denemek istedim ve başardım öncesinde acıyınca hemen bırakıordum ama bugün 2 parmağımıda sonuna kadar soktum birde bişey sorcam arkadaşlar bugün krnım şişio sizdede böylebişey oluormu karın şişmesi gibi

Son düzenleme:

mumu ben de tavsiye ederim canım,ben de mumla yapmıştım ki parmaktan da çok rahat oluyodu kayıp gidiyodu içeriye bir de canım baş dönmesi ilk egzersizlerim de benim de olmuştu sonra geçiyo ama,kaşıntın varsa da eğer uzun sürerse mantar olabilir ,tabi emin değilim ,burdaki arkadaşlar öyle söylüyodu,vajinayı egzersiz ve ilişkide çok temiz tutmak gerekiyo,kaşıntın sürerse bi doktora git istersen.

sürekli olmuo canım bugün arada oldu ben birde çıplak elle yapıorum egzersizi daha kolay sokabiliorum diye bundan sonra eldivenle yapim ozaman ve mumla devamedim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…