Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

fairymm albune nursena burcum noname:87: saolun kızlaarr ay çok heycnladım yaf yarı yenmiş hissedyoum kendimi yavaş yavaş kalınlaştrcm içte bekleme taktigini uyglcm

merhaba,

ben 4 yıllık evliyim.evlendiğimde 31 yaşındaydım, daha önce deneme rağmen evli olmadığım için, hiçbişey hissetmiyorum ve cinsel ilişkiye giremiyorum zannediyordum. öyle deli gibi koku filanda yoktu.ama tabi klasik yetiştirme yöntemleri,cinselliğe bakışımı şekillendirmiş..
balayından döndük,hiçbir yöntem işe yaramadı,kendimi berbat hissediyorum, mide şikayetlerim arttı.sabahları kusmalar..ve bi süre sonra depresyon..işten eve gelip uyuyorum,hayattan zevk almıyorum..5-6 ay böyle geçti.Eşim çok anlayışlı, onun da fazla tecrübesi yok..
kadın doğum uzmanı bir arkadaşım, bunun zar korkusu olduğunu ve küçük boy bir salatalığa prezervatif geçirip bundan kurtulup, yenebileceğimi söyledi.Aklına uydum yaptık,ama çok ağladım,hem canım hem ruhum acıdı.Sakın ama sakın böyle mekanik şekilde çözüleceğini düşünmeyin.

VAGİNİSMUS daha çok ruhsal bir problem.6-7 ay geçti hala aynı durum.psikiyatriste gitiim.6 ay her hafta gittim. egzersizler verdi, eşimle de 1 seans geçirdi ama geri kalan aylarda kendime, vücuduma alışma,tanıma,elleme,dokunmaya alışma,ön sevişme teknikleri ve dediklerini yaparak geçti.1.yılda zar zor ilişkiye giriyordum ama kendimi çok sıkarak..

bu arada psikolojim çok zorlandı.lay lay lom geçecek aylar suçluluk, üzüntü ile geçti..ve işe gidemez oldum, işten ayrıldım ve bir psikoloğa gitmeye başladım.3 yıldır gidiyorum ve çok faydasını gördüm. kendimi tanıdım, duygularımdan ne kadar habersiz olduğumu, yetiştirilirken hep erkek kardeşimi kıskanıp, onun gibi olursam sevileceğimi düşünerek büyümüşüm yani erkek olmak iyi kız olmak kötü....

yani özetle vajinusmusun binlerce küçük veya büyük sebebi olabilir, kendini sevmemek, eşini sevmemek, anne baba baskısı ile büyütülmek, korku, eşin yaklaşımı..

en önemlisi bu sorun iki kişinin. eşlerin davranışı çok önemli.bu ne kültürle, ne üniversite mezunu olmayla alakalı...
insan olmayla ilgili.
ancak eşleriniz tam destek olursa içinden çıkılır.
bence ailelerle paylaşmayın, profesyonel destek alın..Duanızı edin.

ama büyü var, yok hacı, hocaya gidip boşuna para ve zaman harcamayın. böyle giden ve boşa vakit harcayan pekçok insan var biliyorum..gittiğim doktorlardan da duydum.
ve umutsuz olmayın yıllarca kardeş gibi 10 yıl 15 yıl evliliğini böyle götürenler var, adım atmaktan korkup kabullenen durumunu.
ama çözümsüz değil. belki birkaç ayda belki de birkaç yılda çözülür ama çözülür inanın yeter...

Canım geriye sadece takvim yöntemi kalıyor:

DİKKAT: Tüm hesaplamalar yapılırken adet kanamasının başladığı gün esas alınır. Kanamanın bittiği günün hiçbir önemi yoktur.

Dünya sağlık örgütü takvim yöntemini kadının adet dönemi süresince gebe kalma olasılığının yüksek olduğu günleri belirleme ve bu günlerde ilişkiden kaçınarak gebeliğin önlenmesidir.
Modern yöntemlerin yaygınlaşmasından önce çiftlerin %25'i bu yöntemi tercih ederken günümüzde bu oran % 5'e kadar düşmüştür.

Etki mekanizması nasıldır ?
Bu yöntem kadının hormonal dengesindeki değişikliklere bağlı olarak ortaya çıkan vücut ısısı artışı, akıntı miktar ve şeklindeki artış, yumurtlama esnasında kadının ağrı duyması, adet düzeni belirli bir süre izlendikten sonra yumurtlama gününün tahmin edilmesi ile spermin dölleme yeteneğini koruma süresi de göz önüne alınarak cinsel ilişkiye ara vermek ya da ek bir korunma yöntemi uygulamak şeklindedir.

Etkinliği ne kadardır ?
Bu yöntemin başarısızlık oranı oldukça yüksektir. Olağan çiftlerde başarısızlık %20'lere kadar çıkmaktadır.

Nasıl uygulanır ?
1. Adet dönemlerinin uzunluğu en az 8 ay süreyle kaydedilmelidir.
2. En uzun dönemden 11 gün çıkartın
3. En kısa dönemden 18 gün çıkartın
4. Bu dönemlerde ya ilişkide bulunmayın ya da bir korunma yöntemi uygulayın.

Bir dönemin uzunluğu adet kanamasının ilk gününden bir sonraki adet döneminin ilk gününe kadar olan süredir.

ÖRNEK: En kısa adet dönemi 28 gün, en uzun dönemi 30 gün olan bir kadında;

en kısa dönem - 18 28 -18 = 10

en uzun dönem - 11 30 -11 = 19

gebe kalması açısından tehlikeli olan dönem adetin 10-19 günleri arasıdır.

Bir de şu link var:)

Gebelik (hamilelik) oluşumu, hamile kalmak için uygun günler hesaplayıcısı - gebelik.org - Jinekolog Operatör Dr. Kağan Kocatepe

Canım ilaç kullanma ya ablam kullanmıştı sonrasında bayağı bir zaman uğraştı bebek için daha farklı yöntemler araştır.

haklısın cnm ama en zararsızı eşlerin korunması yani en azından benim bildiğim
ama o da sıcak bakmayınca başka ne kalıyo geriyee :44:
varsa bildiğiniz ii olur keşke olsa

kıs igne falan kimse tavsiye etmiyo korunma için.. İyice araştır..hapda baya gecktiryomş..en tavsiye edilen erkegin korunması eşinle anlaş o korunsun..ama igne vs.yaptırma çok iyi araştr şeker..

Kızlar hızınıza yetişemiyoommm((
Yeni sayfaları okuyana kadar daha yenilerini ekliyorsunuzz))

Selam herkese-)
Nilay tebrikler- bu akşamı sabırsızlıkla bekliyoruz))

Belinay harikasın- başarınızın sonucunu görmek umuduyla))

kızlar herkese ii akşamlar ben kaçıyorummm yarına güzel haberler duymak istiyoruz ona göre şekerlerrrr
nilayy, belinayyyve egzersiz yapan herkesss
duyurulurrrr bebişlerr öpüldünüsss

kızlarrrr slmlarr ben geldım epeydır yoktum...vajıyı yenmemde cok buyuk destegınız ıcın herkese tşk...ılk yendıgım zamanlar sıkayet edıyordum ya acıyo dıye artık zevk bıle alabılıorum Allah ım ne buyuk sıkıntıymış Allah kımseye yasatmasın ben ıkı sene yaşadım...inş tum bu sıkıntıyı yaşayanlar kurtulurlar...ben yendıysem herkes yener..bu arada bebış ıstıorummmmmm yaa bu ay adetım gectı ınşş hamıleyımdır:)))
ıkı senedır bebek hasretı cekıorummm benı en ıyı sızın anlıyacagınızı dusundum fıkırlerımı sızle paylasmak ıstedım...

cnmmm inşallah ALLAH gönlüne göre versin..ben yeniyim burda bu sorunu yaşayanlardan biriyim (2,5 senedir) bende ANNE olmak istiyorum artık sendemi egzersizle çözdün bu sorunu ?

ya kızlar bide bişey takılıyo kafama geçen zaman içerisinde yapmadığım şey kalmadı 3 tane ayrı hocaya gittim burda yazmak doğru olurmu bilmiyorum ama bana bağlamaktan falan bahsettiler. aynı durumu yaşayanlar oldumu psikolojim bozuldu resmen nolur kusura bakmayın kızlarrr

albuneacım merhaba. bende ilişki esnasında değil ama bir gün sonra idrardan sonra yanma oluyor. ben sistit mi oldum acaba o ne ki ? zararlı bir şey mi ? idrar bitse bile sanki hala var gibi ama yok aslında.

belinaycımmm akşam seni iyi gaza getirmişim şimdiye kadar niye uzak durdun mumdan. tek parmakla olmuyor. hadi hayırlısı olsun canım. yarım saat bekletip p..s denemesi yaparsın.

Afferin kıss sana Dedik dim isana biz Bir de ne kadar içeri gittiğini önemli tabi ama önemli olan ne kadar kalın içine alabildiğin balım unutma :)

belinay zaten p..s içine alabiliyor. ama yarıya kadar aldığı için ben mum kullanmasını söyledim. parmak mumdan daha kısa kalıyor çünkü. şimdi tamamını alacak durumda inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…