- 8 Temmuz 2011
- 33.185
- 39.289
- 798
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #71.061
Sen beni özlemeye fırsat kalmadan dönerim inşallah ben bebişim:)), kart la mı yetiniyosun sen sadece, millet çoktan parfum kozmetik siparişleri verdi:)))
Arkadaşım, forumdaki mesajları ne kadar okudun bilmiyorum ama buradaki arkadaşların çoğu ben de dahil hem profesyonel destek aldık hem de buradaki arkadaşlarla konuştuk. Bizim burada anlattığımız aparat ve parmak egzersizleri zaten doktorların verdiği egzersizler. Profsyonel destek ücretlerinden haberin yok sanırım özel doktora gittiğin zaman tedavi ücretleri 3000-4000 tl arasında. Herkesin bu parayı ödeyece gücü de yok. Devlet hastanesi vs diyecek olursan da tedavi süren uzuyor bu defa da, sorununu 10-15 günde çözebilecekken, 6 ay gibi bir süre öngörüyor sana devletteki doktorların çoğu. Ben ilk bir devlet hastanesine başvurdugumda bana 4 ay sonrası için randevu verdiler. Ya bu işin tedavisini yapan, birçok uzman tanıyorum ayrıca ki aralarında çok saimimi dostlarım da var, birkaçına bu forumdan bahsettiğimde hiç senin gibi tepki vermedi hiçbiri hatta takdir ettiler, insanların birbirlerine bu şekilde destek olmalarını. Ben doktoruma anlattım buradan da moral aldıgımı, arkadaşlarla konuştugumu. Madem bu işten anlarım diyosun, bu şekilde yaklaşmasaydın olaya keşke, gelip "arkadaşlar bakın ben bu işi biliyorum keşke şöyle şöyle yapsanız" deseydin. Emin ol o zaman herkes yazdıklarına daha çok saygı gösterirdi. Dikkat edersen mümkün oldugunca burada kırıcı olmadan mesaj yazıyoruz birbirimize, herkese destek olmaya moral vermeye çalışıyoruz. Eğer niyrtin iyiyise sakin sakin yaz mesajlarınıi bildiğini de bizimle de paylaş bu sorunun çözümü için. Ha yok ben burada böyle agresif mesajlar yazacağım dersen senden rica ediyorum lütfen yapma, yazma. Buraya 10 yıllık evlisi de 1 3-5 günlük evlisi de geliyor, onlaca doktora gidip tedavi olmayıp buradan aldıgı moralle bu sorunu çözen de oluyor, benim gibi daha ilk günden dotora gidip sonrasında bu siteden de yardım alarak çözeni de oluyor, sadece bu siteden aldıgı destekle çözen de oluyor.
Bu güne kadar önyargısız gelen ilk mesaj, çok teşekkür ederim. Bunu samimiyetle söylüyorum,teşekkürüm de farklı değerlendirilmesin lütfen. Bu konuyla ilgili anladığım kadarıyla 2 ayrı forum mevcut ve yazılarımda maalesef kopukluk oldu herhalde. Çünkü ben başından beri doktor tavsiyesi ve egzersizlerin paylaşımının mutlak fayda sağlayacağını, bu konuda sizlerle hem fikir olduğumu yazdım. Benim sakıncalı gördüğüm konu kişilerin eşleri / partnerleri ile yaşamış oldukları cinsel deneyimlerini en ince ayrıntısına kadar yazmış olmalarıdır. Bu hususta gayet ilerigörüşlü bir kişiyim ve insanların hayatlarını kendi istedikleri şekilde yaşamaları gerektiğine inanıyorum. Fakat cinsel ilişki tecrübelerinin paylaşımının vajinusmus probleminin çözümü için uygun olmadığını düşünüyorum. Nedeni ise kişilerin fizyolojik, anatomik, psikolojik yapıları ve partner ilşikileri farklı olduğundan dolayı herkes için aynı sonucu vermez. Hüsrana da sebep olabilir. 2. yazımda bunu bu şekilde açıklamıştım ama yorum yapan arkadaşlar bunu da farklı değerlendirdi maalesef ve yazışmalar bu şekilde devam etti. Yani olay amacından saptı. Vajinusmus ile ilgili olarak her ne kadar bu sıkıntıyı yaşamamış olsamda bu konuda dolaylı olarak bilgi sahibi oldum. Tekrar üstüne basarak söylüyorum, tedavi yöntemleri ve egzersizler kesinlikle paylaşılmalı ama cinsel ilişki tecrübeleri bireyler açısında hassas ve tehlikeli diye düşünüyorum.
Tekrar teşekkür ederim, geçmiş olsun.
Saygılarımla,
Bak bu en sakin yazdığın mesajdı, ben de bunun için teşekkür ederim, gerçekten:)) Gerçekten çok şanslısın ki bu sorunu yaşamamışsın, Allah bağılasın çocugun da varmış, darısı bizlere inşallah. Tabii ki herkesin fozyolojik anatomik yapıları farklı, ama bizler burada özellikle başarılı olduğumuz ilk deneyimlerimizi burada mutlaka paylaşıyoruz, doğru. Çünkü bu bizim başarı hikayemiz, ve emin ol birilerine yardımcı oluyor. Sana şunu da samimiyetle söylyüroum kimsenin yatak odasını kapıalrını açmak gibi bir niyeti yok burada bunları yazarken. Ben mesela doktor seanslarımı tamamladıgım halde nasıl deneyeceğimi bilmiyordum. Standar şekildedenedim olmadıi sonra burada bir arkadasın deneme yöntemini denedim öyle oldu. Malesef bu sorunun şöyle bir handicap ıvar, yendikten sonra regl döneminden sorna ya da ilk denemeden sonra da başa dönülebiliyor, o nedenle burada "2. de oldu, 3. de oldu, kızlar ilkinden sonra olmadı" gibi mesajları tahriş oldum şöyle oldu böyle oldu gib immesajları da görebilrisin çünkü çoğumuz aynı ortak problemleri yaşıyoruz malesef tedav isüreci boyunca. Allah gerçekten kimseye bu derdi vermesin çünkü bu %90-95 oranında psikolojik birşey. Fizyolojik olsa gidersin doktora maeliyat olursun kestirirsin biçtirirsin sardırırsın kurtulursun, ama bizde öyle olamıyor malesef. Damdan düşenin halinden ancak damdan düşen anlarmış, dışarıdan mesajalrımıza bakıldığında öyle algılayabilirsin ki zaman zaman dısarıdan insanlar bu foruma girdi, bizimle dalga bile geçtiler nasıl yapamazsınız vs diye. Ama lütfen bizleri yargılamayın, yatak odalarımızı açıyoruz diye de düşünmeyin çünkü başaran er arkadasımızın hikayesi bir tecrübe ve diğer arkadaşlara yardımcı oluyor, ayrıca herkes de birbirine gayet saygılı burada.
Canım dikkat et sıkı giyin..regl sancısına sıcak süte veya suya kakao karıştır acı olsun çok iyi gelr geçmiş olsun çıtır
buseden habrm yok cnm ya bayadır yok eskisi gibi ugramıyo..browni vardı onuda çok mrk edyorum naptı acaba:44:
canm ben söylemiştim haftasonu yokum die sonra kızkardeşimin nişanı falan olunca gelemedim memleketteydim bu hafta orda kaldım mecburen ama aklımda hep burdaydı sizleri çok özledim walla
Tekrar merhaba,
Umarım hepiniz sıkıntılarınızı en kısa sürede çözersiniz ve çocuklarınızı önce karnınızda taşıma sonra da kucağınıza alma keyfini yaşarsınız. Konuyu çok uzatmaya gerek yok ama aşağıdaki ifadelere de gerek olmadığını düşünüyorum. Bunu yazan arkadaşa sen ablalık yap bence, çünkü ben yazarsam yine tü kaka olacağım :)
'günaydıııııınnnlaaarr....kızlar bu şahıs bu konuda egitim almış sözde çalışyomuş...sanırsm burda onlara gerek kalmadan yaşadıklarımızı paylaşıp sorunun üstesinden gelmek zorunaa gitmişş kuyruk acısıda bu yüzden zannımcaa çok bilmişş şahıs özelse bizim özel biz paylaşmaktan rahatsızlık duymuyoruz sana ne oluyoki !! Madem rahatsız olyosun ne işin var burda.. N n n n n...................... '
Anammmm!! buseumut cum hoşgeldin canım benim, nerelerdesin, çok özledik biz de seni:))
2 senelik evliyim ve 33 haftalık hamileyim parmak egzersizi yaptıgımız ilk gün hamile kaldım
slm kızlar ben egzersizde 2 parmak tek boğumdayım daha fazla itemiyorum valla içim bir tuhaf oluyor kendim bozcakmışım gibielim bir duvara çarpıyor tedirginlik gitmiyor bir türlü.bir de sırt üstü yaparak deniyorum egz bir tek eşimlede denerken birden içime gircek bir daha çıkaramıcaz ve ben fena panikleyecem diye korkuyorum yaaaaaaaaaaa:84::84::84::84:
üye oluyorlarmış zaten.
ben cok hızlı cıktım yaaa su an ıtıbaren 3.denemızde basarıyla sonuclanmıstır artık tamamen kurtuldum:92::92::92:
Ben sonuna kadar profesyonel destek diyorum, sen bana CEHALETTEN ten bahsediyorsun, bu ne yaman çelişki böyle....
Siz sakın sıkılmayın, ben editör ile bu konuyu zaten görüşeceğim. Güzel bir konu açmışsınız fakat cahilce ve insanları hayal kırıklığına uğratacak, tecrübe adı altında yazılar yayınlanmış. Ben başka konularla dertleşebilirim ama editörün sizin önünüzü görmeden verdiğiniz tavsiyeleri, cinsel öykülerinizi de bilmesi lazım, değil mi ?
Mantığın kabul etmediğini bilim de kabul etmez. Birilerine yardımcı olacağım diye profesyonel destek ve onay almadan bu yazılar yazılmaz. Cehalet Acının önüne geçemez. Tavsiye edilen pozisyonu deneyip de başarısız alabilecek kaç insan var hiç düşündünüz mü? Bana kızarken aynada kendinizle yüzleşmeyi deneyin.
bencede uzatmaya gerek yook!!! Bu arada ablalık tasladıgım yok..sen haklı olsan bile yazılım tarzın çoook yanlışş!! Bu durum çook hassasiyet gerektirir bunuda yaşamadıgın için bilemezsinn..agresif şekilde yazmazsan bu şekilde algılanmazdın..cehaletten bahsetmişsin burdaki herkes eklı evvel bi sen aklı selimsin öylemi..bence insan pskolojisinden anlamıyosun..haklıda olsan çokk kişiyi gerdinn..bilgin varsada daha yumuşak bi dille paylaşsaydında böyle tepki görmeseydin...
konus cnm esınle sana destek olmasını ıste stres olunca zorlanacagını dıle getır off erkegın anlayıssızı da cok zor allah yardım etsın ama su vajı yi yen ılkgozlerının ıcıne bak nasıl gulen gozlerle baktıgını goruceksın.yanı bılmyorum bende dusunuyordum egzersız yapmadan yapamam dıye ama bol jelle cuk dıye gırıyo walla:)) cnm benım ya sen rahat ol sabır ıste allahtan hamılelıgımızı konusacagımız gunlerımızde gelecek allah ızın verırse
5 yıl anlayısla bekleyen adam sımdı anlayıssız abıdesı 2 gun once pat gut dırek denıyelım modda
tahrısımı gördüde durdu bu kadar anlayıssızlık neyse bakalım cnm ben vajıyı yenersem esıme ragmen yenıcem
bu yuzden cifte tebrık ısteırm ona goe:)
5 yıl anlayısla bekleyen adam sımdı anlayıssız abıdesı 2 gun once pat gut dırek denıyelım modda
tahrısımı gördüde durdu bu kadar anlayıssızlık neyse bakalım cnm ben vajıyı yenersem esıme ragmen yenıcem
bu yuzden cifte tebrık ısteırm ona goe:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?