- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #72.021
Karabibercim, ben vajinismus konusunda biraz şanslıydım aslında. Bekar iken ben bir süre kuzenimle beraber yaşadım, kendisi uzmanlığını psikiyatri üzerine yaptı ve tezini de vajinismus üzerine yazdı, hatta vajinismus terapisi de yapıyor. Literatür taramaalrında ve tezin hazırlık sürecinde bulundumi ve hatta sağolsun tezinin kapak yazısnda adımı yazıp teşekkür etmişBu şekilde, teorik olarak belirtileri tedav işekilelri vs hakkında sağolsunsayesinde epey birşey öğrendim.
Bizim vajinismus olmamızın sebebi, beynimizdeki yanlış kodlama. Bizim beyinlerimize , vajinadan ieçri hiçbirşey giremeyeceği kodlanmış, girerse de çok acıyacağı, o nedenle biz içeri birşey girmek istediğinde izin vermiyoruz, bizim istemimiz dışında ama TAMAMEN beynimizin kontrolünde vajina girişindeki kaslar kasılıyor.
Diyelim ki alkol alıp denedin, sen sarhoş olsan da beynni yine açık, alt bilincinde yine vajinismus olayı var o nedenle yine aynı sonuç olacak yine yapamayacaksın, çünkü bunu deneyen kimse başaramamış, bizzat kenidlerinden duydum.
Diyelim ki hipnoz oldun, yine 2-3 kere hipnoza girmen gerek hem de bilniçli hipnoza değil, eni konu hipnoza girecen, korkunun sebeplerini bulmaya çalışacak doktor, sonra da beynindek iyanlış kodlamayı düzeltmeye çalışacak. Bu kodlamayı düzeltmeye çalışması sırasında sen egzersiz yapmak zorundasın yine, oraya bişeyin girebildiğini görebilmen lazım çünkü kodlamayı düzeltebilmek için.
Ben ne alkol, ne hipnoz hiçbirşey denemedim canım. sorunuu bildiğimden ve hiçbir şekilde egzersiz yapamdıgımdan hemen doktor arayışına girdim, ve sana adını verdiğim doktora ulaştım. Sonra kendisiyle görüşmeye gittim, ofisinde tedavisi yenibitenbir arkadaş vardı. O kızcagız da tesettürlü idi, 2 yıllık evli imiş, ve bir türlü olmamış onun da. ve onun bütün ailesi öğrendim, inancına rağmen bizzat kaynanası içki almış kıza içirip sarhol etmiş yine olmamış. Doktora başladıktan sonra 10 günde kurtuldum dedi, eminimki burdan da haberi yoktu, olsa doktora gitmezdi bence
Hipnozi alkol, narkoz latında ilişkiye girmeye çalışma bu işin ehli hiçbir doktorun kesinlikle tavsiye etmediği şeyler, ve sadece mekanik çzöümler. Sana daha önce de yazmıştım bununla ilgili bir yazı. Sen şu an şunu yapsam mı bunu yapsam mı diye boşunazaman kaybediyosun, gerçek şı ki EGZERSİZ YAPMADANBU İŞTEN KAÇIŞIN KURTULUŞUN YOK!! O yüzden ya bir an önce kendi kendine egzersiz yapamay çalış, yapamıyorsan da vajinismus tedavisi yapan doğru düzügn bir psikiyatrist yada jinekolog bulalım sana canım.
Bak, şu annasıl hissettiğini emin ol hepimiz anlıyoruz, ben de öyleydim hepimiz senin igibiydik, ama bak birçoğumuz çok şükür kurtulduk ve burada artı ktavsiyelr veriyoruz, lütfen bize kulak ver, damdan düşenin halinden damdan düşen anlar.
bazen benim evdeyken canım sıkılıyo yani eşim gelince sıkıntıdan kendimce trip atıyorum sonra üzülüyürum diyorum ki eşime psikolojimi maruz gör sonuçta kendine parmak atan bir insanımm
Herkese slm bende 2.5 senelik evliyim ve geçen ay vajinismus problemimi çözdüm uzman yardımıyla...
peki canım şöyle bişey varki ben parmak vs. diğer şeylerle denedim kaç aydır yapamıyorum, sen hipnozu denemeden parmakla halledebildinmi yani yada herkese soruyorum ama içki içmeyi denedinmi onu duydum işe yarayan kişiler var sizler denedinizmi ben birde onu denemek istiyorum eşimi ikna edebilirsem tabi ne dersiniz?
peki canım şöyle bişey varki ben parmak vs. diğer şeylerle denedim kaç aydır yapamıyorum, sen hipnozu denemeden parmakla halledebildinmi yani yada herkese soruyorum ama içki içmeyi denedinmi onu duydum işe yarayan kişiler var sizler denedinizmi ben birde onu denemek istiyorum eşimi ikna edebilirsem tabi ne dersiniz?
çok teş ederim sana gerçekten moral ve bilgi verdin :) ayılsamda bayılsamda ben egzersizleri denemeye çalışacağım inşallah yapabilirim . hayırlı günler. ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN :))
bende istiyorum!!! bende yenip herkese yardımcı olmak istiyorum.zaten nerdeyse haydar dümen kadar bilgi sahibi olduk bu konularda araştıra araştıraHeyt be 3 ay önce şuraya geldiğimde kim derdi ki, ben de bu derdi yenicem, burada millete tavsiye verece mdiye, peahhh
okadar kişi va r neden yazmyorsunuz:84::84::84::84::84::84::84:
ficklebird dün akşam serçe parmağımla denedim biraz.kendimden nefret ediyorum küçük bir çoçuk gibi yok acıyacak yok acımayacak.ben doktorada gidiyorum.ama doktorum okadar sert ki , bana adam seni mi bekleyecek ne kadar rahatsın al bu çubuğu yapmadan gelme diyo sürekli.sanki keyfimden yapmıyorum.her gece bu hastalığı düşünüyorum nasıl rahat olabilirim ki.bakalım bundada vardır bi hayır.egzersize devam.
okadar kişi va r neden yazmyorsunuz:84::84::84::84::84::84::84:
ficklebird dün akşam serçe parmağımla denedim biraz.kendimden nefret ediyorum küçük bir çoçuk gibi yok acıyacak yok acımayacak.ben doktorada gidiyorum.ama doktorum okadar sert ki , bana adam seni mi bekleyecek ne kadar rahatsın al bu çubuğu yapmadan gelme diyo sürekli.sanki keyfimden yapmıyorum.her gece bu hastalığı düşünüyorum nasıl rahat olabilirim ki.bakalım bundada vardır bi hayır.egzersize devam.
bende yeni başladım egzersizlere,hepimiz başta çok yadırgadık.sabah gözümüz açıldı akılda vaji,işe geldik akılda vaji,yemek yedik akılda vaji.uyuduk uykumuzda bile hep o vardı beynimize işledi.ama bu sorun aşılamayacak bir hastalık değilmiş.burdaki arkadaşlarda en büyük kanıtı.biraz zahmetli biraz yıpratıcı ama çözümsüz değil şükür ki.bende yaşadığım bu gariplikler için vardır bir hayır dedim,mutlaka bir sebebi vardır ki başımıza geldi.şimdi pes etmeden yılmadan birbirimize destek olarak üstesinden geleceğimize inancım çok büyük. kendimizle didişmektense çubuklarımızla yapalım egzersizlerimizi esnetelim vajiyi.sonrada gelsin romantizm ve aşk dolu geceler:)
walla ben facede tavlaya dalmışım
bende yeni başladım egzersizlere,hepimiz başta çok yadırgadık.sabah gözümüz açıldı akılda vaji,işe geldik akılda vaji,yemek yedik akılda vaji.uyuduk uykumuzda bile hep o vardı beynimize işledi.ama bu sorun aşılamayacak bir hastalık değilmiş.burdaki arkadaşlarda en büyük kanıtı.biraz zahmetli biraz yıpratıcı ama çözümsüz değil şükür ki.bende yaşadığım bu gariplikler için vardır bir hayır dedim,mutlaka bir sebebi vardır ki başımıza geldi.şimdi pes etmeden yılmadan birbirimize destek olarak üstesinden geleceğimize inancım çok büyük. kendimizle didişmektense çubuklarımızla yapalım egzersizlerimizi esnetelim vajiyi.sonrada gelsin romantizm ve aşk dolu geceler:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?