Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

ebru zülfikaroğlu doktorun adı eva kadın sağlığı merkezi canım.. kendim başaramazsam oraya gitmeyi düşünüyorum... hakkında birşey duydun mu bilemiyorum ama... aslında gitmek en iyisi bi kadın doğumcuya egzersizden önce ama açıkçası canımı acıtmalarından korktum... orta parmağın tamamını da almıştım hatta canım ilk egzersizde kendime güvenim tavan yapmıştı ne güzel bişeymiş .... inşallah tekrar denicem.. o kadar iyi geliyo ki moralleriniz canım çok sağolun... buradan aldığım gazla yapmıştım ilk egzersizi de zaten...:)) inşallah yine morallerinizle başarırım

oyyy yerim ben senii işte bu yaaa
biz neden yapamıyalım dimi
hem bu azimle senin sonuca ulaşman çokkk yakındır çoookkk
maşşlah sana
yaaa evet hazır hisssediosan başla hemen yinede haberdar et istersen doktorunu bilsin oda istediğini
çabuk tutsun elini dimiiii ama

2 parmak çok iyi yaa.. peki o duvar dedikleri yeri geçiyomusun 1 bogumla??
1 parmagi tüm alabilyomusun?

canim sen egzersize daha baslamadigin icin merak ediorsun.. ben sana soyliyim.. ilk basladigimda bende cok zorlanmistim.. sonra isaret parmagi tamamen sokabildim tabi onun icin 2 3 gun ugrastim basta sadece 1 bogum giriordu sonra hepsini sokabildim.. o duvar gibi yer war ya ? oraya gelince cikarmadan bekliorsun ıkınıorsun nefes alip veriorsun yönünü ayarlayip ittiriosun orayi gecince geri kalan kısım war ya o kdr kolay ki sonuna kadar girior parmak.. hatta ben aparata gecince onu daha rahat sokup ilerletmistim cunku parmagimla olmuyordu rahat.. aparati rahat tutabiliordum.. sonra icindeyken git gel yapiyorsun hiç bisey hissetmiyorsun bol jel sürünce yanma fln da olmuyorr.. insallah egzersize baslayinca sende kolayca yaparsin.. ama ilk basta yapamazsan hemen pes etme cunku bende cok zorlanmistim ama suan rahatimm.. gerci reglm bitince gene ilk olarak parmagi denicem sonra iyice alisinca aparatla denerim :)

Reglim bitsin kontrole gitcem randevu aldim sonra hemen baslicam.. Daha uzatmakmis kendimi kandirip oyalamakmis yok Bitti artik tembellik yapmicam..
Pazartesi randevum var konuscam doktorumla.. o hayal kirikligina ugricagimi zannediyo.. çünkü daha önceden yasadiklarim zordu.. ama ben yendigime inaniyorum.. ins yapcam daha beklemek istemiyorum ben..

oluo canm oluo çoğumuz takıldık arada ama geçio oda canm birazcık zaman.
takma öyle kafana azcık rahatla ödllendir kendini tekrar dene haledersin allahın izniyle

sağol canımcım... çok mızmızlanıyorum biliyorum ama :)) ilkini yapmak çok zordu benim için çok çok zordu.. onu başardıktan sonra böyle olunca işte mızmızlandım biraz.. hakkınızı helal edin kızlar.. çok şey öğreniyorum sizden

maşşalah sana bu azimle devam inşşlh

Tatlim ins bende senin gibi çabuk ilerlerim.. Artik aci duysamda umursamicam.. çünkü bebegim ordan çikacak.. artik biseyler yapmam lazim.. ama sizin yazdiginiz o jeller burda yok.. doktorumla konusayim ondan bi jel önermesini isticem ve demin arkadas yazmisti plastikten aparat varmis onu sorcam baslicam bende ama önce kulak çöpüyle baslamak istiyorum çok küçük bisey almam lazimki hissedeyim nasil bi his ne tür bi aci hhissetcem .. of.. Bazen arkadaslar gelip anlatir iste ilk gecesini iste çok güzeldi ama çok yorulduk fln agzim açik kaliyo valla hayret ediyom

oluo canm oluo çoğumuz takıldık arada ama geçio oda canm birazcık zaman.
takma öyle kafana azcık rahatla ödllendir kendini tekrar dene haledersin allahın izniyle

fokurtuu cumm ben en son regl den once 8 cm mumdaydim.. iki defa güzelce sokabildim git gel de yaptim sonuna kadarda soktum sonra cikardim gene sokayim dedim baya ugrastimm bası girdi sonrasini ilerletemedim hani soktuktan sonra 2 cm kdr icerde bi duvar var sanki orayı napsam da gecemedim ıkındım nefes alip verdim yok olmadii.. sonra cikarip bida denedim yine basi girior ama ittiriom ittiriom ilerlemiyor baya ugrastim sonra biraktim egzersizi ertesi günde regl oldum.. regl den sonra devam edicem yaa once ince mumla yapicam sonra 8 cm e gecicem iyice alisirsam sonra oda rahat girer dime? cunku ilk defa 8 cm yaptim sonra regl oldum işte... :18::18:

1 parmagini tamamen almissan geçmissindir bence.. negüzel canim ins sende en kisa zamanda yenersin

bir parmakla geçtim o duvarı canım sen de başlayınca göreceksin tek parmak çok zor değil. inşallah yeneriz hepimiz de. benim doktor hafta hafta veriyo o yüzden çabuk ilerleyemiyorum. yaklaşık 1,5-2 ay daha sürecek gibi. ama olsun yenelim de varsın 2 ay sonra olsun. Allah hepimize kolaylık versin.

canm reglden sonra daha rahat oluo korkma hiç,bol bol dinlen şimdi rahatla iyice
reglden sonra da
önce bkaç cm inceden başla sonra 8 ecm ye gel hiç takılmazsın bence inceden kalına gidersen. ben hergün inceden kalına dooğru gidiodum rahat oluodu öyle

tabiki yaparsın canım benim. yeterki iste apcam de. önemli olan ilki yapmak bece.
e sen ilki yapmışsın 2. yi neden yapamayasınki.
yok canım onu duymadım. dediğim gibi yapabileceğim bişey olursa yardımcı olmak isterim
bende ankaradayım çünkü.
ama inşallah doktora gerek kalmadan yenersin.
ki ben inanıyorum gitmeden yenebilirsin

merhabaa iyiyim canim sagol sen nasilsin?? gecmisi okuodum simdi gördüm yazdigini... evet dün baya bi gec saatte yazmissin okudum hepsini cok tesekkürlerrr bende sabirsizlikla bekliorum regl bitse de egzersize baslasam diyee işte :)

saol canim bende iyim. hadi bakalim reglin bitsin sende basla egzersislere, insallah en kisa zamanda yenersin, ben cikiyorum canim kendine iyi bak yine görüsürüz insallah. aa unutmadan sen ve diger arkadaslarin bilgisine, ben herzaman kk. görünüyor olabilirim, cünkü sevmiyorum herzaman giris cikis yapmayi, yani bu kiz hep burda yada bize niye cevap yazmiyor diye düsünmeyin. ben genelde yokum burda.

Amin ins canim inssss.. Aynen bende haftadan haftaya gidiyorum.. ama egzersizleri sordugum zaman çok acele ediyosun 1 -2 ay sonra belki baslariz fln diyo.. ama beklemek istemiyorum artik

insallah canim bende inanamiyordum ilk serce parmakla baslamistim ama 10gunde 8cm muma gectim sonra araya regl girdi tabii.. aynen bende diorum bebek cikiyor ordan diye.. hmm doktor sana jel verir o zmn.. merak etme ilk bas korkuorsun ama sonra alisiorsun cunku hiç acimiyor gercekten.. bunlari diyebilcegim aklima gelmezdi ama oyle canimm.. aynen bazi insanlar hemen yapabiliyor bizim gibilerde uzun sürüyor ama napalim herseyin hayirlisi insallah.. Allah sabredenlerle beraberdir insallah bizde yenicez bu hastaligi sonra hep beraber hamile kalip ayni anda dogururuz insallah

inşallah dediğin gibi gerek kalmaz canım... burada yenerim ve ben de şimdi benim gibi olanlara yardım ederim o zaman... inşallah.. tekrar çok teşekkürler bu desteğin değeri ölçülemez inan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…