Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canım kızlık zarı bozuldumu ben egzersız krem ve jelle penısı baya alıyom ama kızlık zarına gelınce canım cok yanıyo offf ne yapıcam

Gece izledim ve seninle birlikte agladim.. okadar etkilendimki.. Allah sabir versin canim.. İns en yakin zamanda kurtulursunuz ve kisa bi sure icinde gecmisi bi kenara birakip cok mutlu olursunuz oglunuzla..

Canım üzüntümü paylaştığın için teşekkür ederim. Bizi bizden başka kimse anlamaz diye düşünüyorum. İnşallah, Allahım inşallah şu vajinusmus belasını yeneriz...

canım, yazın çok güzeldi, o kadar etkilendim ki eşimle paylaştım. çünkü beni bir türlü anlamıyor. "kendimi bir işe yaramayan ucube gibi hissediyordum" yazmışsın ya, aynen ben de öyle hissediyorum. bu programı forumda duyurup herkesin izlemesini istemiştim. senin o perde arkasındaki kişi olduğunu okuyunca çok şaşırdım. programdaki psikologtan pek hoşlanmamıştım ama sana iyi geldiğini okuyunca çok sevindim. dilerim bir an önce kurtulur ve başarını bizlerle paylaşırsın. güzel ve uzun yazın için sana çok teşekkür ediyorum. eşim okuyunca umarım benim ne hissettiğimi biraz olsun kavrar...

canım dünden beri yazılanları yani geçmişi okuyarak geliyorum, seni programda izlerken ben de hüngür hüngür ağlamıştım. psikolojik şiddet de çok kötü bir şey, bazen keşke dövse de bu lafları söylemese diyor insan... ama ben programda daha çok şey anlatırlar sanıyordum, çok yüzeysel geçtiler, sinir olmuştum. sana da dua etmiştim inşallah kurtulursun diye. ben daha 9 aylık evliyim, dayanamıyorum, 8 yıl nasıl dayanılır diye kahrolmuştum, çok ağlamıştım. bir an önce kurtulmanı diliyorum tekrar. buraya gel, derdini anlat, inan o kadar rahatlıyorsun ki. hepimiz aynı derdi çekiyoruz, birbirimizi çok iyi anlıyoruz. ben birikenleri okuyup geleyim :)))

canımmm tebrikkk ederim seniz...darısı bizlere olsun inşallahh hayırlısıyla...

güzel gitmesine sevindim canım...bende yok bir gelişme.gülsevdamın dediği gibi baharı,güneşi henüz sizler gibi göremiyorum.halen o güzellikleri keşfedemedim.

ahh canım benim,sen de göreceksin bizler gibi o güzellikleri,yeterki inan kendine canım,hepimiz senin destekçiniz biliyosun,dualarım seninle...

arkadaşlarr banada bu akşam dua edin...
akşam bizde deneme yapıcaz...önce egzersiz yapıcamm ...sonra banyo yapıcammm rahatlamak için...daha sonra sıcak suya biraz bir fındık büyüklüğü kadar vazelin sürüp 10 dakika bekliycemmm sonra da eşimle deneme yapıcamm...o zaman vajenn vazelinle biraz daha açılıyooo rahatlıyoo ben egzersizleride hep öyle yaptımmm...nolurrr duaa edinn yeneyim artıkk...

canımmm kimse yok artık forumdaaa neden böyle oldu...
bende biraz önce yazdımm akşam deneme yapıcammm bakalım nasıl olcak..nolur dua edin...

evet canım artık kımse ugramaz oldu buralara...

buhara otur canım ıı gelıyor ama suyu cok kaynat buhara oturduktan sonra tekrar kısa bı egzersız yap rahat ol korktugun kadar degıl ....aklına takılan olursa sor canım...hadi bakalım ınsallahh mujdeyle gelırsın

bana tavsiyen varmı???pozisyon olarak da olabilir?
ben hep oturu pozsiyonda yaptım egzersizi..

bana tavsiyen varmı???pozisyon olarak da olabilir?
ben hep oturu pozsiyonda yaptım egzersizi..

bence kesınlıkle egzersızı yaptıgın pozısyonda ılk denemenı yap oyle cok daha rahat edersn aparatı cıkarır cıkarmaz p...s al hatta on sevısmeyı aparat ıcındeyken yap bol jel sur hem esıne hem kendıne...derın nefes al nefes verırken esın ıttrsın....dualarım senınle canım hadi inşallahh bıtecek bu aksam...strese gırme cok kolay gececek egzersız yaptıgın ıcın cok cok rahat olacak ınsallahh...

aminnn canım benimm dediğin gibi yapıcammm...3,5 yıl geçtii dile kolayyy...artık bitsin istiyorum...

Merhaba kizlar bende bir yillik evliyim ve maalesef vajinismusluyum.
Evlendigimin ikinci ayinda ogrendim yasadigimiz seyin bir adinin oldugunu. O zamana kadar strestendir diyip onemsememistim.15 gunluk evliyken jinekolaga gittim fiziksel bir problem olup olmadigini ogrenmek icin.
Tabii muayeneyi reddettim.
Doktor sadece uzaktan bakabildim ve bir sorun olmadigini soyledi.
Artik sorunumun vajinismus oldugundan tamamen emindim ve esimle bu konuyu yapabileceklerimizi arastirmaya basladik.
Esim ilk olarak kegel egzersizlerinden bahsetti ve tabii parmak egzersizleri. Asla yapamam dedim ve yapamadim.
Esim her zaman destekcim oldu basaracagima hep inandi. Her gun denedim ama kulak cubugunun pamuklu kismini dahi basaramadim. kisacasi umutsuz vakayim. burayida evlendigimin ilk gununden beri biliyorum hep okudum okudum ama hicbir sey yapamadim. bir yil oylece gecti gitti. gecen gun basarabilen birileri var mi diye yine bursya girdim.
Uzun zamandir egzersiz yapmaya calismiyordum.
Okuduklarimdan sonra tekrar cesaret geldi,gectim banyoya.
kulak cubuguyla denedim ilk bir anda tamaminin girdigini gordum sok oldum.bir daha bir daha denedim ve hic zorlanmadan tamaminin oldugunu gordum.
cesaret geldi. baktim elimin altinda bir krem kapagi var onu denedim ve onuda basardim.
araya ctesi pazar girdi bir sey yapamadim.
dun tekrar denedim. daha once yaptiklarimi tekrarladim.
son olarakta 3cm capinda 4cm uzunlugunda bir cubuk denedim bunda da sorun yasamadim
ama 4cmden ileri gidemiyorum korkuyorum belki ittirsem olacak ama ittiremiyorum.
bu noktaya kadar gelmisken vazgecmek istemiyorum
simdi izleyecegim yol nedir.
yardimlarinizi bekliyorum kizlar.

vajinismus dediğimiz problem kadınların aşırı cinsel korkularına bağlı olarak vajen ağzındaki kasların istemsiz kasılması ve eşlerinin kendileri ile beraberlik kuramaması problemidir. Yaşamayan çiftler için cinsel birliktelik ne kadar kolay bir eylem ise vajinismuslu gençler için de o kadar zor bir iştir.

Ülkemizde Batı toplumlarından beş kat fazla sıklıkta görülüyor. Geniş çaplı anketler yapılsa ilk bir hafta, ilk bir ay zorlanan çift sayısı daha fazladır.

Vajinismus neden gelişiyor bizim kızlarımızda? Neden toplumumuzda çok yaygın?

Vajinismuslu Kadınların Ortak Özellikleri

Her şeyin en kötü yanını, olumsuzunu düşünürler.

Ailelerine çok bağlı olup kendi başlarına karar vermekte zorlanırlar.

Duygusal ve ruhsal gelişimleri olgunluk kazanmamıştır.

Çocuksu, ürkek, çekingen bir kişilikleri vardır.

Cinsel ilişkiye karşı korkuları, panik atak geçirebilecek şiddettedir.

Bedenlerinden hoşnut değillerdir.

Kendilerine ve çevreye karşı güvensizdirler.

Kaygılı, tedirgin, korkak bir ruh halleri vardır.

Aileleri ile sorunlu bir çocukluk ve genç kızlık geçirmiş olabilirler.

Yetişkinliği, evliliği benimsemekte sıkıntı yaşayabilirler.

Eşlerini sever, onunla vajinal birliktelik dışında her türlü paylaşımdan mutlu olurlar.

Genellikle eğitim düzeyleri yüksek kadınlardır.

Genellikle 20 yaş üzeri hanımlardır.

Opr.Dr.Ünzile Girişgin

hosgeldın canım aramıza ne guzel baslamıssın sakın bırakma egzersızlerını jel kullanmıyorsan eczaneden su bazlı jel al canım mutlaka....bakllarda beyaz mum satılıyor onlarla devam canım prezervatıf de kullanabılırsın...hıc korkma yavas yavas ıttır sormak ıstedıgın olursa sor canım elımızden geldıgınce yardımcı oluruz sana

Cok tesekkur ederim ilginiz icin.
jel kullaniyorum evet onsuz yapamam zaten. dunde esim bebe yagi almis sanirim o da cok ise yariyormus.
3cm capindaki cubugun uzunlugu 9cm onun tamamini almadan kalinlastirmamaliyim degil mi?
Yoksa uzunluk ve kalinligi dogru orantili olarak mi arttirmaliyim.
birde ben parmakla yapamiyorum cok tuhaf geliyor sorun olmaz degil mi?

canımmm sende hoşgeldin aramıza...inan burasıı insanı hep çok rahatlatıyor hemde korkularımızı gideriyor...bende egzersiz yapıyorumm şuan allahım nasip ederse bu akşam deneme yapıcammm....
öncelikle kayganlaştırıcı kullanıyormusun??maşallahhh kulak çöpü ve 3 cm 4 cmm denemeden gayet iyii..ilk etapta bunları başarman çok önemli...sana tavsiyemmm banyonu öncelikle yap...sonra bir kovanın içine sıcak su koy...,içinede vazelin fındık kadarr koy...sonraa üzerine oturr ama kendini yakma ve dikkattt et....10 dakika kadar bekle...yada daha azzz görüceksin ki o araaadaaa vajinannnn açıldığını hissedeceksin...sonraa ince uzun mumlardan kendine bir aparak yapç...apartınıda şöyle yapıcaksınn..muma peçete sar...sonra üzerine pamuk..sonrada üzerini streçle...fakat mumun ince tarafını çok kalınlaştırma girerken rahat alabilmek için..6 cmm kadar yap...sonraaa streçin üzerine bolca kayganlaştırıcı sür...daha sonra vajinanada sür....bak görüceksinnn çok rahat alıcaksın....inan...

Hosbulduk canim cok tesekkur ederim.oncelikle dualarim seninle olacak rabbimin izniyle basarirsin insallah.
evet kayganlastirici kullaniyorum ama 4cmden ileri gidemiyorum.
gerci daha egzersizde ikinci gunum bugun ucuncu gunum olacak insallah.
evde makyaj fircalarim var boy boy onlar ayni dilator sete benziyor mum yerine onlarla yapmayi dusunuyorum.
Su 4cm yi bi gecebilsem iyice cesaretim gelecek ama.
neyse acele etmeyecegim yavas yavas olacak allahin izniyle bu sefer gercekten inaniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…