Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

hic iyi gıtmıyor dokunamıyorum bile benim durumum cok vahim canım yaaa

herkes kendine göre en kötü durumda..böyle düşünme cnm benim biran önce başla egzersize ok. hiçbişey yapma ayna karşısında incele bakamıyosanda tv karşısına geç dokun sonra aşama aşama bi bakmışsın egzersize başlamışsın önemli olan başlamak gerisi çorap söküğü gibi geliyo bebişim

ben de 19 ay yaşadım bu sorunu doç. dr. elif kabakçı ya gittik verdiği egzersizlerle düzeldik çok şükür ... şimdi biri 6, biri 2 yaşında iki tane kuzum var .. inşallah böyle sorunu olan herkes düzelir

öncelikle bu forumu ve bu forum sayesinde sizleri buldugum için Allaha cok sükür. 6 aylık evliyim ama asıl önemli olan zaman egzersize ne zaman basladıgımız ve ne kadar yol aldıgımızmış. ben evliligimin 3.ayında doktora gittigimde vajinismus oldugumu bile bilmiyordum. ilişkiye giremiyordum ve nitekim doktor da bana çatı darlıgın var normal dogum da yapamazsın diyince tüm sucu bedenime atıp herseyi oluruna bırakmıstım. Bana bir de canın tabii ki yanar normal zamanla alıscaksın demisti. en ufak güzel bi söz yok, moral vermedi. Bayandı... 5. ayımızda bu siteyi buldum, bu sorunu asacagıma ve herseyin güzel olacagına inandırdım kendimi. Acımayacagına, cabalamam gerektigine inandırdım. burada aglamalarımdan travmalardan asla bahsetmek istemiyorum. Benim gibi yüzlerce sessiz sedasız okuyup gidenler var. Malesef daha da olacak biliyorum. Onlar da iyi düsünsün istiyorum! Hepimiz aynı yollardan gectik ve ben tampon aldıgımda (ki aparatın yanında kücücük kalır) bunu nasıl sokarım diye günlerce düsünüp vazgecmiştim. Sizlerin sayesinde cesaretlenip parmak egzersizlerinden sonra aparatlara gecip 3-4 hafta içinde 12 cme ulastım.10 cm de denemiş basarısız olmustum. Simdi size sunu söylemek istiyorum asla vazgecmeyin ve ben 12 cmde hic bir sey hissetmeden en ufak acı sızı bile duymadan basardıysam bunun garantisini hepinize veririm. 10da olmadıysa 11 cm i deneyin, o da olmazsa 12 yi ama nolur vazgecmeyin!! okadar rahatmıs ki yapınca gercekten bu muymus diyip dakikalarca bos bos etrafa baktım. Aptallaştım... Hani aylarca canımız yana yana alısacaktık? Asla! okadar kolay esniyormuski, aparatta gel git yapmak zor ve zaman alıcıydı. p..sle asla bir sey hissetmedim. Simdi en önemli seyin moral ve güzel düsünmek olduguna bir kere daha inandım! Allah hepimizin bundan sonra da yardımcısı olsun. Ben her serde bir hayır olduguna inanıyorum. Evet cok sey yasadık, hatırlamakk istemiyorum ama güzel bi baslangıcmış bizim kısmetimiz. Agrısız, kırmızısız, acısız... Cünkü biz esnetip bazı hislere alısarak ilişki boyutuna geciyoruz.Geriye sadece zevk almak kalıyor! Kemre seni de izlemiş cok duygulanmıstım artık senin adına da öyle mutluyum ki... Şimdi halaylar bana degil cabalayan tüm kardeslerime de gelsin Cünkü siz de bunu basardınız sayın!!!! bu haftasonunun yeni gelini olarak sormak istediklerinize seve seve cevap veririm.şimdilik hoscakalın :)

canm hısgeldın tekrar..evet sen benım kocumdun allh razı olsn senden de dıger arkadaslardanda bende yenelı 3 ay oldu...bende dıordum zelıha hıc gorunmuyr dıe .senn nasıl gıdıor bebek fln varmı

yok canım henüz bebek korunduk biraz yener yenmez olmasın dedik ama şimdi istiyorum bu ay başlıyıcam çalışmalara adet dönemindeydim yeni bitti bu yumurtlama dönemi ile ilgili bilinçlenmem lazım ben her adetimde 1 hafta geç oluyorum mesela napıcam doktoramı gitsem bilemedim işte bakınıcam allahdan hayırlısı artık

cok saol canım ya haklısın bişeyler yapmamız gerekıyor bugun yıne bi akrabamın hamıle oldugunu ogrendım onun adına sevındım kendı adıma cok uzuldum bu beladan kurtulmamız gerek en kısa zamanda

Canım yazdıklarını okudukça inan çok üzüldüm, gözyaşlarım hemen döküldü. Zaten o kadar duygusallaştım ki en ufak şeye ağlar oldum. Benim de 8.senem. Vajinusmusun başında olan arkadaşlara tavsiyem işi yolun başındayken halletmeye çalışın.... Yoksa her geçen sene sizden çok şeyler alıp götürüyor. Görüntüm genç olabilir ama içim hiç de öyle değil.

Canım facar hiç iyi gitmiyor
Haftasonu psikloga gittim. İki parmak egzersizi verdi. İki parmağına prezervatif tak dedi. Ben alamadım prezervatif eşim de almadı. Muayene eldiveni taktım iki parmağıma biraz da bebek yağı ile yağladım. Olmadı yapamadım, çıplak parmakla sokmaya çalıştım o da olmadı. Acaba prezervatif daha mı etkili olur. Muayene eldiveni biraz acıttı, vajinama yapıştı gibi oldu.

Aklım almıyor iki parmağım nasıl girecek oraya, olmadı. Yine umutsuzluğa düşer oldum...

Son düzenleme:
ben cok pasifim canım ya bugun olur yarın olur deyıp hep erteledim cok moralim bozuk bugun bi akrabamın hamıle oldugunu ogrendım herkes yapabılıyo biz neden yapamıyoz

10 ay oldu evleneli daha dokunamıyorum vajiya nasıl bi belaymıs bu benden sonra evlenenler hamıle kaldı ben cok üzülüyorum bacaklarımı acamıyorum sevısme guzel gıdıyo esımle ıkımızde ısteklıyız ama iş o noktaya geldıgınde titriyorum acamıyorum bacaklarımı yaa cok mutsuzum herkes bana simdiden cocugum olmuyomus mualemesi yapıyor napıcaz biz boyle canım ya

pardon 9 ay oldu ben evlenelı kemrecım napıcaz ya artık dayanamıyorum bu duruma

ben de normalde cok umutluydm artık umudm bitiyor zaten egzersiz yapamyrm..pensle denyrz..bir noktaya kadar olyr..affdersinz ucu oluyr tam hersey olacakken kendimi kacırmaya yada eşimi itmeye baslyrm..

Son düzenleme:

Canım ben de umutsuzluğa düşmeye başladım. 2 parmak olmuyor. Önceden bu hamile haberleri duydukça çok kötü oluyordum. Bir keresinde bebek görmeye gittik ama o durumu anlatamam. Tabi insan arkadaşı için üzülüyor ama o an farklı bir an. Zoraki bir gülümseme....vs. ama kendi haline yanıyorsun. Hastane çıkışı yollarda hıçkıra hıçkıra ağlamıştım. Benim böyle hikayelerim çok hangi birini anlatayım ki.

En ilginçlerinden birisi de ağladığım iki durum oldu. Halbuki o ağladıklarım da ben de hamileymişim. İşyerinden arkadaşım hamile olduğunun haberini verdi. Ben de tabi yine çok kötü oldum ders aralarında wc'ye girip girip ağladım. Ama o zaman ben de hamileymişim çok sonra öğrendim. Hatta ondan önce ben doğum yaptım. Diğerinde de yine bebek görmeye gitmiştik kız, bebeğine aldıkları eşyaları gösteriyordu ben de tabi zoraki bir gülümse ama içim yanıyor... O zaman da hamileymişim.

O zaman bir mucize eseri oldu. Şimdi çevremden hani buna kardeş, tek çocuk mu büyüyecek, yazık çocuğa...vs. psikolojik baskılar var....

Herşey olacağına varır. Üzülme senin de olacak inşallah. Sonra hiç beklemediğin bir anda hayatın değişecek. Güzel günler yakın....

ben de normalde cok umutluydm artık umudm bitiyor zaten egzersiz yapamyrm..pensle denyrz..bir noktaya kadar olyr..affdersinz ucu oluyr tam hersey olacakken kendimi kacırmaya yada eşimi itmeye baslyrm..

Canım bende 1-2 gün öncesine kadar umutluydum. Çünkü işaret ve ardından orta parmak egzersizlerini çok rahat bir şekilde yapmaya başlamıştım. Ama 2 parmak olmuyor. Yine umutsuzluk yine umutsuzluk....

Canım bende 1-2 gün öncesine kadar umutluydum. Çünkü işaret ve ardından orta parmak egzersizlerini çok rahat bir şekilde yapmaya başlamıştım. Ama 2 parmak olmuyor. Yine umutsuzluk yine umutsuzluk....

ben sana imrenyrm..ne güzel allah bağıslısın evladını bir evladın var..o seni ne olursa olsun hayata baglar..ben eşimi cok sevyrm o cok anlayıslı ama bir bebeğimizin olmasını cok istyrm..bütün arkadslarımn bebekleri oldu yada hamileler..hatta cogu 2.bebeğine hamile..hiç kimseyle görüsmek istemyrm artık..normalde o kadar pozitif bir insanm ki..artık umutsuzum..belki de hiç bir zaman cocgum olamycak..

insallah canım guzel gunler gelsın artık dayanamıyorum cok uzuluyorumm ya. sende umutsuzluga dusme bi cocugun var guzel yanlarından bakmaya calıs hayatta bi bebişten baska daha ne guzel olablırkı umarım en kısa surede atlatırız

p...n alabilmen büyük başarı canım ümitsizlige kapılma.EMLA gibi uyuşturucu krem sür biraz bekle ondan sonra dene çok faydası oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…