Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kendim yapmak isterim ama cesaretim yok eşimde destek olsun istiyorum ama O da bıktı artık her seferinde ellerini tutup engel oluyorum Ona.

yanlis bir algi var sanirim. ben en azindan kendime adima bu egzersiz olayini duyar duymaz evet hobarey yaparim ben bunu, hemen simdi, hadi hoooop diye yapmadim. yani cesaret bu acidan sanmiyorum en basta herkeste olsun. ben cok cesur biri degilim. ay nasil yapiyorlar, öyk, öleyim daha iyi fikri daha baskindi. uzunca bir süre. yaklasik 6 yildan fazla. ha tersini düsenen var midir? belki... yani hepimiz elbet bir noktada parmak mi, aparat mi, dilatör mü? oooo bunlari sokana kadar esimin penisini sokarim dedik, en azindan bir kez. sözde mantikli. ama gercekci degil. zaten uygulayip, gördük de cözümün bu olmadigini.

ilk basta bu tarz savunma mekanizmalarini yikmak gerekiyor. fikre alismak, yeni bir bilinc. bazilari doktorlarin motivasyonuyla yapiyor, bazilari bu forumun destegilye. ben ikincisini tercih ediyorum doktorlara dünyanin parasini akitmis biri olarak. cünkü onlar yasamadi. burada benim korkularimi, kaygilarimi, umutlarimi birebir bilen kisiler yardim ediyor. hicbir ücret talep etmeden, sadece iyi niyetle. bir kisiye yardim etsem, kardir diye düsünerek. melekler onlar =)

bunun kökeni korku. vajinismus cok iyi niyetli. bizi korktugumuzdan koruyor akli sira. ayni zamanda bizim yükümüz bu. istemiyoruz ama gitmiyor. gitmesinin tek yolu. duyarsizlastirma.

nasil duyarsizlastiricaz? kontrolü kendimiz ele alarak vajene penetre ederek, parmakla, dilatörle. zamanla bunu sorunsuzca yapinca, vajinismus pilini pirtini toplayip gidecek. o zaman bacaklar kapanmak icin bir neden bulamayacak ve eller de itemeyecek. cünkü gerek yok, acinin olmadigini deneyimledik.

benzetme yapalim: kertenkele yakalaninca kuyrugunu birakir kacar ya. hih, ilk vajene girisi sagladigimizda bu vajinismus kuyrugunu birakip kaciyor. kuyruk kaliyor geriye. az hareketli, hala vajinismusun parcasi ama tek disi kalmis canavar. canavarin kendisi toz oldu. korkunun kendisi daha korkak. o kuyrugu da zamanla eziyorsun, calismalari uzatarak, objeyi genisleterek.

dualarla sihirli degnek istemek yerine, yeni bir algiyla egzersiz fikrine isinmayi dilemek, baslamayi istemek, ya da egzersizler icin sabir, güc vb. diye dua etmek daha mantikli. ben önce birsey icin cabaliyim ki tanri da bana yardim etsin. o napsin, ben birsey yapmadikca.

iste bu da didaktik bir animdi.

ben üzülüyorum, cünkü bunu yapmadim. yillar gecti, her ani zehir, her ani zikkim. yasadim -gecti, 1 gün bile kabusken, yillar diyorum. cooook pismanim. niye önce yapmadim ben bunu diye. o yüzden dürtüklemek, sarsmak istiyorum, eski benleri gördükce. evet fikir baslangicta zor, korkunc, tiksindirici, ve benzeri. ama bununla yasamak daha mi iyi? yok bunun mucizevi, ruhani bir tedavisi yok. botoks yaptirmis biri olarak söylüyorum, bundan baska tedavi yok.

umarim yakinda baslarsin, bir didaktik mesaj da sen patlatirsin. her adiminda, sana destek verecek kac kisi var burda. sen iste, ittiririz biz. (cok asama kat ettim ya kendimi de kattim hohoyt, havamdan gecilmiyor)

canımm önce bı toparlan bunu yenmek sandıgımız kadar zor yada ımkansız degıl (miş) ınan bana bende 3.yılımda burada yenenlerdenım ve burayı bulmadan once aynı senın gıbı dusunuyordum bakıre olecegım derdim:)ama inanmak ıstemek cok önemli...en başta kendı huzurun için...alkol fln hıçbır işe yaramıyor denedgım ıcın soyluyorum...ve bız bu caresızle her denılenı ilaç olarak gorup yapmak ıstıyoruz maalesef ...

sana dıyecegım bı kararlı ol ve egzersıze baslamaya karar ver...1.sayfayı detaylarıyla oku ve doktora gıtmedıysen once bır muayene ol allah nasıp ederse egzersızle yenmen cok kısa surer canım...

Sanırım buradaki çoğu arkadaş doktora gitmeden yeniyor öyle mi?

Kendim yapmak isterim ama cesaretim yok eşimde destek olsun istiyorum ama O da bıktı artık her seferinde ellerini tutup engel oluyorum Ona.

Allahım buradaki bütün çaresizlere yardım et, bu durumdan kurtar bizi yalvarıyorum.... EVLİLİĞİM BU SEBEPTEN BİTMESİN NE OLUR.

canım egzersızden once mutlaka kadın doguma gıdıp muayene ol....burada doktor tedavısıyle yenen de oldu tecrubelerden faydalanarak yenende oldu...
canım önce kendın dene eşin yokken iyice alış sonra her aşama sonrasında istersen dene eşinle eşinde bıkmamış olur her seferınde olumsuzluk ıkınızde yıpratır...

sabırlı ol azımlı ol kafamızda buyuttugumuz kadar zor degıl...unutmaki bu bır erteleme hastalığı sen yenilme ve egzersıze başla...

Sanırım buradaki çoğu arkadaş doktora gitmeden yeniyor öyle mi?

Allahım buradaki bütün çaresizlere yardım et, bu durumdan kurtar bizi yalvarıyorum.... EVLİLİĞİM BU SEBEPTEN BİTMESİN NE OLUR.

canım istedikten sonra yaparsın bir başla ne kaybedersin eşin değil önce kendin başla anla biraz yapısını eş daha sonra dahil oluyor egzersize.

hmm peki, 4lü dilatör seti isteyen varsa, bana ulassin o zaman. tekrarliyim amielle comfort. ihtiyac bittikten sonra da baskasina yollayabilecek biri alirsa daha güzel olur. dolassin dursun.

gÜNAYDINN KISLAR...
DÜN AKŞAMMM EVE GİTTİM...EŞİM GEÇ GELDİ BİRAZ...O GELENE KADAR EGZERSİZ YAPTIMMM..BEN ÇALIŞIYORUMMM...O NEDENLE SADECE AKŞAMLARI YAPMA ŞANSIM OLUYOR ODA EV MÜSAİT OLURSA VE FIRSAT OLURSA...23 NİSANDA BÜYÜK BİR İHTİMAL TATİL OLACAĞIZ...İNŞALLAH O TARİHE KADAR BENDE YENMEK İSTİYORUM..YENMELİYİM...

İnsanların "çocuk ne zaman" diye sormasından bıktım eğer birgün bu sorunu halledersem kimseye böyle birşey sormıycam zaten şu anda da sormuyorum çok kızıyorum ya millete ne.......

selam canım hoş geldin. o çocuk yokmu sorusundan bende bıktım.
helle bunu bilinçli olarak yapan görgüsüzlerden nefret ediyorum. benim gelin hamlile sizde hala bişey yokmu diyo.
bizde kendimizi kapatıp kimseyle görüşmüyoruz o zaman.
inşallah kısa sürede yenip kapatırsın ağızlarını.
tabi öncelikle kendin ve eşin için yenmelisin.
1. sayfayı oku canım geçmişi oku biraz neler yaptığımız hakkında bilgi edin imşallah bi aya kalmaz yenersin.
tabi öncesinde dr muayene olmanda fayda var fizyolojik bi problemin olmadığından emin olunca
rahat rahat yaparsın egzersizlerini

Günaydınn kıslar...canlarım...
Dün akşammm eve gittim...eşim geç geldi biraz...o gelene kadar egzersiz yaptımmm..ben çalışıyorummm...o nedenle sadece akşamları yapma şansım oluyor oda ev müsait olursa ve fırsat olursa...23 nisanda büyük bir ihtimal tatil olacağız...inşallah o tarihe kadar bende yenmek istiyorum..yenmeliyim...

harikasın!! çok sevindim!! benim de varmış o boşluktan demişsin ya, çok güldüm :))) insan kendisi bulana kadar kendinde öyle bir boşluk yokmuş gibi hissediyor değil mi? hele de benim önerilerimin işe yaramasına ayrıca sevindim, bak sana demiştim, bugün yapacaksın ben eminim diye :)))

bende bıktım bu sorulardan bu akşam arkadaşımın doğum gününe gitcez orda şimdş herkes soracak bana bak herkes büyüttü sen niye yapmıyosun hadi yapın çocuk vs. ufff siz nediyorsunuz böyle soranlara?

Evi temizleyip egzersiz yapacaktim ama sacma sapan bi sakarlik sonucu yatiyorum saatlerdir.. yer islakti ayagimdaki terliklerde kaygan sonrasini hatirlamiyorum zaten
Belimi ve afedersnz popomu feci incittim.. delirmemek elde degil surekli bi engel..

elvan çok geçmiş olsun!!!! ben de geçen hafta yerleri paspaslarken ayağım kaydı vıjjt diye yere yapıştım. sağ tarafıma düşüp kafamı da duvara çarpmıştım üstelik :))) bir süre kıpırdamadan oturdum öyle, sonra kalktım işe devam ettim. biraz morarmalar ağrılar oldu tabi, hatta hala morluk var bacağımda. umarım sen de benim kadar çabuk kalkabilirsin. eğer ağrın çoksa doktora görün bence. tekrar geçmiş olsun canım.

Canlarımm ikinizede çokkk geçmiş olsun...

doğru temizleyen ben olduğum için onun kirletmesine dayanamıyorum, çünkü temizlikten haberi olmayan, hiçbir ev işinden anlamayan birisi benim kocam :)) o daha az dökse ev daha geç kirlenir ve dağılır, benim mantığım bu :))

deneme başka olmadı. hafta içi çok yorgun oluyor zaten, ben de hadi deneyelim demiyorum, dersem sonuç belli zaten. siparişle olmayacak ya :))) doktora bu hafta sonu gideceğiz inşallah. gidene kadar emin olamayacağım ben, bişey bahane edip kaçacağından endişeleniyorum hep, o yüzden üstüne varmıyorum. çok nazlı yaaa, benden nazlı yani, biliyorsun işte :))

seni özledim hiç denk gelmiyoruz, umarım hayatından memnunsundur. en kısa sürede denk gelmek üzere.

çok güzel yazmışsın, ellerine sağlık umarım egzersiz için korkan, ürken, çekinen, tiksinen, burayı sessiz okuyup cesaret edemeyenlere cesaret olur bu yazın. ertelemeyin kızlar, kurtuluş parmağınızın ucunda. gerçekten de öyle, ellerinizle yeneceksiniz bunu :)) parmaklarınızla. o ellerle duyarsızlaştırdıkça beyniniz durumu kabullenecek ve bir bakmışsınız olmuş bitmiş bileee!!

Selacımmm selam...yine ağzından bal damlıyor..:)))

selam canım!!! valla doğru hissettin, senin yenicem yenmeliyim yazını gördüm, onu beğendim. ve içimden ne geçti biliyor musun? bikaç güne yeneceksin, bunu hissettim. çok kararlısın bence çok az kaldı, birkaç güne yazacaksın ben yendim, kurtuldum diye. hadi bakalım sıra sende!!!

kızlar vajinusmus istem dısı kasları sıkmak ben 26 da evlendim ben iki gün yaşadım bu olayı sonra kendi kendime çözdüm ve çok basitmis kayganlaştırıcı alıp kullandım ve çözüldü,aslında bunun için doktor para tuzagı bukdar basit bir işlemi dünya para vericeksiniz kayganlaştırıcı kullanın tamamen psikolojik acı yok aslında var zannediyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…